hai assalammualaikum

Yong Tau Fu Sedap Di Pasar Malam Pandan Jaya - Kalau hari sabtu tak masak, mesti ajak mr mafia pergi ke pasar malam. Pasar malam dekat dengan rumah setiap selalu ada hari Sabtu dan Selasa. Pergi apsar takda beli makanan beria sanagt pun, tapi aklau datang mesti wajib beli Yong Tau Fu abang ni..hahaha. Ni sebab mr mafia yang suka makan yong taufu dia ni, nad ikut je. Lama-lama makanmemang sedap , sebab kuah dia, sambal tu yang mengangkat selera. Lagipun abang ni layan customer ok je.



Anak perempuan dia selalu tolong dia menjual. Berdua jela.




Ni la Yong Tau fu dia. Biasalah Yong Tau Fu kan ada macam-macam jenis yang kita boleh ambil. Hah pilih-pilih..


Kalau macam sesetengah tempat takda sambal, tapi abang ni ada sambal, kuah hitam tu. Lepas tu mr mafia suka mintak sup yang digunakan untuk rebus bahan-bahan ni. Boleh la asing-asing kan kuah.

Memang ramai pelanggan datang kedai dia. Memang sedap.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. sdapnya nad..lama xmkn yong tau fu..:)

    ReplyDelete
  2. Ya ALLAH baru beberapa hari lepas makan yong tau fu fa pandan jaya ni. betul! paling sedap yang pernah saya rasa. Kuahnya sangat sedap!

    ReplyDelete
  3. husband kita pun suka makan yong taufu...kita tak minat sangat...

    ReplyDelete
  4. saya dah lama tak makan yong tau fu.. nampak menyelerakan kan tu, terus rasa nak gi beli. hehe

    ReplyDelete
  5. Wahh.. next time klu ke area ni bolehlah singgah klu time pasar malam. Suka juga yong tau fu ni.

    ReplyDelete
  6. lama x makan YTF ni. next week balik kampung boleh beli..
    makan ramai2 baru syiook =D

    ReplyDelete