hai assalammualaikum..

selalunyer update semlam pasl MAHARAJALAWAK MEGA ni..tapi semalam rse x sempt..sebab blogwalking dulu..pastu tbe2 mate dah berat dah nak tido..so xleh paksa..siang tadi ade banyak kje plak..so malam ni bru nak update..biasalah maharajalawak x penh tinggal..tapi mcm dh tau je kan keputusannyer spe menang..hahaa..tapi kite nk tgk persembahan diaorang..bukan nak tengok sape menang ke kalah..semalam ade dua sketsa jugak..iaitu CERITA RAKYAT DAN RADIO

semalam JAMBU still the best..marbelous..marbelous..part klakar time cerita rakyat..yus comeii ooo..haha..yus jadi pompuan..auuww..muke legendhati kiut..yeke..hehee..pak yus jadi ikan duyung..dan tokeh jadi laki yang memikat hati si duyung..hahaa...tapi percintaan mereka x dapat restu daripada bapak tokeh..time tokeh ckp bapak datang kelam kabut yus turun..hahaa..kesian..die je yang kene..smpai skit lutut tu haaa...hehehe..time sketsa kedua plak..radio..pakyus jadi perompak..tokeh jadi DJ..perompak nak merompak konter DJ..hahhaa..last2 kne ditemurmah..pastu main teka teki suh polis datang..haishh..ade2 je..tapi diaorng memang klakar..

JOZAN plak..ooo time nie johan xde sebb kne bedah lutut pasal die main futsal..alhamdulillah selamat pembedahan..so malam tu zizan sorang-sorang..pergh walaupun zizan sorang dah kalau kat tempat asl die terengganu..mesti die wat yang terbaik punyer..mmg terbaik beb..hehee..sempoi je..selamber je sketsa die..first die wat ala-ala ustaz azhar idrus..tapi tukorla..ustaz engine..hahaa..dio ckp bahasa asal dia la..ganu tu..cerito pasl si tanggang dan batu belah batu bertangkup..kesian wulan dok pehe..hahhaa..habis zizang kenakan wulan..hehee..kedua plak mse kat radio..hahaha..die cerita pasl situasi cara DJ cakap zaman dahulu ..habis mulut bau..hahaa..selambar jele..memang x salah die masuk raja lawak dulu..

SAYWHO plak..bolehla..die wat sketsa pasl puteri yang telah mencuri roh seorang pemuda..dan pemuda itu berjumpa bomoh..bomoh tu si boncil..lawak diaorng biasalah..x kenakan bocil..mesti kenakan si tembam kiut tu...hehee..tapi time sketsa radio kurang memuaskan sebb mcm xde semangat..diaorang cakap keje radio ni susah..so diaorng pun xde idea sangat..time klakar time si permpuan datang carik jejaka..tapi die ckp jejaka tu dah balik..hahaa...kesian dia..asyik kene buli je..tapi enjoy..

SHIRO..ermmm kisah rakyat tentang si badang..biasalah makan muntah..tapi klakarnyer time badang nak makan muntah jin..jin pun makan muntah die..hahahaa..gilola jin tu..muntah sndiri nak makan..time sketsa radio dua-dua jadi perempuan..tapi biasa2 je..x berapa klakar sangat..memang susah nak wat orang gelak..

BOBOI plak...nad tengok semakin menurun..adakah disebabkan ada nabil..ermm x taula..kalo bertiga pun kalo idea bagus mesti dapat orang gelak punyer kaann..mayb diaorng dah kehabisan idea atau diaorang dah penat nak berpikir..x tau la kan..sketsa rakyat tu errmm afdlin jadi bapa, nabil anak dan harun jadi penjual keldai..tapi cerita die tu mcm nad penah baca..kat suratkhabar..ke facebook..hahhaa..naik keldai salah..x naik keldai salah..ank tolak bapak salah..mmg ade penh baca..dan time radio..ok la..pat last je ok..time die ckp ank die azam ade kat umh..ank sendiri pun x kenal..hahaa..apa pun x boleh la pak manan..

R2..cerita mengenai jin dalam botol..nad selalu perhatikan kumpulan ni yang abang mesti cakap lebih banyak dari adik..dan adik x nampk menyerlah..x tau sebab ape..rase setiap minggu mcm tu..nak ketawa un x klakar..pasl radio plak bila si abang jadi penjual piza adik jadi DJ..pastu yang dijemput x datang so penjual piza jadi pengganti..dan macam biasa abang lebih menyerlah dari adik..cerita pun biasa je..susah nak wat orang gelak ni..mayb diaorng msih baru..pe2 pun support mereka..dan akhirnyer keputusan malam semalam R2 terpaksa keluar dari maharajalawak mega..tengok undian pun dah tau..xpela..xde rezeki..pe2 pun adat pertandingan..ade yang kalah ade yang menang..=)..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours