hai assalammualaikum

Kawan Blogger Ibarat Kawan Rapat - Dalam dunia sekarang ni memang susah nak cari kawan yang sanggup membantu kita, lagi-lagi kawan yang kita tidak pernah jumpa dan hanya kenal melalui alam maya. Memang jarang sekali berlaku kawan yang kita baru sahaja kenal , apabila berjumpa ibarat kita sudah kenal lama. Inilah sikap blogger, kenal melalui blog dan hanya berbual melalui facebook ikatan itu terus terjalin sehingga menjadi kawan yang begitu akrab. Kawan blogger yang sentiasa havoc dan happening.

Nad mula berblog tahun 2011..tapi mula aktif blog tahun 2012..kalau dulu malu-malu nak tambah kawan blogger dekat facebook..lama-lama buat muka tebal jela..hahaa..nasib baik diaorang ni semua sporting..Nad mula aktif joint event bersama blogger masa iftar bersama blogger di Tupai-tupai Shah Alam. Masa tu la mula lebih aktif dengan blog..lama-lama nad pun mampu bergaul dengan blogger otai walaupun tak pernah bersua muka lagi..Dari satu perkenalan ke satu perkenalan akhirnya nad mula kenal dengan dua orang orang blogger ni..nak tau sape...



Inila mereka..ini Blogger Liyana Hamid..budak ni ada je nak dibualkan..ada je nak dicakapkan..hahaa..kira tak jemu dengan dia la..apa-apa masalah kadang-kadang cerita dengan dia..dia dengar jela..hahaa..Dia banyak bantu nad dalam majlis perkahwinan..kalau korang nak tau props PHOTO BOOTH tu die yang buatkan..Ya Allah berterima kasih sangat dia nak bantu nad..kalau tak tak tau nak cari sapa yang boleh buat semua ni..



Yang ni pulak Blogger Nurain Yusof..businesswoman batik terengganu..hehee..perkenalan singkat tapi macam dah kenal lama..kenal ain ni pun melalui Sheda Ucu, sebab dia yang masukkan ain dalam group kami..hehehe..Kesian Ain terpaksa melayan perangai pengantin...Masa ni persalinan baju..tu pakai ala-ala bollywood masuk islam..hahaha...Maaf Ain..kalau nad menyusahkan Ain..

Keluarga nad semua terkejut sebab Liyana dan Ain bukan kawan sekolah nad, tapi kawan blogger yang tak pernah jumpa tapi dah rapat macam ni..hahaa..awesome kan..Diaorang sanggup datang rumah nad semata-mata nak tengok kenduri orang jawa macam mana..Orang jawa panggil "rewang"..Saat-saat rewang tak dapat amik sangat sebab masing-masing sibuk dengan kerja masing-masing..Takpelah sekurang-kurangnya mereka tak jemu dan dapat rasa macam mana kenduri kan..



Liyana pula rajin.. hari majlis nad die buat kek batik semata-mata nak bagi pengantin makan..alahai terharu rasa..walaupun dapat seketul sahaja kek batik ..itu pun kene suap dengan yana kalau tak tak merasa nad..itu pun rasa tak cukup..hahaa..apakan daya penagntin nak makan banyak-banyak kene layan tetamu yang hadir..


Rasa terkilan sebab tak dapat ajak diaorang pergi Pantai Remis..sebab nad outdoor dekat Pantai Remis, nad dok carila diaorang ni tapi tak jumpa..masa tu rasa rush sebab tengok cuaca macam nak hujan je..takpela ade masa lagi nanti nad ajak kamu berdua pusing-pusing Kuala Lumpur..husband dah bagi greenlight dah..ehhee..Terima Kasih korang berdua banyak bantu nad..maaf kalau ade tersalah dan terkasar bahasa..majlis yang serba kekurangan..

p/s: semoga ikatan persahabtan nad dengan kawan blogger semua terjalin sampai bila-bila..kalau ada umur yang panjang ingin juga jumpa dengan blogger yang lain..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Speechless kejap..hee..
    Terharu sume hado..ekeke..tu je yg mmpu dibuat.. Hehe..yana pn mntk maaf kalo ade terkurang ke apa..next time yana wt ag kek batik akk melantak la sorg2 eh..hahahha.. =)


    Maceh to akk syg,abg sham,keluarga akk n sdra mara akk..best kt sna ley kutip mcm2 pengalaman n blaja bnda bru..bole tgk adat org jawa..kejap je ktorg dh mesra ngn org di sano..hikhik..

    Dpt la dgr org berbual dlm bjsa jawa wlpn xpaham sepatah haram...kecuali..kabare..waras..haha (^_^)v

    Hope Persahabatan Kita Ni Till Jannah..InsyaAllah.. Love u <3

    ReplyDelete
  2. ekau tak datang majlis gua, kte bkn lgi kawan rapat
    hoho

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...pengantin baru

    mmg terharu baca, begitu sekali mereka support kenduri kawen nad kn.

    dikesempatan ini ayie ingin mengucapkan slmt memulakan alam berumahtangga kpd nad dan suami.

    ReplyDelete
  4. Lamanya tak singgah di sini. Dah bertukar status rupanya. Selamat melayari alam rumah tangga. Moga Nad dan suami bahagia selamanya. Juga moga ukhuwah yg terjalin akan berpanjangan..

    ReplyDelete
  5. Tahniah sis..selamat pengantin baru..

    ReplyDelete
  6. nak kawen gak nak kawen gak..haha

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum nad... bestnya. comellah gambar outdoor korang. jadi isteri yang solehah ya. hehe semoga dapat zuriat yang banyak dan comel2. hihiii singgah menabung digi sini~~~

    ReplyDelete
  8. abg mcm sakit lutut nk dukung akak! akak berat! ahaha gurau jew

    ReplyDelete
  9. seronoknya nad... entah bila dpt jumpa2 semua ni..susah zaza nak gerak jauh2... uhuk... tgu la psti jumpa jgk semua nti... :)

    ReplyDelete
  10. bila la dapat jumpa k.nad lagi?

    ReplyDelete