Articles by "Susun Atur"
Showing posts with label Susun Atur. Show all posts
hai assalammualaikum

Dekorasi Dapur Dengan Barang Semua Warna Hijau - Dapur, antara ruang paling penting untuk perempuan. Waktu PKP ni banyak masa, jadi idea nak mendekorasi datang. Sebelum ni nad dah dekorasi bilik, sekarang dekorasi dapur pula. Satu-satu nad buat, ada rezeki lebih, kita deko la, bagi cantikkan rumah. Beli barang pun bukan sekaligus, beli sikit-sikit..hehee..


Dekorasi Dapur Dengan Barang Semua Warna Hijau

Bahagian dapur ni, sebenarnya dah banyak kali juga nad ubahsuai, sampaila PKPP, baru puas denagn dekorasi sekarang. Ni antara entry nad dekorasi dapur.
- Susun atur rempah ratus
- Semua barang warna hijau
- Susunan lebih kemas dengan tuppaware
- Rak mudah alih beroda
- Tong sampah jimat ruang


Sekarang, nak ambil gambar dekat dapur pun ok..hehehe..Dapur lebih luas dan teratur gitu.


Tema dari dulu, dapur memang warna hijau. Hijau maksudnya bukan semuanya hijau, dinding , kabinet ke apa, hijau untuk barang sahaja. Jadi, memang kenala cari barang warna hijau. Suami yang nak warna hijau, sebab dia cakap dapur biar namapk segar, kehijauan macam tu. Kita ikutkan jela..hehee..


Sebelum-sebelum ni, memang terfikir, nak pasang wallpaper je dinding tu, beli dulu tapi pasangnya tak. Masing-masing sibuk, nak buat sendiri memang tak la. Waktu PKP la banyak masa, suami pun duduk rumah. Hah, mintak tolong dia pasang wallpaper dekat dinding tu. Memang pilih yang berjalur melintang dan warna putih, terang sikit.



Lepas tu nad guna wallpaper anti oil ni pasang dekat table top almari lama, dan dalam kitchen kabinet letak barang. So takdela nampak kotor ke apa.



Hah ni la rupa setelah siap. letak daun palsu hijau, bagi cantik dapur.



Ni la bekas yang nad guna untuk isi rempah ratus dan makanan lain. Siap dengan stiker jar ..Bila suami nak masak, takda tertanya mana tu mana ni..hehee

Kalau tengok bekas, memang berlainan sebab nak cari sama hijau memang kurang pilihan. selalu orang kan pilih botol putih tu kan, tapi sebab nak hijau, tu kurang pilihan. Beli pun lain-lain kedai. Ada tu ikea punya..ehhee..Ada tu beli kat Tesco, ada tu beli kat shopee. Asal nampak hijau kita rembat jela..hehee..

Bahagian sabun pun nak lawa, siap beli papan dia, letak bunga, gitu. Tempat letak sabun tu masa PKP viral, tu yang beli dekat shopee.




Yang ni almari lama yang nad cakap. Kalau orang jawa panggil gerobok..hahaa. Gerobok ni dah lama, taknak buang sebab boleh diguna pakai. Nad isi kuali, barang buat kek dan barang pencuci macam tu. Selalu orang letak pencuci, semua bawah sinki, tapi bawah sinki nad dah letak baldi, jadi, selamat ada almari ni. Nad pun tak banyak barang sangat. Nak buat kek pun buat bila nak je.

Almari ni nad cadang nak cat dia, dan jadikan cantik. Tu nanti nad buat. Tunggu ada kerajinan..hehee..Kalau dah buat mesti buat entry punya..hehee..


Puas hati dengan dekorasi dapur sekarang. Cuma bahagian paip je belum selesai lagi.
hai assalammualaikum

Tong Sampah Jimat Ruang, Design Menarik Dan Pelbagai Guna - Halah, tong sampah je pun, tu pun nak buat entry ke.. Kotla ada orang tanya macam tu kan.. Hahaha. Tak kisah, nak cerita juga, mana tau, tong sampah ni unik untuk korang, macam nad rasa. Mana tau korang nak jimatkan ruang, taknak guna tong sampah atau kotak banyak-banyak untuk buang sampah atau buang barang kitar semula tu.Mungkin  nampak tong sampah je, tapi tong sampah nad nak tunjukkan ni tong sampah yang jimat ruang, design menarik dan pelbagai guna. Macam biasalah, nad dapatkan tong sampah ni dekat Shopee.


Tong Sampah Jimat Ruang, Design Menarik Dan Pelbagai Guna

Kalau tengok design dia, memang sangat cantik, menjimatkan ruang dan macam-macam boleh guna. Masa nad tengok, baca feedback, semua kata bagus. Mula-mula fikir juga, nak ke taknak, nak ke taknak,..hahaha, delima juga ye. Pastu tengok description, ada ukuran, buatla ukuran muat ke tak dengan tempat tong sampah nad. Yes, muat, pastu delima lagi nak beli ke tak.. Hahaha. Tapi fikir punya fikir, arghhh masukkan dalam cart, terus check out.. Kihkih.. Sebab berguna sangt tong sampah ni.



Macam nad, sebelum ni ade dua tong sampah, tapi saiz sederhana. Tong sampah nad buat untuk buang sampah dan pampers. Kadang tong sampah tu tak dapat nak tutup sebab dah terlalu banyak sampah. Nad selalu letak sampah dekat luar ikut hari lori sampah datang. Jadi apa-apa buang sampah dekat tong sampah dalam rumah dulu. Tu kadang penuh tu. Tong sampah pulak saiz sederhana, memamg kadang tak muat. Bila tak dapat tutup, berbau la kan.

Jadi bila beli tong sampah Locaupin Household Sorting Trash ni, banyak ruang, dan bakul dalam satu tingkat sahaja. Jadi dekat sini dah jimat ruang. Tak perlu banyak tong sampah. Lepastu dia ada saiz dia, ada 38L dan 45 L. Masa nad beli 38L dah habis, grab jela 45L. Baca komen 45L besar. Harga pun murah bagi nad la RM 79..tapi ni tak termasuk shipping..

Nad order 7/6, sampai 12/6..kira cepat jugala. Sampai pun dalam keadaan baik. Takda pecah ke apa. Kalau ada masalah, chat je dengan seller, dia respon.

Tong sampah sampai pun, teruja kemain.. Hahaha..




Nak pasangnya pun mudah. Tinggal cantum bakul, masukkan bakul bawah, dan letak penghadang tengah. Taknak letak penghadang pun boleh.


Tingginya dah sama macam anak.. Hahaha.. Senang diaorang nak buang sampah. Tinggal buka, takyah tunduk-tunduk.

Nasib baik saiz 48L tinggal, puas hati, sebab besar betul. Nak buang banyak sampah pun ok. Takda dah sampah terkeluar-keluar ke, tong sampah bersepah atau bau yang kurang menyenangkan.




Tong sampah ni ada pemegang dan roda. Senang nak sangkut apa-apa. Macam nad sangkut lap tangan.

Roda tu memudahkan untuk alihkan tong sampah. Takyah angkat ke apa. Suruh anak tolak pun boleh.. Hehehe. Nak bersihkan lantai, tolak je tong sampah.

Tong sampah ni jenis plastik, tapi plastik yang tebal, tahan ama, tahan kelembapan dan tahan cendawan. Warna pun cantik, putih je. Trend sekrg semua kan nak warna putih baru lawa.. Hehehe.. Lagipun tong sampah ni mudah dibersihkan.


Macam nad buat tong sampah ni untuk buang sampah kering, sampah basah dan pampers. Suami pun suka nad beli tong sampah ni, sebab takde bau. Yela sebelum ni pmpers anak, tong sampah depan bilik mandi, jadi kadang bau. Sejak pakai tong sampah ni, takde bau apa.

Tong Sampah Pelbagai Guna


Tong sampah Locaupin Household Sorting Trash ni boleh buat macam-macam. Selain sampah, boleh buat barang kitar semula ke atau simpan barang anak. Boleh juga buat macam almari ke.. Letak simpan buku atau majalah. Yela design dh lawa.. Hah, sayang nak guna untuk sampah, guna untuk lain. Betul tak.. Pulak tu ada roda, boleh bawak kesana ke sini.

Memang puas hati la beli. Dapur pun takda dah banyak tong sampah. Kotla korang nak juga, boleh usha  TONG SAMPAH LOCAUPIN HOUSEHOLD SORTING TRASH. Tengok dekat shopee. Nad tengok sekarang dah sold out, tapi mungkin ade dari seller lain.
hai assalammualaikum

Bulu Ayam Microfiber, Mudah Nak Bersihkan Habuk Tempat Tinggi - Dah macam-macam benda beli dekat shopee. Shopee ni berhantu tau, kadang saja tengok, lepas tu nampak comel, unik dan memudahkan, terus rasa berkenan. Bila rasa nak tu memang terus beli. Salah satu barang yang nad rasa memudahkan kerja yang nad beli dekat shopee, bulu ayam..hahaha. Kalau nak diikutkan, bulu ayam banyak je dijual dekat kedai, tapi, mungkin harga dia berbeza, atau susah nak cari. Jadi dah ada shopee, beli online jela.


Bulu Ayam Microfiber, Mudah Nak Bersihkan Habuk Tempat Tinggi

Kenapa dengan bulu ayam ni apa istimewa dia sampai nad beli?
Sebenarnya nad ternampak satu iklan dekat facebook. Bulu ayam tu ada macam magnet boleh tarik habuk. Lepas tu dia ada batang yang boleh disambung, jadi senang nak bersihkan habuk dekat bahagian tinggi macam kipas, siling, almari, lampu, apa sahaja la.





Mula la tertarik, dan nad cakap harga. Tapi harga dia, fuh, mahal bebenor. Tu terus pergi ke shopee untuk cari bulu ayam yang sama dengan harga yang murah. Shopee kan banyak barang murah.

Bila tengah cari, mulalah macam-macam yang keluar. Pelbagai bentuk dan harga ye. Nak cari yang sama, tak tau yang mana. Jadi baca la details dia dengan betul. Takut beli, jenis habuk yang tak melekat kat bulu.


Cari punya cari, yes jumpa. Bulu ayam jenis yang habuk melekat kat bulu dipanggil microfiber. Tengok harga pun murah. Material PP + Aluminium + Polyester fiber. Dekat details dia tulis fluffy duster : electrostatically charges to pull dirt, dust and lint. Jadi betul la ni jenis macam ada magnet. Harga pun murah.

Terus masuk dalam cart dan check out. Klik link ni untuk beli https://bit.ly/2AKR1Pt


Masa penghantaran lama juga, sebab dari luar negara kan. Nad pun bukan nak guna rushing. Dalam seminggu lebih macam tu jugala dia sampai.

Dah sampai terus nak guna..hahaha. Jenis tak sabar, nak tau betul ke melekat habuk.

Memang ada satu warna je nad punya ni, warna putih, maybe penjual lain ada jual warna lain, malas nak tengok lain, sebab memang nak warna putih.

Bulunya kasar, dan bila sapu habuk memang melekat dekat bulu ayam tu. Bagus, jadi habuk takdela bertebaran masa kita bersihkan tu.



Lepas tu ada batang dia, sambungkan je, dan boleh sapu habuk dekat bahagian tinggi. Tak perlu dah tangga semua. Tak kisahla nak bersihkan habuk dekat siling, almari, lampu, kipas dan lain-lain yang tempat tinggi.

Ada orang cakap, dia lebih rela naik tangga untuk bersihkan semua tu...hahaa. Nad terus cakap " boleh ke nak bersihkan selalu dengan tangga tu..ofkos tak kan "..nad pun mestilah bersihkan juga semua tu dengan pakai tangga tapi mungkin buat dua minggu sekali ke je kan. Bulu ayam ni, bantu habuk dari terus ada lepas kita lap dengan kain, air, tu..lol..terus takde komen dah..hahaha..



Lagi satu bulu ayam ni boleh dibengkokkan dan diluruskan. Bila bengkok tu nak sapu habuk macam kipas senang.

Kalau warna putih, paham-paham jela, nampak kotor dia. Tapi bulu ayam microfiber ni senang dibersihkan.



