Tahun ni kitaorang shopping baju raya di Pusat Pakaian Hari-Hari. Nad pergi Pusat Pakaian Hari-Hari dekat Sri Permaisuri KL.

 hai assalammualaikum
 
Selesai Beli Persiapan Baju Raya Di Pusat Pakaian Hari-Hari -" Selamat Aidilfitri, kepada saudara serta saudari, setahun hanya sekali, merayakan hari yang mulia ini " Eheh, ternyanyi pulak..hehehe. Nak bagitau, nad dah selesai beli persiapan baju raya kami sekeluarga..hehee..Pantas kan!! Ke korang lagi pantas ye..hehehe. Jadinya tinggal beli kuih raya je.
 
Korang dah buat persiapan raya ke belum? Biar dalam keadaan pandemik, persiapan raya tu mesti kena ada, bagi merasai suasana raya tu setelah sebulan berpuasa. Ala, buat persiapan ala kadar je pun takpe, yang paling penting sekali mestila kena ada baju raya..kihkih. Dapat satu baju pun takpa untuk raya pertama, masuk raya kedua, ketiga kita recycle baju lama pun boleh. Setiap tahun, mesti nak tema baju raya berlainan kan..hehee. Tak perlu beli yang mahal, kita beli yang murah je tapi berkualiti. Sekarang hidup kena berjimat cermat.
 
Selalunya, beli baju raya ni pun sebab nak bagi anak-anak gembira, bagi diaorang rasa raya tu. Bila anak-anak gembira, mak ayah pun lagi gembira. Setiap tahun nad akan buat persiapan baju raya awal. Tak suka last minit beli, taknak kelam kabut. 
 

Beli Persiapan Baju Raya Di Pusat Pakaian Hari-Hari

Korang selalu tempah baju raya ke atau beli siap? 
 
Macam Nad selalu beli yang dah siap je senang, tinggal pilih dan beli. Beli siap ni ada banyak pilihan design baju. Tahun ni kitaorang shopping baju raya di Pusat Pakaian Hari-Hari. Nad pergi Pusat Pakaian Hari-Hari dekat Sri Permaisuri KL. Lokasi paling dekat dengan rumah nad.
 
Kedai Pakaian Hari-Hari ni memang selalu dah jadi tempat untuk nad cari pakaian, macam tshirt, gaun seluar untuk anak-anak, . Masa Fariza nak sekolah pun, nad beli kelengkapan sekolah dia dekat Pakaian Hari-Hari ni. Senang cari dekat satu bumbung, tak perlu cari banyak tempat. Lagipun dekat sini murah, banyak pilihan dan berkualiti.





Hah, tengokla, macam-macam pilihan design dan warna pakaian baju raya ada. Pilih je mana yang berkenan di hati. Baju untuk satu keluarga, dari baju raya untuk ayah, mak dan anak-anak. Baju disusun rapi dan kemas je. Senang kitaorang nak pilih. Masa nad datang sini, takda la ramai orang, jadi senang cari baju yang diidamkan. Sebab tu suka pergi hari biasa bukan hari minggu..hehee. Senang nak pilih baju, takda bersesak. 
 


Masuk je, terus ke baju raya kanak-kanak dulu. Biasalah, pertama sekali kena uruskan anak-anak dulu. Diaorang ni mana boleh duduk diam lama-lama. Masa ke bahagian kanak-kanak, terus nampak warna tema raya yang diidamkan. Design pun cantik untuk budak-budak ni. 
 
Tapi biasalah, budak-budak ni makin besar, dah ada pilihan sendiri. Tapi, maaf ya, kena ikut cakap mommy juga untuk tema warna raya..hahaha. Tema raya kali ni memang dah tau awal dah..hahaha. So tak boleh warna lain walaupun lawa..hehee.



Bila dah pilih, nak cubala dekat baju tu dekat anak-anak. Staff Pusat Pakaian Hari-Hari tolong nad uruskan pakai dekat anak-anak. Best shopping sini sebab staff semua peramah dan lembut. Diaorang akan tolong kita, bila kita perlukan bantuan.

Perasan kan setiap kali pelanggan masuk, diaorang akan cakap " Selamat Datang " dan bila keluar diaorang akan cakap " Terima Kasih, datang lagi ". Hah!, rasalah disambut dengan mesra macam tu.
 
