hai assalammualaikum

Gila Gempak Main VR ( Virtual Reality ) Di Air On Park Aeon Shah Alam

Gila Gempak Main VR ( Virtual Reality ) Di Air On Park Aeon Shah Alam - Ni salah satu tempat lagi yang korang kena cuba bila pergi Aeon Shah Alam. Kalau nak rasai permainan VR ( Virtual Reality) atau AR ( Augmented Reality ), permainan maya tapi bila pakai penutup mata tu akan jadi nampak macam real ok, depan mata kau. Boleh rasa macam mana orang berperang, bertarung macam dunia realiti. Dapat pegang pistol yang besar gedabak tu..hahaa..Acah-acah hero la..hahaa.



Air On Park ni dekat Level 4 Aeon Shah Alam. Lepas je nad buat aktiviti Wall Climbing, nad pergi pula ke Air On Park ni. dekat sini pun Family Friendly juga. Nampak kecik tempat dia, tapi menarik, sebab ia bukan sahaja tempat untuk bagi orang dewasa bermain, untuk anak-anak, tempat ni lebih kepada pembelajaran dan fun yang lebih mencabar. Memang bagusla. Meh tengok gambar nad  ni ok.

Post Berkaitan:  Best Indoor Wall Climbing Di Rocky Base Camp Aeon Shah Alam

Air On Park, ada tiga jenis permainan berlainan, iaitu Edutainment Zone, Fun Zone dan VR/AR Zone. Setiap zone ni harga dia lain-lain tau.

VR ( Virtual Reality) atau AR ( Augmented Reality ) Zone.
Ni merupakan tarikan utama di Air On Park iaitu permainan VR ( Virtual Reality) atau AR ( Augmented Reality ). Dekat sini, ada pelbagai mesin dan pelbagai jenis permainan yang ada. Mesin-mesin yang ada ni terdiri daripada permainan berperang dengan zombi, pahlawan, roller coester dan macam-macam lagi la. semua permainan dekat sini perlu pakai penutup mata tu. Kita pun kurang pasti apa orang panggil..haaha.











Penutup mata tu la yang akan buat kita seperti berada di tempat realiti. Macam zombi, memnag nampak la zombi tu seram walaupun dia dalam bentuk kartun macam tu, tapi bila datang dekat ayoyo..hahaa. Dekat sini ada permaianan yang main seorang, berdua dan berempat.




Hah ni kitaorang perang dengan zombi. Nad ni dah la pertama kali main, main tembak jela..hahaa.Datang pulak zombi kecik sampai ke besar..hahaa.

Tengok dalam gamabr macam ntah apa-apa ntah akan..haha..tapi orang yang apaki cermin mata ni diaorng tengah bertempur dengan zombi..hahaa..nampak real kau dalam gelap semua tu..huu..bayangkan kalau betul-betul.











Kalau korang rasa nak cuba ahagian roller coaster, hah cuba yang ni, ada yang duduk ada yang baring.




Bukan roller coaster je, ada lagi lain tapi jenis yang memang berpusing-pusing kau..hah!!, menjeritla kau dekat situ, dan konfirm orang yang tengok akan gelakkan aku..ahha..tapi peduli apa, dah kita masuk, main la semua kan..hehehe..Terketar lutut weii..gugur jantung tau..


Senapang paling besar..hahaa..Ada berani, sapa buat hal tu meh cek tembak..Nak tengok aku main, boleh ke link https://bit.ly/2BAJS1I

Harga Untu VR/AR Zone
Pass Single untuk 5 permainan : RM 55.00
Pas Bundle untuk 10 perlawanan :RM 95.00
Permainan taktikal ~ ONE Entry:  RM 55.00
Permainan taktikal ~ Bundle of 4 games : RM 190.00
Pas Bundle untuk 10 perlawanan: RM 95.00

Pas Kemasukan
Guardian: RM 5.00
Companion: RM 10.00
Topeng Mata setiap bahagian: RM 1.00


Edutainment Zone
Zon ini bahagian pembelajaran. Dari baby sampai dewasa boleh masuk ke sini. Banyak permainan pembelajaran yang ada dekat sini yang budak-budak boleh buat. Macam lego, melukis, bermain muzik. .









Lantai ni menarik sangat. Bila dipijak dia bergerak. Bila Farhanah tengok dia pun ketawa..hehe.

Banyak la budak-budak boleh buat dekat sini.

Harga Edutainment Zone
1 jam pas: RM 35.00
2 Jam Pas :RM 45.00
2 jam x 4 penyertaan : RM 140.00
3 jam pas untuk 2 zon ( Edutainment & Zone Fun): RM 60.00

Pas Kemasukan
Guardian: RM 5.00
Companion: RM 10.00


Fun Zone
Ni pulak bahagian permainan yang lebih mencabar, unik, dan luas. Dekat sini permainan dia jenis jaring-jaring, halangan. bagus untuk anak-anak biar dia lebih berani main permainan macam ni. Fariza mula takut, tapi ada staff bantu, dia pun berani dan lama-lama dia naik sendiri.




Dekat sini ada permainan blok dan gelongsor.




Nad masuk yang jaring-jaring ni pun struggle tau..ehhee..Memnag bagus permainan dekat sini..


Mak pun nak happy-happy..hahaa..


Dan paling seram, gelongsor merah ni oii..tinggi yang amat..Diaorang panggil " Devil Slaid "..Memang devil sangat kau..mana taknya..seram, tinggi, eeee..Dah datang and pun cubala..hahaa.Sekali cuba, adoii ngerii, gayat semua ada. Staff ajar suruh duduk je jangan baring, tapi bila dan tergelongsor, tak boleh nak tahan badan ni memang terbaring..hahaa..sakit sikit la kepala takde sakit sangat..syaitan sangat gelongsor ni..ahaha..tapi bestla tengok korang hati kental tak, jenis berani ke tak..hahaa..

Harga Fun Zone
2 Jam Pas : RM 35.00
2 jam x 4 penyertaan :RM 110.00
3 jam pas untuk 2 zon ( Zon Fun & Edutainment) : RM 60.00


Jadi kalau hari korang nak bawak keluarga, kawan-kawan boleh datang sini. Diaorang mesti suka sebab lain dari yang lain. Asyik main yang sama je, boring la kan. Oh disaranakn bawa baju sejuk, sebab dekat Air On Park ni sejuk juga la.

Untuk maklumat lanjut layari
Website : http://www.aironpark.com/
Facebook: https://www.facebook.com/AirOnPark.SA/
Instagram: https://www.instagram.com/aironpark.sa/

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. eh serius macam best pulak...nantii nak suggest kat adik yg duk sana la...boleh diorang gi satu family..

    ReplyDelete
  2. Bestnya...
    Sis ko macam tersuka yang Fun Zone tu haaa..macam best aje , kainnya tu macam kait-kait hehehe
    Yang lain Sis ko surrender, memang tak berani hahahah

    ReplyDelete
  3. Pernah cuba VR dkt Ipoh.. tp yg ni nampak lg gempak dan best

    ReplyDelete
  4. Best! Dekat je dengan rumah.

    ReplyDelete
  5. beestnyee.. Rasa nak p main je kat sini. Mesti kuat terjerit jerit nnt.Hahahaha...

    ReplyDelete
  6. Wowwweeee...semuanya ada tarikan yang tersendiri . Kena ajak gak cik abang ngan anak² merasa ke sana

    ReplyDelete
  7. menarik nyer ni. aida da klik dah link fb nyer.
    terutama VR tu.
    ada aida tgk program korea, games VR ni. terbaik la.
    yg best nyer is games utk dewasa, kan. bagi change ler kat si ibu ni hah main games :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. Waaa.. Bestnya. Macam macam ada kat situ..
    Ada tengok video nad naik yang ala roller coster tu eh..terjerit jerit..
    Kita pulak rasa seram. Haha

    ReplyDelete
  9. Air On Park Aeon Shah Alam looks like a fun place to go with friends. I wish to visit it one day too haha. Hopefully weekend is not long queue so we can enjoy to max

    ReplyDelete
  10. pernah try VR skali, memang layan habes. Tapi act segan gak, sebab org lain tgk kita ntah pa pe, terlompat, terjeirit sana sini kan. Padahal kita tengah berjuang dalam alam lain..hehe

    ReplyDelete
  11. Tadi masa mula2 baca duk tertanya2 budak2 boleh masuk tak? sekali bila scroll bawah2 terus murni teruja..tempat ni kalau bawa anak2 pon seronok sebab sesuai untuk seisi keluarga.

    ReplyDelete
  12. woww nampak menarik dan meriah tempatnye.. mesti kanak kanak suke

    ReplyDelete
  13. Seronok dapat pergi sini.. Rasa nak pergi lagi.. Hihihi

    ReplyDelete
  14. eh game apa plk ni..haha..ni mak budak yang seronok ni..best juga bawa anak2 g sini kan...mesti tak nak balik nnt budak2 ni..

    ReplyDelete
  15. wah perasan tadi time pergi Aeon Shah Alam. Harga boleh tahan murah RM55 untuk 5 game. Kalu datang weeekend confirm ramai orang kan. tunggu free la baru ajak member datang fighting kat sini

    ReplyDelete
  16. I pernah try VR ni memang best giler. Whoa! yang kat sini variety la. Next time boleh la pergi try kalau nearby this area. Harga pun berpatutan. Mesti best pergi ngan kawan kawan ramai ramai.

    ReplyDelete
  17. Mak aii.. Seronok gila dapat main cmni.. Kita ada VR ni kat rumah.. Layan sorg2 rasa mcm betul berlaku je.. Hehe.. Sampai husband tak kasik bawa ke mana2.. Bosanw layan VR ni..

    ReplyDelete
  18. Nampak menarik. Saya suka sangat game macam ini. Nak pergi main juga la.

    ReplyDelete
  19. Bukan main bergaya Nad dengan senapang giant. Okla tempat ni siap ada zone utk kanak2. Then alatan permainan tu pun nampak canggih. Suka pic nad pegang senapang nn atas buai tu. Ala-ala Miley Cyrus nye wrecking ball! hahaha

    ReplyDelete
  20. Seronoknya.. akak yang terover excited gitu tapi nak bawak sape ikut ehh, anak2 sume dah berkuarga sendiri, cucu pulak baru berjalan huhu

    Cara Nak Mulakan Bisnes Homestay

    ReplyDelete
  21. Wow. Menarik giler tempat ni. Baguslah aeon shah alam buat tempat macam ni boleh attract family utk lepak kt sini kan

    ReplyDelete
  22. uuiikkk seronoknya main VR ni..tak pernah cuba lagi..baru tahu kat aeon shah alam dah ada game ni..boleh cuba nnt..sesekalicuba game lain dari yang lain mesti best

    ReplyDelete
  23. wahhh x sangka kat aeon mall ada permainan ni. Macam menarik dan seronok. Dahlah dekat dengan rumah teringin nak bawa famili main kat sini. thanks sharing ya

    ReplyDelete
  24. Best betul tempat ini. Now AEON Shah Alam pun dah ada game centre macam ni. I like the
    Edutainment Zone bapa boleh bawa anak pergi main while waiting for the wife to shop.

    ReplyDelete
  25. Wah, memang best tengok Nad enjoy main semua mainan kat sini. Teringin pula nak pergi bawa anak2 ke sini

    ReplyDelete
  26. Awakkkkkk, onie pernah main VR tu, sumpah pening gila! hahahaha. i can't play la VR. Tapi yesss! Game VR ni memang satu pengalaman yang luar biasa sangat.

    ReplyDelete
  27. berbaloi dgn bayaran masuk yg mahal tu. betul2 mimpi jadi kenyataan...

    ReplyDelete
  28. done follow your blog. no 1117. tq

    ReplyDelete
  29. Kak ana pernah try main VR ni. Gayat kemain tau. Berdebar jantung. Haha

    ReplyDelete
  30. wowww.. macam best je main ni nad.. rasa real sgt ye..

    ReplyDelete
  31. Perghhhh... Ini kalau dah masuk susah nak keluar balik ni.
    Macam2 ada ha. Berbaloi dengan harga tu.

    ReplyDelete
  32. HELLO


    Sama ada anda seorang usahawan atau pekerja kerajaan, dan anda mahu menjadi bebas dari segi kewangan dan mengembangkan perniagaan anda, inilah peluang anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman jangka panjang dan jangka pendek, proses kami sangat mudah dan mudah. Anda tidak perlu terus bertanggungjawab secara kewangan kepada semua orang, hari ini anda boleh memutuskan bahawa anda mempunyai kebebasan kewangan dan kehidupan yang lebih baik untuk anda dan keluarga anda, kami sangat bersedia memberi anda pinjaman apa pun yang anda perlukan, Kami akan memberikan anda. Jangan merasa seperti menonton orang lain yang berjaya secara kewangan jika anda mahu pinjaman anda ditambah ke ekuiti anda atau memulakan perniagaan anda sendiri, ini adalah peluang anda untuk menghubungi kami hari ini.



    Syarikat: CREDIT FINANCIAL GROUP
    E-mel: (creditfinancialgroup01@gmail.com)
    Whatsapp: +447480724786
    BBM INVITES: {DDA46523}

    ReplyDelete
  33. Salam


    Apakah Anda mencari pinjaman?

    Nama saya Femi Otedola, saya seorang multi miliarder dan saya telah berada di industri minyak dan gas selama 28 tahun terakhir. Sekarang saya ingin memberikan pinjaman kepada orang-orang yang menghadapi masalah keuangan mencari solusi dari situasi keuangan mereka, Jadi saya harus membentuk tim profesional untuk mengelola perusahaan ini. Saya tahu apa artinya mencari dana untuk mendirikan bisnis Anda dan ketika Anda mengunjungi Bank mereka selalu meminta begitu banyak dokumen dan jaminan, Di sini kami akan meminjamkan Anda dengan suku bunga rendah, dan tanpa jaminan. Anda harus tahu bahwa kami hanya di sini untuk meminjamkan mereka yang sangat serius dan bersedia membayar kembali pinjaman.

    Kami menawarkan yang berikut:

    ~~~~ Pinjaman Kerjasama √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis Jangka Panjang (maks 40 tahun) √√√√√

    ~~~~~ Pinjaman Bisnis√√√√

    ~~~~~~ Pinjaman Pribadi√√√

    Catatan: hanya orang-orang serius yang boleh mengajukan permohonan. Jika Anda harus mengajukan pinjaman dari kami, Anda harus memahami bahwa kami di sini untuk meminjamkan Anda dan Anda harus jujur dan dapat dipercaya. Hubungi kami hari ini dan dapatkan wajah baru kebebasan finansial.

    Hubungi Kami melalui alamat Email berikut
    √√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
    Femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Femiotedolaloanfirm1@outlook.com  

    ReplyDelete
  34. tengok mainan dah menarik ht mama nk bawa anak2..sekali tengok harga VR, terus lap peluh..hehe
    fun zone ok laa..boleh bawa bebudak tu cuti sekolah ni.. -)

    ReplyDelete