hai assalammualaikum

Sedang anaknya on9 melayan facebook dan blog di bilik, tiba-tiba satu suara menjerit memanggil. "Diah..oohh Diah"..anaknya tak dengar sebab  khusyuk on9 sambil mendengar lagu di laptop..tiba-tiba terdengar lagi suara menjerit memanggil nama "Diah"..."Diah"..Diah yang berada di dalam bilik, terdengar sayup-sayup suara memanggil namanya..Selepas itu dia keluar daripada bilik dan berkata " Mak ade panggil akak ke liza "..Liza pun berkata " ye mak panggil lah"..

Tiba-tiba mak menyahut.." Eh Diah, mak lupala, ko dah beli belum langsir bilik tidur nanti, cadar macam mana?. Nak guna sapa punya..( dengan nada terkejut)..Diah buat muka selamba, cadar guna abang punya, langsir tu nanti kita cari la. Tengah nak pikir nak buat design apa?. Yela dinding kat bilik tu kan ade lelbih ke depan..Mak pun kata lagi.."Ko taknak guna macam kak ita tu ke, gune kelambu. Diah seraya berkata " eeee tak maula..semak guna kelambu tu..nak pasangnya bukan senang..Nanti nak buka lagi..Diah nak biasa je" Mak kata lagi, tu tikar dalam bilik guna apa? Diah kata lagi..pinjam tikar bulu tu la..semua jimat..hahahhaa.. "..Mak tetap risau..nanti cakap ngan kak ita nak buat macam mana..Diah relaks dan selamba berkata "ok mak"..(padahal dalam hati sebenarnya diah pun lupa..aiyarrkk..)..Tiba-tiba ayah menyampuk "kad ko dah buat...buat dekat mana ?Diah pun membalas " dah..hisham buat kat kaan die ".. Mak pulak " berapa ko buat..Diah 800 macam mak suruh..

Begitulah kisah mak yang terlalu risaukan persiapan anaknyer..Diah tu adalah panggilanku di rumah..hahaha..Aku nampak je relaks..tapi sebenarnya gelabah..tapi still under control lagi..asyik teringat tarikh tu sampai lupe tarikh birthday orang lain..hohoho..apa nak buat..Alhamdulillah..satu-satu persiapan dah siap..pastikan semua yang kita nak ada dalam list..hehee..so taula apa yang perlu ditambah dan terkurang. Selain itu perlulah survey terlebih awal..senang kan kalau dah survey awal tau apa kita nak pilih..hehhe..ok


love you mum..muahh22..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Assalamualaikum diahhh diahhh. hehehe bila tarikhnya? hehehee

    ReplyDelete
  2. wah nad dah nak makan nasi minyak dah kita... selepas ke sebelum sbb ni??? ihikss...

    ReplyDelete
  3. tak lama dah tu nak bertukar status jadi puan.hihi. semoga dipermudahkan semua :)

    ReplyDelete
  4. Sheila..nama mnja..haha..bulan 4 nanti

    Kak farah..selepas sbb kak..bulan 4

    Nadya...sbr menanti

    Nurinani..amin..in shaa allah

    ReplyDelete
  5. diah oh diah...
    x sabar nak kawen la tu..
    kahkah

    ReplyDelete
  6. ahahaha...biasa mak2 yg lebih excited...xlama dah nad..2bulan lg..hihihi... tahniah :) hpi tgk

    ReplyDelete
  7. dah tentu lah mak risau. majlis besar ni. bukan setahun sekali tapi sekali seumur hidup.. hehe

    ReplyDelete
  8. akak liyliz tersayang dah tak lama tu .. siapan dgn teliti tau nt kelam kabut

    ReplyDelete
  9. akak liyliz tersayang dah tak lama tu .. siapan dgn teliti tau nt kelam kabut

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  11. Haii akak,. lama Lissa x singgah sini,. curi2 singgah jap.. hehe
    waa.. bestnya akak tgh buat persiapan. semoga semuanya dipermudahkan. yea akak.. ^^

    ReplyDelete
  12. Tahniah! Jemput singgah perempuankampungmoden.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Diahhhhh ooo Diahhh.... nape la buat mak risau sis....heeeeheee

    ReplyDelete
  14. chanteknyeeee!!!

    http://www.norainyusoff.com/2014/02/makanan-yang-menarik-di-tawau.html

    ReplyDelete