hai assalammualaikum

Plastik Sampah Ada Bauan Sedap, Semut , Lalat Pun Dah Tak Hinggap - Selalunya untuk plastik sampah, beli yang biasa dan murah je, yela nak buang sampah kan, bukan nak buat apa. Plastik tu juga nak dibuangnya nanti. Haritu nampak Sis Lin, dia post pasal plastik sampah yang siap ada bauan sedap. Macam bau lemon, epal semua tu la. Pergh macam best pulak tengoknya. Yela selalunya kalau buang sisa makanan, bau makanan, busuk kan, kalau guna plastik sampah yang ada bau sedap ni, best juga ya. Tapi Sis Lin beli dekat kedai Eco. Kat KL ni takde lagi kedai Eco rasanya, ada pun dekat jauh dengan rumah nad. Takkanla nak perginya.


Lepas tu, semalam pergi ke Tesco, pergi ke bahagian tisu. Tiba-tiba nampak plastik sampah yang ada bauan sedap ni. Tengok harga, mak aih boleh tahan, RM5 lebih. Kalau kedai Eco RM2 lebih je. Mula fikri, nak ke taknak, nak ke taknak..hahaa..lama juga fikir sebab plastik sampah, nanti nak buang juga, harga dahla mahal. Tapi, ada suara-suara suruh ambil..hahaa. Jadinya kita ambil la. Pejamkan mata dengan harga dia, sebab nak tau elok ke tak. Dari luar plastik dah bau sedap. Yang ada plastik sampah bau epal dan lemon. Nad ambil dua-dua tu.


Plastik dia kecik je. Jadi nad buat untuk buang sisa makanan. Memang dekat sinki, ada bekas Ikea untuk buang sisa makanan. Bekas tu pulak dekat dengan tingkap. sebelum ni, pakai plastik biasa, esoknya pasti ada semut, lalat atau cicak sekali datang dekat sisa makanan tu wlaaupun plastik dah ditutup. Naik geram je. Tapi lepas pakai plastik sampah bauan sedap ni ( nad buka yang bau epal, warna hijau )..esoknya tengok takda semut atau lalat atau cicak pun. Wah berguna juga plastik sampah ni.

Lagi, takda bau busuk dari sisa makanan tu. Bau epal adalah..hahahaa..Best sangat, kira bagus beli plastik ni walaupun harga dia mahal dan plastik akan dibuang. Takpela, yang penting, binatang tak datang. Tadi tag Sis Lin , sekali dia cakap ada bau kopi. Tapi tu dekat Eco la. Tesco takde lagi..huhuu..Bila la dapat pergi ke Eco agaknya ye..hahaha..Nak borong plastik sampah bauan sedap ni.

Korang cubala guna plastik ni. Segar juga bau epal dan lemon ni.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Baru tau ada jugak plastik sampah yang begini rupa yaa...hehe..menarik. Maybe nak cuba yg kat ECO bau kopi tu kot. Sebab murah...heheh...

    ReplyDelete
  2. Nak cari yang kedai eco la. Boleh beli banyak2

    ReplyDelete
  3. cari gak plastik sampah berbau wangi tp xjumpa lagi..hehe

    ReplyDelete
  4. Nad kalau nak, nanti bagitau, PM Sis, Sis belikan dan poskan...kat ECO ada 5 jenis bau. Yang kopi tu letak dalam toilet sedap gilee bau..hehehhe

    ReplyDelete
  5. baru tahu pasal plastik sampah bau sedap ni haha..selalu tu beli yang beshe beshe je..tp yang ni plastik dia kecil eh..boleh just nak buang sampah yang kat dlm sinki tu je lah kan...tp tulah mahal ngat plastik sampah je pun..kalau laki tau kita beli sure bising..mahal..tp apa salahnya nak try kan..

