Sekali makan, mesti nak lagi. Rempeyek sedap dan murah di Kuala Lumpur.

 hai assalammualaikum

Menyesal Makan Rempeyek Ni!! Ketagih Dah - Selalu kalau nak makan rempeyek, jumpa waktu raya je. Dekat Kuala Lumpur ni memang susah nak nampak rempeyek, kalau ada pun harga mahal juga. Pastu suami bawak balik rempeyek. Kegemaran nad rempeyek ikan bilis. Sekali makan, wow, sedapnya, rangup, ikan bilis nak kata banyak takdala, tapi rasa setiap gigitan tu. Dah makan sekali, nak lagi, makan lagi sampai tak sedar habis satu bungkus..huhu. Harga pun murah jugala.

Rempeyek Kacang RM 13

Makan sambil menonton tv

Ni baru betul-betul rempeyek. Kalau tengok, kadang ada rempeyek tu ala tak tebal, kecik, isi tak padat. Kita ni dahla rindu nak makan tapi dapat yang menghampakan. Tapi bila dapat yang macam ni, memang tak cari lain dah.

Nad tau, mesti ramai peminat rempeyek kan. Ada yang suka rempeyek kacang, rempeyek dhal, rempeyek ikan bilis dan rempeyek campu ( kacang + ikan bilis ) . Nak buat sendiri memang tak tau nak rajin mana kan. Jadi senang, kitabeli jela, terus beli banyak-banyak. Rempeyek suami ni dahla murah, sedap , rangup pulak tu. Hah, selalu orang jual satu atau dua jenis je, ni jual semua jenis. Harga pun berpatutan.

Ni antara rempeyek yang ada beserta dengan harga.

- Rempeyek Campur ( ikan bilis + Kacang ) = RM 15

- Rempeyek Dhal = RM 13

- Rempeyek Ikan Bilis = RM 15

- Rempeyek Kacang = RM13

Macam mana, murah kan!! kalau kat Kuala Lumpur ni mau lebih dari harga ni, tapi ni rempeyek murah dekat Kuala Lumpur . Rempeyek ni makan santai-santai, atau tengah layan cerita, jamu tetamu makan, memang bagus sangat. Hah, PKP ni, duduk rumah mesti nak makan je. Takkan nak makan benda berat je kan. Kita makan kerepek-kerepek macam ni.

Kalau nak order boleh je whatsup nombor 016 615 9885, nak tengok apa yang dijual boleh tengok di myx.kyte.site Waktu PKP sekarang hantar untuk kawasan terdekat Ampang, Pandan jaya, Pandan Indah, Gombak, Sekitar Kuala Lumpur. Minimum order 2 bungkus ke atas.



Cubalah, memang sedap. Ada tu sampai nak repeat 5 bungkus. Memang rempeyek terbaik setakat ni nad jumpa..

Keropok leko ganu RM12

Masalodeh/vadey RM 7

Karipap Ayam RM 8

Karipap Biasa RM 7

Air Kordial RM 23

Oh lupa, selain rempeyek, ada juga jual masalodeh frozen, karipap frozen, keropok lekor dan air kordial.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. makan rempeyek memang sedap. ngap.. ngapp.. last-last tak sedar dah habis. hahahha

    ReplyDelete
  2. Omg... hari tu my colleague bagi satu balang rempeyek last day at office sebelum PKP, now i m addicted too. Bahaya...

    ReplyDelete
  3. Ranggup dan sedap kan? Siapa takkan ketagih? :D

    ReplyDelete
  4. rempeyek ikan bilis memang favourite. kalau jumpa yang betul2 sedap. pergghhhhh nikmat diaaaaaa x terkata. heheh

    ReplyDelete