hai assalmmualaikum..

nad bru berjink2 dengan nuffnang ni..aritu nad ade anta tiket..dan nuffnang dah balas pun kat email..so nad nak kongsi dgn korangla..mmg semua blogger dah tau ape itu nuffnang kan..ade yang dah dpt BE pun..tapi x slah nad nak kongsi ape yang nuffnang bagi..=)...firstly mestilah log in NUFFNANG...kalo xde sign up la erk

NUFFNANG - Untuk mendapat ruang "Buffered Earning" pada "Earnings" anda, pertama sekali anda haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPUV bagi pihak mereka.
Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, maka mereka akan memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu, maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi

NAD - oopsss bukan kite yang pilih pengiklanan tau..tapi pihk pengiklanan yang pilih kite erk..so trime jele mn2 pengiklanan..hhehehe

NUFFNANG- Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers. Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers kami.

NAD - rupenyer update survey pun memainkan peranana..so kenela selalu update survey tau..kalo x upate takut pihak pengiklanan jemu asyik bende sme je..ala update seminggu sekali pun xpe...

NUFFNANG - Kebersanan penempatan iklan juga sangat penting dalam industri pengiklanan. Mereka perlu memastikan mesej yang ingin mereka sampaikan kepada pasaran khusus mereka sampai dengan efektifnya.  Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan. Sebagai contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web anda. Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. Jika unit iklan blog anda tidak mengikut garis panduan yang telah dinyatakan seperti di atas, hal ini akan banar-benar mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog anda dan berkemungkinan tinggi menyebabkan mereka memilih blog lain.

NAD - so korangla letak la kat ketiga-tiga tempat ni..kat ats..kat tepi sidebar..dan kat bawah komen..mn tau pas korng letak kat ketiga-tiga tempat ni ade reziki korang kann..

NUFFNANG - Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati.

k sekian...sharing is caring..=)
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. nicee info., ^^

    ReplyDelete
  2. aku tak pernah lagi merasa dapat menatang name be tu.. blog aku tak mesra be kot.. =P ape pun time kasih r sudi berkongsi tips.

    ReplyDelete
  3. wah, kak nadia macam menarik kan nuffnang add tu.. tp syu punya blog baru lagi la.. hehe..

    ReplyDelete
  4. Oh baru faham.
    Thanks for the info :)

    ReplyDelete
  5. nice sharing kak nad.. dengan ni ena lebih memahami about nuffnang.. tapi ena memang kerap update survey ena.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Waa ! Ohsemm , mcm tu rupernyer .. Insyaallah saya cuber akak. Lpun sya masih bru dlm nuffnang nhe .. :)

    ReplyDelete