    ReplyDelete
  6. Plastik sampah ni viral kan sebelum ni. Nanti nak beli juga plastik sampah bau wangi ni Nanti takdelah lalat atau semut hurung plastik sampah kat rumah kan

    ReplyDelete
  7. bagus lah ada bau yang best.Taklah berbau busuk nanti tong sampah tu. Janji tidak memudaratkan

    ReplyDelete
  8. HAHAHHAH awakkk kt belom follow each other lg la kat blog! HAHAHHAA SORYY so finally im here ok dh lamaaa nk try pkaia plstic smpah hipster ni haha ada bau2 tp mmg xpnh beli lg hehe one day! btw SALAM PERKENALAN dari sy Suzai, jemputlahh ke blog sy www.sizzlingsuzai.com hehe :)

    ReplyDelete
  9. PLastic sampah pun ada bau harum ? Great news for me since it can reduce the smell of the rubbish and makes my room feel better.

    ReplyDelete
  10. baru tau ada plastic sampah berbau wangi! bolehlah beli lepas ni sebab dkt rumah pun selalu sangat semut dgn lalat hurung. pastu dengan baunya lagi… bolehlah beli lepas ni. terima kasih share :)

    ReplyDelete
  11. Saya pun pakai plastik sampah ni. Nak nak untuk plastik sampah pampers anak. Kurang la sikit bau nak muntah tu hahahhaha

    ReplyDelete
  12. Alamakk.. AM baru tahu.. Nak cari juga la.. Nak cuba sbb am pun ada masalah yg sama.. Sampah baru sikit tapi semut dah mula menghurung sampah.. Yes.. AM dah jumpa penyelesaian.. Gegas nak pi cariii nie.. Tq atas info.. Sangat berguna nie..

    ReplyDelete
  13. Kne try nii. Sbb kt rumah ni byk semut! Huhu

    ReplyDelete
  14. Wow didn't know they came up with such fragrance for plastic bags, usually I just buy the black ones.

    ReplyDelete
  15. wahhh hebat nihh...inovasi terkini plastik sampah pun wangi yerrr....nak kena beli jugak ker camaner nihhh ? ahahahaha

    tapi ok jugak kan ...kot tetamu datang ...mesti diorang kata wahhh bau sampah pun wangi yer.....mesti anak2 pun rajin nak tolong buang sampah lepas nih

    ReplyDelete
  16. memang bau wangi eh? teringin nak beli. kat tesco je ke ada? kat tempat lain ada x? kuantan tak ada tesco. Tak best betul tong sampah banyak semut.

    ReplyDelete
  17. Kita pun baru tahu sbb akk kita bgtau.. Ingtkn dia tipu..sekali baca nad pun ada inform ni betul2 ada la.. Hehehe.. Kat kedai rm2 ada skli x

    ReplyDelete
  18. Mmg ramai yg bagi feedback plastik beg ni best. Ingat nak try beli gakla. Mesti wangi dapur hehehe

    ReplyDelete
  19. baru tahu ada plastik sampah bau wangi. Nak try gak lah, selalu sis pakai yang color biru atau oren je untuk plastik kecik2 cam ni

    ReplyDelete
  20. Inovatif sungguh... elok jugak kan, tak yah lagi nak guna spray disinfectant kat tong sampah sebab plestik nya dah berbau wangi.. cool

    ReplyDelete
  21. Ok, terus rasa macam nak start enjin kete sekarang dan gi tesco nak beli plastik sampah ni hahaha

    ReplyDelete
  22. Terasa nak try plak plastik sampah ada bau ni.. hari tu pergi eco tak terfikir nak beli.. nanti boleh la beli.. hehehe

    ReplyDelete
  23. Nice info bad. Boleh la beli nanti, nak letak kat kitchen. Bestnya plastik sampah ada bau wangi. Selesa sikit nanti, kurang bau yang tak menyenangkan tu

    ReplyDelete
  24. Yes. Senang Guna ni.. Saya pun ada beli gak. .Tpi beli Dr eco shop sebab murah skit. Cuma comparison between yg tesco dengan eco punya.. Yg tesco tebal skit.. Kalau yg eco tu dia nipis skit.. Kalau berat n byk letak ada potential nk koyak

    ReplyDelete
  25. bagusnya plastik sampah ada bauan...tak adalah kena hadap bau busuk dah

    ReplyDelete
  26. Menarik. Boleh beli juga ni.

    ReplyDelete
  27. sekarang ni dah jadi trend kan beli plastik sampah gini.. hee~ akak beli kat kedai ECO jek.. wangi..

    ReplyDelete