Articles by "Nuffnang"
Showing posts with label Nuffnang. Show all posts
hai assalammualaikum


CPUV Nuffnang : Lima Tengah Berjalan - Lama tak jenguk nuffnang..sekali muncul beberapa CPUV..Antaranya Maxis One plus, Gliko Pocky, Cool Tea, Ecurve Doraemon dan Shell Helix. Terima kasih yang menekan nuffnang nad..dapat cari beberapa info je.


Cpuv nuffnang Glico Pocky yang berasal daripada stik biskut yang dilapisi perisa coklat, strawberi dan almond. Biskut yang diperkenalkan oleh Ezaki Gliko. Glico Pocky dipasarkan dalam pasaran makanan ringan mulai tahun 1966. Untuk lebih mengetahui lanjut pasal produk Glico Pocky ini boleh ke sini http://pocky.glico.com/


It is in this market that the new Mamee Bev Cool Tea made its debut in Malaysia in early May 2015. Cool Tea's key ingredients are mulberry leaf, lotus leaf, liquorice root, honeysuckle flower, chrysanthemum flower, selfheal, grosvenor momordica fruit (lo han guo) and mesona chinensis (grass jelly).  The drink claims to release the body heat and is ideally consumed when one is eating BBQ, spicy food or engaging in outdoor activities. Personally, I find Cool Tea has a very strong grass jelly taste and is very sweet.more info di facebook https://www.facebook.com/mameecooltea

Untuk peminat cerita Doraemon, si kucing ni akan menemui peminatnya di Ecurve tau..hehhe..more details at http://gowhere.my/info/ecurve-here-comes-doraemon/ .Happening from 29 May – June 14, 2015, eCurve’s Centre Atrium will be a celebration of all things Doraemon! The not-to-be-missed Doraemon Fair will offer exclusive merchandise for fans of all ages to purchase and take home a little piece of Doraemon joy! From Doraemon plush toys to huggable Memory Bread pillows, to bags, stationery and other collectible items, as well as limited edition Doraemon T-shirts and anniversary frames, there’s bound to be something for everyone! So Be Here or Be Blue!

hai assalammualaiku

CPUV Nuffnang : RMK Autumn Winter 2014 Collection & RWG - Ice age adventure - ohuiiiii....arini ingat nak buat entry yang tersadaiii tapi tetiba mood tu larii..uhuiii...dah die nak larinad kejar balikk...sambil amik earphone, buka laptop, buka youtube, pasang lagu kuat-kuat..yess..mood datang balik..sebab dulu nad buat macam ni la masa study..hahaha...lama giler tak buat..hahaa..seklali modd datang tengok la nuffnang sekejap..alhamdulillah..ade dua CPUV melekat..terima kasih nuffnang...Terima kasih juga kepada pihak pengiklan yang sudi memilih blog nad untuk beriklan.

RMK Autumn Winter 2014 Collection


Tengok gambar mesti dah tau kan... RMK Autumn Winter 2014 Collection ialah barang mekap.. Khas untuk wanita yang suka bermakeup,..hehee.. nak tau lebih lanjut boleh tengok SINI.


RWG - Ice Age Adventure


 Resorts World Genting dengan bangganya mempersembahkan Ice Age Adventure ini September 2014!.. Boleh lihat dengan lebih lanjut di Facebook : Resort World Genting
  

Manny, Ellie, Sid, Diego Scrat dan akan membawa anda pada pengembaraan ICE-traordinary yang mempunyai banyak permainan yang sesuai untuk kanak-kanak. Korang juga boleh amik gambar..jangan lepaskan peluang.. nak tau lebih lanjut boleh ke SINI



hai assalammulaikum

CPUV Nuffnang: Jacob's Simple Pleasure - Kalau time bekerja, setiap pagi kene bersarapan,sebab bila kerja, perlu ada tenaga lebih. Jadi setiap pagi nad akan minum air milo dan makan biskut Jacob's. Bila hati senang nak buat kerja pun senang..hehee.. Kadang-kadang malas nak keluar pergi beli makanan, makan biskut Jacob,s pun kenyang.

Sebenarnya nad cek nuffnang tadi dan ternampak keluar CPUV Jacob Simple pleasure ni..hehe.. Terima kasih nuffnang. Kalau nampak iklan tu rajin-rajinla tekan ok..hehe


Oh Jacobs ade buat contest la.. nak tau lebih lanjut boleh layari facebook Jacobs Malaysia


hai assalammualaikum

Nuffnang Buat Open House Raya - Korang ada dapat email daripada nuffnang. Nad baru dapat info ni daripada my sister blogger liz. Almaklumla dekat kampung line tak berapa elok sangat, ni pun pinjam broadband abang nad..hehee.. Kene pinjam sebab ada kerja perlu disetelkan..Banyak dah pending ni, sebab demam. Nuffnang selalu je buat event kan, tapi nad banyak tak dapat join event nuffnang. Tapi kali ni nad nak cubala. Korang jom cuba sekalai, mana tau dapat jumpa korang dekat sana kan.

Email daripada Nuffnang

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada para Nuffnanger!
Harap anda semua sihat, ceria dan bahagia! :)
Sempena bulan Syawal ini, we would like to invite you to come join us at the #NNRaya Open House 2014 for some makan, minum, laughter and games with our Nuffies! Feel free to ajak fellow bloggers yang lain to meet up during the event and to have some fun bersama-sama!

Details for the event are:
#NNRaya Open House 2014
Date: 23 August 2014 (Saturday)
Time: 3pm – 8pm
Place: Wanaka the Bungalow, Damansara Heights

Join us for the fun activities supported by our official partners Ambi Pur and U Mobile.
Masak-masak session, Congkak & Batu Seremban challenge, Ambi Pur Snap & Win, U Mobile Call to Win, WOW Photobooths and more… Come ready with your cameras because there will be different exciting activities waiting for you guys!
The #NNRaya Open House 2014 is an invite-only event and we will be giving out 120 pairs of exclusive invites to you awesome Nuffnangers.


 Share our Instagram poster on your Instagram and include in your caption “Mari Beraya ke Rumah Terbuka Aidilfitri Nuffnang!” Tell us why you would like to join us. Remember to tag us @Nuffnang and include the hashtag #NNRaya.

Apa lagi jom share ler..


hai assalammulaikum



Tiga CPUV Nuffnang On Going - Nad buat blog sebab nak berkongsi pengalaman dengan semua orang, sambil-sambil tu nad jana pendapatan jugak dengan blog. Saja nak cari side income kan. Iklan yang guna ialah Nuffnang. Dulu nuffnang memang tak jalan langsung then bacalah pasal nuffnang dekat blogger lain terutama blogger shida, then dari situ alhamdulillah nuffnang berjalan je, tapi perlu sentiasa berupdate blog ni..heehe..baru masyuk..Hari ni nad tengok nufnang dan ade tiga CPUV On GOing..

Invest Smart Campaign



Invest Smart Campaign merupakan satu inisiatif memperkasakan pelabur yang bertujuan untuk mewujudkan pelabur yang lebih bijak yang berdikari dan mampu membuat keputusan pelaburan yang sesuai untuk mereka. Inisiatif ini akan: Menggalakkan orang ramai untuk mengawal kewangan mereka supaya mereka boleh bertanggungjawab untuk masa depan mereka sendiri dan kekayaan. Melengkapkan pelabur dengan pengetahuan, kemahiran dan alat yang diperlukan untuk menilai dan budi bicara dalam membuat keputusan pelaburan. Menggalakkan penyertaan runcit lebih bijak dalam pasaran modal



Tesco Delivery Lab



Wah sekarang tesco dah buat delivery pulak..senang kan..dah tak payah nak keluar sesak2 pergi beli barang dapur ke atau barang keperluan..hanya pergi online dan order barang yang kita nak. Lepas tu tunggu je barang tu sampai dekat rumah. Dah macam pizzaulak kan..hehe..mudah dan senang..

Tesco Stores

website : TESCO DELIVERY LAB 


Julie's x LINE New Package



Yang ni nad tak sure apa..tapi bila tengok web dekat google nad baru tau ape benda Julie's x LINE New Package ni. Apa yang kita tau, Julies ialah biskut dan line ialah aplikasi media sosial. Julies pengeluar biskut, telah bekerjasama dengan Line aplikasi media sosial  untuk melancarkan satu lagi Julie Line Limited Edition Oat Cookies 25 Collection. Nak baca lebi baca ni http://www.nst.com.my/node/2618 

Alhamdulillah..terima kasih nuffnang..terima kasih yang datang ke blog nad..
hai assalammualaikum



