hai assalammualaikum..

Percutian Ke genting Highland -Hari jumaat aritu nad dengan ofismate nad dah rancang keluar gaji nak pegi mana..haha..nad tak boros ok..nad ada menyimpan..nad pun dah lama tak pergi berjalan..dah lama tak pergi bercuti..nad kalau bercuti pegi Port dickson je..tu jela tempatnya bersama family..ooo sangat membosankan..so nad decide nad nak pegi Genting..korang semua mesti dah pernah pergi kan..masa kecik-kecik pun pernah  pergi kan..tak macam nad..selama umur dekat 25 tahun ni..inilah first time nad pergi ke genting...first time tau tak...macam mana perasaan nad bila dapat jejak ke genting..hahhaa..dapat bayangkan tak..hahhaa

yeaahhh..akhirnya Genting ku jejak..ye nad ngaku nad jakun sekejap..hahaha..sampai sana perangai macam budak-budak..heheh..sampai je kat Genting apa lagi..makan dulu..lapor seh..perjalanan jauh..hahaha..makan benda murah iaitu McDonald...janji kenyang...dah selesai makan..p beli tiket masuk ..nak main outdoor sahaja hanya RM 55 seorang..okla berbaloi..main semua..ko nak main apa cakap je..semua balun...benda yang nak sangat dilakukan dah nak bermula..excited..teruja..hahhaa...semua tempat kalau boleh nak amik gambar..hahaha..



nilah permainan pertama yang nad naik..hahaha..orang cakap macam nak tercabut nyawa..nak tak nak kene naik jugak..yela dah bayar kan..membazir kalau tak main..hahhaa..korang tengok muka happy je time duduk..sekali naik..walaweh..memang mcam nak tercampak..baru tau rasanya macam mana..masa diturunkan punggung tak cecah seh...kalau takde penghalang depan leh tercampak sampai ke rumah..hahaha...turun je bawah terus krem..tak boleh gerak langsung..hahaa

pastu naik roller coster plak..walaweh memang nad tak terkata dah..menjerit jela yang mampu..kepala terhoyong hayang..sebelum naik dah baca bismillah...mulala pikiran dok pikir yang negatif..hahaha...menjerit dari mula sampaila ke habis..hahahha...meleleh air mata..bukan sebb nangis..angin ok...hahaha..

pastu pegi naik pirate plak..ingat dia naikan atas xdela sampai tinggi..sekali tinggi ko..nad ni dahla kecik..macam nak tercampak ke depan..ce bayangkan space perut dengan palang jauh..nasib masa tu leh duduk empat orang..nad duduk la tengah2..hah pegang tangan lina dengan wani..hahaha...



pastu pergi naik buaian..walaweh dahla berpusing..tinggi plak tu..memang berpinar kepala..pejam mata ok..bila buka mata ok mulala segala isi dalam perut nak keluar..so tutup mata lagi..hahahha...first time kau..takut je tercabut tali buaian tu..mak aihhh..

then ada lagi mainan aq main..tu yang wave tu..korang mesti penah naik kan..yang wave tu memang kalo orang first datang macam nad ni lepas tu duduk tepi memang ko akan menjerit..bila naik wave orang yang duduk tepi bahagian luar memang kene tahanla..sebab bila bergerak..kita semua akan bergerak ke tepi..ok nasib nad kat tengah-tengah..hahaha..kitaorang naik bertiga, lina, nad dan adik lina, wani namanya..memang menjeritla jugak..dah tak tau nak berpaut kat sape..tangan dah licin nak berpaut last-last berpaut dengan lina..haha..gila la weiii..memang permainan dia menyoronokkan dan menakutkan..haha

ada lagi mainan iaitu spiderman...mainan ni style dia baring..permainan ni tangan dengan kaki kene kuat..masa diterbalikkan memang tak hingat apa la...kalau boleh nak cepat sampai..hahaha...tapi terbaik..aq dah main semua..hahhaa

las sekali mestilah bergambar sakan...tinggalkan kenangan..fuhh memang best dapat kawan sporting cenggini...sekarang pas keluar gaji mesti kene jalan..hahaha..pasni plan nak pergi sunway lagoon plak..tapi tak tau jadi ke tak..tengok ja na...hehehe

Genting telah ku jejak...yeaahhahh..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. amboi seronoknya =)
    tak pernah pergi genting lagi..huhuuu

    ReplyDelete
  2. mirza..pergi jangan x pergi..hehe

    ReplyDelete
  3. untunglah dik...boleh sampai sanan kan...cik akak nie...hihi...kalau naik semua tu...alamat esok pagi cik akak terus demam kot

    ReplyDelete
  4. memang best sgt..dah tiga kali pergi sampai jemulah pulak...hehehe

    banyak menjerit kat sana....arghhhhhhh!!!!!!!!hehehe

    ReplyDelete
  5. muja pun tak pernah lagi gi genting,, sadis je,, tah bila la nak gi jenjalan,, terperap di kelantan sampai bebila dah kot,, :'(

    ReplyDelete
  6. permainan yang kak nad first2 naik tu memang ena tak naik ritu.. sbb kawan takut nak naik.. stress je.. nk g sorang2 x berani.. huaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. Amboi, seronoknya kat Genting! Kali akhir ibu ke sana dua tahun lepas.

    ReplyDelete
  8. Nao mei...haha..and balik pun terus muntah..haha

    wirda amir..pergh 3 kali..so jeles ok..hehe

    muja..jom sesekali amik cuti..kita ngedate sesame

    aina..jom p lagi sekali..naik itu..hehe..memang tercabit nyawa..

    ibu salmi..ibu..ok la tu..ibu dah pergi..hehe..memang seronok ibu..=)

    ReplyDelete
  9. dah lama tak pi genting...lepas raya nak jimba ke sana lah.....

    ReplyDelete
  10. ok lettew!!! didiey dah nak masuk 26thn tp xpernah sekali pown jejak kaki ke genting..haha

    ReplyDelete
  11. Space shot tu serius scary! T_T mengucap banyak2 bila naik tu. Hukhuk~

    ReplyDelete