Jadi memang berguna sangat bulu ayam microfiber ni. Bantu buang habuk dalam rumah. Klik link https://bit.ly/2AKR1Pt untuk beli.
hai assalammualaikum

Dekorasi Bilik Tidur Nampak Lebih Romantik - Pejam celik, pejam celik, sebulan juga kita dah kuanrantin dalam rumah ye. Tahniah buat aku dan anda semua yang memebri kerjasama ( clap hand )..hehee..Sepanjang PKP ni, bila tak dapat pergi event, ada la lebih masa dekat rumah. Masa PKP fasa 2, job pun belum masuk sangat, jadi masa tu ada la sikit. Time ni juga, datang macam-macam idea nak buat dekat rumah. Salah satunya ialah dekorasi bilik.


Memang sebelum-sebelum ni, ada je tengok pinterest la, google la macam mana nak dekorasi bilik ni, dah ada idea, tapi masa tu macam tak ada masa. Jadi, bila dah kena PKP ni, hah, boleh la buat. Duduk dalam rumah pun, asyik masak je boring juga, jadi cantikkan rumah mana yang boleh. Dah dapat idea, maka bermulalah kita mendekorasi bilik ni..hehee..

Bilik ni memnag dah banyak kali nad kemas. Biasalah kadang kita tak puas hati, kemas sampai puas. sekarang rasa puas sikit. Bilik ni masuk memang dah ada almari dan katil ni. So pakai jela. Bilik pun tak besar, kena pandai-pandai kemas untuk sumbat barang yang nad ada.

Dinding bilik ni memang kosong takda apa. Selalu nad tengok dekat pinterest atau google, kebanyakan letak frame dekat dinding katil ni. Tapi, nad tak dapat letak frame, sebab tiada siapa nak mendrillnya. Alatan drill tu takde. Ketuk dengan hammer kang rosak dinding, dah tak lawa. Jadi, kita letak je lampu Fairy Curtain Lights ni.


Beli Fairy Curtain Lights ni dekat shopee sebelum PKP lagi..Dah lama dah beli. Tak pasang-pasang sebab takda masa nak pasang. Pastu takde orang yang tolong. Hah, waktu sekarang mr mafia pun tak sibuk, paa lagi suruh dia pasang la. Yela nak pasang biar tinggi sikit, lawa, nad ni dahla pendek, jengket pun tak sampai juga. Jadi, suruh la suami pasang..hahaha. Buat tengah malam..hahaha..Dari dia takda buat apa, baik tolong isterinya ni hah..kihkih.


Ok ni nad screenshot, kedai mana nad beli dan harga dia tu. Kot korang berkenan juga kan..ehehe. Lampu ni nad usha dia guna bateri atau boleh USB..hah tu sembab nad beli, takda guna elektrik. Jimat.Lagipun pasang bukan selalu..hehe.


Selesai bahagian katil, dah cantik dengan lampu lip lap lip lap tu..ehehe..Nampak romantik gitu.

Bukan tu je, bahagian rak tempat letak macam-macam barang ni pun nad deko..hehee..

Rak ni nad beli dekat ikea. Nama rak ni MULIG Shelving unit. Dah beli lama. Klik nama tu, ada nad buat entry. Siap belikan untuk mak sebab dia banyak tingkat dan boleh letak banyak barang. Bila dah letak banyak barang nampak serabut pulak. Jadi, nak tutupla bagi taknak nampak barang-barang tu semua.

Geledah punya geledah, teringat kain putih yang nad guan masa kawin dulu. Kain ni untuk lapik meja photobooth. Memang barang yang berguna, nad akan simpan ye, sebab tau akan ada kegunaannya nanti..ahhaa. Mujur tak buang ke apa. Dah bolehguna untuk sekarang.


Apa lagi, nad pun jahit lepastu ambil tali dan ikat dekat rak Mulig ni.Tadaaa..siap la dia macam ni..hehee..Dah tutup elok, boleh jadi port untuk bergambar ok ..heheee

Oh nad ada juga Mini Copper wire string Fairy Light Led, jenis kecil punya. Ala ni semua orang selalu beli nak cantikkan bilik.


Yang ni nad pasang dekat bahagian pintu, sambung ke rack dan terus ke tempat sangkut beg. Hah!!, baru cantik..hehee..

