hai assalammualaikum

Susun Atur : Bekas Untuk Simpanan Barang Mekap - Kalau korang pergi masuk je ke bilik perempuan mesti dekat meja solek penuh dengan barang makeup, barang penjagaan badan dan macam-macam lagi..udah namanya perempuan..nak buat macam mana..sentiasa nak nampak cantik..hehee..Selain barang makeup, pin tudung , rantai, gelang semua menjadi benda yang digemari kita kaum hawa ni..hehe..

Masalah yang dihadapi oleh  kaum perempuan ni lepas letak je barang dia, entah hilang ke mana dah..hahaha..gitulaa Nad. Asyik terlupa je mana barang nad letak. Kalau barang makeup lepas gune main letak gitu je..Lama-lama tengok meja solek bersepah..ish memang tak suka la nengoknya. Bila barang makeup dah banyak, mesti nampak berselerak kan. Jadi nad pikir nak cari box untuk letak alatan makeup, gelang, pin dan sebagainya dengan teratur.

Box Bertingkat Untuk Alatan Mekap, pin dan gelang


Box murah

Inilah rupa box tu. Nad beli box ni dekat kedai  Daiso. Murah pun murah. Box  macam ni banyak didapati dekat daiso,tesco, kedai 2 ringgit..banyakla..hehe. Dekat daiso lagi murah. Nad beli dua box, satubox besar satu box kecik dan berwarna warni..ceriala sikit.. takyahla beli yang mahal-mahal sebenarnya..murah dan asalkan nampak kemas..Kenapa nad beli dua..sebab satu nak bubuh barang makeup dan satu lagi bubuh benda kecik-kecik.

Susun barang makeup

Susun ikut kesesuaian

Nampak kemas

 Nad pilih box ni sebab besar, bertingkat-tingkat senang nak isi banyak barang dan semestinya berwarna biru. Box yang ni nad simpan untuk barang make up.macam gincu, lipice, eyeshadow dan lain-lain..

Simpan pin

gelang

Untuk box warna warni nad bubuh barang-barang pin dan gelang. ade box ni senang, lepas pakai je tarik dan letak lepastu tutup..hahaha..takdela lepas ni pin hilang ke mana lagi..huhuhuhu.. Untuk gelang pun ade tempat die..nad satukan biar senang.. Oppss gelang yang biasa2 je..yang emas-emas tu simpan tempat yang tersembunyi..heeehhe...Selalunya orang ade bekas untuk gelang tu,tapi disebabkan nad jenis yang suka main campak je..jadi letak jela dalam box..hahaa..ok je..

Gunakan bekas recyle

Yang bekas ni pulak, bekas hantaran masa kawin..hahahha..jimat kan..bekas ni letak bedak, deodorant dan barang jejaka mafia. Orang laki barang die sikit je, lepas tu barang kene letak luar biar die nampak..hehee..Selain itu letak minyak wangi..

Dah nampk kemas..hehee...meh tengok video ni..pergh banyak tul makeup die..lepas ni nak beli bekasuntuk brush pulak..hehhee


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Kemas Sgt ni klau hhaha brsepah kot tpi simpan kat Dlm 1 box juga

    ReplyDelete
  2. bagus macam ni, lebih kemas jadinya meja solek kita, tak adalah berterabur sana sini sinun...

    ReplyDelete
  3. nmpk kemas ckit... hehehhe saya pon macam tue jgkk. lepas guna main letak merata ja...tambah kalau nk cepat.. atas meja study pon ada brg2 makeup..

    ReplyDelete
  4. banyak nya barang make up . tu blum beg lagi . mesti bnyak . mcam adik parihh ^.^ huhuu

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan nad.tq sbb bg idea mcm ni.nampak kemas.alat makeup saya simpan dalam bakul kecil bercampur2 bila time nak guna menggodak la bakul tu.kih3x

    ReplyDelete
  6. Kemas!!! Tapi deno tak makeup jadi memang takde alat2 tu... huhu

    ReplyDelete