hai assalammualaikum



Sambal Hitam Penyelamat Ketika Lambat Sahur Atau Malas Masak - Baru 4 hari kita ber puasa, dan dah dua hari nad terlajak masa bangun sahur..Sebab tu setiap kali bulan puasa nad akan sediakan makanan yang ekspress, yang mudah di makan dengan nasi. salah satu makanan ekspress ialah sambal hitam ni. Hah!!, kadang kalau laki kerja tak buka puasa sama, makan ni dengan telur pun ok je..



Bila ada sambal hitam ni, kau terlambat bangun sahur ke, malas masak ke atau nak kena ada sambal dalam ketika nak makan, nah, siap..ada dah sambal hitam..hehee..



Tak cukup sambal hitam, nad tambah lagi sambal tempoyak petai dengan sambal daging pekasanm salai kau..hah!!!..Ni pertama kali nad rasa sambal daging. Dua-dua ni pedas ok..Sambal tempoyak petai tu semestinya ada petai dan rasa tempoyak..pergh marbeles ok.. Yang daging ni dalamnya ada daging..hah, not bad juga rasa dia..

Sambal ni boleh dimakan dengan nasi, roti bubur, apa cara laa..Senang..memang penyelamat nad, kalau lambat bangun sahur ni ha..hahaha..Tahan lama jugala..nad masukkan dalam bekas siap-siap..senang nak ambilnya..hehee

Korang nak rasa, boleh je contact Sue Izza,
Facebook: https://www.facebook.com/sue.izza
Instagram: https://www.instagram.com/sueizza/
Contact: 0179397536
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Betul2...setuju..sambal hitam mmg penyelamat...tp bahaya bleh buat makan bertambah

    ReplyDelete
  2. Sangat betul...Sis pun belum ada beli lagi untuk puasa ni. Memang nak kena beli buat simpan stok..

    ReplyDelete
  3. Sambal hitam pahang penambah selera makan tu. Menyengat!

    ReplyDelete
  4. Done follow sini! ♡

    [Jemput blogwalking blog saya] :)

    ReplyDelete
  5. makan dengan telur kicap hancur time panas panas.. perghhhhhhhhhhhhhh kak paduu

    ReplyDelete
  6. tq naddddd....moga murah rezki nad juga....kannnn sambal hitam penyelamat waktu terdesak,tambah2 mask nasi tak tekan suis hahahhah sapu je la sambal kat roti hahha

    ReplyDelete
  7. Sambal hitam mmg sentiasa jadi penyelamat buat keluarga k mid.
    Packaging menarik..selalu guna botol kan

    ReplyDelete
  8. Yup sambal hitam wajib ada utk cover time darurat or malas nak masak..hehehe.
    Kat rumah sis pun memang sentiasa ada stock sambal hitam

    ReplyDelete
  9. Tak pernah cuba sambal hitam. Rasa dia camana. Hahaha. nanti nak cari satu

    ReplyDelete
  10. Masyaallah makan dgn telur dadar pun dah terliur. Nampak sedap dan mudah ja

    ReplyDelete
  11. makan dengan nasi panas dan ulam pun dah cukup dah bila ada sambal hitam ni. Nak pulak ada pilihan pekasam salai dengan tempoyak fuhhh masyukkk

    ReplyDelete
  12. saya stok sambal memang prepare siap2 in case terlambat bangun sahur, boleh terus makan nasi dengan sambal dan goreng telur. mudah je. sambal hitam nie nampak macam best je. nak beli lah nanti

    ReplyDelete