Articles by "gajet"
Showing posts with label gajet. Show all posts
hai assalammualaikum

Senangnya Kerja Menaip Dengan Keyboard USB ni !!

Keyboard USB Smartphone, Mudah Di Bawa Ke Mana Sahaja - Bila orang ada, kau pun nak ada..hahaa..Terpengaruh sangat kan lagi-lagi dengan kawan blogger. Bila tengok benda tu bagus dan berguna untuk nad, mesti nad akan beli punya. Tapi nasib tak beli lagi, rupanya nad pun dah ada lama rupanya..hahaa.

Zaman bercinta bersama kekasih yang dah halal sekarang..hahaa. Masa bercinta mr mafia ada belikan nad tab Ipro. Sebab dia nak mudahkan kerja nad sebagai blogger masa tu. Senang taip katanya. Tapi nad tak guna sangat, sebab tab tu macam pelik je..ahhaa.Pastu macam banyak masalah. Macam tak connect internet, lembap sangat. Sudahnya pakai beberapa kali sahaja, pastu terus simpan je, sampai lepas kawin nad cuba buka semula, tapi bateri macam dah rosak je. Kena cas baru dia hidup, buka cas, dia mati semula. Takpela, nanti-nanti la kita cuba baiki.

Keyboard USB untuk Smartphone dan Tab

Masa dia bagi Ipro tu, ada set sekali dengan keyboard dia. Keyboard jenis USB. Boleh la pasang dekat tab atau handphone. Nad punya nasib serasi dengan dua phone yang nad ade iaitu telefon Honor 4c, Asus Zenfone 4 dengan Vivo Y85. Mungkin keyboard ni semua phone boleh kot. Kalau nak kepastian, masa beli online, better tanya dulu phone korang, atau pergi kedai, cuba dulu dekat phone kornag berfungsi ke tidak. Kang beria beli, tak boleh guna, naya je.

Kita ni blogger, memang update entry di mana-mana sahaja kan. Tak kiralah, tengah melayan anak, tengah buat kerja lain, dekat luar, bila datang idea, mestilah nak menaip blog. Taip blog guna laptop memang senang, lagi best, tapi  macam nad, memang tak boleh duduk lama depan laptop. Masa zaman bujang dan sebelum ada anak bolehla lama-lama duduk, sekarang dah ada dua anak, tak sampai sejam, sebabnya budak-budak ni suka datang mengacau. Jadi, phonela sebagai pengganti untuk update laptop. Nad selalu update guna google chrome je. Kadang idea datang menulis, semasa menyusu anak, baring sambil tengok tv..hahaa. Terus-terus buka phone. Tu pun kadang update, banyak betul kesalahannya..huhu.

Tiada typo lagi bila menaip dengan keyboard USB

Bila ada keyboard USB ni, senang kerja. Cucuk je, terus taip, macam taip dekat laptop. Nad punya keyboard tak keras. Lembut je, so nak taip laju juga..hahaa. Nad punya warna hitam. Jadi tak nampak la kotor. Nampak macam woww!! gitu..haha..Belakang ada tapak macam frame tu. Jadi boleh tegakkan dia. Senang kan, nampak macam laptop.

Setting OTG Dahulu

USB Keyboard ni tak perlu cas atau ape. Korang cucuk je usb tu ke phone, terus dia boleh guna. Tapi sebelum tu, pastikan phone korang on OTG dulu. Senang je, pergi ke setting phone, cari bahagian OTG, pastu on kan. dah on, terus je pasal USB keyboard tu dan boleh menaip seperti biasa.

Dimana-mana sahaja boleh menaip

Berguna sangat nad guna keyboard USB ni lagi-lagi masa balik kampung. Takdala nad kena bawa laptop sebesar alam tu. Bawak je keyboard USB ni ke mana sahaja, lepak mamak, travel dan terus menaip..mudah..Kalau banyak gmbar tu, siap sedia dengan pendrive Sandisk Ultra Dual Drive, pandrive yang boleh cucuk dekat phone dengan laptop..hehe. Sekarang zaman dah canggih, memang mudah kita nak buat kerja di amna sahaja.

Lagi senang kalau ada mouse. Nad memang tengah usha mouse bluetooth ni dekat shopee. Dah jumpa pun. Nanti belilah.USB Keyboard ni ada je dijual secara online atau dekat kedai. Nak senang online je la. Dekat Shopee banyak. Ramai kawan nad dah beli dekat shopee. Murah je..



hai assalammualaikum

Huawei Honor 4C Hadiah Kejutan Suami

Huawei Honor 4c Hadiah Kejutan Suami - Dah lama dapat telefon ni, harini baru nak cerita. Biasalah, dok belek-belek telefon, baru tau banyak fungsi dia. Telefon Huawei Honor 4C ni hadiah kejutan daripada suami. Masa tu tengah shoping dekat Tesco, pastu dia suruh belek handphone mana ok. Nad pun tengokla, hati kita macam tak teruja sangat dengan handphone, sebab kita tak tau telefon mana ok..hahaa. banyak sangat pilihan. Mr mafia asyik suruh pilih je. Nad cakapla, " sayang suka Huawei P9 "..masa tu tengah hot Huawei ni..tengok gambar pun cantik je.

Huawei Honor 4C

Tapi disebabkan Huawei P9 mahal, dia kata nantilaa..Lepas tu nad cakapla " dah, jom pergi makan, lapor"..pergila kedai makan mamak dekat situ. Tiba-tiba dia, cakap, " sayang tunggu sini dulu, abang nak cari barang kejap". Kita tunggula sambil makan. Tiba-tiba dia datang dengan telefon. Kita ingat dia beli untuk dia, sekali mr mafia suruh nad buka dan tengok. Dia cakap "ambil la, sayang punya". hah!!!..Nak tau kenapa dia belikan, sebab telefon asus nad retak disebabkan dia..huhuhu. Walaupun retak, tapi boleh guna lagi pun. Sebab tu nad tak harapkan dia beli baru. Tapi mr mafia kesian, tengok telefon nad retak, jadi dia belikan la. Padahal waktu tu bukan harijadi atau anniversary pun. Sweet tak laki kita..haaha. Takpela murah..asalkan ada telefon untuk backup kan.

Nipis saiz 5 inchi dan ringan

Bahagian belakang

Huawei Honor 4C

pintar Huawei Honor 4C ni ringan je. Dengan seluas 5.0 inchi. Huawei Honor 4C memiliki layar beresolusi 720 x 1280 pixels. Huawei Honor 4C hadir dengan body ideal yakni dalam paduan dimensi 143.3 x 71.9 mm dengan ketebalan 8.8 mm. Kelebihan Huawei Honor 4C sudah dibekali layar bersifat multitouch dan didukung antara muka Emotion 3.0 UI (EMUI 3.0). Telefon Huawei Honor 4C nad warna gold. Tak tau la warna apa lagi ada. Hadiah kejutan kan.

Contoh ambil gambar

Fitur gambar

Telefon dia beli bukan Huawei P9 yang nad nak tu, tapi dalam keluarga Huawei juga cuma Huawei Honor 4C. Harga dalam RM500 kot,.murah je. Dia beli untuk nad backup gambar semua. Mula-mula memang usha kamera dia..hahaa.perempuan biasalah. Kalau beli telefon pintar, tengok kamera dulu. Kamera depan 5MP, belakang pulak 13MP. Kamera Huawei Honor 4c sudah dibekali kamera utama beresolusi 13 MP setara 4208 x 3120 pixels serta didukung oleh fitr autofocus, LED flash, Geo-tagging, touch focus, face detection, panorama, HDR. Siap ade watermark lagi dan audio note.

Lampu pelbagai

Lagi best telefon ni sebab ada Flash. Kalau korang tengok gambar di atas, ada gambar lampu, hah tu la lampu dia. Mudah nak ambil gambar tempat gelap. Beauty face pun ada. Memang cantik dan puas hati dengan kamera dia. terang dan sharp. Sekarang ambil gamabr dengan video nad memang pakai telefon Huawei Honor 4C ni. Nak tengok gambar nad ambil boleh pergi ke instagram nad www.instagram.com/nadiasamjohari.

