hai assalammualaikum

Santai-santai di Batu Feringghi - Tak habis lagi dengan cerita percutian di Pulau Pinang ni..hahaha..biasalah, nad nak share tempat yang menarik dekat Pulau PInang ni. Sebenarnya banyak lagi tempat yang menarik dekat Pula Pinang ni, tapi nad sempat pergi mana yang dapat jela..Setelah penat berpusing-pusing mencari Lukisan Dinding ( Art Street Penang ) tu, kami semua bercadang untuk pergi ke Pantai. Salah satu pantai di Pulau Pinang yang menarik ialah di Batu Feringghi. Sayangnya nad dengan kawan-kawan yang lain tak dapatla nad mandi disebabkan kami tak bawak baju mandi..huaaaa...geram sangat. Jadi amik gambar (wajib ) dan melihat orang mandi manda jela sambil berangan (aku sahaja)..hahahha


Batu Ferringhi yang terletak di sepanjang laluan tepi pantai barat laut Georgetown dengan deretan resort bertaraf antarabangsa merupakan pantai yang popular di Pulau Pinang.


Masa nad datang sini, memang ramai pengunjung waktu ni, dengan pelbagai aktiviti yang menarik disediakan di pantai ni. Mungkin disebabkan raya cina, jadi pelbagai aktiviti yang dijalankan. Berjemur di bawah matahari atau menikmati tiupan bayu dan mencuba aktiviti yang disediakan.


Tak dapat mandi..bergambar di tepi pantai pun jadilah...hohohoho..ada lagi sambungan cerita ni..sabor arr..heehe
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. iman...ade..bagi alamat..heheh

    ReplyDelete
  2. Tak pernah main pun sport2 tepi tu. Macam mahal je. Huhuhu

    ReplyDelete
  3. akak! nk jeruk.. liz tk pernah pg pulau pinang..

    ReplyDelete
  4. akak! nk jeruk.. liz tk pernah pg pulau pinang..

    ReplyDelete
  5. jaa penah mai gak kat batu feringgi ni tapi mai belah malam.. tak nampak pantai pon... gi round pasar malam jer.. haha... next kunjungan kena mai siang hari lak...

    ReplyDelete