Susu Lazz ni minuman berasaskan susu kambing, memang elok diambil, sebab susu ni banyak khasiat dia. Sangat sesuai diambil untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak sampai la orang tua. Nad suka sebab susu ni ada pelbagai perisa, dan rasanya yang sangat sedap. Orang yang mengandung dan menyusukan memang elok ambil susu ni, sebab nad pun dulu minum masa mengandung, badan rasa bertenaga je. Sekarang bulan puasa, memang setiap kali sahur, nad mesti minum susu Lazz ni. Alhamdulillah, sepanjang bulan puasa, minum susu Lazz ni, rasa kenyang je sepanjang hari walaupun menyusukan anak.

hai assalammualaikum


Sahur Dengan Susu Lazz, Sedap Dan Kenyang Sepanjang Hari - Susu Lazz, memang susu kegemaran kami sekeluarga. Dari dulu lagi nad dah minum susu Lazz ni. Susu Lazz ni minuman berasaskan susu kambing, memang elok diambil, sebab susu ni banyak khasiat dia. Sangat sesuai  diambil untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak sampai la orang tua. Nad suka sebab susu ni ada pelbagai perisa, dan rasanya yang sangat sedap. Orang yang mengandung dan menyusukan memang elok ambil susu ni, sebab nad pun dulu minum masa mengandung, badan rasa bertenaga je. Sekarang bulan puasa, memang setiap kali sahur, nad mesti minum susu Lazz ni. Alhamdulillah, sepanjang bulan puasa, minum susu Lazz ni, rasa kenyang je sepanjang hari walaupun menyusukan anak.



Ya, nad masih menyusukan anak kedua. Farhanah masuk dua tahun, dan masih menyusu badan. Bila masuk Bulan Ramadan, memang nad tak risau pasal penat atau takda tenaga, sebab nad dah tambah stok susu Lazz untuk puasa dan waktu sahur nad minum air susu Lazz ni dengan nasi. Alhamdulillah, badan takda lemau dan masih buat kerja macam biasa dan susukan anak.



Cara nad minum susu Lazz setiap kali sahur, nad akan blend Lazz Choco dengan 3 biji kurma dan oat. Memang sangat mudah dan cepat untuk buatnya. Salah satu menu yang mudah dihadam dan pada masa yang sama akan rasa cepat kenyang. Puasa ni, memang perut sentiasa kenyang, bertenaga je. Kalau rasa korang taknak makan banyak, minum macam nad buat ni pun cukup untuk seharian berpuasa.


Selalunya, susu kambing ni ada satu warna je, warna putih, tapi Lazz susu kambing ni ada pelbagai perisa. Susu ni ada Lazz Kurma Original, Lazz Kurma, Lazz Choco dan yang gemar air kopi ada juga Lazz Café. Terbaru , ada pulak perisa strawberry. Bila dapat tau ada perisa strawberry, terus nad order untuk Fariza. Dia memang suka strawberry, bila Nampak susu Lazz Strawberry ni, terus dia cakap " mommy, susu Fariza ke, wah strawberry, sedapnya, terima kasih mommy "..hah macam tu sekali bila dia Nampak air kegemaran dia.




Warna susu Lazz strawberry ni putih je, tapi ada rasa strawberry macam tu. Habis budak ni minum. Siap cakap " ermm sedapnya mommy. Rasa strawberry "..Memang esoknya dia nak lagi dan lagi ye.


Kadang minum susu Lazz sebelum tidur, nyaman je rasa..hehee..Susu Lazz ni tak hamis pun, memang rasa sedap, kurang manis dan banyak khasiat.




Waktu PKP ni nak dapatkan susu Lazz ni tak susah pun. Agent-agent diaorang akan hantar sampai ke rumah. Korang kalau nak, whatsup je " Nama ", " Lokasi" dekat nombor


Lazz Careline 1 : 018 2777 290
Lazz Careline 2 : 016 2449 722


Diaorang akan balas secepat mungkin. Mana agent terdekat mungkin sampai haritu juga waktu korang order.


