hai assalammualaikum

BuyandShip, Servis Penghantaran Antarabangsa Yang Murah, Cepat dan Selamat

Suka Shopping Barang Luar Negara, Guna Servis BuyandShip, Mudah dan Penghantaran Murah - Nad tau ramai pembaca nad, kawan-kawan nad  teringin nak membeli belah barang luar negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Yela, barang original, berkualiti dan tahan lama, siapa yang taknak kan. Tapi, kadang terfikir takut terjadi masalah seperti barang tak sampai ke tempat kita, dengan shipping cost yang terlalu tinggi. Nad pun kadang terfikir dua benda ni juga, tapi nad dapat tau, ada servis penghantaran ni yang dapat membantu kita untuk shopping barang luar negara dengan kos penghantaran serendah RM15 dan selamat sampai ke tempat rumah kita. Pergh, seronok dengar kan!!. Servis yang nad maksudkan ialah BuyandShip. Yang biasa shopping barang luar negara tu, wajib tau guna servis BuyandShip ni. Takdelah rugi sangat kalau shopping barang luar negara tu..ehhee.


Kalau korang nak tau BuyandShip ni dia seperti gudang tempat simpan barang. Tapi ia lebih bagus la, sebab bukan simpan saja-saja, malah tolong hantarkan barang tu ke tempat kita. Kita relaks je order barang dekat luar negara, semua diuruskan BuyandShip. Tapi masa shopping tu, kenala letak tempat alamat semua details tu dengan betul. Kita mudahkan kerja mereka, mereka mudahkan kerja kita. Nad ada baca banyak feedback positif untuk servis BuyandShip ni.


Sebelum tu, korang kenala daftar dahulu dengan BuyandShip ni. Ala macam  biasa la kalau nak daftar, isi segala apa yang dia nak. Sebab bila dah daftar, korang akan dapat ID ahli dan alamat gudang untuk 7 negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Alamat ni korang akan gunakan semasa korang shopping di website luar negara.

Nad pun cepat-cepat daftar BuyandShip ni, mana tau nanti nak shopping barang luar negara kan. Baik daftar siap-siap. Lepas daftar, nad terima rewards 10 kredit point, 1 point = RM1 jadi, 10 point = RM10.




Nad pun tengok shopping site luar negara, mak aih barang dia memang menggoda. berkenan dengan makeup, kasut semua aihh..Terbekenan dengan satu kasut lelaki ni, kot nak bagi hadiah dekat suami kan. So kita usha dulu. Kalau rasa nak dapat murah, boleh je tunggu untuk Black Friday, Sale, lagi macam-macam la.


Nak guna servis BuyandShip ni pun mudah je, ada je dia tunjuk tutorial, info berkenaan Buyandship ni. Semua ada. Tapi kalau tak paham juga, boleh je chat dengan diaorang. Diaorang akan balas.



Bila dah nampak cantik tu mestilah rasa nak shopping. Bila dah shopping tu, shipping address korang ambil dekat Oversea warehouse addresses dekt akaun korang. Bila seller dah bagi nombor tracking, korang update pulak dekat akaun BuyandShip create shipment korang tu. Ini memudahkan pihak BuyandShip menerima barang korang dekat gudang mereka. Update terus tau, jangan lengah-lengah.

Barang yang korang order, daripada warehouse alamat yang korang bagi, seterusnya akan dihantar ke gudang mereka di Hong Kong, lepastu baru mendarat ke Malaysia..hehe. Barang boleh disimpan selama 30 hari di gudang Hong Kong. Jadi kalau korang nak tambah shopping lagi, tak kisahla negara mana korang shopping boleh je, lepas tu, diaorang akan satukan barang korang tu, dan hantar serentak terus. Memang jimatla kan, semua barang datang sekaligus.

Nad rasa kalau tempat lain, mesti mahal harganya sebab barang tempat lain-lain atau dia tak boleh kumpul satu barang. BuyandShip ni okla kan.

