hai assalammualaikum

Kyochon Spicy Fried Chicken Di Mytown - Memang banyak kedai makanan Korea sekarang dekat Shopping mall. Pilih je kedai korea mana, kalau boleh nak masuk semua dalam satu hari.hahaa..Tapi kita makan satu-satu dulu la. Haritu pergi bawak anak buah jalan-jalan Ikea. Dah lapar, kitaorang tak makan dekat Ikea, kitaorang cari kedai makan Korea dekat Mytown. Mujur, anak buah ni nak makan makanan korea, kadang dia ni tak makan benda pelik. Tapi dia pun teringin nak makan. Jadi kita pergi la ke Kyochon. Mr mafia tak gemar la makanan Korea, jadi kena ada geng pergi sini.


Sebenarnya ni pertama kali nad pergi makan dekat Kyochon Mytown. Tak google ke apa, menu apa yang sedap, macam mana nak order semua. Main terjah je, sebab tak plan pun. Masa ni orang ramai beratur nak masuk kedai ni. Ramai juga yang datang. Jadi amsa tengah beratur tu, tanya la budak perempuan yang tengah tunggu turn, cakap apa yang paling sedap menu sini. Budak tu cakap " ayam goreng pedas dia, tapi haritu saya order ayam goreng madu dia pun sedap"..ok takpe..kita tengok menu dulu.


Memang kena beratur sebab tak cukup tempat. Jadi tunggula orang habis makan, baru dapat tempat. Mujur masa tu tak lama nak tunggu. Akhirnya kitaorang pun dapat tempat.



Bila dapat order tu, mula terpinga-pinga. Biasalah, terpinga-pinga bila masuk makanan Korea ni. Lagipun takkan nak makan ayam je kan..perut dah lapar giler.Siap tengok meja orang lain, ada ayam, nasi dengan sayur..hahaa.. Siap tanya dekat pelayan tu, " kalau yang macam meja sana tu siap nasi , menu yang mana erk"..hahaah..Pelayan tu pun tunjuk. Ok, terus nad order menu  ala Carte sekali dengan ayam goreng pedas. Pelayan tu paham la ayam pedas mana..hahaa. Sebab nad pun tak tau ayam pedas tu apa nama, sebut je ayam pedas..hahaha..Lepas tengok menu semula baru tau nama dia Red pepper series..hahaa


Sampai je, fuh, menusuk ke hidung bau dia sedap. Pastu terus makan.. Yes pedas, tapi takda la pedas gila-gila. Masih boleh dimakan. Memang tak cukup 8 ketul, patut ambil lebih..hahaa. Perisa dia lain daripada yang lain. Sedap..


Nak makan ayam ni, makan dengan sarung tangan plastik, kalau taknak tangan kotor..hehee..Okla kan..


Lepas tu tambah Salsal series untuk Fariza. Salsal ni dia jejari ayam yang disalut bijirin beras. Ada sos dia tersendiri.. Ok la..Fariza laju je makan.

Nasi, sekali dengan sayur dan sup, adik Farhanah bolehla makan..hehe..

Setakat ni, ni kedai makanan Korea kedua nad pernah makan. Boleh cuba tempat lain pulak.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. lama tak makan makanan korea ni . jaga badan dalam usaha turunkan berat badan ( walaupun tak gemuk mana pun ) hahahahhaa. nanti kalau lisa ada pergi area situ mohon kak nad belanja saya yeeeee

    ReplyDelete
  2. Tengok nad makan je dah melelwh air liur tau .Mimi tak pernah lagi try makan makanan korea. Belum tergoda lagi tapi ayam tu buat seketul Mimi tergoda dan jadi lapar tau .

    ReplyDelete
  3. adoi... nampak sedap pulak tu... terus berbunyi perut ni... huhuhu

    ReplyDelete
  4. Jejari ayam tu sekali tengok cam seram sebab ada bintik2 tu tapi bila baca bijirin ohhhh sedap pulak rasanya. Hehehe. Dania teringin nak makan kat tempat2 Korea ni ha....Sedap ke eh?. Tak try lagi tapi kalau berasaskan ayam sedap la kot.

    ReplyDelete
  5. Suka makan Kyochon ni tapi memang tak suka bila pergi kena beratur. Selalunya full. Ramai sungguh rakyat malaysia suka makan ayam. Haha

    ReplyDelete
  6. Akak kan suka makan Kyochon dan of course ayam pedas dia tu..pernah makan ayam madu dia tp akak x berapa suka..la ni kena pantang dulu..tak leh makan sebarangan..sesekali takpe makan...skrg ni kena kakan banyak sayur dan buah..nasi pun makan beras basmati

    ReplyDelete
  7. alaa ni faveret kite ni! setiap kali datang tak pernah tak ramai orang. sentiasa penuh! and yes kite salu order yang pedas tu. order sikit tak cukup hahaha kena order banyak baru puas

    ReplyDelete
  8. yo my fav Kyochon Spicy Fried Chicken. in fact my whole family is addicted to it hahaha. but we love the honey one because not that spicy la... hopefully they open more branches

    ReplyDelete
  9. Sampai kena beratur? Confirm mesti sedap kan? War...sangat prihatin kan? Mereka juga provide sarung tangan untuk menjamu selera. :)

    ReplyDelete
  10. kyochon ni femes juga di kalangan aym2 korea...tk kesempatan lg nk try...ada dkt mytown dkt juga la...nanti bole la try singgah nk rasa menu2 kt sana nanti

    ReplyDelete
  11. Pergh.... Nampak sedap ayam dia. Nak try jugak la.
    Makin banyak pilihan kita nak makan makanan korea skrg.. Senang

    ReplyDelete
  12. Wah...my favourite. Looks mouth watering. After this i am going straight to search for this.

    ReplyDelete
  13. Belum lg berkesempatan mkn kyochon, tentu sedap kan? Blhlah usha nti kat mytown

    ReplyDelete
  14. Ayioo kita dah lah lama tak makan makanan korea ni memang sedap dan menarik semua lazat tambah ayam goreng tu terbaik lah memang kegemaran kita sangat tak suka kalau pedas-pedas sangat..

    ReplyDelete
  15. Allahu wakkkkkkkk..sedap nye !! terliur akak tengok semua makanan yang terhidang.. harga pun tak de lah mahal mana ya kiranya rakyat marhaen cam akak boleh lah merasa.. hee~

    ReplyDelete
  16. Ya Allah sedapppnya.. tengok makanan dah terliur dah ni

    ReplyDelete
  17. Ramai orang datang, mesti sedap ni kan. Tengok ayam tu pun dah terliur ni. Kena try juga makan kat Kyochon ni nampaknya. Makanan Korea ni banyak yang sedap-sedap

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  18. ishh ..makan tak pakai glovelah best..nanti bolehlah menilat jari....nampak sedap semuanya ...nasib ai peminat makanan korea..jadi semua ni bolehh hadam dengan baik...ahahaha

    ReplyDelete
  19. Kyochon is the best Korean fried chicken compared to 4Fingers, hands down.

    ReplyDelete
  20. yum yum nampaknya sedappppp! i never try any of it, hopefully i get to try it one day! fried chicken is my favorite, so i supposed i would love kyochon too!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  21. Kyochon mmg sedap pun. Ni all time favourite. Tpi kan, dulu masa baru bukak, ayam dia lagi pedas. Skarang pun sedap jugak, cuma pedas dia dah kurang sikit. Huhu. Nk combo lagi best?
    Makan ayam ni dgn samyang. TORBAIK!

    ReplyDelete
  22. i love kyochon chicken wing alot but always long queue sob sob...

    ReplyDelete
  23. semkain banyak pula kedai makan korean tu

    ReplyDelete
  24. Tetiba rasa nak cuba makanan Korean pulak.

    ReplyDelete