hai assalammualaikum..


ape yang korang baca??..ape yang korang nampk??..ape yang korang rase..??..nad ternmpk pun kat facebook member..geli je bile baca..tgk muka mcm budk bawah umur lagi..ramai plak yang like dan komen support kwn die tu..tapi ade sorang yang memberi komen yang bgus..tapi x taula betul atau x die wat bende tu kan..ni la budak2 zaman sekarang..lagi dasat..lagi advance dari mereka yang dh berusia...ape yang diaorng pk..diaorng happy..bangga bila semua orang baca status mcm ni..dia pk die dah hebt sebb dpt wat bnde tu..x phm..xphm..bende mcm ni pun nk post kat facebook...pstu nk wat bnde terkutuk lagi tu..kes mcm ni ibu bapa patut amik peranan..tkut kes lain yang jadi....

ni yang nad takutkan kat ank-ank buah nad.. HERO HEROIN, SI BAMBAM, SI TECHIK DAN SI BULAT..diaorng pun semakin membesar..lahir di dunia siber..memg x da maslah kalo kite pndai mendidik ank kite dan menggunakan internet dengan betul..ce bygkan kalo budak2 baca..ermm x taula...mari kite renungkan bersama..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. dah banyak perkara macam nie berlaku. hurmm.. sedih lah rasa

    ReplyDelete
  2. Zaman sekarang semua bangga buat perkara-perkara kotor siap bagitau kat public lagi.. Apa2 pun memang ibu bapa perlu tahu anak2 diorang ni ada facebook or twitter, melalui fb ni la anak2 akan luah apa2 saja, kluar g mana2 dan ibu bapa dapat tahu serba sedikit apa aktiviti anak mereka.

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  3. ya Allah.. apa nak jadi rmaja sekarang nie. malu Cik putih baca. mereka nie xmalu sampaikan sanggup membangga2 benda haram nie. Risau jugak dngn adik2 cik putih yang makin membesar.

    ReplyDelete
  4. budak2 sekarang benda macam tu dah tak malu nk tayang kat orang lain. Dah ikut amalan cara barat. Memang strategik org putih nk kongker pemikiran org Islam berjaya. Astagfirullah, semoga kita serta family kita terhindar dari buat perangai yg memalukan ni

    ReplyDelete
  5. ada terjumpa fesbuk budak tu,heee, selongkar..

    terpengaruh la tu, salah satu faktor yg boleh jadi macam tu, sampai tulis gitu, pengaruh yg paling kuat, kawan sendiri.. hemm, mdah-mudahan, budak tu, sedar.. Amin . =3

    ReplyDelete
  6. errr., budak lagi daa pandai2 macam tuu., huhu dasyatt.. =="

    ReplyDelete
  7. Pelik pelik budak zaman lening:(

    Bahaya2 :(((

    ReplyDelete
  8. jemput join GA sy :) http://princess1405.blogspot.com/2012/12/end-year-giveaway-by-princess1405.html


    jangan lupa join mereka jugak http://izzam4eva.blogspot.com/2012/12/contest-top-referer-get-rm100-topup.html &
    http://izzam4eva.blogspot.com/2012/12/segmen-3-hari-kenali-kawan-baik-by.html

    ReplyDelete
  9. ada baca tadi tp xnak komen pape...
    kita doakan moga Allah buka pintu hati mereka utk bertaubat..

    ReplyDelete
  10. Akhir zaman....nak buat macam mana...

    ReplyDelete
  11. Perangai mcm ni la yg merosakkan diri. Parents kena pantau semua ni. Tak boleh biarkan anak2 sosial sgt.

    ReplyDelete
  12. ikha..bukan setakt meremang..rse dah nk pengsan bile bc..

    ReplyDelete
  13. izzah...tau xpe..tgk cite sensored bnyk sgt kot sekrg

    ReplyDelete
  14. ash..nad rs pun mcm tu..ajr ibu bapa main facebook..alsnnyer nak tgk ank diaorng punyer fb..ape ank diaorg wat

    ReplyDelete
  15. fatima..kne prihati budk2 sekrg..jgn dibiarkan..

    ReplyDelete
  16. aina..amin..moga terhindar dari semua ni..

    ReplyDelete
  17. aina ayunie..mmg dh lm citer ni..tp sekrg keluar blik..bnyk sgt pengruhnyer

    ReplyDelete
  18. najihah...hahaha..ni dh kes kronik

    ReplyDelete
  19. iyxat...tegur mengur sesama islam

    ReplyDelete
  20. imanina..betul tu..kwn pun leh pntau klo die adlh kwn yang terbaik..

    ReplyDelete