hai assalammualaikum..


bila teringat balik nad berjumpa dengan blogger-blogger..memang best dan menyeronokkan..pada hari ahad 14 Julai nad dan blogger lain ada membuat majlis berbuka puasa di Restoran Tupai-Tupai di Shah Alam..nak .restoran yang sangat luas..berkonsepkan ala-ala kampung gitu..dikelilingi pokok-pokok yang hijau..sangat nyaman dan selesa..pada hari kejadian seramai 26 orang  telah hadir memeriahkan majlis


 harga bagi setiap seorang ialah RM 39 untuk buffet..menu utama di Restoran Tupai-Tupai ialah steambot yang menjadi pilihan pelanggan...pelbagai makanan yang boleh dipilih oleh pelanggan mengikut citarasa mereka..pilih je..jangan malu jangan segan..korang nak amik banyak mana pun boleh..nak nak makan sampai muntah pun takpa..hehee..semuanya terbaik.


selain itu di Restoran Tupai-Tupai juga mempunyai nasi dan lauk-pauk untuk berbuka puasa..lauk pauk yang sangat menyelerakan dan mengenyangkan perut..hehe..masa ni nad amik nasi, sayur, lauk udang..hehe nampak tak kelaparannya di situ..ada juga menu mee goreng dan kue teow gorang..kalau korang rasa makan steambot tak cukup, korang boleh makan nasi ni..


dan yang bestnyer kat restoran Tupai-Tupai ni, mereka menyediakan pencuci mulut untuk pelanggannya..aiskrim  menjadi menu dessert dan ia sangat digemari oleh semua orang..sangat sedap dan menyelerakan..yela lepas makan berat-berat kita mesti nak sesuatu yang sweet dan simple..aiskrim ni korang nak amik banyak mana pun boleh..nak tambah sampai habis pun boleh..hehe..pelbagai perisa aiskrim ada di situ..so ikut korang nak perisa apa..nak tambah semua perisa pun boleh..hehe..

apa lagi..ajak la kawn-kawan..keluarga..pakwa makwa datang ke sini..
RESTORAN TUPAI-TUPAI
No.2, Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Assalamualaikum nad, heee tapi rugi kat sini takda bbq. kalau tak lagi syok makan :)

    ReplyDelete
  2. mmg best dpt buka ngan para blogger..
    nama restoran pn unik..
    mnarik.

    ReplyDelete
  3. best yer kak?iman yg setahun dok sna xpenah pergi sbb mcm mahal je

    ReplyDelete
  4. bestnya..byk menu tu dan murah jugak..nanti nak g test lah..

    ReplyDelete
  5. sedih sangat sebab ritu tak makan habis habisan sebab tgh susah hati mase tu.. hurmmm...

    ReplyDelete
  6. dah kenapa lak ena susah hati,,

    ReplyDelete
  7. best la kan jumpa blogger lain...

    ReplyDelete
  8. didiey dpt invitation dr nad tp xdpt pegi..xda transport..huhu

    ReplyDelete
  9. wah.. agak menarik juga restoran tupai-tupai ni.. suasana nak lepak pun best..

    ReplyDelete
  10. wah bestnya die berbuka puasa :)

    ReplyDelete
  11. Wahh bnyak plihan . Tp yg best skali ais krim . Boleh amik bnyak mane pon tuh yg best tuh . Hehe

    ReplyDelete
  12. Next time blh iolls iftar kat sini plak..nways tengs follow taw ;-)

    ReplyDelete
  13. Dapat jemputan tetapi belum ada kesempatan untuk menghadiri Iftar Ramadhan bersama rakan blogger. Mungkin akan datang kot.

    ReplyDelete
  14. suspen je..ingatkan makan tupai td

    ReplyDelete
  15. Walaupun belajar lama kat Shah Alam, tak pernah pun p makan kat sini. Rugi2~

    ReplyDelete
  16. rasanya kat kl pon ada satu juga restoran tupai2 ni :)

    ReplyDelete
  17. hari2 buka ke...ingat nak.ke sana.sbb.prgi ritu xdapat nak mkn steamboat sbb tgh pantang

    ReplyDelete