Lepastu, korang updatela, alamat penghantaran dekat mana korang nak BuyandShip tolong hantarkan dan buat pembayaran penghantaran tu.



Harga penghantaran mengikut berat sebenar untuk semua negara bukan berat volumetrik, dan tiada cas tersembunyi. So memang jimat. Carton_Box-01 1kg adalah 2.2046lbs. Penghantaran pun dalam 5-7 hari macam tu. Apa-apa, BuyandShip akan emel korang. Pengguna BuyandShip dapat menyemak status terkini penghantaran dari laman web BuyandShip bila-bila masa, di mana sahaja. Kemas kini status akan dihantar melalui e-mel untuk memberitahu pelanggan dalam masa nyata. Semua berkenaan maklumat peribadi korang selamat dengan mereka daripada didedahkan sebab mereka menggunakan penyulitan keselamatan SSL.

Hah, macam mana, kagum tak dengan servis BuyandShip ni. Dahla mudah, murah , barang pun selamat sampai ke tangan kita. Takda lagi ras aresah dan gelisah kalau nak shopping barang dekat luar negara.


Apa tunggu lagi, daftar BuyandShip sekarang..ni link nad bagi https://www.buyandship.com.my nanti korang akan dapat rewards ok.

Layari
Instagram : @buyandship.my
Facebook : BuyandShipMalaysia

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

48 comments so far,Add yours

  1. Mudah lah nak shopping dari overseas lepas ni kan. Barang pun terjamin selamat.

    ReplyDelete
  2. Huhuhuhu.. Makin peninglah cik abang akak lepasni.. tq nad share info ni

    ReplyDelete
  3. Shopping luar negara best sbb barang dia murah2 kan.. Nak shopping pun senang dah

    ReplyDelete
  4. Ok..nak daftar teruslah.. tq Nad😘

    ReplyDelete
  5. Ooo baru tahu. Thank you for sharing

    ReplyDelete
  6. Mudah lah lepas ni shopping oversea. Thanks for the info

    ReplyDelete
  7. Tak pernah shopping barang luar negara.. Ni pun baru kewujudan website ni

    ReplyDelete
  8. bagus website mcm ni.Mesra pengguna,bab chat tu paling suka.Bukan ape,mudah untuk follow up dan sbgnya.Terbaik! Next shopping nak juga cuba

    ReplyDelete
  9. wawa suka gk shopping kt luar negara.. Penah bila brg makeup kt luar.. Guna buy and ship ni mudah dan servis pon ok

    ReplyDelete
  10. tak susah dah nak beli produk dari oversea .. tq sharing Nad !

    ReplyDelete
  11. wahh senang la lepas ni nak beli barang dari luar negara

    ReplyDelete
  12. baru tahu ada shipping yang murah. boleh shopping barang oversea lah lepas ni

    ReplyDelete
  13. Wahhh baru tau ada shipping murah utk brg oversea..pasni bolehlah shopping brg dr luar plak

    ReplyDelete
  14. barang luar negara adakalanya memang murah. tapi kena pandai cari yang shipping murah. thank you Nad share ni.

    ReplyDelete
  15. Banyak dah macam ni, kemudahan untuk kita beli barang-barang kat luar negara.Tak pi luar negara pun merasa shopping kat luar negara.Apa susah ..kan??

    ReplyDelete
  16. Orang sekarang nak cari supplier pun dari luar bezanya ramai cari on9 klu dulu depa pergi sana survey kan.

    ReplyDelete
  17. Best kan, i pun suka oversea shopping. Nanti I check out their services.

