Articles by "Kami"
Showing posts with label Kami. Show all posts
hai assalammualaikum



Fariza Nak Adik Lelaki Ke Perempuan - Haritu singgah ziarah tengok anak buah baru. Adik ipar baru dapat baby, ni anak ke empat mereka. Tengok baby memang best kan..Bau baby memang best, tapi nak menjaganya..hahaha..kena la bertahan..



Masa nad tengah pegang baby, Fariza datang..Dia bau, dia cium, dia usap. Macam dia buat dekat adik dia dulu. Pastu dia senyum..Dia cakap " baby tidur mommy ..sssyyhh"..oo walah..anak wedok ku..hahahaa..

Kemudian nad tanya dia soalan..

" Fariza, Fariza nak adik lagi tak? "..Dia pandang nad, nad pandang dia. Dia senyum dan jawab " nak " ( dengan anggukan kepala )..Nad tanya lagi.." Fariza nak adik lelaki ke nak adik perempuan? "..Dia terus jawab " perempuan"..hahahaha..Dia bukannya tau lagi perempuan, lelaki sangat tu..cuba nad tanay soalan terbalik, mesti dia jawab lelaki, sebab dia ikut cakap perkataan terakhir kita..

Biasalah, mak ayah, dah dapat anak perempuan, mestilah nak anak lelaki pulak kan. Macam tu jugalah nad dengan mr mafia. Tapi bukan sekarang, bila anak-anak perempuan ku dah membesar, dan pandai uruskan diri sendiri. Penat weii kalau mengandung sekarang, pastu anak-anak kecik lagi. Kita yang uruskan semua..oh noo!!!..


Budak ni pun tak tau apa benda lagi..huhu..

Lagi satu kewangan pun tak stabil lagi. Dua orang ni pun dah cukup parah..hahaha. Biasalah, suami kerja sendiri. Job kejap ada kejap takda..Jadi bersyukur dulu dengan dua orang yang ada ni..Tunggula dia orang membesar, kot nak tambah lagi, akan berusaha untuk dapatkan anak lelaki. Lepas tu tutup kilang..hahahaa..


Tu je nak cerita..heehhehe..Suka tanya macam-macam soalan dekat Fariza..anak dah membesar, nak sekolah tahun depan..huhu...
hai assalammualaikum

Persiapan Raya Untuk Tahun 2019, Semua dah Siap Awal - Alhamdulillah, pejam celik, dah 25 hari kita berpuasa. Lagi beberapa hari lagi nak raya. Tahun ni, semua persiapan, memang nad buat awal, takda lewat-lewat dah. Apa yang nad nak beli untuk dipakai waktu raya, memang nad dah beli sebelum Ramadan lagi..Beli online je..hehee..Mana lagi kalau online dekat shopee. Tahun ni, nak suasana lain sikit dekat rumah. Dah 5 tahun asyik sama je, jadi kita tukar la.






Macam baju raya, memang nad dah cari awal sebelum Ramadan. sebab tau, kalau masa beli bulan puasa, takut harga dia mencekik darah pulak..hahaa. Baju nad, nad beli online je. Harga baju pun murah RM69 je. Alhamdulillah, dapat warna pilihan tahun ni, dengan harga yang murah. Baju pun cantik. Simple je. Baju untuk anak-anak, beli dekat Tesco. Nampak warna tu, baju pun cantik, terus beli. Harga pun murah RM45 sepasang. Baju lelaki, alhamdullilah, dapatla sponsor..



Untuk hiasan dekat rumah pulak, tahun ni memang tukar dan tambah mana yang patut..Nad ada la beli pokok tiruan dekat shopee. saja nak bagi namapk hijau sikit dalam rumah. Ada la nampak segar walaupun pokok tipu je..hehee..



Karpet pun tukar lain. Carila karpet yang bentuk trend sekarang, takda dah bunga-bunga lagi..hehee. Karpet pun beli dekat shopee..RM80 je..sekali postage.


