Showing posts with label Susun Atur
 hai assalammualaikum

Smiley Cherry Gaming Chair, Selesa Buat Kerja Bila Pakai Kerusi Ni - Kebanyakan sekarang orang lebih suka pakai kerusi gaming, sebab lebih selesa dan tak sakit punggung, pinggang bila buat kerja. Masa mr mafia beli pun, nad dah rasa bestnya, tapi mahal sangat harga. Tu kita sabar dulu, takpa, nanti boleh dapat kerusi gaming ni. 

 hai assalammualaikum

Susun Atur : Cara Kemas Peti Ais Lebih Teratur  - Suka tengok dekat tiktok orang kemas peti ais. Tersusun je setiap barang, senang nak capai. Apa yang buat peti ais kemas dan teratur mestilah bekas-bekas yang digunakan. Banyak bekas yang dijual kat shopee yang boleh guna dalam peti ais. Kalau dulu kita main pakai je bekas apa-apa, kadang tak tersusun sebab ada besar, ada tak muat, hah sekarang banyak ada jual.

MANFAAT BILA MEJA KERJA LEBIH TERSUSUN

in , by Nadia Johari, 13:57:00
 hai assalammualaikum
 
Manfaat Bila Meja Kerja Lebih Tersusun - meja kerja ni penting, bagi keselesaan kita untuk membuat kerja, tidak kira, mereka yang bekerja, atau bersekolah. Waktu pandemik ni, kena bekerja di rumah dan sekolah pun kena buat PDPR. Mungkin sesetangah orang ada yang selesa buat kerja di atas tilam, tapi akhirnya tertidur dan tak fokus. Kerja pun jadi tak prodaktif dan hasil kerja tidak seperti yang diharapkan. Sebab tu perlu ada meja kerja yang lebih tersusun.
 hai assalammualaikum
 
Kemas Ruang Mainan Anak Di Ruang Tamu - Kali ke berapa entah duk kemas ruang mainan anak ni. Biasalah, selagi tak puas hati, selagi tu la kita nak kemas bagi sampai puas hati dan tak sakit mata. Dan ni , nad rasa dah cukup puas hati la kot kemas ruang mainan anak ni. Almaklumla, budak-budak ni takda bilik lagi, jadinya ruang tamula tempat diaornag bermain, belajar semua. Jadinya, adalah satu ruang yang sesuai untuk letak anak-anak punya mainan dan buku dekat ruang tamu nampak kemas dan teratur.
 
 hai assalammualaikum
 
Kedai Hiasan Rumah KayuHome Terengganu Untuk Peminat Dekorasi Rumah  - Nad ni sekarang tengah mood untuk dekorasi rumah, nak cantikkan rumah. Yela, rumahku syurgaku..hehhee. Bila rumah cantik, kemas, ada konsep tersendiri, mesti la rasa best, rasa tenang. Balik rumah, tengok cantiknya rumah aku. Hah!!, dekorasi rumah ni dapat mempengaruhi jiwa kita juga tau. Setiap orang berlainan citarasa, ada orang suka modern, ada orang suka klasik, english style, macam-macam la.
 
 hai assalammualaikum
 
Tukar Kipas Siling Rosak Ke Kipas Siling Baru Yang Lebih Elegan Jenama Ecoluxe - Kipas siling lama dah hampir setahun juga rosak. Bukan taknak betulkan, tapi setiap kali nak beli kipas siling lain, mesti ada benda lain yang kena bayar dulu. Jadi, selama kipas siling tu rosak, gunalah kipas kaki yang jensi kecik tu. Bayangkanla kipas kecik, letak dekat rumah tamu, tak semua tempat kipas ni dapat ya.
 hai assalammualaikum
 
Nak Buat Renovation Ubahsuai Rumah, Pilih Kontraktor Yang Betul Untuk Realisasikan Rumah Idaman - Alhamdulillah, lepas kawin, nad tak perlu bersusah payah cari rumah, sebab rumah yang nad duduk sekarang ni, rumah peninggalan arwah mak mertua kepada suami. Rumah ni memang dah lama, bertahun juga dekat sini. Asal dalaman rumah ni, nad tak tau macam mana, tapi suami ada cakap, masa arwah mak mertua ada, rumah ni ada la juga di buat renovation, dekat bahagian ruang tamu dibesarkan, dapur, dan tingkat atas tambah bilik satu. 
 
 hai assalammualaikum

Spray Gold, Mencantikkan Barang Yang Lama Jadi Baru - Kalau dulu, nad nampak barang tu buruk, dah tak lawa, macam tak boleh guna, walaupun masih sempurna, mesti terus buang, sebab takda tempat nak letak. Takkan nak semakkan rumah kan. Kita ni kalau boleh nak kurangkan barang. Lepas tu, nampak dekat twitter ni, dia beli spray, dan spray mana-mana yang dia rasa nak spray. teru sbarang tu jadi cantik. Spray yang dia guna pulak warna gold. Memang lawa la kan.
 hai assalammualaikum
 
Susunatur: Kemas Barang Makeup Simpan Dalam Storage Makeup Elak Berhabuk -  Sebelum ni konon tak membazir beli storage makeup tertutup, sebab rasa tak perlu dan membazir. Tapi lama-lama, tengok barang makeup cepat betul berhabuk, dengan tak laratnya nak bersihkan setiap minggu, jadi fikir panjang, baik beli storage makeup yang ada tutup untuk elak habuk. Makeup kita bukan sikit, banyak gila. Lepas tu ingat nak jimat pakai barang yang sedia ada je, tapi lama-lama macam bersepah pulak.
 
 hai assalammualaikum
 
Susun Atur : Trend Pampas Grass Untuk Dekorasi Rumah - Sekarang trend daun kering ni untuk dekorasi rumah. Daun kering ni dipanggil pampass grass. Sesuai untuk hiasan dalam bilik, ruang tamu, dan di mana sahaja yang bersesuaian. Ada macam-macam jenis pampas grass ni, ada yang kecik, besar, panjang, semua ada. Sebab dah trend, tengok orang beli pun cantik, jadi nad pun terjebak beli. 
hai assalammualaikum

Dekorasi Dapur Dengan Barang Semua Warna Hijau - Dapur, antara ruang paling penting untuk perempuan. Waktu PKP ni banyak masa, jadi idea nak mendekorasi datang. Sebelum ni nad dah dekorasi bilik, sekarang dekorasi dapur pula. Satu-satu nad buat, ada rezeki lebih, kita deko la, bagi cantikkan rumah. Beli barang pun bukan sekaligus, beli sikit-sikit..hehee..
hai assalammualaikum

Tong Sampah Jimat Ruang, Design Menarik Dan Pelbagai Guna - Halah, tong sampah je pun, tu pun nak buat entry ke.. Kotla ada orang tanya macam tu kan.. Hahaha. Tak kisah, nak cerita juga, mana tau, tong sampah ni unik untuk korang, macam nad rasa. Mana tau korang nak jimatkan ruang, taknak guna tong sampah atau kotak banyak-banyak untuk buang sampah atau buang barang kitar semula tu.Mungkin  nampak tong sampah je, tapi tong sampah nad nak tunjukkan ni tong sampah yang jimat ruang, design menarik dan pelbagai guna. Macam biasalah, nad dapatkan tong sampah ni dekat Shopee.
hai assalammualaikum

Bulu Ayam Microfiber, Mudah Nak Bersihkan Habuk Tempat Tinggi - Dah macam-macam benda beli dekat shopee. Shopee ni berhantu tau, kadang saja tengok, lepas tu nampak comel, unik dan memudahkan, terus rasa berkenan. Bila rasa nak tu memang terus beli. Salah satu barang yang nad rasa memudahkan kerja yang nad beli dekat shopee, bulu ayam..hahaha. Kalau nak diikutkan, bulu ayam banyak je dijual dekat kedai, tapi, mungkin harga dia berbeza, atau susah nak cari. Jadi dah ada shopee, beli online jela.
hai assalammualaikum

Dekorasi Bilik Tidur Nampak Lebih Romantik - Pejam celik, pejam celik, sebulan juga kita dah kuanrantin dalam rumah ye. Tahniah buat aku dan anda semua yang memebri kerjasama ( clap hand )..hehee..Sepanjang PKP ni, bila tak dapat pergi event, ada la lebih masa dekat rumah. Masa PKP fasa 2, job pun belum masuk sangat, jadi masa tu ada la sikit. Time ni juga, datang macam-macam idea nak buat dekat rumah. Salah satunya ialah dekorasi bilik.
hai assalammualaikum

