hai assalammualaikum

HUAWEI P60 Pro Dilancarkan Secara Rasmi Di Malaysia - Baru-baru ni nad berpeluang menghadiri ke pelancaran Huawei P60 Pro yang diadakan di Convention Centre Sunway Pyramid. Pada haritu juga HUAWEI turut melancarkan flagship product seperti HUAWEI Mate X3 , HUAWEI Watch Buds, HUAWEI Watch Ultimate, HUAWEI FreeBuds 5 dan HUAWEI MatePad 11-inch. 

HUAWEI P60 Pro, legenda dilahirkan semula yang mentakrifkan semula tahap baharu fotografi mudah alih, reka bentuk estetik dan pengalaman pengguna yang menyeluruh. Teruja dapat tengok HUAWEI P60 Pro ni. Design menarik, gambar cantik, apatah lagi video.HUAWEIP60 Pro Dilancarkan Secara Rasmi Di Malaysia


HUAWEI P60 Pro mewarisi genetik fotografi dan estetika yang sangat baik, dan membuat satu lagi kejayaan dalam sistem optik dan reka bentuk estetik yang merupakan telefon pertama dalam industri yang dilengkapi dengan Kamera Telefoto Pencahayaan Ultra dengan Kumpulan Berbilang Lensa. Juga dikenali sebagai Kamera Telefoto Pencahayaan Ultra, lensa boleh meningkatkan pengambilan cahaya dengan perkakasan yang tidak menjejaskan binaan peranti yang nipis dan ringan. 


"Setiap generasi siri Huawei P menggabungkan ciri pengimejan pintar dengan teknologi estetik dengan sempurna. Strategi yang diguna pakai oleh Siri P ini telah menghasilkan satu demi satu ciptaan klasik," 

kata Richard Yu, Pengarah Eksekutif Huawei, Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Consumer BG dan Ketua Pegawai Eksekutif Huawei Unit Perniagaan Penyelesaian Automotif Pintar, 

"HUAWEI P60 Pro berkisar pada seni Cahaya, semuanya sedang berkembang secara menyeluruh dari segi estetika, pengimejan dan pengalaman pengguna, dan lebih-lebih lagi, memperkenalkan kita kepada era baharu pengimejan mudah alih."

Huawei P60 Pro didatangkan dengan dua warna Rococo Pearl dan Black. Cantik yang Rococo Pearl tu tau. (1) The Eye of Light Design 

Reka bentuk modul kamera HUAWEI P60 bertemakan "The Eye of Light", dan meletakkan kamera utama yang paling biasa digunakan di tengah modul lensa. Telefoto super dan kanta sudut super lebar diedarkan pada bahagian atas dan bawah kamera utama, mempersembahkan Susunan Kamera Klasik. Dengan lapisan lutsinar terampai yang dibina di atas peranti, ia mencipta ilusi peranti yang lebih langsing sambil membenarkan Kamera Utama Pencahayaan Ultra bersinar sebagai sorotan visual. 

HUAWEI P60 Pro menggunakan Paparan Quad-Curve Baharu dengan panel Kaca Kunlun tahan lama dan ekslusif. Empat sisi sedikit melengkung manakala empat tepi skrin lebih bulat, menjadikan bidang penglihatan tidak terbatas dan mencapai paparan yang lebih mendalam. Dengan HUAWEI P60 Pro seberat hanya 200g. Pengguna boleh menikmati pengalaman cengkaman dan sentuhan yang lebih selesa. Selain itu, kadar penyegaran tinggi penyesuaian 1-120Hz LTPO membantu mencapai keseimbangan sempurna antara visual lancar dan pengoptimuman bateri.

Dengan perlindungan panel Kaca Kunlun, ia meningkatkan keliatan kaca dan meningkatkan rintangan jatuh kaca kepada 10 kali ganda, disebabkan oleh teknik yang dipertingkatkan untuk mengembangkan berbilion nanohablur yang membentuk bahan ultra-tahan lama. Malah ia menyokong rintangan habuk dan air IP68, memberikan pengguna rasa selamat yang terjamin semasa penggunaan harian. 

Paparan HUAWEI P60 Pro juga mencapai warna yang tepat melalui pengurusan warna gamut warna penuh dan padanan metamerik dalam penentukuran warna, dan menyokong unjuran warna tepat tanpa wayar, membolehkan skrin dipaparkan pada telefon mudah alih dan paparan diselaraskan dengan cekap dan tepat. Dengan rangkaian ciri paparan yang kukuh, HUAWEI P60 Pro menjadi telefon mudah alih pertama di dunia yang diperakui dengan Pensijilan Dwi Ketepatan Warna TÜV Rheinland (Ketepatan Warna & Tayangan Warna Tepat). 