Langsir pun dah siap pasang..Selama ni memang pasang langsir yang arwah mak mertua buat. Ya nad tak berkesempatan nak tengok dia buat langsir raya. Tahun ni pakai langsir yang dia tak sempat nak siapkan. Bahagian cangkuk langsir dia tak sempat pasang, jadi nad bawak kedai yang berdekatan dekat rumah



Kedai ni, kedai kasut..Dia jual barang-barang langsir, manik semua la..barang hiasan untuk hantaran macam tu la.Kasut pun ada. Lepas tu cuab tanya, ada ke jahit langsir tempat bahagian cangkuk. Rasa lega bila chinese laki tu cakap ada. Kalau tak, tak tau nak buat dekat mana. Nad, memang tak la menjahit..hahaha. Kedai ni dekat Pandan Jaya. Langsir pun dah siap pasang.

Setakat ni semua dah siap..Tinggal kemas mana yang belum kemas jela..Kalau boleh malam raya nak rehat terus..taknak buat apa dah..huhuhu..Tahun ni raya balik kampung Meru Klang..
hai assalammualaikum

Happy Anniversary Yang ke Lima - Alhamdulillah, dah 5 tahun hidup bersama dan harap hubungan ni sampai bila-bila hendaknya. Walaupun kehidupan ada yang manis, ada yang pahit, lumrah ye. Yang dah kawin tau la ..hahaa. Mana yang berangan macam dalam drama, almost sweet tu memang takdela..hahahaa. Lepas kawin la macam-macam kau nampak pasangan hidup kau ni macam mana..kohkohkoh!!..Adik-adik mana yang nak kawin tu sila persiapkan mental dan fizikal ya..eh bukan takutkan suruh kawin. Kawin tu memang best sebab dah halal..hehe..Kawin bila betul-betul bersedia. Kena kuat walau dugaan yang mendatang. Cewahh..poyo betul nad berbicara ya..hahaa..Kawin je bila dah bersedia ye..


Dah 5 tahun, apa yang nak dikongsi dekat blog ye..hahhaa. Pasal cerita mana jumpa dah cerita dah. Korang carila sendiri ya dalam blog ni..hehehe. Okla kita cerita perubahan ketara kami ye..hahaa..Ada perubahan ke, macam sama je..Masing-masing masih kurus ya, cuma perut je membuncit..hahaha..Bertambah la ahli keluarga kami dari berdua sekarang berempat. Setakat ni baru dua orang anak perempuan yang ada. Syukur, Allah dah bagi kami zuriat. Yang tak percaya mr mafia la, sebab dia dapat juga merasa jadi daddy. Doa semoga dia dapat tengok anak-anak membesar sampai la diaorang kawin..huhuhu..


Setakat ni memang dua orang dulu la. Nak tambah lain, kemudian la, sebab sekarang kewangan masih belum stabil..Kejap lagi si kakak nak sekolah, jadi guna duit lagi..heehe. Tunggu masing-masing pandai uruskan diri, baru boleh menambah keluarga ya. Letih mommy nak jaga kang kecik-kecik..Mommy pun kene bagi badan berehat, supaya nanti dapat terus dua kembar..eh..hahaha..

Ya, setiap pasangan memang tak perfect, tapi masing-masing cuba cari kelemahan masing-masing dan cuba perbaiki. Walaupun kadang-kadang mr mafia ni selalu buat aku marah je, tapi dia banyak bantu aku dalam dalam blog. Theme blog ni pun dia yang buatkan. Kadang tolong ambilkan gambar. Dan baru-baru ni dia bagi aku apps video untuk aku buat kerja edit video. Apps video tu berbayar. Ada la lagi perkara dia buat bantu aku dalam kerja blog.