 
Halah halah, manisnya anak-anak mommy pakai baju raya ni. Tersenyum diaorang dapat baju raya. Tak sabar nak pakai masa raya nanti. Kita buat hitam putih dulu, nanti kita tunjuk raya pertama..hahaa.



Selesai anak-anak punya, giliran maknya la pulak. Design banyak cantik, satu-satu nad ambik..haha. Setiap design baju cakap dengan suami " ni ok tak ", " ni ok tak "..hahaa. Nasibla dia layankan sahaja. Mula ingat nak sama design macam anak-anak, tapi besar pulak saiz, last sekali kita pilih design berbeza sikit, penting warna sama. Ok selesai..



 
Eh!!!, belum lagi, ada lagi sorang, siapa lagi kalau bukan suami..hahaha. Semestinya nak sedondon di pagi raya. Dekat sini ada baju kurta, baju melayu. Habis dibeleknya, lepas tu nampak cantik dan sesuai, tak cakap banyak terus ambil.  Alhamdulillah, kena dengan saiz dia. Bagusnya, baju melayu dekat sini siap dengan butang ye. Hah!!, selamat, takyah beli butang lain..kihkih.
 
Fuh!!, lega, semua siap dengan cepat. 

Senang, satu bumbung semua baju untuk keluarga ada. Warna dan design jangan cakap, banyak sangat pilihan.


Dekat sini pun siap ada samping dan songkok. Senang, tak perlu pergi banyak tempat.

Untuk 4 orang baju, jumlah semua RM314.60 sahaja. Okla kan, kira murah dan jimat dah tu. Tengok kain pun berkualiti. Kalau beli tempat lain mungkin ada harga satu baju boleh cecah RM100 lebih. Ikut kehendak diri sendiri je, mana korang rasa ok, bagi nad baju dekat Pusat Pakaian Hari-Hari ni cantik, kain sama elok macam tempat lain.
 
 
Masa nad beli, nad ada nampak, setiap pembelian RM100 ke atas akan dapat percuma kad raya atau paket raya, manakala untuk pembelian RM200 ke atas akan dapat percuma beg purple. Freegift ni bermula 23 April. 


Nad dapat woven bag purple dan sampul raya. Kiut sungguh sampul raya tu.
 

Kalau korang nak tau, Pusat Pakaian Hari-Hari ni dah ada 85 cawangan dan akan ada 5 lagi bakal dibuka di Klang, Kajang, Tampin , Bukit Mertajam, dan Kedah dalam tahun ni. Banyak kan, korang boleh tengok lokasi ni di https://www.ehari.com.my/Branch
 
Selain beli di kedai, korang juga boleh shopping online. Boleh terus klik  >> www.ehari.com << atau di Shopee Hari-Hari dan nikmati diskaun 15%. Jom Shopping Baju Raya di Pusat Pakaian Hari- Hari !1. Koleksi Raya hari hari 2021.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Website: www.ehari.com
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

33 comments so far,Add yours

  1. Alhamdulillah settle dah nad san family. Kakya pon dah settle beli awal2. Best kan beli baju raya kat hari2.. banyak pilihan dan harga berbaloi..

    ReplyDelete
  2. Betul tu, mahal ke murah ke, asalkan berkualiti.

    Tak semestinya yg murah tak ada kualiti kan. Lg pn, pakai raya aje hehehe

    ReplyDelete
  3. Dulu kat sinilah tempat zaza beli mcm2 baju..tp sejak duk rmh jarang keluar bandar ni..mmg tak singgah dah..tp beli sini mmg murah2..

    ReplyDelete
  4. dah lama tak pergi pusat pakaian hari2 ni..sllu balik kampung sllu singgah sini..tapi tak sangka byk juga pilihan baju kurung kanak2 kat sini..cantik2 pulak tu..

    ReplyDelete
  5. Seronok nya tgk dia beli baju raya kat hari-hari.. mst dah tak sabar nak raya nie..

    ReplyDelete
  6. Baju raya dekat hari-hari semua cantik2 siap boleh sedondon lagi

    ReplyDelete
  7. kat hari hari mmg byk pilihan.. lawa2 plk tu

    ReplyDelete
  8. sakan eh shopping raya. membeli kat hari2 pulak lagi lah kan, sebab murah design pun cantik

    ReplyDelete
  9. Banyak pilihan dkt hari hari sekarang. Design pun lawa2.