Selain itu, telefon ini mendapat inspirasi daripada alam semula jadi dan mentafsir semula estetika moden. P60 Pro dalam Rococo Pearl menampilkan Reka Bentuk Tekstur Mutiara pertama dalam industri, yang menggabungkan serbuk mutiara mineral semula jadi untuk mencapai tekstur semula jadi yang unik seperti Ibu Mutiara. Hitam pasir bulu dalam menggunakan Kaca Pasir Bulu Anti-cap Jari yang inovatif, yang terasa lembut dan halus seperti bulu tetapi bersinar seperti berlian.(2) Kamera XMAGE Pencahayaan Ultra

Siri HUAWEI P60 didatangkan dengan sistem optik yang direka bentuk semula, dengan Kamera Utama Pencahayaan Ultra Lighting Main Camera equipped with an F1.4-F4.0 Auto-Adjustable Physical Aperture, High Transmittance Lens Group, and an RYYB SuperSensing sensor. Peningkatan ketara ini menghasilkan fotografi yang terang dalam tetapan cahaya malap, memaparkan butiran sepenuhnya dalam gelap. 

Ia juga boleh membawa julat dinamik ultra tinggi dalam adegan dengan nisbah terang-ke-gelap yang lebih tinggi seperti matahari terbit dan terbenam, subuh dan senja; Enjin Tekstur XD Fusion Pro baharu, menggambarkan butiran halus yang mempamerkan kilauan pada permukaan kaca.

Kamera utama Ultra Lighting, HUAWEI P60 Pro membawakan Kamera Telefoto Pencahayaan Ultra dengan apertur F2.1 – yang terbesar dalam industri untuk periskop kamera mudah alih telefoto. 

Kamera telefoto juga telah menambah Kumpulan Lensa Pencahayaan Ultra secara inovatif untuk menangkap lebih banyak cahaya, dan digabungkan dengan sensor RYYB Supersensing, jumlah cahaya yang memasuki kamera telefoto kini telah meningkat dengan banyak. 

Mod Super Moon Huawei juga merupakan satu lagi pendahulu dalam industri. Dengan adanya Pencahayaan Ultra dan keupayaan pemfokusan modul telefoto, HUAWEI P60 Pro memperkenalkan Super Moon Scene yang dinaik taraf. Ciri ini mempersembahkan bulan yang jauh dengan sempurna sambil menguruskan untuk mengekalkan butiran objek di tengah-tengah. 

HUAWEI P60 Pro juga memperkenalkan Long Travel Slide Zoom Lens Group, yang boleh mengawal jarak pemfokusan secara fleksibel dan mencapai pengimejan yang jelas daripada fotografi jarak jauh hingga makro dekat. 

3) Penggunaan Yang Lancar Dan Berkekalan

HUAWEI P60 Pro terdiri daripada bateri berkapasiti tinggi 4815 mAh yang diletakkan dalam badan padat dengan ketebalan hanya 8.3 mm masing-masing, menyokong HUAWEI SuperCharge berwayar 88W. Ia juga menyokong pengecasan pantas wayarles 50W dan pengecasan wayarles terbalik 7.5W – membawa pengecasan yang selamat dan mudah pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Menggunakan mod Turbo, HUAWEI P60 Pro boleh dicas kepada separuh dalam masa 10 minit sahaja, mencapai keseimbangan sempurna antara hayat bateri siap sedia dan kelajuan pengecasan pantas sambil mengekalkan binaan yang ringan. 


(4) Pengalaman sistem EMUI 13.1

EMUI 13.1 memperkenalkan 3D Weather AOD (Sentiasa Paparan), yang menggambarkan hujan, salji, cuaca mendung atau cerah dengan kesan 3D dan menghantar pemberitahuan perubahan cuaca secara dinamik – pengalaman paparan yang intuitif, kreatif dan jelas. Antara muka kamera memperkenalkan Cincin Zum Kamera, yang bukan sahaja menjadikan pengambilan foto pengalaman yang lebih intuitif, tetapi juga menjadikan zum lebih tepat dan berfungsi. 

Menu Pantas Kamera juga memaparkan ikon mod penangkapan yang biasa digunakan, menjadikannya mudah untuk mengendalikan kamera dengan hanya satu tangan dan memberikan pengguna pengalaman fotografi yang lebih menyeronokkan dan mudah.

Harga HUAWEI P60 PRO

HUAWEI P60 Pro kini tersedia untuk pra-tempah di semua HUAWEI Experience Store, Laman Web Rasmi HUAWEI, Kedai Rasmi HUAWEI di Shopee, Kedai Utama HUAWEI di Lazada dan Kedai Rakan Kongsi HUAWEI yang sah seperti SenHeng, senQ, Harvey Norman dan Urban Republic. 

HUAWEI P60 PRO (8 GB RAM + 256 GB ROM) = RM 4,699

HUAWEI P60 Pro (12 GB RAM + 512 GB ROM) = RM5,499

Huawei P60 Pro didatangkan dengan dua warna Rococo Pearl dan Black

Peranti Lain Yang Turut Dilancarkan

1) HUAWEI Mate X3: Telefon Pintar Ultra-Ringan, Ultra Nipis, Empat-Lengkung dan Skrin Besar Boleh Lipat Pertama di DuniaHUAWEI Mate X3 hadir dengan berat ultra-ringan 239g dan ketebalan 11.08mm semasa dilipat, dan 5.3mm semasa dibuka. HUAWEI Mate X3 juga menampilkan komponen Type-C yang paling tipis dalam industri dengan reka bentuk struktur bersepadu dan diberi penarafan IPX8 untuk kalis air, menawarkan kenipisan dan ketahanan yang tiada tandingan. 