Masing-masing cuba support antara satu sama lain. Macam and pun ada kelemahan sendiri. Apa nad boleh bantu, nad cuba bantu. Alam perkahwinan ni buat kita fikir macam mana kita nak jadi suami dan isteri yang bertanggungjawab. Memang banyak benda kau kene fikir ya. Okla, tak tau nak cakap apa lagi..hahahha..Terima kasih doakan kami di facebook dan instagram, twitter sekali..semoga korang pun hidup bahagia.
hai assalammualaikum

Surprise Pujuk Suami Dan Anak Dari Teddyprank - Selepas kejadian yang menyedihkan semasa birthday anak << klik nak tau lebih lanjut, lusanya kita bagi kejutan lagi. Kejutan untuk memujuk..hahaha. Ni kali kedua nad buat kejutan dekat mr mafia. Sebelum ni buat kejutan birthday dia, kali ni buat kejutan untuk memujuk..hahaa. Nad kan suka buat kejutan-kejutan ni, isteri yang romantik kan i..hahaa..

Buat kejutan bukan untuk hari istimewa je tau, kejutan untuk pujuk pun boleh, konfirm, diaorang akan senyum dan hargai apa kita buat..kihkih. Nak jimat buat kejutan dua dalam satu..Kejutan untuk birthday anak juga. Haritu tak belikan dia kek, hanya bawak pergi playground je, kali ni ada kek siap dengan surpriseeeeeee....

Surprise ni semua nad buat last minute. Mujur ada Teddyprank bantu nad. Senang kerja..Nad nak buat semua sendiri, memang tak boleh la..dahla tak reti bawak kereta, celah mana nak pergi beli belon , kek semua, pulak tu takda masa..huhu..

Plan ni semua memang kena sabar, walaupun kau main terjah je. Yang penting jadi!! Bukan senang nak ajak mr mafia keluar kalau takda apa nak buat. Jadi alasan, nak belanja anak makan. Kebetulan hari Khamis tu, Fariza ada check up klinik, lepas habis check up terus pergi ke Mytown Cheras dan makan di kedai Mr Dakgalbi. Macam biasa, nad akan buat macam biasa je, padahal jantung dah laju, macam mana la surprise ni nanti..hahaa. Jadi ke tidak ni.

Thank you Teddyprank, surprse delivery terbaik..

Bila tengah syok makan tu, sekali Si Wawa datang dari belakang. Dia tak bagitau pun dia dah sampai..hahaa..Weii bukan lelaki kita je terkejut, tapi dengan nad sekali terkejut..haha..Pandai Wawa ni tau. Tak menahan tengok muka mr mafia weyy, nad pun baru nak berlakon nak tau awek mana bagi suami kita ni..amboiii..hahaa..Tapi, tak terkata pulak..kihkih..( kau jangan cari nahas nad )..


Korang tengokla video ni, hehehe..Tengok muka dia, dengan terbeliak biji mata bila nama dia disebut..kah. Dan Fariza sekali, dia pun terkejut sebab nama dia disebut dan ada orang ucap " Happy Birthday " dekat dia..Siap ada kek..yeahh..Orang yang tenagh makan pun duk tengok je..hahaa..

surprise untuk mereka berdua

ciuman kasih sayang buat surprise..hahaa

Terima Kasih Teddyprank..Korang memang awesome..terlaksana juga buat kejutan untuk dua orang tersayang ni. Tersenyum mr mafia dan Fariza, pujukan selesai.. Kihkih. Suami terharu, anak gembira, mommy puas hati..hheheh.

Teddyprank Memang Terbaik

Pertama kali nad guna khidmat Teddyprank ni. Risau juga, macam mana la surprise tu nanti, yela last minute. Tapi, alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Yang penting kena fokus dengan apa yang ko nak buat haritu..haha..Yela, dah bagitau mana lokasi dan waktu untuk surprise tu, kalau lain jadinya memang tak menjadila.. Buat semata nak pujuk orang tersayang..