Batang Paip Sinki Pulak Tercabut, Cuba Guna Pelekat Kuat Flex Tape Waterproof - Lepas satu, satu masalah datang ye. Kalau datang waktu hari biasa takpe la pulak, ni dia datang sekali waktu Perintah Kawalan Pergerakan. Lepas paip bocor bawah tanah, batang paip sinki pulak tiba-tiba patah pulsk. Patah sendiri ya, tak tau kenapa dia nak patah. Pergi dapur tengok, hilang dah batang paip sinki. Sudahnya nak tutup guna batang lilin untuk sementara waktu. Lepas tu nampak pelekat kuat untuk lekat barang dkat dinding, beli tiga dapat percuma pelekat flex tape waterproof. Apa lagi terus beli.
hai assalammualaikum

Perabot Flexihaus : Tahun 2020, Cantikkan Bilik Kerja Mr Mafia - Tahun baru, mestilah nak semangat baru. Jadi, bila nak naikkan semangat tu, mestilah cantikkan suasana rumah kan. Nak cantikkan rumah ni bukan boleh berdesup terus cantik. Kumpul duit dulu, dah cukup baru boleh kemas dan dekorasi rumah. Tahun 2020 ni, kita bagi kemas sikit bilik mr mafia a.k.a bilik kerja suami kita.
hai assalammualaikum

Senikan Suis Rumah Dengan AvatarOn Oleh Schneider Electric - Bila kita berada dalam rumah yang cantik dan tersusun rapi, ia ibarat " Rumahku Syurgaku ". Rumah bukan sahaja sebuah tempat tinggal, malah rumah ni adalah tempat cinta, tempat kenangan tercipta, tempat bergembira dan ketawa bersama tidak kira bersama orang tersayang, saudara dan rakan-rakan. Rumah juga boleh dijadikan sebagai tempat seni untuk kita menjadi kreatif dalam menghias dan mendekorasi rumah menjadi indah.
hai assalammualaikum

Susun Atur : Penyangkut langsir Jenis Magnet - Sekarang ni tengah rajin nak mendeko rumah. Adalah barang sikit-sikit yang nad beli. Tempat nad selalu beli mestilah dekat Shopee..hahaha..Barang yang kecil pun kadang beli dekat situ..haishh..Shopee ni memang tau. Semua barang dia da, unik-unik pulak tu..mana tak geramnya..kalau boleh semua nak masuk dalam troli..kihkih..Selalunya tak beli la kerap, bila ada duit, baru la beli. Lagi best bila dapat voucher..hah!!, seronok shopping. Baru-baru ni nad beli penyangkut langsir pulak..tu pun sebab dapat voucher. Dah lama ada dalam troli barang ni. Bila dapat voucher terus dapatkan..ehhee..
hai assalammualaikum

Das Abdul Global Jenama Bantal Hotel 7 Bintang Yang Ulung Di Malaysia - Siapa sahaja yang tidak kenal akan jenama Das Abdul Global ini? Bila sebut sahaja, mesti sudah buat mereka teringat dengan billboardnya yang mempunyai gambar tuan pengarah memeluk bantal hotel DAG®. Tengok sahaja sudah dapat bayangkan betapa lembut dan gebunya bantal mereka ini.
hai assalammualaikum

Playzone Area Untuk Anak-Anak Di Dalam Rumah - Bila kau dah anak-anak, memang dalam rumah ni perlu ada playzone area diaorang untuk bermain atau diaorang akan sepahkan satu rumah ni..Macam nad, mula-mula ada anak sorang memang takda lagi playzone area untuk budak-budak, lepas dah masuk dalam group dekorasi, tengok diaorang sediakan ruang untuk bermain anak, nad pun rasa, nak buat macam tu juga. Senang..lagi best kalau ada satu bilik khas untuk diaornag punya barang dan main, tapi rumah nad ni memang takda blilik dah, semua bilik berada di atas. Bawah, ruang tamu, stor bawah tangga, dry kitchen dan wet kicthen serta tandas..tu je..
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS