Articles by "zalora"
Showing posts with label zalora. Show all posts
hai assalammualaikum

Pengalaman Tebus Voucher Barang Di Zalora - Sebenarnya ni kali kedua nad tebus voucher Zalora ni, tapi ni kali pertama nad buat sendiri. Sebelum ni, nad suruh member buatkan. Sebab masa tu berpantang dekat kampung, nak pilih guna phone dengan line macam siput memang takla. Lepas tu massage la Lisa mintak tolong tebuskan. Masa tu dia kata banyak discount, tapi nak mudahkan dia, nad suruh pilih barang yang takde discount, kira ngam-ngam dengan harga voucher tu. Padahal voucher tu, dari bulan 1 lagi, dan tamat bulan berapa.tak ingat..jadi terus mintak tebus.

Kali ni nad buat sendiri, tengok sampai tiga barang guna satu voucher nad tebus..fuh..Disebabkan kesalahan sendiri, asyik buka zalora tapi tak tau nak pilih macam mana, last-last suruh orang buatkan..kan..kann..hahaha..kan dapat satu barang je. Kali ni puas hatila dapat tiga barang dengan voucher RM100. Masa ni pun dok pilih beberapa minggu. Adoii penin memilih..hahaa..Kalau boleh nak pilih warna biru je, tapi tengok bajet ada terlebih dari voucher ada terkurang dari voucehr. Kalau beli mahal dapat barang dua, kalau pandai pilih dapat barang tiga ni ha!!..Selepas dah beberapa minggu, akhirnya dah buat keputusan beli tiga barang ni..hahaha..Cantik pun cantik. Beli bukan untuk raya, tapi pakai seharian..

Meh tengok nad tebus apa.


Ni la barang yang nad tebus..hhehehe..Sebeanrnya kalau boleh semua barang nak biru, macam nad cakap dekat atas, kadang terlebih dari harga voucher dan terkurang dari voucher...Nad aklau boleh nak ngam-ngam dengan voucher tu..ehhee..dan hasilnya ni la..Nampak harga tu kosong, sebab guna voucher. Nanti nad ajar step tebus voucher. Tu pun mintak orang guide..hahaa..


Amacam kita bergaya dengan barang Zalora.

Jacket tu best sangat..boleh diikat dan dibuka. Sebenarnya sebelum ni ada warna hijau pekat, pastu nad buka balik tengok-tengok baju tu dah takde. Jadi amik jela warna pink ni. Takpela, nad pun takda warna pink..hehehe.. Nama jackert pun Nadia..hahaa

Yes!!..salah satu warna biru..hehehe..akhirnya dapat juga..beg sling..cantik pun cantik..Selepas pilih baju dan jacket, ada balance RM17. masa tu dok usha la barang harga tu. Last-last pilih tudung adijuma tu..ehhee..okla..dah selesai membeli. Takyah penin lagi.

Cara Tebus Voucher Zalora


1) Memilih barang
 Disebabkan kali pertama, jadi nad kena buat elok-elok. Takut tiba-tiba terbayar pulak..hehee..Sebelum ni nad ada terbaca dekat blog kak Julia Johari,berkenaan pembelian di zalora dan Lisa bila dan beli barang ni. Meh nad bagitau.


Dua Perkara Perlu Amik Tahu 
1) Delivered In - Setiap pembelian yang menggunakan voucher mestilah lihat pada delivered in tu. Korang perasan kan kat gambar tu ade delivery. Ok kalau delivery yang lebih 5 hari tidak boleh menggunakan voucher. Voucher hanya menerima 1-3 hari edelivered in. Atau pun seperti gambar yang nad bagi tu tu. 1-4 delivered in peninsular Malaysia. Hah !! tu boleh, asalkan jangan lebih 5 hari.
2) Tulisan voucher - Ada dekat bahagian detail, korang scroll bawah lagi ada tulis details. Kadang dekat situ dia kadang ada tulis tak boleh guna voucher. Jadi korang kena tengok situ jugak ye.

Itu jela dua perkara yang kena amik tau. Saiz pun jangan lupa ye..dia ada saiz tertentu.

2) Add To Bag
Dah pilih tu tekan add to bag

3) Kalau tak puas membeli boleh klik continue shoping


4) Bubuh code Voucher

5) Secure Checkout

6) Bagi detail Nama, email, alamat. Dekat situ akan nampak simbol facebook ( perlu login dengan facebook )..kalau tak dia tak jalan

7) Pembayaran. (tekan Gift card untuk tebus voucher. Bubuh lagi code tu walaupun dah bubuh tadi mula-mula...hahaa
8) Lepas tu hantar jela..
9) Tunggu email zalora untuk confirmation order.

Selesai.. Selamat bershoping. Nad order sehari dan esoknya barang dah sampai..wah terbaik zalora..