Nad lekat dengan pelekat kuat dinding. Kalau selotape biasa, memang jatuh jela.


Nak nampak bilik ni macam lagi cun, nad letakla dedaun hijau dan bunga berjurai. Bunga dan dedaun jurai ni pun barang masa kawin hias bilik..hahaaha. Simpan bawk KL kau. Nah sekarang ni gunanya..hehee..



Cuma ni, nak tukar langsir dan tambah rak sikit. Banyak dah nak cerita pasal nad dekorasi. Korang boleh tengok dekat link SUSUN ATUR. Semua ada nad cerita situ.

Ni dah terfikir nak dekorasi dapur pulak. Tapi tu la, paip sinki rosak, nak kene betulkan dulu, baru boleh cantikkan. Barang dekat shopee dah masuk troli tu...haha. Nak tekan check out tak tekan lagi, sebab masalah paip sinki tu la.

Ni sampai terfikir nak cantikkan tempat area makan sekali..hahaa..Nampak tak tiba-tiba datang banyak idea nak cantikkan rumah. Kalau boleh nak mengecat semua rumah..huhu..tapi kita ni kudrat perempuan, tak semua boleh buat. Nak suruh laki kita, entah bila la. Rumah ni pun dah 5 tahun dinding tak pernah cat. Eh rasa lebih dari tu..kahkah..

Kalaula kita ni ada kuasa, petik jari je terus cntik..kan bagus..hahaa.
hai assalammualaikum

Batang Paip Sinki Pulak Tercabut, Cuba Guna Pelekat Kuat Flex Tape Waterproof - Lepas satu, satu masalah datang ye. Kalau datang waktu hari biasa takpe la pulak, ni dia datang sekali waktu Perintah Kawalan Pergerakan. Lepas paip bocor bawah tanah, batang paip sinki pulak tiba-tiba patah pulsk. Patah sendiri ya, tak tau kenapa dia nak patah. Pergi dapur tengok, hilang dah batang paip sinki. Sudahnya nak tutup guna batang lilin untuk sementara waktu. Lepas tu nampak pelekat kuat untuk lekat barang dkat dinding, beli tiga dapat percuma pelekat flex tape waterproof. Apa lagi terus beli.



Ni la dia Pelekat Kuat Flex Tape Waterproof. Korang mesti pernah nampak iklan tape ni lalu dekat facebook. Pelekat kuat yang boleh menutup bocor, tak kira tong bocor ke, paip bocor ke, apa-apa yang menyebabkan berlubang dan bocor. Terus tak fikir apa, bila tau dapat percuma pelekat ni, terus beli. Lagipun memng nad nak beli pelekat untuk dekorasi dinding tanpa perlu drill. Dia jual pun ok la, 3 tape percuma tape waterproff ni RM69..okla..

Ada pilihan masa ni, nak bayar masa dapat barang atau bayar online. Waktu PKP ni tak tau la , takut pulak kene tipu, hahaha..Jadi nad mintak hantar barang dulu baru bayar. Ada la cash dekat dompet. Jadi dia hantar guna Ninja Van, pastu bayar dekat orang Ninja Van tu. Cepat juga, order harini, esoknya dah dapat.

Flex Tape Waterproof pita kalis air yang kuat dan getah yang segera menutup air, udara dan kelembapan untuk mewujudkan penghalang kalis air yang fleksibel. Memang kuat gam dia. Dapat je terus buat eksperimen dekat paip sinki tu.



Paip sinki ni bukan patah yang boleh ditukar paip lain. Dia patah batang, dan ada sebahagian batang dia tertingal dalam lubang tu. Tu yang susah nak ganti paip lain. Terpaksa sumbat batang lilin dulu. Siap buat aliran untuk air tu keluar


Mr mafia buat, sumbat dengan batang lilin, kemudian tutup dengan Flex Tape Waterproof ni. Okla dia tak keluar air, cuma masalahnya, air keluar ikut bawah, tak pasti kenapa. Tapi nad rasa tape ni memang berfungsi dengan baik. Mungkin lubang dekat sinki ni ada la yang tak kena mana-mana.

Cara guna senang je. Sama macam double tape. Gunting ikut besar mana tempat bocor korang nak tutup. Buang pelekat dan terus tampal.

Gam dia memang kuat gila. Tapi nad tutup dengan dinding basah, kena biarkan kering dulu, baru dia lekat elok. Kalau tak lari juga.

Guna pelekat ni memang elok, dia tahan air daripada keluar, tapi air dekat sinki ni nak keluar pulak ikut bawah, tak tau macam mana kan. Sementara la kan waktu PKP ni. Yela nak panggil orang tak dapat, sudahnya guna la cara macam ni dulu. Tutup dengan batang lilin dan tampal Flex Tape Waterproof ni.

Tapi memnag elok Flex Tape Waterproof ni, serius nad cakap. Dahla tebal, fleksibel, getah yang sesuai dengan bentuk atau objek apa pun, bersama dengan pelekat tambahan yang tebal, super melekat yang membentuk ikatan super kuat. Pita Flex boleh digunakan panas atau sejuk, basah atau kering, walaupun di bawah air. Boleh menutupi retakan, jurang dan lubang yang besar

Flex Tape adalah tahan UV, mesra alam - VOC-Percuma dan mempunyai julat suhu yang luas supaya dapat digunakan dalam keadaan cuaca apa sekalipun. Boleh baiki apa sahaja.

Ciri-ciri Flex Tape Waterproof
- segera atasi kebocoran
- pelekat super kuat
- tebal
- sesuai diguankan untuk apa sahaja walaupun di bawah air

Sesuai untuk
- Home Repairs dan DIY Projek
- Marine dan Water sports
- Outdoor dan Camping Gear
- Automotive dan Mechanical
- Industrial dan Farm Equipment


Cepat-cepatla habis PKP ni. Oh korang kalau mencari pelekat ni, boleh ke Kelab Kaki Deko Malaysia.
hai assalammualaikum

Perabot Flexihaus : Tahun 2020, Cantikkan Bilik Kerja Mr Mafia - Tahun baru, mestilah nak semangat baru. Jadi, bila nak naikkan semangat tu, mestilah cantikkan suasana rumah kan. Nak cantikkan rumah ni bukan boleh berdesup terus cantik. Kumpul duit dulu, dah cukup baru boleh kemas dan dekorasi rumah. Tahun 2020 ni, kita bagi kemas sikit bilik mr mafia a.k.a bilik kerja suami kita.

Sebelum ni, kalau nak masuk bilik kerja suami, memang fikir banyak kali. Yela, cuma ada satu kerusi dan barang dia sahaja dah berlambak. Jadi macam sempit je bilik dia. Dari mula kawin, memang ada fikir nak beli kabinet tv untuk susun barang dia. Satu-satu dia beli untuk kemaskan bilik. Mulabeli meja kerja, kemudian beli almari ismpan barang kerja dia, dan alhamdulillah, tahun 2020 rezeki dapat kabinet tv dan kerusi armchair.

Oh, suami kita kerja photographer dan videographer. Memnag banyakla alat-alat dia tu. Ada tu kene simpan tempat tertutup. Rumah kitaorang tepi jalan, jadi mudah berhabuk.


Tahun 2020 ni ada rezeki lebih dapatla kabinet tv dan armchair. Lagi tersusun bilik ni. Ada la juga armchair untuk tetamu duduk, atau mr mafia duduk lepas penat bekerja kan. Paling penting isteri dan anak-anak pun dapat duduk bila masuk bila kerja daddy ni..hehee..Takdela duduk dekat lantai.

Kabinet tv dan armchair ni mr mafia yang pilih. Warna armchair merah, sesuai la untuk dia lelaki. Kabinet dan armchair ni dapatkan dekat kedai perabot Flexihaus tingkat 1 eCurve.

Sebelum ni, nad pergi Homedec dekat KL Convention Centre, memnag nampakla Flexihaus punya booth ni. Usha punya usha, berkenan pulak perabot dia ni.







Banyak jenis perabot, dari kerusi, kabinet, meja makan, tilam, dan sofa. Semua cantik-cantik belaka. Ada macam-macam jenis design dan bentuk sofa ada dekat sini.

Fabric Aqua Clean Yang Menakjubkan

Salah satu yang istimewanya dekat sini, sebab mereka ada menggunakan fabric Aqua Clean. Fabric ni magic tau, bila kotor, cuci dengana ir dan tisu je..perghh!!..serius weii..nad yang tengok pun kagum..






Mr mafia nak cari armchair untuk bilik kerja dia. So haritu pergi ke @flexishaus dekat Ecurve. Banyak betul perabot, dari sofa, dining, tilam, kabinet.. Mulalah kita yang rambang mata.. Fokus ye nad..hahhaa.. . . Actually perabot ni dulu nad pernah tengok dekat homedec, tu yang ke kedai dia dekat sini. Lagipuj sekarang @flexishaus ada promosi Year End Sale‼️ . . Special dekat sini ade fabric yang sangat bagus iaitu Aqua Clean. Kalau guna fabric Aqua Clean ni dekat sofa, kerusi makan, tak risau, sebab kalau kotor disebabkan anak conteng, makanan tertumpah, boleh je di lap dengan air dan tisu.. Dap.. Dap je.. Boleh tengok video nad sediakan.. Fabric Aqua Clean ni bagus untuk yang ade pelihara binatang. Ada juga yang jenis fabric leather, biasa. Berkenaan Aqua Ckean ada nad share dekat Ig Story, boleh tengok nad highlightkan Flexi Haus Perabot. . . Furniture dekat sini semua sanhat berkualiti. Puas dah tengok, akhirnya mr mafia berkenan dah dengan satu armchair ni. Tambah beli kabinet tv.. Hahaha.. Macam tu la kan.. Bila nampak tengah sale. . . Dapat voucher lagi kalau beli sekarang, masa promosi ni dan bokeh guna untuk next purchase.. . . Mana yang tengah cari perabot tu, bolehla usha @flexishaus, dekat facebook Flexis Haus sebab akan ada banyak lagi promosi.. eCurve 1st floor Lot 127 Mutiara Damansara, 47810 PJ Contact: 0192218272 Email: flexishaustrading@gmail.com Website: www.flexishaus.com . . Ok tunggu armchair dan kabinet sampai.. @FlexisHaus #flexishaus2019 #lifestyle #impero #aquaclean #furnituredesign #furniture #interiordesign #design #interior #homedecor #architecture #sofa #home #decor #interiors #homedesign #ceriterasigadisbiru #miszrockersdotcom #kbba9 #designer #dekorasi
A post shared by Nadia Johari (@nadiasamjohari) on


Dalampost ni ade video fabric Aqua Clean dapat dibersihkan degan hanya menggunakan air dan tisu sahaja. Boleh sipe left..

Elokla, kalau guna fabric ni, yela, kita ni mak-amak mestilah risau sofa kotor, anak conteng tertumpah makanan..haruu weii!!..Bila bela binatang bulu ada dekat sofa..lagi susah. Boleh meroyan tau tak. Penat nak jaga bagi cantik. Sebab tu ramai pilih sofa yang gelap, bila kotor tak nampak. Sedangkan ada lagi warna menarik yang kita nak. Dengan fabric Aqua Clean, semuanya selamat.


Fabric dia pun ada macam-macam warna korang boleh pilih. Tapi fabric ni hanya boleh digunakan dekat perabot Flexihaus sahaja. Kalau kerusi yang sedia ada dekat rumah, nak guna fabric ni tak boleh.

Fabric ni bukan sahaja untuk sofa, malah boleh untuk kerusi makan, tilam punya dinding tu,..seronok kan bila dapat fabric ni. Nak lepak dengan kawan, makan dekat sofa pun tak risau.

Dekat Flexihaus ni ada macam-macam jenis fabric, leather, biasa, ikutla mana korang suka. Furniture dekat sini semua sangat berkualiti.



Haritu kitaorang datang masa ada sale...hehee

Mana yang tengah cari perabot tu, bolehla usha @flexishaus, dekat facebook Flexis Haus sebab akan ada banyak lagi promosi..
Lokasi : eCurve 1st floor Lot 127
Mutiara Damansara, 47810 PJ
Contact: 0192218272
Email: flexishaustrading@gmail.com
Website: www.flexishaus.com