hai assalammualaikum..

alhamdulillah..dah  masuk dua tahun nad berblogging..bukan senang nak berblogging..lagi-lagi masa mula-mula nak start..masa tu main buat je blog ni..dartar dan log in..theme ikut suka hati je..tak pikir apa pun..masa tu nad amik theme yang dah disediakan oleh blog..nad amik theme yang sidebar die ade dekat belah kanan dan kiri..nampak cantikla kunun..hohoho..memang kuno habis bab-bab coding ni..tak tau hape pun..main bubuh jela..dengan header yang simple..

lepas masuk setengah bulan mula join contest dan segmen..masa tu mula tengok blog orang lain lawa je..cum je..nad pun nak jugak..dulu banyak bubuh widget..hahaa..batak katakan..tapi lama-lama nad buang sebab nak ringankan blog dan taknak nyusahkan blogger lain yang datang melawat..nad belajar buat coding..baca dekat blog lain..fuh kalau dah buat lama kau..lepas tu mesti takkan berenti selagi kita tak puas dengan hasil yang kita buat..tu la nad..memang akan cuba..dan cuba..dan cuba..bila hasil dah menarik baru berenti..letih weeii...


lepas penat nad mintak tolong orang buatkan..mula-mula header..nad suruh adik lisa buatkan..memang awesome..baru nampak ganas..hahhaha...lepas tu bahgian sidebar plak..dulu blogger wan penah cakap lagi cantik kalau sidebar letak sebelah je..memang betul cakap dia, tapi bila nad buat sendiri, nak cuba buat bila nak preview semua nad buat dah hilang..so sebab tu nad biarkan je..dan akhirnya nad cuba tanya blogger shida..dan die dapat tolong..akhirnya die dah pindahkan sidebar belah kanan..so teratur sikit..tapi ade part nad nak mintak shida buat..tapi die tak boleh buat..jadi die mintak blogger sheda ucu buat..alahmdulillah..blogger sheda mampu buatkan masalah yang nad hadapi..


pastu nad nak berkenaan nad ni buat macam yang ada sekarang..yela biar nampak kemas dan teratur..sheda akhirnya buatkan..sangat suka..so bila nak tengok korang tekan je kotak tu..hehhee...lagi satu nad suruh sheda buat bahagian komen..

tempat komen ni nampak teratur sikit daripada dulu...yang penting semuanyer biru..hehehhe..sheda cas dengan harga yang berpatutan..pandai gila bab2 coding die ni..korang suruh aje buat ape pun..die mesti boleh buat...awesome sangat..pasni nad nak edit lagi blog nad..nak mintak die buat header dengan banner plak..hehee..tapi tunggu duit masyuk la...hehee..


ni la die sheda ucu...kalau korang tekan gambar die tu gambarnyer leh berpusing..hebat betul die..nad buat semua benda pun sampai beberapa hari..die buat nad punyer sekejap je..hohoho..Thank sheda..pasni nad nak cntikkan blog lagi gune khidmat sheda jele..hehe..jom sape-sape nak tukar blog leh suh sheda buat..jom terjah blog die http://sheda-ucu.blogspot.com
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. untung la,,, blog muja jugak laa,,, putih je,, haha

    ReplyDelete
  2. best blog ni. cepat je loading. heee. nak terjah la blog sheda.. :)

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum...ziarah sini,

    blog dah rupa barulah,,,,

    mselim3

    ReplyDelete