awat kiut sangat kek ni

Tak sabar dia nak makan kek dia

Masa nad order delivery surprise ni, semuanya guna whatsup sahaja, contoh macam kita nak buat surprise macam mana, apa yang kita nak bagi dekat orang tu, belon macam mana, ucapan apa, bagitau lokasi dengan waktu penghantaran. Hasilnya ada belon I Love You, sejambak coklat dan kek. senang kerja kan. Yang kek tu pun nad tak tau kek apa sebenarnya..hahaa..Pandai juga diaornag pilih kek tu..sesuai dengan anak dara kita tau..

happy family

Amacam, korang ada rasa nak buat surprise dekat seseorang tak. Memang nad rekomen korang guna team Teddyprank ni. Tak kisahla surprise untuk apa pun seperti:
๐ŸŽ‚ Birthday
๐Ÿ’ Anniversary
๐Ÿค• Get well soon
๐Ÿซ I'm sorry
๐ŸŽ“ Congratulation
❤️ I love you
๐ŸŽ saje suka-suka nak bagi pun boleh.

Pilih mana korang suka , Teddyprank boleh terus hantarkan ke tangan penerima dan taraaaaa, konpem si dia terkejut dan gembira. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ .Tak kisah area mana, as long as dalam KL dan Selangor, diaorang boleh hantarkan.  FREE BELON, FREE KAD & FREE DELIVERY IN KL‼

Teddyprank, Secret Surprise Planner

Nak tengok pakej lain di Teddyprank boleh layari

๐ŸŽˆ Facebook: @teddyprank4u
๐ŸŽˆ Instagram: @teddyprank
๐ŸŽˆ 019-7564019
๐Ÿ“ž http://www.wasap.my/60197564019
hai assalammualaikum



Harga Barang Di Ikea Banyak Naik - Sejak bila terjebak dan kenal Ikea ni?  Sejak kawin dengann mr mafia la. Dia la hantu ikea,  dan dibawanya sekali isteri untuk terjebak dalam ni..hahaha. Nah, sampai sekarang, ikea jela kalau rasa nak beli rak ke,  perabot ke. Join pulak group dekorasi Ikea, ermm lagi la suka.



Nad suka deko-deko ni sejak remaja lagi.  Waktu tu, inspirasi untuk mendekorasi nad tengok dekat kamus bergambar sekolah tu..serius weii. Semua gambar dalam tu teratur je, sampai berangan, nanti ada rumah,  nak deko macam dalam gambar tu..hahah. Waktu remaja, nad mana ada phone lagi nak google,  takda internet,  takda apa.  Nad ada handphone pun masa kerja partime lepas STPM rasanya..huhu

Harga Naik Lepas SST.. Betul Ke??

Lepas kawin, ikea jela tempat cari barang untuk mendekorasi rumah. Nad beli mana yang perlu je,  sebab harga barang dekat Ikea bukan murah,  mahal semuanya. Masa tu boleh consider belki lagi,  sebab masih mampu beli.  Tapi sejak ada SST ni,  nad tengok,  barangnya lagi naik harga. Ternganga kejap bila survey website dia. Aduhhh.. 


Contoh macam nad beli satu rak dekat Ikea ni,  rak Mulig nama dia. Gambar nad dah bagi tu. Cantik,  sebab warna putih,  lebar dan punyai 5 tingkat. Boleh letak banyak barang dekat situ. Nad buat letak barang-barang review nad dan hadiah yang kawan bagi.  Berbaloi beli, harga masa nad beli cuma RM199. Ok sangat..

Lepas tu nad tengok lagi lepas SST dilancarkan,  dia jadi RM222. Mak aihh,  naik banyak harga tu..fuh,  terkejut kejap. Duk fikir,  nak beli ke tak. Akhirnya nad beli juga,  sebab apa?  Mak nad yang nak..hehe. Mak nampak rak ni dekat rumah nad,  pastu dia cakap " elok rak ni,  buat letak tupperware dekat rumah mak,  tupperware kan banyak".. Hah bila mak dah cakap macam tu,  kita pun,  nak sangat belikan.  Bior hati mak kita gembira. Tersusun sikit rumah mak tu bila guna rak Mulig ni. 

Tu yang akhirnya beli juga..hahaha.. Harga dia pandang tepi jela.  Sebab lepas ni dah tak beli pun..hahaha. 

Barang dekat Ikea, kalau nak, kita kena survey dulu,  tengok harga,  kumpul duit baru beli. Kalau rasa barang dah naik gegiler mcm tu,  kau fikir balik berguna ke tak atau cari tempat dekorasi atau kedai perabot lain..haha. Tapi, ikea ni memang tempat berhantu,  orang tetap datang dan beli. Macam nad la..kahkahkah. 


hai assalammualaikum


Bibik Dan Penjaga Budak Tiada,  Suami kan Ada

Bila Tiada Bibik Atau Penjaga Budak - Memang dari anak pertama,  pergi event mana-mana yang melibatkan kerja nad,  nad akan bawak anak.  Mak mertua dah takda, keluarga nad pulak dekat Klang.  Takkanla nad nak hantar anak ke klang. Jiran pulak semua dah tua-tua. Takkan nak suruh jaga pulak kan. Jadinya, suami la yang jadi bibik untuk jaga anak-anak ni.

Mr mafia kerja sendiri,  jadi gaji pun bukan macam orang gaji sebulan.  Nak bayar penjaga memang tak mampu lagi. Nak pergi event pun kena tengok dia ada hal ke tak pada tarikh berkenaan.  Kalau takde, dia ok, tolong jaga anak-anak.

Sebelum ni baru anak seorang,  boleh la nad angkut sendiri,  tapi dah dua orang ni,  tak boleh la..hahaha. .Kakak Fariza pun dah tak terkawal sekarang. .Huhu. Sebab tu perlu bantuan suami.


Memang pergi event, nad bukan tinggalkan anak-anak dengan suami dekat rumah,  nad bawak sekali pergi event. Sebab Farhanah,  si adik ni masih menyusu badan. Kakak Fariza pun masih menyusu badan juga,  tapi masih boleh kontrol bila dekat luar. Tapi bila datang penat dia,  nak tidur ke,  mulala mencari susu.

Kalau pergi event yang boleh bawa anak-anak ok lagi.  Kalau event tu tak boleh bawak anak,  tu sebab suami kena jaga. Nad tengok tempat juga,  kalau bersesuaian nad amik job tu, contoh kalau buat dekat shopping mall, ok la. Sebab tu nad kena amik job yang ada bayaran. Sebab nak bayar duit minyak kereta..heheh. Dah dia tolong bawak, tolong jaga anak,  upahnya minyak kereta la..huhu.

Macam ni la kerja blogger yang mencari rezeki. Job bukan selalu ada, nad pulak memang fulltime blogger. Jadi, bila dapat job tu dengan bayaran, memang ambil. Harap client kenala paham. Huhu. .Blogger bukan suka-suka buat kerja, blogger lagi banyak kerja.  Bayaran dapat tu nak kena bayar banyak benda.

Harap anak-anak faham kerja mommy..huhu.
hai assalammualaikum

Tengah tengok barang Smiggle

Mr Mafia Pun Suka Smiggle - Semua mesti tahu kan pasal kedai Smiggle ni. Siap ada isu lagi, siapa tak ada barang Smiggle ni dia miskin..Rasanya la isu macam tu..hahaha. Tak kisah pun pasal tu semua. Biarla orang nak cakap ape, miskin ka, apa ka, asalkan kita tau kenapa kita tak beli. Nak beli pun tak salah, hak masing-masing kan. Siapa masuk kedai Smiggle ni, memang tak keruan la, mana taknya, barang dia semua comel-comel, kiut, cantik, lip lap, lip lap gitu..hahaa..

Nad pernah masuk dua kali sebelum ni, memang bila masuk kedai Smiggle ni, terus cakap woww!!...haahha..Mana taknya, barang dia warna warni, memang menarik untuk orang masuk lagi-lagi perempuan. Barang dia pun macam-macam bentuk dan kebanyakannya adalah alat-alat stationary. Tapi sebenarnya, bukan orang perempuan je suka masuk dalam ni, sekali suami kita pun suka weii..hahahhaa.