    ReplyDelete
  10. Bestnya sudah selesai membeli baju di raya kan. Anak-anak sudah tentu amat gembira. :)

    ReplyDelete
  11. Wah awal nyer dah siap kan semua baju raya family, bagus.

    ReplyDelete
  12. Hari-Hari ni boleh kata banyak sangat pilihan, especially baju budak. Yang bukan budak pun rambang mata, apatah lagi bukan kan. Haha

    ReplyDelete
  13. Sis tak sempat lagi nak menyoping baju raya, baju anak pun tak beli lagi. Boleh le nanti singgah kat Hari-Hari ni

    ReplyDelete
  14. Wahhh dah beli baju raya baru kat kedai Hari-Hari hehehe kita pun dulu beli kat sini baju sini bagus juga tahan berkualiti heheeh cuma sekarang ni rumah jauh dari kedai hari-hari..

    ReplyDelete
  15. Wahh banyak pilihan di Pusat Pakaian Hari-Hari. Kena pandai pilih sebab kebanyakan warna terang benderang. Hehehe. Paling best shopping baju anak-anak kat sini. Material tak panas.

    ReplyDelete
  16. Dah shopping jugak dekat hari-hari cawangan Sri Muda Shah Alam , best kat situ ada macam2 pilihan baju raya. Dapat dah baju raya untuk abg DD dan Cinta. Tunggu anak yang kat asrama balik nanti nak pergi lagi. Harga pun murah tapi berkualiti.

    ReplyDelete
  17. Senang dan seronok bila pergi satu tempat dan selesai pakej untuk sekeluarga. Pastu kakitangan dia rajin pula melayan kan hehehe

    ReplyDelete
  18. Waaa berbaloi-baloii arr beli baju kat sini.. harga pun murah dan banyak pilihan.. kat JB ni ada gak, nanti nak bawa anak sedara singgah sini..

    ReplyDelete
  19. Senang nad. Dah siap terus kelengkapan Raya. Beli kat sini murah plak tu

    ReplyDelete
  20. kalau balik kampung di Sarawak.. memang selalu pergi Hari-Hari.. memandangkan sudah 2 tahun tak balik memang lama dah tak ke Hari-Hari.. Hari Hari best barang banyak pilihan dan harga pun murah..

    ReplyDelete
  21. wahh dah beli baju raya. saya tahun ni tak sure lagi nak beli ke atau pakai je baju tahun lepas. bolehlah nnti nak ushar baju dekat hari hari. :)

    ReplyDelete
  22. Best juga shopping kat sini kan. Dulu rajin wor pergi Hari-Hari ni... Dengan my family...

    ReplyDelete
  23. Beli belah dekat Hari Hari memang berbaloi baloi sebab banyak pilihan dan murah

    ReplyDelete
  24. Memang untuk baju raya anak saya selalu pergi sana untuk beli sebab anak cepat besar

    ReplyDelete
  25. Eh budak dah boleh masuk.ye hari2?
    Aritu i nak beli sampin sekolah agama anak, budak xleh masuk

    ReplyDelete
  26. Byk pulak design kat sini ye.. boleh la terjah jugak pasni..

    ReplyDelete
  27. Zaza tak beli lagi baju raya..dulu pusat hari2 ni selalu masuk.hrga pun murah

    ReplyDelete
  28. Kak Sue belum beli lagi baju raya.. nanti boleh lah singgah Hari-Hari nie.. banyak pilihan, harga pun lebih murah..

    ReplyDelete
  29. Selamat datangggggg haaaa lama tak pergi Pusat Pakaian Hari-hari sya suka juga mencara kelengkapan raya dekat sini, nnt balik kg boleh singgah he he he

    ReplyDelete
  30. Wah bagus, awal awal dah selesai beli baju raya family di hari-hari

    ReplyDelete
  31. Lega la dah selesai kan Nad.. nak kene beli kay sini jugak la.. ngk byk pilihan sedondon tu

    ReplyDelete
  32. jangan lupa ootd raya tau comey comey depaa aihh geram

    ReplyDelete