CPC Nuffnang Berjalan Juga - Tengah berusaha untuk mengeluarkan duit dari nuffnang..cepatla berkembang..korang yang baik hati klik ok..hehee..terima kasih..huisshh sejak jadi isteri ni banyak pulak tanggungjawabnya..kuikukui..jadi dahulukan suami dulu..kemas umah dulu..dah stetl barula tengok blog..banyak benda nak beli untuk susun atur rumah ni bagi nampak kemas dan cantik..banyak dah survey dekat google..excited habis..hehehe...klik jangan tak klik.
hai assalammualaikum



CPUV NUFNANG : Whisper Mech & Cotton - Baru harini berkesempatan tengok nuffnang ni..hahhaa..dah lama jugak tak jenguk nuffnang ni..sekali harini tengok..alhamdulillah..dapat CPUV daripada nuffnang..thank you nuffnang..CPUV Whisper Mech & Cotton. Whisper ni khas untuk perempuan sahaja semasa datang moon..huhuhu...Alhamdulilllah..terima kasih nuffnang..terima kasih korang yang klik iklan tempat kite..terima kasih...

tengok yuyu zulaikha adela...hehehe..ni la iklan Whisper Mech 
hai assalammualaikum

CPUV Nuffnang : KFC Zinger Reloaded - Alhamdulillah hari ni cek nuffnang melekat satu CPUV. Terima kasih kepada yang mengklik nad punyer iklan. Walaupun blog tak berapa hebat dan gah macam orang lain, kalau kita berusaha pasti akan mendapat habuannya..Terima kasih kepada pengunjung yang tak putus-putus singgah. 

http://www.kfc.com.my/main.php 

Set 1 ; Harga RM 9.95 
1)  Zinger Reloaded  
2) 4 Pcs Potato Sides  
3) 1 Soft Drink 

Set 2 ; Harga RM 11.85 
1) Zinger Reloaded  
2) 1 Pcs Chicken 
3) Pcs Potato Sides  
4) 1 Soft Drink

Tengok gamabr pun dah sedap je..pe lagi kalau makan..ajak jejaka mafia la hujung minggu ni....fuh marbelous2...Untuk keterangan lanjut bolehlah melayari laman KFC  ini ;  Klik Sini
dan facebook KFC pula boleh layari Di Sini
hai assalammualaikum

Alhamdulilah dan syukur sangat-sangat, dapat earning daripada nuffnang.. earning daripada INTI Cycle 1 Degree Exten.. Terlewat sedikit nak update pasal CPUV ni..kerana kesibukan diri.

Inti International University and Colleges merupakan keseluruhan pembelajaran dalam cara baru yang membolehkan anda untuk mencapai lebih daripada yang diinginkan.
 
Jenis terbaik pendidikan adalah salah satu yang akan memberi kuasa kepada anda untuk hidup. Lebih daripada ijazah, ia perlu memperkayakan anda dengan kemahiran yang betul dan ciri-ciri untuk cemerlang dalam apa sahaja yang anda lakukan, di mana sahaja anda pergi. Itulah sebabnya kita telah mengambil langkah ke hadapan untuk satu pengalaman pembelajaran yang baru. Mendapat manfaat daripada pendidikan berkualiti yang termasuk pendedahan antarabangsa untuk membantu anda mengembangkan perspektif global. Proses inovatif dan kerjasama untuk membantu anda berfikir secara kritikal, menyambung dan menyelesaikan masalah. Dan pembangunan individu untuk membantu anda merealisasikan aspirasi anda dalam dunia yang sentiasa berubah.

Untuk maklumat lanjut sila layari web berikut
hai assalammualaikum

Sebelum ni nad ada cerita berkenaan keyword daripada nuffnang..dah lama tak menjenguk nuffnang sekali harini terasa nak tengok..bila buka je selepas tengok keyword p ke bahagian earning..wah macam tak sangka..betul-betul tak sangka..benda yang semua orang nak..akhirnya nad dapat jugak..bukan senang nak dapat benda ni daripada Nuffnang.. Syukur alhamdulillah, memang tak sangka nad akan dapat CPUV! Selama ni nad tunggu bila lah CPUV ni nak menyinggah di blog nad..memang susah nak dapat kan.. Yelah, traffic blog nad bukannya tinggi kebabom macam korang semua... sob..sob :'( 

Tengok orang lain punya CPUV, pergh! Bertingkek-tingkek...siap dah cashout berapa kali..heheh..Apa-apa pun, ini semua rezeki masing-masing kan, bersyukur :) Weehoo! Thank you so much Nuffnang..semua ni nad belajar dari blogger shida..dari situ nad tau apa itu nuffnang..kene hantar tiket kat nuffnang..hehe..

 Buka-buka je bukan satu CPUV..tapi lebih dari satu..alhamdulillah..berkat usaha nad dan mereka yang baik hati mengklik..thank you so much.. i apprecite it..mohon tekan lagi..heheh..
hai assalammualaikum

Sambutan krismas harini macam-macam cerita ada dekat televisyen..jadi hari cuti ni nad merehatkan diri dengan melayan televisyen dari pagi sampai la ke malam..duduk rumah sebab dah lama tak berehat..cerita yang menarik ialah cerita kartun..hahaa..baru je lepas tengok Despicable Me..cerita kisah penjahat bersama banana-banananya..comel-comel semuanyer..muncul pulak 3 orang budak..yang telah mengubah hidup Gru..memang layan tadi..hehee..sekarang layan Ice Age channel 413...ooppss alamak sebenarneyr bukan nak cerita pasal cerita kartun tapi nak tunjuk keywords dari nuffnang ni..hehe..over pulak..

Nad dah lama tak jenguk nuffnang..dalam sebulan beberapa kali je..harini nad buka nuffnang..haha..mana pulak celahnyer keyword ni boleh ade kat sini..nak  tau keyword ape..


hahaha..sape la yang nak mencantikkan wajah tu.. tak payah la gune botox-botox ni..nak cantik kang jadi hodoh pulak nanti..yela kemudian hari akan ada kesan buruk kat kita juga..Bersyukur jela dengan pemberian yang Allah bagi. Biar huduh tapi hati baik..satu lagi keyword tempat mancing empangan jus..adeh..macam-macam ada..gelak pulak..hehee..tersenyum sekejap tengok..hehe..layankan jela..

oo ade berita gembira..apa die..tunggu entry seterusnya..
 hai assalamualaikum..

Status Glitterati Daripada Nuffnang - bile kite dalam dunia blogger ni..nuffnang mesti x dapat dipisahkan..kalo tengok sume blogger mesti ade iklan nuffnang..so berusahala tuk mendapat income dr nuffnang..hohoho..aritu nad de anta tiket kepada nuffnang..tanya soalan kat nuffnang glitterati tu pe..so die dah bagi jawpn..konsi le..=)..bace le ye..=)

GLITTERATI

Keahlian glitterati adalah satu proses yang automatik. Ia diberikan secara automatik ke akaun seorang blogger jika semua / blog beliau yang berdaftar dengan kami berkhidmat iklan Nuffnang terbuka pada setiap masa dan tiada daripada pesaing-pesaing kita. Di samping itu, blog berdaftar juga perlu menjadi aktif dan mempunyai sekurang-kurangnya 1 pengunjung di setiap hari atau lain crawler kami akan menandakan ia sebagai blog spam dan ini akan menjejaskan status keahlian anda. Blog anda harus bebas daripada sebarang aktiviti yang bercanggah, status keahlian anda akan terus untuk disenaraikan sebagai glitterati.

berusaha mendapatkan status glitterati...
hai assalmmualaikum..

nad bru berjink2 dengan nuffnang ni..aritu nad ade anta tiket..dan nuffnang dah balas pun kat email..so nad nak kongsi dgn korangla..mmg semua blogger dah tau ape itu nuffnang kan..ade yang dah dpt BE pun..tapi x slah nad nak kongsi ape yang nuffnang bagi..=)...firstly mestilah log in NUFFNANG...kalo xde sign up la erk

NUFFNANG - Untuk mendapat ruang "Buffered Earning" pada "Earnings" anda, pertama sekali anda haruslah dipilih oleh Pihak Pengiklan (Advertisers) kami untuk membuat kempen CPUV bagi pihak mereka.
Disebabkan Pihak Pengiklan (Advertiser) senantiasa mempunyai pasaran khusus untuk kempen mereka, maka mereka akan memilih blog yang mempunyai pembaca blog yang berpadanan sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda termasuk di dalam kategori itu, maka peluang untuk anda dipilih untuk mereka adalah sangat tinggi

NAD - oopsss bukan kite yang pilih pengiklanan tau..tapi pihk pengiklanan yang pilih kite erk..so trime jele mn2 pengiklanan..hhehehe