Kotak pensil dia berkenan

disuruhnya anak pilih. Belinya tidak..

Haritu, lepas habis event Laurier, kitaorang jalan-jalan dalam Sunway Velocity Mall tu. Dah satu-satu masuk, sekali mr mafia masuk kedai Smiggle ni..hahaa. Nad ingat dia taknak masuk, tapi masa dekat luar kedai, dia cakap " cantikla barang-barang dia "..Terkjut kejap..hahaha..weeii barang-barang kiut macam ni, selalu perempuan je suka..hahaa. Sekali dia ternampak kotak pensil bentuk kereta. Dia dah suka dah, tapi bila dia tengok harga, kahkahkah!, nad gelakkan je. Paham-paham jela, mahal sangat..hehee. Tapi dia cakap, " takpe, nanti kumpul duit, boleh datang dan beli "..hahaha..Suka sangat dia dengan bentuk kereta tu.

Pensel box bentuk Bola pulak

Lepastu ada bentuk bola, ada cakap dekat Fariza " nah bola ni, suka tak "..adehla..anak kita gegirl bang oii..

Barang-barang beg sekolah yang cantik

Pensel box, cantiknya lahai

Banyak barang stationary dekat sini

Kitaorang jalan-jalan masuk je. Tak beli pun. Takde duit masa tu nak beli. Fariza pun memang jenis, kalau kita cakap taknak, dia takkan amik. Sebab tu, berani je masukkan dia dalam kedai mainan atau kedai macam Smiggle ni. Tapi tak tau la dah besar nanti kan..hahaha..Mungkin dah besar, kita cakap slowtalk, kita takda duit. Nak boleh, kita kumpul ye..hah!!, gituu..hehehe..

Nad tengok, walaupun harga barang Smiggle ni mahal, tapi dia tahan lasak. Yela, dibuat dengan jenis kain yang berkualiti, tahan lasak ni. Kalau tak, takkanla harga dia mahal bebenor macam tu. Kedai Smiggle ada banyak tempat dalam shopping mall. Kalau rasa nak beli, belilah..sebab nad pun rasa nak beli..haaha..
hai assalammualaikum

Selamat Hari Lahir Nadia Johari - 18 Julai, Selamat Hari Lahir Nadia Johari. Ting, tong...30 tahun...yes..sekarang kita dah 30 tahun weiii..Kejapnya masa berlalu..Dengan umur ni, aku dah ada dua orang anak perempuan. Tak pernah terfikir, tapi ni la sesuatu yang berharga bagi diriku. Walaupun dulu mempunyai keinginan yang berbeza, dengan apa yang diperolehi sekarang, masih tetap manis dan bahagia. Walaupun tak kaya, masih mampu perolehi apa yang aku mahu. Allah dah tulis apa yang terbaik untuk kita.


Usia adalah nombor semata. Masih ada harapan untuk capai apa yang diinginkan. Terima kasih yang doakan kita, semoga korang pun dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia serta diberi kesihatan yang baik. Apa yang berlaku selepas ni, harap semuanya baik-baik sahaja. Mengharapkan dapat melihat anak-anak membesar.


Keluarga kecilku. Terima kasih suami, selalu sabar dan tahan dengan perangai aku..hahaha.

Malam harijadi kita, mr mafia belanja makan. Dia suruh pilih tempat, dan dua tempat dalam kepala iaitu Cheese banjir atau Shushi king. Tapi, last-last, makan Burger Bakar Abang Burn je..hahaha. Sebab??..adalah sebabnya .hehee..dua tempat tu boleh pergi lain kali.


Nad makan Burger Bakar Abang Burn dekat Dagang Avenue Food Court Ampang, depan Balai Polis Pandan Indah. Suka, sebab tempat tu belum pernah pergi lagi. Ya, nad ni simple, kalau belum pernah pergi, memang nad suka. Bila datang, tengok banyak menu lain ada dekat situ, tapi dah cakap nak makan burger bakar, kita order burger bakar. Makanan lain boleh cuba lain kali.



