hai assalammualaikum


Maggi Pedas Giler Tomyam dan Ayam Bakar - Siapa dah rasa Maggi Pedas Giler ni weii!! Nad dah rasa, siap buat #cabarankontrolmacho lagi..hahaa. Hey, orang buat , kita pun nak buat. Benda viral macam ni la. Tapi syok apa, sahut cabaran ni..hahaha. Nad tengok, ramai yang cari Maggi Pedas giler ni, tapi semua tempat sold out..Perghh!!, laris sangat ni. Orang semua pakat nak rasa kan. Nad ada je nampak dekat Tesco Maggi Pedas Giler ni. Cepat-cepatla cari ye. Harga dalam RM 3.99 satu cup. Maggi Pedas Giler ni ada dua jenis, satu perisa tomyam, satu ayam bakar. Nad amik dua-dua.


Bila dah dapat Maggi Pedas Giler ni, cepat-cepat ajak anak buah buat #cabarankontrolmascho..hahaa. Nasib dia nak. Maggi ni kena buat kering ye, jangan berkuah. Kalau berkuah, tak best pun. Dah dalam cup tu, tuang je air panas. Bila maggi dah kembang masak tu, toskan jela, buang air. Lepas tu tuang kuah yang ada tu.


Maka bermulalah #cabarankontrolmacho kita bersama Maggi Pedas Giler..hehee. Nad makan perisa Tomyam, anak buah ambil yang Ayam Bakar. Tengokla siapa yang macho siapa yang tak macho ok..Layan video tu ok.

Oiitt!!, pedas giler namatey weii..haahha..terbakar bibir. Baru 4 suapan, dah rasa tergoyang-goyang badan..hahaha. Pedas dia sama je macam ramen..hahaa. Terkulat-kulat lidah ni ha. Kembang bibir oii, sampai main tepuk amai-amai nak tahan pedas..hahaa..

Dua-dua sedap, perisa tomyam sedap, perisa ayam bakar pun sedap. Dua-dua pedas..hahaha..Nad bagi 8/10 tahap kepedasan dia..

Korang cubala juga ye..hehhee..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Tak aciii. Kinah cari kat Tesco tak jumpa la Nad. Sold out semua. Hmm teringin jugak nak try haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena cari tempat lain pulak tu..hehee..takpe nanti akan jumpa juga tu

      Delete
  2. Dah byk kali mkn, tapi x pernh puas..suka sbb pedas..tapi x pernah lg joint cabaran ni..hmm tgk la nti nk joint jgk laaa

    ReplyDelete
  3. K.el dh pernah makan..ok jugak pedas dia..sedapp..k.el makan yg tomyam pya..nti nak try buat challenge ngan tok laki hihi

    ReplyDelete
  4. Tak sanggup. Takut pedas. Hihi

    ReplyDelete
  5. Akak takut makan pedas..tapi rasa cam nak cuba jugak la..Kat kedai eco tu nampak cam ada jual je..

    ReplyDelete
  6. Pedas...give up. Tp..mcm nak mkn lg hehe

    ReplyDelete
  7. Yes! memang pedas kaw and addictive pulak tu. Plus i like the flavour also.

    ReplyDelete
  8. Lama tak makan Maggie ni, walaupn pedas tp Sedap

    ReplyDelete
  9. Bagi akak tak pedas pun, sedap!

    ReplyDelete
  10. tak pernah try makan lagi..ada orang kata lagi pedas dari ramen

    ReplyDelete
  11. Suka betul dgn maggi pedas giler.. sbb suka lebih flavour dr samyang..

    ReplyDelete