hai assalammualaikum

Beg Kamera Serbaguna - Bagi yang minat mengambil gambar menggunakan dslr , beg kamera adalah satu keperluan yang penting, mana taknya, barang-barang kamera pun ade pelbagai fungsi, dengan lens, dengan filter,dengan benda-benda lain lagi la..Macam jejaka mafia, beg tu la yang diusung apabila pergi kerja, senang bila ada beg ni, barang-barang kamera pun selamat dan tak calar. Cuba bayangkan takde beg khas untuk kamera, takkan semua nak angkut guna tangan kan..mau jatuh, nangis tak berlagu la korang yee...



Beg kamera yang bagus mestilah diperbuat daripada meterial yang tahan lasak,lagi mahal lagi bagus, depends pada yang pakai..kadang-kadng yang murah pun boleh kalau orang tu jaga dengan elok. Beg kamera ni ade baiknya sebab terdapat lapik kusyen yang lembut khas untuk meletakkan barang-barang kamera. Lagi bagus kalau banyak lagi ruang simpanan..bolehla letak lens satu tempat, kamera satu tempat..takdela berterabur nanti kan.. Yang paling penting beg ni mestilah selesa untuk dipakai dan mudah dibawa. Lagi senang beg macam sekolah ni daripada beg sandang..takdela bahu sakit..sebab kadangkala nad yang kene bawak beg die ni..yola teman jejaka mafia pergi amik gambar, takut hilang..binila kene jaga..hohoho..redha jela..




Kan best kalau beg kamera pun boleh tambah macam ni..hhahhahaa... dengan anak-anak sekali disumbat..takyah beli beg baby tu..hahaa..suka sangat bawak kamera nahh bawak anak sekali..penah buat entry pasal ni..baca SINI

kredit Mohd Rasul
kalau ni pulak..hahaha..haiwan peliharaan pun ok..lalala..beg kamera memang serbaguna..hehee

beg kamera yang bagus adalah diperbuat dari meterial yang tahan lasak. Mampu sumbat sebanyak mana peralatan yang boleh walaupun kebanyakkan masa kamu tak bawa semua peralatan pun. Tetapi berguna sebagai back-up kegunaan jangka masa panjang. Incase kamu perlukan 2nd body atau extra lens suatu hari nanti. Lagi banyak space lagi bagus. Tapi tidak berlu besar sangat sampai leceh nak usung.



Selain itu, beg yang bagus juga mempunyai fungsi asas seperti lapik kusyen yang terbahagi kepada beberapa ruang untuk mengisi kamera, lens dan speedlite. Semestinya, selesa untuk dipakai dan mudah dibawa. Cantik juga bagi aku adalah penting. Lagi tak nampak macam beg kamera lagi bagus. Bayangkan, kamu nak menghadiri upacara rasmi. Kalau beg mengalahkan offiicial photographer pada hari berkenaan tak ke poyo. Kan kan?
- See more at: http://www.blogdiloz.com/2011/03/review-camera-bag-vanguard-up-rise-45.html#sthash.YO6HpCf5.dpuf
beg kamera yang bagus adalah diperbuat dari meterial yang tahan lasak. Mampu sumbat sebanyak mana peralatan yang boleh walaupun kebanyakkan masa kamu tak bawa semua peralatan pun. Tetapi berguna sebagai back-up kegunaan jangka masa panjang. Incase kamu perlukan 2nd body atau extra lens suatu hari nanti. Lagi banyak space lagi bagus. Tapi tidak berlu besar sangat sampai leceh nak usung.



Selain itu, beg yang bagus juga mempunyai fungsi asas seperti lapik kusyen yang terbahagi kepada beberapa ruang untuk mengisi kamera, lens dan speedlite. Semestinya, selesa untuk dipakai dan mudah dibawa. Cantik juga bagi aku adalah penting. Lagi tak nampak macam beg kamera lagi bagus. Bayangkan, kamu nak menghadiri upacara rasmi. Kalau beg mengalahkan offiicial photographer pada hari berkenaan tak ke poyo. Kan kan?
- See more at: http://www.blogdiloz.com/2011/03/review-camera-bag-vanguard-up-rise-45.html#sthash.YO6HpCf5.dpuf
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Ehhh... bag galas tu sama la mcm lan punyer.... mmg kehulu kehilir dgn bag tu... senang galas belakang jer... #KelabBloggerBenAshaari

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum nad...boleh pulak masukkan budak dlm tu...kalau mcm tu mmg besar la beg tu...;)

    ReplyDelete
  3. same la beg kite nad.. husein pun guna beg tu tapi kaler oren hitam.. selesa dan bergaya.

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan dari mamamyja, adoii minat giler bag nih. hehehe, kucing tu comei jer duk dalam tu. haha

    ReplyDelete