Nad nak rasa yang cheese Algot tu..hehehe. Jadi orderla Burger Daging campur cheese algot. Lepas tu order meatball dan satay.




Burger boleh tahan, algot dia rasa kenyal-kenyal gitu. Sedapla juga. Kenyangg..


Tempat yang ok, sebab ramai orang, macam-macam ragam orang boleh tengok..hehheh. Lepas ni boleh datang lagi Dagang Avenue Food Court Ampang ni cuba makanan lain..
hai assalammualaikum

Mak, Mommy, Ibu, Insan Yang Luar Biasa : Selamat Hari Ibu - Semalam Hari Ibu, tapi setiap hari sebenarnya Hari Ibu kan...huhu..Yela setiap hari mak, mommy dan ibu buat kerja setiap hari.

Kamu takkan dapat tau macam mana perasaan menjadi mak, mommy dan ibu jika kamu tidak merasainya. 
Kamu takkan dapat tau macam mana perasaan menjadi mak, mommy dan ibu jika kamu tidak melaluinya sendiri.

Masa jadi seorang anak, ko tak paham macam mana perasaan seorang mak, mommy dan ibu. Mungkin mereka mendiamkan diri, tapi dalam hati mereka sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anaknya. Mungkin ada benda yang disimpan dan tak dapat diluahkan. Tak pernah membenci anaknya walau anaknya buat benda yang disakiti. Itulah mereka yang bernama mak, mommy dan ibu.


Kalau sebelum ni tak tau apa itu perasaan menjadi ibu, sekarang nad dah paham selepas melaluinya. Saat merasai mengandung, saat merasai melahirkan anak, saat berpantang, saat membesar dan menjaga anak. Semuanya tu memberi kesedaran, yang menjadi seorang mak, mommy dan ibu bukan mudah. Masa tu jugalah kena buat kerja rumah, kena masak, semuanya buat dalam satu masa. Penat!! yes memang penat. Semua ni dibuat sebagai tanggungjawab seorang isteri dan ibu.

Umur 30, sekarang dah mempunyai dua orang anak, dan dua-dua perempuan. Sangat teruja bila mereka ada di sisi. Pejam celik pejam celik, si kakak dah nak 3 tahun, adik 3 bulan..amazing world..Ni baru dah kelam kabut, nak bahagikan  masa dengan kerja rumah , anak dan kerja cari duit. Tapi, nad hargai setiap moment tu. Semoga mommy diberikan kesihatan yang baik dan dipanjangkan umur untuk tengok anak-anak mommy membesar..


Untuk mak, nad sayang mak. Nad banyakkan sakit hati, mak sabar je..huhu..sorry mak. Nad doakan mak dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik,. Diah sayang mak. Happy mothers day mak.


Ni mak mertua, tapi tak sempat jadi mak mertua. Mak  mertua dah kembali ke Maha Yang Esa. Sempat jumpa beberapa kali je, dan sempat shoping untuk barang hantaran masa tunang. Beberapa bulan lepas tunang, arwah mommy pergi. Nad selalu doakan mommy, setiap kali cucu mommy main sorang-sorang atau ketawa sorang-sorang, nad akan fikir, cucu mommy main dengan mommy. Mommy datang rumah nak tengok cucu..hehee. Kalau mommy masih ada, mesti nad belajar banyak benda dari mommy. Semua tu tak sempat. Selamat Hari Ibu mommy. Al-Fatihah.


Dan kepada semua, Selamat Hari Ibu. Terima kasih mr mafia, sambut awal Hari Ibu, nad pun tak ingat Hari Ibu bila..haaha..banyak sangat fikir,.dia belanja kita Secret Recipe dengan donat. Lepas tu kelmarin dia belikan burger bakar Abang Burn..huhu