NUFFNANG- Kebanyakan bloggers yang tidak mengisi ruang 'survey' yang disediakan dengan betul berkemungkinan tinggi mendapati blog mereka tidak terpilih untuk mendapat kempen atau iklan daripada Advertisers. Ini kerana, 'survey' tersebut berfungsi untuk Advertisers kami mengenali isi kandungan blog bloggers kami dengan lebih baik. Mana-mana blog yang tidak mengisi ruang 'survey' selalunya tidak akan diendahkan oleh Advertisers kami kerana mereka tidak akan tahu jika kempen mereka bersesuaian atau tidak dengan isi kandungan blog tersebut. Oleh itu, kami amat menggalakkan anda mengemaskini laman 'survey' anda dari masa ke semasa untuk menaikkan peluang blog anda dipilih oleh Advertisers kami.

NAD - rupenyer update survey pun memainkan peranana..so kenela selalu update survey tau..kalo x upate takut pihak pengiklanan jemu asyik bende sme je..ala update seminggu sekali pun xpe...

NUFFNANG - Kebersanan penempatan iklan juga sangat penting dalam industri pengiklanan. Mereka perlu memastikan mesej yang ingin mereka sampaikan kepada pasaran khusus mereka sampai dengan efektifnya.  Kesimpulannya, anda hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan. Sebagai contoh, sesuatu unit iklan "Skyscraper" seharusnya menjadi elemen pertama di sidebar dan bukan di tempat lain. Hal yang sama juga bagi unik iklan "Leaderboard" yang seharusnya menjadi elemen pertama yang dapat dilihat di saat pengunjung masuk ke laman web anda. Manakala, unit iklan "Large Rectangle" pula seharusnya ditempatkan betul-betul di bawah entri pertama anda. Jika unit iklan blog anda tidak mengikut garis panduan yang telah dinyatakan seperti di atas, hal ini akan banar-benar mempengaruhi keputusan Pengiklan untuk memilih blog anda dan berkemungkinan tinggi menyebabkan mereka memilih blog lain.

NAD - so korangla letak la kat ketiga-tiga tempat ni..kat ats..kat tepi sidebar..dan kat bawah komen..mn tau pas korng letak kat ketiga-tiga tempat ni ade reziki korang kann..

NUFFNANG - Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan kami lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program hadiah kami untuk Bloggers kami yang paling setia dengan kami. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam angka yang lebih rendah berbanding dengan ahli Glitterati.

k sekian...sharing is caring..=)
hai assalammualaikum..

ape korang semua..arini nad penat sangt..x tau npe..badan rse lesu je..haishh muda2 dah lesu..xleh jadi ni...kne senam selalu tuk badan sihat dan kuat..hehehe..eh sopannyer nad arini..(tangan kat dada mate ke atas)..selalu bhskan nama miszrockers...sekrang nad plak..hahhaha..xpela lagi ayu kot gune nad..wakakaka...ooo ye..aritu nad ade citer yang NUFFNANG X JAWAB tiket yang nad bagi..arini open email..yeaahhh nuffnang dah jawab...


akhirnyer persoalan sudah terjawab tentang nuffnang ...walaupun msih samar2 lagi tentang nuffnang ni..yela baru berjinak2 nak belajar kan..pasni kene tnyer blogger pakar nuffnang plak..hehhee..yela kne ade pnduan..klo x smpai ke sudah terkebil-kebil kite ni kan..orang ckp sumber rujukan..=)... 

jawapn yang nuffnang bagi kat nad..akan nad kongsi dengan korang nanti erk...nanti nad update...=)..okk uolllsss...daaaa
hai assalammualaikum..

seperti yang kita tau..kite leh wat duit dgn nuffnang ni kan..so firstly miszrockers cube anta tiket ke nuffnang..yela nak tau dengan lebih lanjut mcm mana die beroperasi..tapi jwpn mengecewakan..(xde jwpn pun lagi)..miszrockers dah cube anta ticket dua kali kat nuffnang..tapi x terjawab pun..selalu orang cakap kalo anta ticket kat nuffnang die balas cepat..tapi tiap2 hari2 miszrockers buka email..still sme..xde jawapn..ke die bg kat tempat lain..haishh konfius2..still menunggu jawapan dari nuffnang..

kalo anda baik hati..tekan2la iklan tu erk..=)