hai assalammualaikum

Rasa Seperti Zaman Dulu-dulu - Kini semakin ramai yang kembali menggayakan rekaan pakaian retro iaitu rekaan pakaian dari era 60-an, 70-an, 80-an dan era 90-an yang kini menjadi trend terutamanya di kalangan remaja. Kalau kite perasan mak-mak kite dulu banyak baju simpanan mereka yang cantik-cantik gitu, yang lain daripada lain, yang unik.hehee..Bila kita tengok balik kebanyakan baju mak-mak kite dulu semuanya ikut bentuk badan..uishhh...maknanya mak-mak kite dulu ramping-ramping kau..hahaha..Cara pemakanan dulu tak macam sekarang, kalau dulu makan jamu-jamu, sayur-sayuran, ulam-ulaman, sekarang nah ada kfc, pizza, makanan yang banyak kalori..kihkihkih..acanor kita tak naik badan..hahaha..

Trend sekarang pun dah macam kembali ke era 60 an kan..banyak design baju yang kembali ke zaman dahulu,  tetapi diberi nafas baru untuk disesuaikan dengan perkembangan semasa. Yela baju orang dulu seksi kau, kalau tak diubah nanti namapk seksi dan tidak sesuai dengan gaya hidup sekarang.


Tapi nad yang dah makan banyak ni pun tetap tak naik berat badan. Takpelah tak kisah asalkan sihat walafiat. Masa tu tak terfikir pun nak amik baju mak sebab baju mak banyak yang pelik-pelik..nak pakai pun segan..hahaha..sampaila my kakak ambik satu baju mak ni, cantik pun cantik dan tak pelik..hahaha..kakak amik sebenarnya dia tak pakai, sekali nad amikla, yess muat dekat badan nad..hahhaa..tapi sayangnya kain dia tak muat..baju ni satu set dengan kain. Punyalah nad tarik-tarik memang tak muat. Nampak sangat dulu mak nad mempunyai pingang dan bontot yang ramping..fuh..kalah kauu..Bila pakai baju ni rasa nak joget kepala je..hahaa...zaman pop yeyehh..hahah

Ni mak dan ayah zaman muda..kihkih..lupa la time ni dah kawin ke belum..dah kot rasanya...tengokla baju maka pakai tu, tu la baju nad pakai..kihkih...Fuh ayah...hensemm dak..hahaa..nad edit mak macm tu sebab aurat..haha..rambut mak terpaksa ditutup..kihkih


kene belajarla cara pemakanan orang dulu kalau nak kuruih...





Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Wahhh.. cantik jugak nad, back to 60an. Mak awak pun cantik je.

    ReplyDelete
  2. wahh solid molid potongan badan hehehehhe...
    dinner sem nie tema retro klasik.. adohai xda idea nk pakai apa.. nk pkak kebaya mmg x la.. xsesuai ngan badan ni

    ReplyDelete
  3. Welcome to Retro...dah boleh klasik nasional lagu saloma dah ni..

    ReplyDelete
  4. Fesyen zaman dulu2 dah brkmbg semula kan..emak kita pun law x silap da bju fesyen cam ni tpi mslhnya lya x muat huahua...ehh cntikla nad

    ReplyDelete
  5. waaa.. nad.. cantik.. :)
    mak pun cantik..

    haha.. kaksu pun dah x muat nak pakai baju mak kaksu.. ade satu je penah pakai tp sebelum kawen.. yg tu cun giler tau.. tahan lama pulak tu.. lebih 20 tahun dah baju tu.. still ade lg.. haha..

    tp banyak jugak yg tak muat.. -__-"

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum nad, amboiii lawa sangat ni. kalau awak yang kurus pun kata kain tu tak muat. lagi sheila yang besau ni. kahkahkahhhh. dulu before kawin, sheila suka pakai baju old skool. skrg banyak kasi dekat adik je ~~~

    ReplyDelete
  7. trend kak saloma,auwwwwww...kita suka!hehe

    ReplyDelete
  8. akak tk cukup retro. tudung tu kasi lipat bulat sikit pastu ikat ribon tgh hahaha

    ReplyDelete