Articles by "Susun Atur"
Showing posts with label Susun Atur. Show all posts
hai assalammualaikum

Ingin Miliki Rumah Idaman, Kontraktor Rumah NAS Nuri Construction Boleh Laksanakan - Setiap orang mendambakan rumah idaman sendiri di atas tanah sendiri. Seronok kan kalau tinggal dekat rumah yang kita idamkan, rekabentuk yang kita mahu dan segalanya dibuat mengikut citarasa kita. Tipu la ,takda siapa yang suka. Nad suka tengok rumah-rumah besar yang cantik, dengan rekabentuk yang unik, teringin sangat nak rumah macam tu.


Sebuah rumah yang selesa, selamat dan memenuhi segala keperluan aktiviti merupakan impian setiap individu terutama dalam kalangan mereka yang berkeluarga. Keselesaan dan keselamatan yang dimaksudkan itu dapat dilihat dari aspek reka bentuk kediaman, kemudahan sosial, infrastRuktur dan lain-lain. Beruntung siapa yang ada tanah tu, boleh buat rumah yang diidamkan.

Setakat ni, nad dengan suami takdela tanah sendiri nak buat rumah, tapi kitaorang terfikir, rumah sekarang yang nad duduk dengan suami, nak ubahsuai sedikit. kalau nak renovate rumah ni memang tak boleh sembarangan, perlu dilakukan secara berhati-hati kerana kos yang ditanggung bukanlah kecil. Lebih-lebih lagi, pengubahsuaian disebabkan rumah lama yang telah rosak. Selain kewangan, paling penting kena cari kontraktor yang layak dan berkemahiran.

Bina Atau Ubahsuai Rumah Yang Diidamkan, NAS Nuri Construction Boleh Laksanakan

Haritu saja-sajalah cari kontraktor yang boleh ubahsuai rumah ni. Bila nad online, nad terjumpa satu syarikat kontraktor rumah yang nad rasa bagus untuk ambil dia untuk ubahsuai rumah ni iaitu NAS Nuri Construction. NAS Nuri Construction merupakan sebuah syarikat pembinaan rumah kediaman berdasarkan spesifikasi atau kehendak pelanggan yang diasaskan oleh Hj Noor Azman Sakiman. Syarikat yang berdaftar dengan CIDB gred G5 (bagi kerja binaan bawah RM 5 juta) dengan modal dibenarkan RM 500 000.00.


Syarikat ini banyak terlibat dalam projek kerajaan persekutuan dan negeri serta swasta seperti baik pulih sekolah, membina bangunan tambahan sekolah, kerja pembersihan, membina jeti, membina kediaman perumahan, baik pulih bangunan kerajaan dan lain-lain kerja berkaitan. Bila banyak dah mereka buat, nampak sangat ia boleh dipercayai kan.


Nad tengok dekat facebook, banyak feedback positif yang diberi, dan mereka semua puashati dengan hasil kerja kontraktor rumah NAS Nuri ni.

Pada tahun 2009, NAS Nuri Construction Sdn Bhd dengan menumpukan pada binaan rumah banglo milik persendirian di sekitar Selangor dan Negeri Sembilan.


Syarikat ini telah membina 90 buah banglo yang berjaya disiapkan sepanjang mereka beroperasi. Dalam setahun mereka hanya membuat 15 banglo sahaja bagi menjaga servis dan kualiti pembinaan seperti mana yang dikehendaki pelanggan. Apa yang nad tertarik, kontraktor ni mempunyai warranti, iaitu selama 3 tahun warranti bagi struktur rumah yang dibina. Ingat barang je ada warranti, rumah pun ada ok. Warranti ni terbahagi kepada dua, waranti kemasan  selama 12 bulan dan warranti struktur binaan rumah selama 36bulan. Jadi apa-apa kerosakan sepanjang warranti boleh dibaiki.

Nad pun mengimpikan rumah idaman dengan rekabentuk sendiri.  Rumah yang nad duduk sekarang ni, sebenarnya rumah arwah mak mertua. Rumah ni pun memang dah dimiliki oleh arwah bukan menyewa. Yang duduk rumah ni, suami, jadi lepas nad kawin dengan suami, nad dengan suami la yang tinggal dan jaga rumah ni. Rumah ni memang dah terlalu lama, dan banyak yang perlu diperbaiki. Suami ada terfikir juga nak baiki, nak ubahsuai rumah ni demi keselesaan keluarganya juga. Tapi, kena buat perlahan-perlahan, ni pun tengah kumpul duit. 



Apa yang nad tau, selain membuat rumah,  NAS Nuri Construction ni ada membuat perkhidmatan ubahsuai rumah. Sejak penghujung 2009 hingga kini, NAS Nuri Construction Sdn Bhd telah terlibat dalam lebih 100 projek kerja membina kediaman dan juga renovasi. Nad tengok hasil kerja mereka di facebook, memang sangat teratur, kemas, teliti dan cantik.

Kita kalau boleh, nak cari kontraktor rumah yang buat kerja dengan teratur dan kemas. Buat rumah dari barang dan bahan yang berkualiti, dan memberi servis terbaik dari dalam sehingga luar rumah.

Melihat kepada skop kerja yang dilakukan oleh kontraktor rumah NAS Nuri Construction ni, segala kerja binaan ditapak akan diselia oleh seorang penyelia tapak dan dipantau oleh 2 pegawai, iaitu pegawai teknikal (struktur binaan rumah) dan juga pegawai kemasan (bagi kerja kemasan, reka bentuk dalaman dan juga material kemasan tapak)


Manakala pekerja binaan mereka dipecah mengikut kemahiran masing-masing dari permulaan kerja hingga selesai (tiada pekerja yang sama akan kekal di tapak hingga akhir), setiap perjalanan kerja akan diselia oleh seorang penyelia tapak dan dipantau oleh pegawai bertanggungjawab, dan segala urusan pembelian barang ditapak diuruskan staff kewangan di pejabat.

Nampak teratur kan..



Bukan sahaja dalam rumah yang dititiberatkan, sistem perparitan, longkang dan kakilima keliling rumah serta tangki air polythene turut diambil kira supaya tiada masalah kemudian hari. Kontraktor NAS Nuri Construction turut membuat rawatan anai-anai bagi memastikan rumah kukuh dan tahan lama. Bagus giler kan..jadi kita yang nak buat rumah ni takda risau kemudian hari kan.

Satu Contoh Rumah Yang Dibina oleh NAS Nuri Contruction


1 unit banglo dibina di Sepang (Standard spec).. Kos keseluruhan anggaran RM420k (harga termasuk retaining wall, gabion dan 6% GST).. Saiz binaan rumah: anggaran 2800kps (binaan guna gov loan),




Spesifikasi:
• Kemasan lantai bertile (pilihan mengikut klien).. 6ka tiles dinding bilik air dan dapur,kawasan tertentu 10ka.
• Bata bagi dinding digunakan jenis bata merah dengan wire mesh.
• Struktur reinforced concrete(ikut structure drawing), Ketinggian dalam rumah 10Ka,
• Kuda-kuda (truss) jenis zincalumn
• Bumbung jenis metaldecking dengan capping
• Siling jenis plaster ceiling dengan cornish (pemasangan oleh specialist ceiling plaster)
• Tingkap jenis aluminium casement NB
• Pintu bilik jenis solid decorative (alatan kunci brand St Guchi/Greset) (pintu dipasang oleh specialist).
• Cat luar jenis tahan cuaca dan dalam rumah jenis Nippon Matex dengan sealer istimewa(jenama Nippon dan setara), sealer jenama Jotun.
• Longkang dan kakilima keliling rumah
• tangki air jenis polythene dengan tangki septik comply IWK. 
• Rawatan anai-anai 
• Waranti kemasan 12bulan dan struktur binaan rumah 36bulan


Mengikut apa yang nad tengok dan baca feedback, nad pasti nad akan menggunakan khidmat NAS Nuri Construction untuk mengubahsuai rumah nad. Nak berurusan denagn mereka pun mudah, hanya deal dengan seorang kontraktor sahaja. Jadi tak semak kepala nak cari banyak orang. Dengan cara ni, bolehlah kita buat kiraan bajet mengikut kemampuan kita.

Jadi sesiapa yang nak buat rumah, yang ada tanah sendiri, nak ubahsuai rumah, korang boleh dapatkan perkhidmatan NAS Nuri Contruction ni untuk mencapai impian korang memiliki rumah idaman yang superb. Tapi mereka hanya buat di bahagian Selangor dan Negeri Sembilan.

Nak tengok hasil kerja mereka, nak tau lebih lanjut pasal mereka atau nak tau apa-apa berkaitan pembuatan rumah dna ubahsuai rumah, korang boleh layari
NAS NURI CONSTRUCTION SDN BHD
No. 26-2F (2nd floor), Jalan Setia Perdana AY U13/AY, 40170 Shah Alam, Malaysia
Website: www.nasnuri.com
Facebook: NAS Nuri Construction Sdn Bhd
Blog rasmi: www.dawaibesi.com
Contact : 
019-348 7372 -Encik Fairul
03 33923478 - pejabat
Email : sales.nasnuri@gmail.com
hai assalammualaikum

Cara Kemas Baju Dalam Almari - Almari ni memang dah ada masa nad kawin dengan mr mafia. Bilik ni pun memang khas untuk pengantin. Tak sure ni bilik arwah mak mertua atau siapa?, sebab masa masuk dalam rumah ni bilik ni memnag dah dihias dan siap dengan set perabot bilik tidur ni. Jadi, memnag kitaorang tak beli almari, katil semua tu. Dah ada ni pakai jela. Nad cuma cantikkan, letak jela barang makeup semua..hahaa.


Almari ni, memang ni sahajala, jadinya baju nad dengan suami memang satu almari ni je. Nampak tak, cukup ke satu almari ni? baju tak banyak ke?..haahaa. Pandai-pandai kemas bagi semua cukup. Sebenarnya almari ni untuk baju kurung nad, baju jubah, baju kemeja suami dan baju tshirt dia je. Baju tshirt nad ada dekat laci almari cermin tu..Nakk buat macam mana, kita pakai mana yang ada. Jimat!!!...hehee..


Paham-paham jela orang laki, kita dah kemas, susun cantik lipat elok baju dia, tapi bila dia ambil, zapp, habis semua jadi tunggang langgang. Stress bila buka almari ni..hahaha. Memang dah lama nak cari box untuk letak tshirt mr mafia ni bagi nampak susun dan tak bersepah. Fikir, kotak macam mana sesuai? Kalau kotak sahaja, mesti sama je, dia nak cari baju dia, tunggang langgang baju dalam kotak. Sampaila nad tengok barang dekat Shopee ( pembeli online tegar di Shopee..hehee). Nad taip organize clothes. Paham-paham jela, dekat Shopee, macam-macam jenis barang ada.

Storage Box large Capacity Fordable Oxford Cloth Storage Box Steel Frame-66L

Scroll punya scroll, nampak Storage Box large Capacity Fordable Oxford Cloth Storage Box Steel Frame-66L. Tengok ok, ada zip bahagian atas dan bahagian depan. Jadi senang nak kemas dan ambil. Zip bahagian depan, senang nak ambil baju, takde la tercari-cari bawah baju apa, dan apa. lepas nampak, baca spesifik dia. Yang nad tengok ni jenis 66L. Macam-macam lagi kelebihan dia.

Tak terus beli lagi, baca pulak feedback dia. Ramai komen dan paling penting tengok gambar orang bagi. Woww memang besar dan bagus. Apa lagi masuk cart. Nad beli 3 kotak terus..hahaa.


Hari Isnin kot beli, hari Rabu dapat, harini la..hehee. Dapat je terus buka..pergh, memang besar dan muat untuk semua baju tshirt mr mafia. Terus berkobar nak kemas baju dia.


Meh layan video ni, nad kemas baju mr mafia. Bukan baju je, nad kemas sekali kain langsir yang terpaksa disimpan dalam almari baju ni juga. Biasalah rumah mak mertua, banyakla barang dia.



Siap kemas..tadaaaa..nampak tak perbezaan dia. Namapk kemas sikit. Baju gantung tu memang semua baju nad pakai. Tak boleh dah nak susun lagi macam mana..hahhaa.Tu dah kira cantik..hehe. Hah, lega sikit mata ni bila buka almari, tak nampak bersepah. Cantik ok..kemass..fuh..berbaloi beli kotak tu.

Harga kotak ni RM14.50, shipping Rm4.55. Korang kalau nak boleh tekan link SINI.

Idrop Clothing File

Nad ada beli satu lagi benda untuk nampak baju kemas dan teratur. Benda ni kawan nad yang bagitau. Dia cakap benda ni dah viral..hahhaa. Nad pun tak tau. Diaorang kata benda ni ada dekat Mr DIY, tapi haritu kitaorang pergi, dah habis. Masa nad cari storage box ni, tak sangka keluar benda tu, apa lagi terus ambil beli..hahaa.


Benda tu ialah Idrop Clothing File Organizing System. Bentuk benda ni macam file, tapi ni untuk baju..hahahaa. Nad guna untuk baju tshirt dalam laci. Tu cara nad susun. Okla, dia tersusun rapi.





Hah ni rupa dia kalau korang nak nampak lebih jelas..hehee. Nak ambil pun senang. Kalau korang nak, boleh tekan link dekat SINI.

Jadi, korang rasa kemas kan..
hai assalammualaikum

Dekko

Kedai Dekko Di Melawati Mall

Kedai Dekko Melawati Mall, Barang Dekorasi Untuk Rumah - Semalam jalan-jalan dengan kawan UUM, kitaorang terjah tempat dekorasi-dekorasi ni. Salah satu tempat yang menarik ialah kedai Dekko ni. Ni pun kawan nad, Yaya( bergaun ) yang cakap, sebab dia pernah masuk sebelum ni. Apa yang bestnya, kedai Dekko ni ada barangan klasik tau..hehee. Kedai ni dekat tingkat Level 3, sama je dengan kawasan Kaison dan Mr Diy. Nad tengok pun berkenan sungguh. Meh nad tunjuk apa yang ada dekat kedai ni ye.

Banyak ayat-ayat ni dekat sini..Siapa suka letak ayat dekat dinding pergi la sini

Ni pasir dalam kaca

Pinggan mangkuk

Napak lawa kan

Ni moden sikit

Meja cermin

Ni yang klasik tu..ehhee..

Ada almari klasik sangat..berkenan tengok..hehee

Hah lawa

Tempat letak lilin

Hah ni unik, lampu macam untuk shooting.
Hah!!, korang boleh tengok dekat Melawati Mall. Tempat shopping mall lain nad tak pasti ade ke tak..huhu..


hai assalammualaikum

Susunatur : Susunan Lebih Kemas Dengan Tupperware - Kalau dulu, tak suka sangat pun dengan tupperware ni, tapi sejak nad tengok youtube, orang putih punya, tengok part diaorang kemas pantry diaorang, nampak tersusun dan teratur . Bekas-bekas diaorang guna seragam dan nampak kemas. Orang perempuan dengan tuppaware memang tak dapat dipisahkan. Memang banyak tupperware dekat luar tu, tapi nak makanan berkualiti, mestilah pakai tupperware yang bagus. Nad dah terjebak dengan Tupperware Brands ni. Dahla cantik, ada warna dan corak yang menarik. Ikut kitala nak susun dan nak pilih yang macam mana.



Nad baru je dapatkan Tupperware brands ni..hahaa.siap dapat kotak pink yang comel tu..Dalam kotak tu ada bekas-bekas tupperware yang sederhana dan kecik serta dua botol. Bila dah ada tupperware ni, memang nad akan guna, bukan sekadar hiasan..hahaaha..Mesti ada je nak diisi.


Nad pilih yang sederhana sebab nak isi barang-barang kecik dan dimasukkan dalam peti ais.. Peti ais nad pun bukan besar mana..Untuk bekas tupperware macam ni memang sedang elok la kan..Korang boleh tengok..hehee..tersusun je kan..belum memang semua nad guna tupperware je. Sampai ke ayam, ikan, sayur nad guna tupperware.


Untuk bekas sederhana ni, nad isi buah yang sikit-sikit nad beli. Atau kacang, kurma, jenis kudapan yang selalu beli sambil layan tv. senang pakai tupeprware brands ni, amik je, buka terus makan. Taknak makan, dah boleh tutup semula.


Yang tupperware kecik-kecik tu, nad guna untuk benda-benda sikit, macam belacan yang nad buat, limau nipis , jajan anak yang tinggal sikit tu. Paham-paham je la budak-budak, kalau tak habis letak merata..hishh tak suka tau.


Botol air ni memang perlu sangat. sebab bila keluar wajib bawa betul air. Anak cepat kehausan..hehe..Botol kecik, dua warna hijau dan merah. Boleh isi air panas dan air sejuk. Bagus kan..air panas tu boleh juga..huhu..

Bekas tupperware yang nad dapatkan ni ada life time warranty ( tertakluk kpd terma dan syarat). So kalau rasa tak puas hati dengan tupperware tu bolehla bagtau dekat orangnya. Setakat ni, nad punya ok je..hehee..dah siap tersusun elok dah..hehee..Masuk peti ais pun ok. Buah strawberry dengan blueberri tu masih elok je.


Tupperware brands ni tengah ada diskaun, sebab tu nad grab..hahaa. Dahla dapat beg pink comel tu..hehee. Nad tengah tengok katalog tupperware ni dekat https://bit.ly/2v5mm8T


Kalau jadi ahli, lagila dapat diskaun banyak. Nak jadi ahli cuma serendah RM78 dan akan dapat Kit Bag hitam tu.

Mestilah ramai yang minat tupperware brands ni kan. Korang boleh dapatkan dengan Sarah, contact number 0122148807. Dia boleh COD Area setia alam/ Meru/ puncak alam/ bukit Jelutong/ saujana utama. Boleh pos juga!

Boleh tengok juga di
Facebook: https://www.facebook.com/seri.sury.tupperware/
Instagram: https://www.instagram.com/seri.sury/




Part bahagian dapur memang kena kemas selalu la, dah hari-hari ngadap dapur. Kira terapi bagi nad bila nampak semua barang tersusun, seragam dan kemas. Nak capai pun senang. bahagian dapur semua warna hijau..hehehe..Nak kena guna tupperware brands ni..hehee..








hai assalammualaikum

When it comes to designing a space, for example a living room or bedroom, there’s always a little room for a bit of trial and error. You can always re-paint the walls, move around your furniture pieces, or even return those accent pieces that turned out to be hideous. With a bathroom, not so much. Once the remodel or renovation is finished, you’re typically stuck with what you chose. Unless, of course, you’re willing to put it even more work and effort to change it.

Thus, before you start any bathroom project, whether it’s on a new house on ipoh property or an old condominium remodel, it’s worth considering some common mistakes in design elements. Read on for some design elements that can potentially bring your bathroom down, and how you can avoid them for yourself.



Trying to squeeze too many elements into a small space

Let’s face it. Bathrooms are typically small spaces. Unless you’re living like a maharaja in a palace, your bathroom is probably as small as everyone else’s. As with any small space, one design concept is key: restraint. Restraint not just in what you put in your bathroom, but how you design your bathroom. Now, you may have a whole range of showstopping elements that you’d like to incorporate into your bathroom. However, do remember that you need to filter through all these ideas and choose only the best ones that fit your lifestyle, space and personality. Trying to cram in too many design elements in a small space just results in visual chaos, where lots of design elements are creating too much visual noise all concurrently. Instead, try to select one or two main elements and let the rest of the design play supporting roles. This gives your start design elements a chance to really become the focus of the space and to shine on their own.

Prioritizing pretty over practical

We’ve all been guilty of getting caught up in the beauty and fashion of design that we forget that the key focus should be on function. The bathroom is, after all, a practical and functional space. So, it is pertinent that you design it with function and practicality in mind. Firstly, before you choose any pieces, think about the maintenance to ensure that you will be as happy with your dream bathroom after five or so years as you are the day it is finished. For example, you might think that the glass tiles you want for your walls are beautiful, but are you still going to think so after they chip and crack when they can’t stand the test of everyday use? Whatever your answer is, try to keep function in mind above fashion. Hey, if you really still crave some of those extravagant but high maintenance design elements, try incorporating them in less high traffic areas such as the powder room. Then, they’ll have to be cleaned much less often and also be in a prime position to be admired by all of your guests!

Not paying attention to lighting

Lighting is a crucial element to any space, not just the bathroom. However, in the bathroom, it can be even more important, due to the sheer utilitarian nature of the bathroom. Nobody wants to get ready in a room with abysmal lighting. The fact is, bathrooms usually don’t get a of natural light, due to the lack of windows for privacy reasons. So, unless your bathroom receives tons of natural light, you’d want to think carefully about the lighting options. For example, to start, you need at least an overhead light, as well as some lights flanking the bathroom mirror, or one above it. You also need to think about choosing either warm or cool lighting, or maybe try mixing the two. You need to carefully consider all the types of lighting you’re adding, whether its general, task or accent lighting. Take heed, as all these lighting ideas will pay dividends in how your bathroom space functions and feels.

Not thinking about storage

No one ever complains about having too much storage space in the bathroom. However, the reverse is often heard. Perhaps you’ve always been lucky enough to always have a bathroom with more than enough storage space that it isn’t at the forefront of your mind when it comes to designing your own bathroom space. Even though the bathroom is a small room, there’s actually quite a lot of stuff that we keep in the bathroom. Not allotting enough storage space, or the right kind of storage space, can be a real pain down the road. You might end up with clutter all over your bathroom countertops, or things ending up not having their own place. So, you need to give your bathroom storage more thought and should try to incorporate plenty of storage space into the design of your bathroom. While you might take the easy way out and just add a couple of floating shelves and be done with it, it’s not always that easy. While that may be helpful, don’t forget that most people prefer a bit of privacy with their bathroom storage. You can consider including hidden storage, whether in the form of cabinets, or a medicine cabinet, or the vanity, the key idea is to keep things behind closed doors to safeguard your privacy and prevent your bathroom from becoming too cluttered.

hai assalammualaikum

Ruang Kerja Tahun Baru Yang Simple - Dah banyak kali juga nad kemas ruang kerja atau workspace nad ni..hahaa. Biasalah, bila mata memandang, ada yang tak kena, mesti nak kemas lagi dan lagi. Dan akhirnya, keputusan nad, untuk menjadikan ruang kerja nad jadi simple, dan tak serabut untuk tahun baru ni.

Korang boleh baca ruang kerja nad dekat sini, mana nad beli meja, dengan barang-barang yang ada dekat meja ni.
Pembaharuan Ruang Kerja 
Rak Ikea
Dekorasi Glam, Ruang Kerja Lebih Moden

SUSUN ATUR : RUANG KERJA TAHUN BARU YANG SIMPLE
Ruang kerja sebagai blogger

Tema ruang meja untuk tahun baru, nad ambil tema hitam putih, coklat..hahaa. Tapi nampak macam hitam putih je kan. Sebab dekat rumah nad ni, tak boleh warna putih, mudah habuk dan mudah kotor. Kalau hitam takde nampak sangat. Ada beebrapa item yang nad dah cerita dekat entry ni nad beli dan dapat dari siapa. Tapi nak cerita sikit yang nad belum cerita.

Macam kotak hitam sebelah laptop tu, selalunya orang buat butang-butang kecik atau benda-benda kecik kan. Hah!!, nad beli dekat tesco je, harga RM12.00.. Mula ada kotak warna warni sebelum ni, tapi tengok macam serabut je warna warni, jadi cari kotak hitam putih. Hah!, dah ikut tema. Nad isi benda-benda kecik, macam pandrive, dan pin tudung. Atasnya tu, bolehla letak barang review . Tersusun sikit. Mana yang belum direview memang nad letak dekat meja ni dulu. Biar senang, tau mana barang  belum review.

Yang pokok tu beli dekat kaison. Murah je. Yang gambar-gambar tu masa pergi satu event. Jadi diy la gantung dekat bawah rak coklat tu. Gambar nad, suami dengan Fariza je. Bagi semangat bila berblogging ni..hehee. Huruf MR tu pun beli dekat Kaison. Paham-pahm jela bila masuk Kaison. Oh lukisan belakang laptop masa nad masuk siaran TV1 untuk Tumit Tinggi...hehee.

Rasanya ni last deko la kot untuk ruang kerja..hahaha. Okla, kalau tengah buat kerja, sambil nak makan atau minum, tertumpah ke, takda masalah la. Anak nak datang, bagi dia duduk sebelah. Ada la ruang sikit. Dari sebelum ni berbulu, susah gak, takut tertumpah apa-apa kan. Jadi macam ni la hiasannya..Lagi simple lagi bagus..ok..Tinggal nak beli kerusi kerja je. Sedap sikit duduk ni ha..hehhee.
hai assalammualaikum

Dekorasi Glam Ruang Kerja Lebih Moden

Setiap hari ada je nak buat dengan ruang kerja ni. Yela, dahla kita ngadap meja ni hari-hari, update blog, online dekat meja kerja ni. Bila dah selalu tengok, ada je idea dekorasi nak bagi nampak ruang kerja ni betul-betul sesuai dengan apa yang nad inginkan. Disebabkan ruang kerja ni berada di ruang tamu, jadi mestilah nak cantikkan dia, biar orang pandang wah!!..gitu..hahaaha. Tapi takdela biarkan dia nampak serabut kan..kihkih..

Dengan meja kerja ni la nad letak barang review, kadang ambil gambar, macam-macam la. Jadi sikit-sikit nad ubah dia. Korang boleh baca artikel berkaitan ruang kerja nad ni, dari bersepah dulu sampai la sekarang, dah cantik sikit.. Artikel berkaitan http://miszrockers.blogspot.my/2016/05/pembaharuan-ruang-kerja-nad-my-workspace.html


Ni la rupa dekorasi ruang meja kerja nad terbaru..hehehe. Lepas dah siap meja, semuanya, nad tambah lagi benda atas meja. Macam laci warna warni tu, dengan bekas warna hitam tu. Bila ada bekas hitam tu nampak kemas dan tersusun barang yang sampai untuk direview. Kalau tak main letak je la..haishh..semak tengoknya. Nampak glam tak..nampak moden tak..hahaa. Berbulu-bulu ruang meja kerja kita..


Tambah dengan rak atas meja tu. Rak tu barang mr mafia dulu, dia suka beli barang ikea, dah tu terbiar. Nasibla ada lagi, boleh letak atas meja. Letak la hiasan bantal blogger diberi oleh blogger Liyliz, entry ada dekat SINI. Lukisan pemberian Dayang Deno, entry dekat SINI, hiasan lampu mr mafia punya, barang lama juga..banyak harta karun tau dalam rumah ni, bunga beli dekat kaison, hello kitty dapat dari Mcdonald dan magnet header pemberian Blogger Norhaidaz. Oh lupa corak batik yang nad buat masa rancangan Tumit Tinggi di TV1..boleh tengok dekat SINI...hehee. Mana yang cantik dan sesuai, nad letak dekat rak sini. Tak lupa juga button dan hedaer Kelab blogger Ben Ashaari.


Ok, carpet bulu-bulu tu nad beli dekat Shopee. Entry ada dekat SINI. Lampu tu pun mr mafia punya. Dekat lampu bantak perfecto masa dapat dekat event dan bantak lady bird kot, beli masa ada sale barang budak..hehe. Mr mafia cakap dah macam salji dah..sejuk je..ahhaa..

Kalau korang nak tau, ni la meja kerja nad update blog, nad buat tutorial, nad buat video..semua dekat sini..Nad takde bilik khas untuk semua tu. Semuanya buat dekat dengan anak..hehee.Masalah nad searang ialah pengcahayaan. Nampaknya kena cari lampu yang boleh menerangkan tempat ni. Lampu meja tak cukup terang, jadi nak ambil gambar sangatla susah. Takpe tu nanti kita selesaikan kemudian..hehee.

Mungkin bahagian rak atas, nak cari lapik nipis sikit. Nanti kita usha tempat dekorasi la ye..hehee. Ruang kerja dah raya dulu..ehhee