Huawei Honor 4C memiliki kelebihan kerana mempunyai Dual SIM (Micro-SIM, dual stand-by). SIM 1 & SIM 2 untuk kelancaran komunikas. Memang nad suka cari telefon pintar yang ada dua sim, sebab senang nak sumbat banyak nombor. Asus punya pun dual sim, tapi salah satu dah rosak. Nasib ada Huawei ni.

Huawei Honor 4C cuma dibekali dengan RAM sebesar 2 GB. Jadi tak dapat nak install banyak benda. Telefon ni pun nak guna untuk berblog. Jadi install benda penting je. Yang tak penting boleh guna dekat Asus.

Contact

Bahagian contact pulak bagus. Sebab bila seseorang nak contact seseorang, korang boleh pergi ke contact dan share sahaja. Tak perlu nak copy nombor semua. Mudah kan.

Pelbagai fungsi Huawei Honor 4C

Untuk screenshot, kalau telefon lain, kena tekan tepi dua button kan, tapi untuk Huawei Honor 4C, cuma buka apa yang korang nak screenshoot, lepas tu tarik atas nampak bahagian banyak-banyak fungsi tu, lepas tu namapk tak perkataan screenshoot. Hah, tekan tu, dah screenshot. Senang je.

Banyak lagi fungsi dia yang korang boleh tengok dekat gambar tu.

Setakat ni nad guna telefon ni, ok la. Cuma kadang dia penuh sebab kecik kan ram dia. Lepas ambil gambar kena pandai-pandai transfer tempat lain..ehehe. Thank you mr mafia belikan telefon ni.


hai assalammualaikum

Memory Card telefon penuh, laptop pulak lambat loading. Mana taknya, penuh dengan gambar dan video. Sebagai seorang blogger, seorang yang suka selfie, nad memang suka ambil gambar, ambil video sebagai kenangan. Lagi sekarang dah ada anak, lagi suka ambil gambar dia je. Yela kenangan dari dia kecik sampaila dia besar. Memang penuhla gambar dia je. Jadi, sebelum terjadi apa-apa tidak diingini seperti telefon hang, atau ada kena virus, kita pindahkan semua gambar dan video ke Hard Disk. Jalan selamat untuk backup semua benda. Sebelum tu, mestilah nak tau ciri-ciri Hard Disk yang macam mana kan??

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik??


Hard Disk satu benda penting yang semua orang perlu ada. Setiap hari, pasti akan ada je gamabr, atau video atau dokumen yang kita akan buat dan perlu disimpan.Hard Disk sangat berguna sekali untuk tujuan menyimpan fail-fail atau data-data, sama ada dalam bentuk dokumen, gambar ataupun video yang ada dalam simpanan kita.Lagi bagus untuk mereka yang suka tengok cerita, bolehlah download dah masukkan dalam hard disk ni. Kalau nak beli, bukan beli sesuka hati je kena tengok ciri-ciri dia dahulu..ni antara ciri Hard Disk terbaik..

1) Harga Yang Berpatutan
Pertama sekali mestilah nad tengok harga. Yela kadang bajet lari kalau kita beli yang mahal dengan kelebihan yang ada pada hard disk tu tak berbaloi dengan harga. Inilah sebabnya kita perlu lakukan perbandingan harga. Pastikan harga yang dibayar itu adalah setanding dan setimpal dengan kualiti barangan yang kita beli. Nad dah tengok satu Hard Disk ni dekat Lazada, memang menarik..harag pun ok.

2) Mempunyai kapasiti storan yang besar
Pertama kali nak beli Hard Disk mestilah tengok kapasiti storan dia kan. Macam nad walaupun guna phone sahaja, tapi kalau dah ambil beribu gambar, mestilah memerlukan ruang yang besar. Kadangkala ada juga menggunakan kamera DSLR. Kadang gambar yang tak berapa cantik pun nampak cantik sebab kenangan..hehee..sayang nak pandai oii..Sebagai contoh, 500GB mampu menyimpan 100 ribu gambar 6MP, 125 MP3 128kbps.Inikan pulak 1TB. 1TB adalah bersamaan dengan 1,000 GB. Kalau 2TB korang kiralah sendiri. Fuh..ni semua benda korang boleh transfer dalam hard disk..

3) Proses Pemindahan Data Laju
Benda ni la kita kene tengok juga. Proses pemindahan file sangat laju dan tidak lambat. Sangat menjimatkan masa dan tenaga kita. Ni kang kalau tunggu berjam, habis masa je. Kalau nak tengok kelajuan, boleh cek dekat USB kabel. kalau ada 3.0, hah tu bermakna sangat laju semasa proses pemindahan data.

4) Hard Disk Yang Tahan Lasak,


Nak beli sesuatu barangg, mesti nak yang tahan lasak dan selamat. Kalau boleh barang tu nak dipakai lama. Taknakla baru beberapa bulan pakai, dah rosak sana sini. Lagi bagus Hard disk yang mempunyai perlindungan daripada air dan habuk. Yela, kadang tempat kita berhabuk, atau banjir ke, mana kita tau, mestilah nak barang kita selamat. sama juga la kita pilih telefon, kalau boleh yang mampu masuk ke dalam air. Benda paling gerun bila terjatuh menghempap lantai..fuh..Pernah nad punya terjatuh, hard disk jadi macam krek sikit, jadinya kena la pilih yang selamat walaupun terjatuh atau terkena kejutan yang teruk, dan kemalangan.


Teknologi terkini iaitu Teknologi sensor G-Shock bagi membantu melindungi data. Terknologi G-shock ni ia akan berhenti secara automatik sekiranya berlaku satu kejutan untuk data corruption, dan menyambungkan semula kerja sekali kejutan telah reda. Ia menggunakan cahaya petunjuk warna berkod negeri bagi setiap operasi yang berbeza untuk penghantaran maklumat yang mesra pengguna supaya anda sentiasa tahu apa yang sedang berlaku.

5) Mudah Di bawa Kemana sahaja
Kalau yang suka travel, atau selalu jalan sana sini, mestilah nak bawak benda yang ringan dan kecil, serta mudah dibawa ke mana sahaja. Hard disk ni pun salah satu benda penting untuk dibawa ke mana sahaja. Yela kot-kot tengah ambil gambar, penuh pulak, gamabr sebelum ni lupa nak transfer atau padam, hah masa ni lah hard Disk jadi penyelamat..kann..tadelah kelam kabut apa nak buat.

6) Rupa bentuk Yang Menawan


Kadang rupa bentuk pun nad tengok..hehe..biasalah perempuan suka yang comel-comel, yang unik. Konon nak lain dari yang lain..huhuhu..Bila tengok rupa, tengok juga pada kekemasan. Yela, selalu kita dapat wayar kabel lain dan selalunya nad akan belit-belit la USB cabel dia. Kalau ada USB yang memang terletak elok dekat Har Disk kan kemas supaya kabel tak rosak atau berserabut.

7) Warranty
Ini sangat penting. Kalau boleh nak membeli sesuatu barang tu lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan gadget, sebolehnya pastikan mempunyai waranty atau jaminan sekurang-kurangnya 2 tahun.


Semua ciri-ciri ni ada dekat Hard Disk ADATA HD720 2TB USB 3.0 Water/Dust/Shockproof IP68 Ruggedized External Hard Disk Drive Portable HDD (Green) - AHD720-2TU3-CGR yang nad suka ni. Ada macam-macam hard disk Adata. Kalau nak, korang boleh klik link nama produk tu. Beli jela sekali


Boleh dapatkannya di Lazada ok..
hai assalammualaikum

Ruang Telefon Besar Dengan Adanya Sandisk Ultra Drive 3.0 64gb - Dah lama nak beli pandrive yang boleh cucuk dekat telefon. Paham-paham jela, perempuan dengan telefon mesti penuh dengan gambar..hahaha. Lepas tu mula la, space telefon tinggal sikit gara-gara gambar sahaja. Nak transfer ke laptop kadang-kadang malas nak buka laptop, nak cucuk guna wayar USB. Lebih senang bila ada pandrive yang boleh cucuk dekat telefon.


Fuh nasib baik, pandrive jenis cucuk telefon ni termasuk dalam list Box Of Joy yang nad terima. Gembira bukan main kau. Satu-satu apa yang nad nak sangat, akhirnya dapat juga. Sandisk Ultra Dual Drive 3.0 64 gb..woww!!!..besar tu. Mudah bila ada sandisk ni. Cucuk je dekat telefon, transfer semua gambar atau file dekat sandisk ultra dual drive ni. Space telefon pun sentiasa ada, tak penuh macam selalu. ooyeaahhh!!!..Selamat dah nad transfer semua dekat sandisk ni..hehee..

- free up space on your OTG-enabled android devices
- Speed up to 150MB to transfer files from drive to computer.





Bukan sahaja boleh cucuk dekat telefon, tapi boleh cucuk dekat tab, dan laptop juga PC. Bila ada sandisk ni, bolehla backup gambar. Takdala bila teelfon rosak ke, gambar hilang sekali.


Reka bentuk yang kecik, jenis tolak tarik sahaja, dengan dua mikro-USB dan USB 3.0 penyambung.
kelajuan tinggi USB 3.0 prestasi dengan sehingga 150MB / s ** pemindahan fail dari cakera ke komputer [untuk 32GB - 128GB sahaja]
USB kelajuan tinggi 3,0 prestasi dengan sehingga 130MB / s ** pemindahan fail dari cakera ke komputer [untuk 16GB sahaja]

Kelebihan Sandisk Ultra Dual Drive 3.0 64GB

1) Mudah untuk memindahkan fail
The SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 mempunyai penyambung mikro USB pada satu hujung, kelajuan tinggi USB 3.0 penyambung pada yang lain. Untuk memindahkan fail kegemaran anda, hanya plag penyambung mikro USB ke telefon pintar Android ™ anda atau tablet dan mula memindahkan muzik, video, gambar dan fail lain yang anda mahu untuk bergerak. Mudah berkongsi fail dari pemacu untuk peranti Android ™ OTG yang lain. Atau cepat menyalin fail dari cakera ke komputer dengan kelajuan tinggi USB 3.0 prestasi.

2) Kapasiti yang anda mahu
Jika anda mahu menyimpan fail, yang SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0 mempunyai banyak ruang, sehingga 64GB *, untuk beban gambar, lagu, video atau kerja walaupun besar fail sedia untuk menggunakan dan perkongsian.

3) Menguruskan kandungan anda
Dengan SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0, menjaga kandungan anda adalah mudah.

Cara Menggunakan Sandisk Ultra Dual Drive 3.0 64gb


Cara menggunakan boleh lihat di video di atas.
- Lepas cucukkan sandisk ultra dual drive ke telefon, akan keluar perkataan external storage inserted. Tekan.
- Akan keluar perkataan USBdisk1.Itu adalah pendrive sandisk yang dicucuk tadi.
- Buat folder bagi memudahkan memindah gambar ke tempat yang hendak diletak.
- Pergi ke Internal storage dan pilih gamabr yang hendak dipindah. Select semua gambar pun ok.
- Dah tekan select gambar yang nak dipindah,kemudian tekan move to
- Pilih USBdisk, pilih folder yang telah dibuat. Gambar akan berpindah ke situ.
- Nak tengok dekat laptop, cucuk macam biasa. Dan adala gambar tadi.

Barang ni korang boleh dapatkan di Lazada. Tekan link yang nad bagi ni www.lazada.com/sandisk ultra dual drive 3.0 64gb


Mudah kan..hah!!..sekarang dekat Lazada tengah sales untuk Teknologi dan gajet..Cepat-cepatla grab. Tekan banner tu oii..cepat..best sangat sandisk ni. #LZMDYRevolution

Ada lagi satu barang gajet korang patut beli..ni dia..sila baca http://miszrockers.blogspot.my/2016/11/lapan-kelebihan-logitech-x100-wireless.html serius best..
hai assalammualaikum

Logitech X100 Wireless Speaker -  Tempoh hari, nad ada terima Box Of Joy dari Lazada. Salah satu barang yang nad terima dan membuatkan nad teruja dan suka sangat sebab pertama kali jumpa produk ni..heehhe iaitu Logitech x100 Wireless Speaker. Selalunya bab speaker ni, nad cuma tau yang apsang dekat laptop tu, dan kene cucuk dekat laptop. Tak sangka ada juga speaker yang boleh bluetooth dan boleh dibawa ke mana sahaja. Sukaanyaaaa......!!!!

Nad memang suka dengar lagu sambil buat kerja. Kalau sebelum ada speaker ni, nad pasang lagu dekat laptop, bila pasang tak dengar sampai ke dapur walaupun dah pasang kuat. Lagi satu laptop nad ni tak boleh pasang kuat sangat, nanti speaker laptop pula rosak. nak bawak laptop memang tak la masa masak kan..haaha. Phone pulak memang tak bawakla, kang nanti sikit-sikit nak tengok whatsup..sikit-sikit nak online..hahahha..susah betul..


Nasib baik ada Logitech x100 Wireless Speaker ni..mudah sikit. Speaker ni memang berbaloi korang beli, sebab banyak kelebihannya..Dengan reka bentuk yang bulat dan comel ni, ia sesuai untuk semua orang yang sukakan muzik.

Kelebihan Logitech X100 Wireless Speaker

1) Sangat Ringan


- Logitech Wireless Speaker ni sangat ringan dan mudah di bawa ke mana sahaja. Bahan yang digunakan kombinasi getah di bahagian bulatan berwarna itu. Mudah untuk dipegang dan dicengkam pada tangan. Tidak licin dan keadaan pepejal. beratnya hanya 162g

2) Selamat untuk kanak-kanak


Paham-paham jela,kalau ada anak ni, semua benda nak tau dari mana datang bunyi tu. Mula la dai mencari. Dan bila nad cuba pakai Logitech x100 Wireless Speaker ni, dia terus lari dan amik speaker tu sebab nad pasang lagu Didi and Friends. Terus dia pegang dan dengar..hehee. Selamat dekat budak-budak sebab tak berat dan takda elektrik dimana-mana. Kalau dicampak, mungkin ok lagi sebab dia bukan kaca.

3) Mudah digunakan.
Masa nad buka, ingat susahnya la nak guna. Rupanya, senang je..Korang akan dapat kertas intruction yang tunjukkan cara nak gunakannya.

Ada 4 butang navigasi yang mudah digunakan.

Wireless speaker ni ada dua cara nak gunakan.
- satu cara secara bluetooth
- satu cara boleh guna USB cable.



Sebelum korang blueetooth atau apa, korang tekan butang on dulu ye. Yang ada simbol eperti dalam gambar. Lepas tu annti ada cahaya biru kecil-kecik dekat speaker dia..hah!! dah hidup la tu. Lepas tu ikut korang nak blueetooth atau guna USB cable.

Macam nad suka bluetooth je, boleh bawak dan dengar dekat mana-mana. Ia serasi dengan mana-mana peranti yang mempunyai Bluetooth. Tak kisah mana-mana telefon Android, peranti iOS atau komputer riba. Hanya tekan blueetooth, dan cari connection. Nampak nama Logitech dan connect. Terus boleh guna. Bluetooth dengan jarak linkungan 30ft


Untuk cara cable, pasang wayar USB cable yang disediakan dan gunakan dekat laptop atau phone korang..mudah je..Macam tak biasa guna USB cable..

4) Suara yang sangat jelas



Kalau korang nak kuat boleh tekan simbol tambah, simbol tolak untuk kurangkan volume. Kualiti bunyi yang baik adalah bagus juga. Ia mengandungi 96 mm audio output Walau bagaimanapun anda tidak boleh mengharapkan ultra tertinggi output bunyi yang jelas dari yang dah disediakan. Bila korang nak kuat lagi, dia ada bunyi "bib'..tu maknanya dah tak boleh kuat. Sampai situ je kuat dia. Tapi memang jelas la.

5) Boleh digunakan untuk Telefon.


Bestnya, bila orang telefon pun boleh guna logitech wireless speaker ni. jelas dengar suara orang tu. Contohnya macam dalam kereta,  dia boleh menjadi pengganti kepada earphone..haaha. Yela kadang korang nak telefon nak guna earphone, dalam kereta,tiba-tiba earphone rosak jadi korang pun buat loudspeaker. Tak dengar pulak bila Loudspeaker. Kan dalam kereta tak boleh telefon,kena tahan dek polis nanti. jadinya guna jela Logitech wireless speaker ni. Mudah..boleh buat panggilan telefon bebas tangan lepas ni.




Tapi korang kena pastikan korang ada AUX cable untuk penggunaan telefon. Macam nad takda, jadi tak boleh nak cuba. Ada cuba secara blueetooth tapi bunyi ninong..ninong..hahhaa..

6) Bateri Tahan Lama

Bateri tahan selama kira-kira 5-7 jam yang merupakan satu lagi ciri yang besar pembesar suara ini. Okla tu kan..lama tau.. Kalau nak cas boleh je, cas lebih cepat dengan 90mm kabel mikro USB yang disertakan.

7) Boleh dibawa kemana-mana


Disebabkan speaker ni ringan dan mudah dimasukkan dalam beg, jadi ia boleh diabawa kemana sahaja. Tak semestinay dalam rumah, luar rumah pun boleh. Masa travel pun boleh..hah!!,,best kann..Pergi pantai atau taman, dengar muzik. Masa jogging..seronoknyaa..hehee..

Waktu meeting pun boleh..perghh hebat tak..

8) Boleh diletak atau digantung

Logitech ni korang boleh letak atau gantung dekat mana-mana.



Itulah antara kelebihannya..Dahla mudah dan ringan. Selamat pulak tu. Ada banyak lagi warna yang korang boleh pilih dekat Lazada. Korang boleh tekan link dekat  Logitech X100 Bluetooth Mobile Wireless Speaker - Yellow Purple
- Bluetooth wireless speaker
- 3.5 mm audio output
- Support phone calls
- 30ft wireless range
- 5 hours batteri life

System Requirements

- For audio playback
- Smartphones, tablets and other devices that support Bluetooth wireless audio - profile or 3.5 mm audio output
- For phone calls
- Phones that support Bluetooth Hands Free Profile

Apa yang anda akan dapat?

- Logitech X100 mobile wireless speaker
- Micro USB charging cable
- User documentation
- 1 year warranty


Apa tunggu lagi..Lazada sales tengah ada lagi sampai 12 December you allss..cepat-cepat shoping dan beli. Klink banner tu untuk pergi ke Lazada Online Revolution. Atau klik SINI je. #LZDMYrevolution


hai assalammualaikum

Camera 360 Ada Apps Comel Terbaru - Lama dah tak buka camera 360 sejak kamera phone nad ni dah memang lawa..hahaha..Haritu dah buang 360 tapi install balik sebab suka-suka..hahha..Lama jugak la tak berupdate segala apps yang ada ditelefon sebab tak cukup space. Dan haritu buat pembersihan untuk banyakkan space telefon dan akhirnya update la segala apps.


Semalam terdetik nak buka camera 360. Sekali buka tengok macam biasa je. Tapi ternampak benda terbaru dekat situ. Ada subjek muka senyum..hahah..warna kuning tu. Sila tengok gambar, nad ada tandakan. Hah tekan tu nanti macam-macam keluar.


Macam-macam ada, panda ada, topi ada, mata ada..huishh macam-macamla..dahla semua conel-comel belaka. Apa lagi..anak jadi mangsala..hahaha


Bertambah comel anak dara ni bila guna apps ni..hahaha..haishh mommy excited sangat dengan apps ni.