Boleh layari
Website : http://lazzdelivery.com/
Facebook: https://www.facebook.com/lazzsusukambing/
Instagram : https://www.instagram.com/lazzsusukambinghq
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Sedap hehe memang nak lagi dan lagi.

    ReplyDelete
  2. bapak budak ni sll gak layan minum hehe

    ReplyDelete
  3. sukanya budak2 tu minum air feberet die. bagus susu kambing ni utk anak-anak. Boleh la nanti beli bagi anak2 rasa pulak.mesti diorang suka

    ReplyDelete
  4. Nd pn sahur mnum susu lazz je..memang sedap dan kenyang..cara nd suka campur nestum dalam susu..

    ReplyDelete
  5. rumah kami minum susu kotak. susu tepung tak boleh lalu la... Kena pulak waktu sahur. memang tak terminum

    ReplyDelete
  6. LH suka susu kambing sebab LH suka rasanya. Teringat pula pula lagunya, lazz.. susu kambing~~

    ReplyDelete
  7. Saya juga minum brand ni... sangat sedap

    ReplyDelete
  8. aida lom pernah try susu lazz ni, Nad.
    lama dah tahu. tapi lom pernah beli.
    bukan x nak try. tak teringat nak beli :)
    suka la anak2 tu dpt susu best ye...

    ReplyDelete
  9. Bagus untuk mereka yg suka minum susu. Maaf sis tak minum susu fresh atau susu kambing huhu

    ReplyDelete
  10. susu kambing ni memang bagus pun minum. senang semua dah ada delivery sekarang.

    ReplyDelete
  11. baru tahu ada susu ni. sebelum ni tahu jenama2 yg pernah dengar & nampak sahaja. lepas ni boleh try 😊

    ReplyDelete
  12. Susu kambing memang banyak khasiatnya. Jenama Lazz ni pun wellknow brand..Iena biasa dengar jenama ni tapi tak pernah cuba lagi la haha sebab iena tak minum susu kambing hehe

    ReplyDelete
  13. Banyak juga periza susu lazz ni ye. Akak ada oat di rumah bolehlah minum oat campur susu lazz ji ya. Erm kena cari nanti susu lazz ni. Nampak sedap pulak tengok Nad dan anak anak minum

    ReplyDelete
  14. Sis tak pandai sahur dengan susu, walaupun ada susu farmfresh ke, Lofar susu kurma ke, memang tak reti, biasa minum susu time buka aje...tak pernah lagi try dan nampak kat Johor ni susu Lazz ni, ingat nak try juga kalau ada...nampak sedap yang cokelat tu..

    ReplyDelete
  15. Sahur dengan susu Lazz memang mengenyangkan dan mudah. Sis suka LazzCafe. Kalau tak minum secawan masa sahur... rasa macam tak lengkap pula diet. Hahaha. Salam Ramadan Nad.

    ReplyDelete
  16. Sahur ngan susu ni mengundang lapar sepanjang hari. sebab melawas je nanti. Tapi ruby suka minum susu sebelum tidur. nyenyak je rass. banyak flavor sekarang. nanti nak cuba.

    ReplyDelete
  17. Tak pernah try lagi susu lazz ni tapi selalu terngiang ngiang lagu dia yang Omar hana nyanyi haha. Nak kena try ni

    ReplyDelete
  18. Cawan Upin & Ipin detected.. haha... anyway, tak pernah rasa lagi susu laz ni.. terima kasih sharing. nanti saya cuba sebab nampak sedap

    ReplyDelete
  19. Seriuslah nak try yg strawberry tu.. Tapi kandungan gula dia mcm mana ye? Sbb kena pantau gula nib

    ReplyDelete
  20. Banyak betul perisa jenama susu lazz ni kan.macam2 perisa boleh pilih. yang kurma tu mesti sedap sangat tu.

    ReplyDelete
  21. Tengok article susu. Teringat susu anmumku yang beli 2x je minum. Haru la. Susah nya nak telan susu😂😂

    ReplyDelete