hai assalammualaikum

KFC Crispy Tenders Dunk & Dip - Haritu nad cuba makan menu baru KFC iaitu KFC Crispy Tenders Dunk & Dip. Balik dari shopping barang anak dekat warehouse sale baby, mesti la lapar. Anak cakap nak makan KFC (mommy tak kisah pun ). Demi anak, daddy turutkan jua..hahaa. Jadi, makanlah kitaorang dekat KFC Desa Pandan.

Nampak menu baru KFC Crispy Tenders Dunk & Dip, nak tau macam mana rasa dia. Jadi mintak mr mafia order. Menu ni konon unik la, cicah dengan sos dan celup dengan bertih krup krup..hahaha..ok..


Expectation kau, konon dapat cantik macam dalam gambar ni..kihkih. Tak termasuk sos dengan bertih krup krup dia tu erk..sebba kene buat sendiri..



Realitinya kau dapat macam ni..hahaa..Ok apa lainnya..cuba tengok??..Apa lagi kalau bukan ayam Crispy Tenders dia..tengok gamabr dia potong elok je, panjang. Dah kenapa nad punya macam tak berapa nak potong cantik..lorr..sedihh.. Harga ni RM16.90 untuk dua ketul ayam dan 3 jejari crispy tenders. Sekali dengan coslow, kentang dan air. Ada juga harga RM13.90 untuk satu ketul ayam dan 2 jejari crispy tenders sekali coslow dan kentang.


Apa lagi, cubalah rasa Mula-mula celup dengan sos BBQ masam lepas tu celup pulak dengan bertih krup krup dia, dan makan..hahaa..Ok rasanya biasa dan tak menepati selera tekak aku. Tak tau, mungkin sos dia tak berapa sedap kot. Masin giler.. Last-last makan dengan sos cili..kihkih..Bertih tu memang rangup..

Nasib ada ayam dengan kentang dan coslow..penyelamat tekak..hahaa..Masing-masing ada citarasa sendiri kan. Lain KFC mungkin buat lagi elok..Rasa nak cuba, pergilah cuba..hehee..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Menu baru ka..nti boleh try..tp mmg kena buat sendirilah eh mcm dlm gambar tu hihi

    ReplyDelete
  2. Kbykkn menu baru kfc kita xgemar sgt.. Huhu.. Kdg2 imdah kabo dr rupa.. Tp dpt yg sdp..sdp habis.. Yg bru xtry lg..nk cuba nnti

    ReplyDelete
  3. Aduhai menggoda sungguhlaaa. Dah la tak decide lagi nak makan apa malam ni..terliur dah ni

    ReplyDelete
  4. Tengok gambar dah menggoda tapi selalunya keceea dgn menu baru kfc sebab indah khabar dari rupa.. Ada juga yang sedap tapi kebanyakannya tak.. Hahaha

    ReplyDelete
  5. Tak pernah try lg kfc dip and dunk ni. Mcm dah agak lama x mkn kfc sbnrnya

    ReplyDelete
  6. feberet anak-anak..ayam KFC... pantang namapak signborad..si kecil tu akan tunjuk kepci..

    ReplyDelete
  7. Sib baik ada penyelamat. Apa pun yg penting semua kenyang kan.

    ReplyDelete
  8. Tak try lagi yang ni. Nampak kat kfc tapi tak rasa nak try pun... hihi . Apapun sos cili juga yg di carikan?

    ReplyDelete
  9. Teringin jugak nak cuba, tapi tengah diet kita tengok jelah. Hehehee!

    ReplyDelete
  10. Akak fobia skit ngan KFC ni..tp bila tgok versi baru ni ermmm menarik la..moga hantu KFC x muncul hari ni..haha

    ReplyDelete
  11. Alamak..terlior dah kita ni tengok ayam goreng kfc ni..kita memang suka kfc..selalu beli berebut gan anak kalau beli sikit..hehehe. Lepas ni nak kuar gi beli lah

    ReplyDelete
  12. i nak pergi makan kfc ni..nampak sungguh crispy and yummy! nak makan.. boleh celup celup lagi.. fun fun fun

    ReplyDelete
  13. Belum cuba lagi yang baru ni. So esok nak pi menyinggah KFC. Nak tau jugak macam mana performance menu ni. Selalunya yang biasa tu jugak berkenan kat hati. Hehe

    ReplyDelete
  14. jumaat lepas layan kfc. tapi tak perasan yg ni, Nad.
    normally aida kurang percaya dgn produk baru.
    tak kisah la kfc ker, mcD ker :) hi hi hi hi...
    camni la yg takut, indah kabar dari rupa.

    ReplyDelete
  15. Belum pernah rasa lg dip dunk ni sebab tak menarik perhatian langsung.hahaha. Dah baca review tak pe la. Rela cecah ayam goreng dgn sos thai Life tu lagi ummphhh

    ReplyDelete
  16. Aduhaii.. memalam nie nmpk post pasal KFC nie.. terus rasa lapar.. ok, menu esok adalah.. AM NAK MAKAN KFCCCCCC!!

    ReplyDelete
  17. dah try hari tu..tapi KFC tetap KFC..tak segah seperti yang diiklankan..kecewa..hahaha..sori kfc

    ReplyDelete
  18. Saya dah try nenu ni di kfc. Memang sedap sebab saya suka pedas. Plus benda tu pulak crunchy. Pergh, meletop dalam mulut

    ReplyDelete
  19. Belum cuba lagi. nanti kenalah try. Kejap...ada lagi tak promosi ini? :)

    ReplyDelete
  20. kalau kfc ni memang takleh caye sangat iklan dia hahaha sebab banyak kali tekena , ai is geram , realiti nya alahai haha tapi tetap fav jugak

    ReplyDelete
  21. Kfc yg sblm ni pon xsmpt nk merasa.. Dh kuo yg bru lak.. Haha.. Xmenyabo kfc... Tp kfc skrg mcm2 ada.. Xingt dh mne yg sedap..

    ReplyDelete
  22. memang ramai pon kata tak kena dengan selera dorg n somewhat indah khabar dari rupa. sy pon belum berksempatan utk ke KFC berhampiran lagi. hopefully masih terjual lagi. skrg tgh famous burger waffle dorg tu kan.

    ReplyDelete
  23. Kami kalau pi KFC dok beli yang barrel jer. Yang baru macam² jarang sekali nak beli. Belum teruja terpengaruh ngan iklan dia kot. Hehee

    ReplyDelete
  24. Rawlins tak try lagi yang nie. Eh. Sebenarnya lama gila tak melawat dan makan kat KFC. Haha. Perhaps dah sampai masa kena try. Tapi Rawlins pun tekak sama, apa2 hal tetap kembali ke sos cili haha

    ReplyDelete
  25. Kfc ni selalu kita perasan, indah iklan dari rupa sebenar. Sebab dah 2x gak kita terkena. Masa duduk digemas dulu. Sudahnya, takyah la percaya kfc ni meriah mcm kat tv. Haha

    ReplyDelete
  26. Waa bestnya ada menu baru bolehlah dicuba nanti. Lama tak makan KFC hu hu hu

    ReplyDelete
  27. Hey dah lama gila tak makan KFC ! Tapi tu la KFC di area HULU LANGAT dah tutup :( tak tahu kenapa nak kata tak de sambutan i tengok ada je yang makan kfc hari hari... mungkin dia nak pindah ke dalam sikit kot hthhttt

    ReplyDelete
  28. Lia dah try menu baru KFC ni. suka dengan ayam dia. tapi sos pencicah bila dip x kena dengan selera lia lah.

    ReplyDelete