    ReplyDelete
  18. Beli barang luar negara ni memang best sebab murah kan. Banyak pilihan

    ReplyDelete
  19. Belum pernah shopping kat luar negara tapi nampak memang bagus laaa.. Murah RM15 jer. Pastu friendly user boleh chat lagi. Mudah laaa kann

    ReplyDelete
  20. Apa ni nad.. ajak org shopping..mencik tauu.. kak azni selalu beli brg ikut personal shopper ... tp hehhee nak jengah jugakk hehehe

    ReplyDelete
  21. Wahhh platform membeli belah baru boleh shopping. Tak pernah dengar psal plaftorm ni tapi nmpk cam menarik

    ReplyDelete
  22. Tq for sharing...lps bi boleh laa beli barangan dari luar negara gunakan perkhidmatan ini...infor yg bagus sekali

    ReplyDelete
  23. Nasib baik sis ni bukan kaki shopping..:D, tapi macam menarik gak ekk laman buynship ni..nanti sis nak survey2 gak lah. barang2 luar negara memang murah..lebih2 lagi kalau keluaran negara tersebut. Selalu kalau sis nak beli apa2 kirim aje kat kawan yang dok luar negara

    ReplyDelete
  24. Shopping portal lagi? Bahaya sungguh nie. Tak pepasal Rawlins terlekat kang - dan ini membahayakan akaun yang sedia ada tenat hahaha

    ReplyDelete
  25. Eh kos penghantaran rm15 je? Murah sangat la tu. Nanti emi nak try usha jugak la mana tahu ada yg berkenan

    ReplyDelete
  26. Kita mmg suka shopping online oversea gak sbb mmg byk product pilihan kan. Kalau ada portal mcm ni, lagi la memudahkan. habis laa akaun bank nanti hahaha

    ReplyDelete
  27. Selalu juga dengar ni. Tapi belum pernah beli lagi. So far guna shopee je. Klu senang boleh la cuba yang ni pulak... Jom shopping hahaha

    ReplyDelete
  28. Nad ni kan.... Saja ja tau intro menda2 mcm ni... Boleh buat akak hg ni. Rambang mata tau dakkkk. Jenuuhhh

    ReplyDelete
  29. Menarik. Sebab syira suka beli baju baby dekat 1 website ni. Boleh la guna buyandship pulak. Berbaloi

    ReplyDelete
  30. seems like a nice platform that is helpful for those who like to do online shopping. i guess this is good for the new generation where everything will be done online

    ReplyDelete
  31. Bagus juga kan nad servis dari bbuyandship ni. Memudahkan pelanggan yang suka membeli di website luar negara. Tak perlu rasa ragu-ragu untuk gunakan servis dorang ni kan. :D

    ReplyDelete
  32. Wahhhh ini info yg betul2 berguna nie. Maklumlah nak beli barang luar negara nie kadang tu barang tu sangat besar dan berat. Tambah pula shipping fee confirm mahal. Ada servis nie boleh lah kurangkn skit kos penghantaran

    ReplyDelete
  33. Ini memang bagus.. Boleh membantu yang selalu shopping barang oversea tu

    ReplyDelete
  34. Wah bestnya! Kite mmg suke shopping brang dari oversea sbb lagi cantik dan murah. hehehe. Shipping pun murah. Nk register lah mcm no. hehehe

    ReplyDelete
  35. Wahh mudah.. senang nak dptkan barangan especially yg tiada kat sini. Bagusnya.

    ReplyDelete
  36. Dasar kaki shopping ! haha...btw, dengannya Company ni kita senanglah nak shopping overseaskan. CLA pun nak register la :)

    ReplyDelete
  37. wah, mudah dan murah... bolehlah shopping barang luar negara lepas ni ^_^

    ReplyDelete
  38. i like to shop online... save time save money confinient.. delivered to doorsteps.. nice one..

    ReplyDelete
  39. Untung lah kalau guna buyandship ni kan. dapat lah harga murah kalau shopping luar negara

    ReplyDelete
  40. Kalau nak shopping barang oversea nanti akak try guna buyandship. Tengah cari tent ni.. Untuk anak2..

    ReplyDelete
  41. lagi senangla nak shopping on9 lepas ni

    ReplyDelete