HUAWEI Mate X3 hadir dengan bateri besar 4800mAh dan HUAWEI SuperCharge berwayar 66W, HUAWEI SuperCharge tanpa wayar 50W, Pengecasan Balik Wayarles 7.5 W, yang memenuhi keperluan penggunaan harian dengan mudah. Untuk kamera pula, Huawei Mate X3 tersedia dengan Kamera Utama Ultra Vision 50 MP, Kamera Sudut Lebar Ultra 13 MP dan Kamera Telefoto Periskop 12 MP, telefon ini menyokong zum optik 5x.

HARGA HUAWEI Mate X3 (12 GB RAM + 512 GB ROM) = RM8,888

2) HUAWEI Watch Ultimate


HUAWEI Watch Ultimate ialah jam tangan pintar premium yang menawarkan gabungan gaya dan bahan yang tiada tandingan. Untuk memenuhi permintaan pengguna yang mendambakan pengembaraan luar, HUAWEI WATCH Ultimate menggunakan Mod Ekspedisi serba baharu yang direka khas untuk mencipta semula perasaan dan suasana sukan luar. 

Ciri ini adalah satu layanan untuk pencari pengembaraan luar di mana-mana sahaja dan akan memenuhi pelbagai keperluan penerokaan mereka dalam senario seperti padang pasir di luar jalan raya, berkhemah dan mendaki.

HARGA HUAWEI Watch Ultimate = RM 3,799 

3) HUAWEI WATCH Buds


Huawei mencipta jam tangan pintar pertama dalam industri dengan reka bentuk penutup pop timbul magnetik, yang menempatkan sepasang fon telinga TWS. Peranti ini dilengkapi dengan ciri termaju seperti reka bentuk pop timbul yang inovatif, Mutual Magnet Array untuk akses mudah dan Adaptive Identification Technology yang membolehkan pengguna memakai, menanggalkan dan memulangkan kedua-dua fon telinga tanpa perlu membezakan antara keduanya. 

Ia didatangkan dengan 80 Mod Sukan, antaranya ialah 10 mod sukan profesional, termasuk larian luar, larian dalaman, berjalan di luar, berjalan di dalam, berbasikal luar, berbasikal tali dan banyak lagi!

HARGA HUAWEI WATCH Buds = RM 2,199

4) HUAWEI FreeBuds 5


HUAWEI FreeBuds 5 ialah tambahan terbaru kepada barisan fon telinga wayarles popular HUAWEI. Menampilkan reka bentuk yang diperkemas yang memaksimumkan keselesaan dan daya tarikan estetik. Memandangkan setiap komponen berfungsi secara berasingan antara satu sama lain, kelajuan pengecasan dan prestasi audio bebas untuk melonjak ke tahap yang lebih tinggi. Membenarkan 30 jam untuk pengecasan penuh, dan pengecasan pantas 5 minit boleh menyokong sehingga 2 jam mendengar, kadar pengecasan 200% lebih pantas12 daripada generasi sebelumnya.

HARGA HUAWEI FreeBuds 5 = RM 699

5) HUAWEI MatePad 11 Inci 2023


HUAWEI MatePad 11-inci 2023 dipertingkatkan lagi apabila digabungkan dengan HUAWEI M-Pencil (generasi ke-2) dan kadar penyegaran 120 Hz tablet yang memastikan pengalaman menulis tahap pen-on-paper, untuk memaparkan karya terbaik dan kandungan kegemaran anda dalam segala kemegahannya. 

Apatah lagi, tablet ini juga menempatkan FullView Display, 2.5K resolution, P3 colour gamut, TÜV Rheinland Low Blue Light (Penyelesaian Perkakasan) dan diperakui Bebas Flicker, untuk memastikan jam menonton atau bekerja menggunakan tablet kekal mudah pada mata.

HARGA HUAWEI MatePad 11-inci 2023 = RM 1,999

Apa lagi, TEMPAH SEKARANG!

Mesti gambar dan video korang makin cantik. Yang berminat nak membeli dan menempah peranti HUAWEI ni boleh dapatkan di semua HUAWEI Experience Store, Laman Web Rasmi HUAWEI, Kedai Rasmi HUAWEI di Shopee, Kedai Utama HUAWEI di Lazada dan Kedai Rakan Kongsi HUAWEI yang sah seperti SenHeng, senQ, Harvey Norman dan Urban Republic.

Untuk maklumat lanjut, kemas kini atau promosi terkini anda boleh lawati Laman Web Rasmi HUAWEI, halaman Facebook Rasmi HUAWEI atau Instagram.
SHARE 1 comment

Add your comment

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS
#toc 2