Hah tengok kucing ni..comel kan..hahhaa


Dragon ball..hahhaa



Hah korang p la update camera 360 korang..hehhe


hai assalammualaikum

USB Power 4 Port - " Abang, dah habis cas tepon belum".. " Abang, sayang buka tepon abang nindulu erk, sayang nak cas tepon sayang pulak".. macam ni la rutin bila ada telefon. Zan teknologi, telefon makin canggih. Sorang pulak lebih satu handphone..yela satu untuk personal, satu untuk kerja. Macam tu la kan. Sudahnya, nak cas telefon berebut..hahaha..


Sekarang tak perlu berebut dah..Mr mafia ada beli satu ni khas untuk cas telefon. Satu plug ada 4 cas..hah hamik kau.!!.. senang kan..Ni la dia USB Power 4 Pots..nampak tak..ada 4 tempat cas..


Kat situ dia tulis ade untuk ipad, iphone, galaxy dan standard. Tapi sebenarnya dia sesuai untuk semua jenis handphone. Tengok semua tempatnya sama kan. Jadi kalau korang ada 4 handphone..hah gunala kesemuanya..takde siapa boleh kacau.


USB Power 4 Pots ni mempunyai 4200ma output. Nak cerita panjang-panjang pasal ni nad tak reti..hahaha..yang reti tau guna je. Dan memudahkan kita untuk cas tanpa perlu berebut.. lagi satu tak payah bawak plug banyak-banyak kan..hehe..

Ni mr mafia beli dengan kawannya, harga maybe dalam RM65 kot. Beli dekat pertama complex.
hai assalammualaikum

Handphone Asus Zenfone 5 - Nad ni nak review telephone idokla pandai sangat..tapi nak cerita telefon baru nad ni..hehehhe..Handphone smartphone ni satu keperluan..sekarang semua nak urusan mudah dan senang dekat telefon. Lagi-lagi whatssup..Dan sebagi blogger kamera itu penting untuk mendapat gambar yang menarik..Kira kesemuanya pentingla..Lepas je handphone Sony Xperia J nad dah tak berapa nak betul, install tak boleh, kamera tak cantik, pastu asyik hang je..semua kerja jadi lambat..betapa susahnya nak buat kerja..haishh..

Masa tu mulala memujuk mr mafia suruh beli telefon baru. Mulanya nak beli Handphone Xiomi, tapi tak jadi adalah sebab-sebabnya..akhirnya pilihan nad Handphone Asus Zenfone 5..sebelum beli nad ade survey dekat google..dekat youtube berkenaan dengan Asus Zenfone 5 ni..tengok macam semua ok..sebab nad perlukan telefon smartphone ni dengan cepat..sebab senang buat kerja nanti.
 

Akhirnya nad beli Asus Zenfone 5 ni dengan harga RM580. Nak tau ape bestnya..hehee..ni la yang ditunggu saat ni..apakah dia..Yesss!! akhirnya nad dapat handphone yang berkaler biru..hahahhaa...suka giler kau..kihkihkih...Asus Zenfone 5 ni popular dengan dua simkad..jadi boleh masukkan dua nombor dalam satu phone..


Pertama sekali tengok handphone  mestilah tengok kameranya..kalau nak diikutkan, kamera Asus Zenfone 5 tidaklah sehebat mana, tapi lebih elok dari Sony Xperia J nad sebelum ni..hahaha.. Nilah gambar pertama nad amik guna kamera ni..amik gambar dekat luar..Kamera Asus ni belakang ialah 8MP dan depan ialah 2MP..memang untuk selfie tak berapa la..tapi ok la dari sony nad sebelum ni..ahhaha..

Ciri-ciri kamera


Macam-macam ada dah dekat Asus Zenfone 5 ni..bestnya dalam ni dah ade movie video dan mini movie..so nak buat video dah senang..macam nad pemalas..haha..takde edit-edit dah..main masuk je..hehe



Dan menariknya Asus ni ade Mirror..hahaha..so nak makeup guna cermin dalam phone je..hahaha..


Serba sedikit tentang Asus Zenfone 5


Sekarang semua kerja jadi mudah..takde hang..takde risau pasal gambar dan semuanya..sound pun ok..hehee..