BILA ORANG LELAKI BUAT AIR

in , by Nadia Johari, 14:37:00
hai assalammualikum

Hari Jumaat haritu nad dengan sorang lelaki je admin dekat opis. Sorang lagi cuti sebab demam. Nasib baik ada yang sudi tolong teman..hehehe..sorang jejaka yang baik hati tetapi berbangsa Cina. Dia memang baik, walaupun mulut dia pot pet pot pet tapi apa kita suruh dia akan buat. Dia bahagian sales sebenarnya, tapi masa tu dia kesian kot tengok nad buat kerja sorang-sorang so dia tak keluar cari sales,.nama dia Charles. dia bantu nad dekat opis..hehe..yang sorang lagi tu kerja filing je, kerja keluar pergi bank macam despatch la..tu pulak shukri namanya. Kisah bila lelaki buat air

Pagi tu Charles kehausan sangat, lagi-lagi aircond betul-betul bawah dia. Charles suruh nad buat air tapi Nad memang tengah sibuk sangat. Nad tak boleh bergerak dari meja nad. Tengok betapa sibuknyer kerja nad. Pastu Charles mintak Shukri buat air



Charles: Shukri buatkan air boleh?
Shukri : eh boleh aje..nak air ape?
Charles : air apa-apa jela..

Nad pun pandang charles, senyum-senyum kitaorang berdua..hahhaa..saja nak tengok laki buat air sedap ke idak...astu shukri tanya nad nak air tak

Shukri ; Nad nak air?
Nad : nak..nak..(haha..sebenanrnyer tengah lapar gak)

Shukri bawak air tu nad biarkan dulu sebab panas..dah sejuk nad pun minum..pergh tak manis..takdok gula

Nad : ko tak letak gula ke beb?
Shukri : tak, aku memang buat takda gula, aku tak suka manis, tak bagus manis-manis..lagipun gula kan dah naik..
Nad : (dalam hati..adeh..lain plak rasanya..letak la sikit ooii..)..nak taknak minum jele..


Akibat gula dah naik..kene kurangkan gula dalam minuman..tambahkan manisan dalam senyuman..hahhaa..
SHARE 6 comments

Add your comment

  1. ngada la syukri tu... xkan tak boh langsung...

    ReplyDelete
  2. Normi..haha jimat company takyah beli gula...

    msredcheesecake..apa boleh buat..kita suruh die buat air..terima jele..hehe

    muja..memang die jaga badan..hahha

    ReplyDelete
  3. hahaha..nasib la kak nad..kurangkan manis dalam minuman yer.hahaha

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...nadia,

    huhuhu..hehehe sorry dia saje nak kena nad tak..heheh. (baca sambil senyum).

    mselim3

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS