hai assalammualaikum..

macam biasa nak update pasl fear factor..semalam abang nad baik hati bagi tgk fear factor..sebabnyer dah xde citer best kata astro tu..nak wat mcm ne..die yang bayor..dah kalo die nak tgk citer len..kite pasrah jele..hehe..fear factor minggu ni, cabaran seperti sebelum ni..iaiatu 2 cabaran yang perlu dilakukan tetapi mempunyai kelainan iaiatu imuniti..cabaran kali ini amatla menggelikan..menjijikan..dan membusukkan..eh ade ke membusukkan..dan ketangkasan..nak xnk peserta knela wat cabaran ni..

cabaran pertama..setiap kumpulan akan dimangga bersama..mereka perlulah membuka mangga itu dengan melihat nombor iaitu kod mangga yang berada di empat-empat balang..kempat-empat balang itu mengandungi ulat, siput, cacing dan benda yang membusukkan..peserta perlulah melihat nombor berkenaan dengan menolak segala isi di dalam balang dengan menggunakan muka..kalo termuntah dalam balang akan dipotong markah..nombo-nombor itu membolehkan mereka membuka kod mangga berkenaan dan selepas itu perlulah membunyikan lonceng untuk menentukan masa..kalo mangga x dapat dibuka..peserta kenela melihat semula nombor itu..nasibla kalo kne cr balik..geli kot..

pasukan yang terpantas mengikut mase bagi cabaran pertama ini ialah alam wakak dan arja lee, dazrin dan hairul , farish dan akim..sekaligus mereka mendapat imuniti..mereka diberi pilihan sama ada ingin memberi imuniti itu dan meneruskan ke cabaran dua atau simpan imuniti dan mereka selamat untuk meneruskan cabaran minggu hadapan..maksudnyer diaorng x yah buat cabaran kedua nant..dan mereka semua memilih untuk menyimpan imuniti dan tidak melakukan cabaran kedua..manakala pasukan paling lambat ialah Atu Zero dan Azri AF9, Celina Khor dan Arthur Tan, Dr Faiz dan Jehan Miskin.



cabaran kedua plak nampak senang tapi sukar juga..xde cabaran yang mudah ok..kalo x bukan namanyer fear factor..hehe..cabaran ni seorang akan jadi pemegang dan seorang pemukul..pemegang tu kne pegang kuat kat besi kuda sebab mereka akan ditarik dengan kereta kuda manakala pemukul akan diikat kakinya dengan si pemegang..pemukul akn memukul palang yang ade di sebelah kiri dan kanan sepanjang perjalanan semasa mereka ditarik kereta kuda..pandai2 la pukul..kalo banyak selamat..sekiranya kayu pemukul terlepas.atau..sekiranyer si pemegang terlepas dari besi kuda..nasibla..

juara RM 10000 minggu ini ialah gambit dan alif hadi.. manakala arthur dan celina tidak dapat melaksanakan cabaran dengan baik kerana arthur dah terlepas pemukul dan hanya dapat menumbangkan satu palang 
sahaja..






Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. tak sempat nak tgk episod nie lagi...takpe... selalu ada ulangan kan....

    ReplyDelete
  2. Best! Tengok mcm isi hempedu usus kambing, lembu je..

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  3. remy yup..nm pun astro..hehe

    ash..yeke..weekkk..

    ReplyDelete