Articles by "Susun Atur"
Showing posts with label Susun Atur. Show all posts
hai assalammualaikum

Das Abdul Global Jenama Bantal Hotel 7 Bintang Yang Ulung Di Malaysia - Siapa sahaja yang tidak kenal akan jenama Das Abdul Global ini? Bila sebut sahaja, mesti sudah buat mereka teringat dengan billboardnya yang mempunyai gambar tuan pengarah memeluk bantal hotel DAG®. Tengok sahaja sudah dapat bayangkan betapa lembut dan gebunya bantal mereka ini.


Das Abdul Global Jenama Bantal Hotel 7 Bintang Yang Ulung Di Malaysia

Das Abdul Global telah melonjak naik menjadi sebuah jenama tempatan di Malaysia yang terkenal dengan pengeluaran bantal hotel 7 bintang pada harga mampu milik. Dengan tagline popular jenama ini iaitu “Ingat DAG®, Ingat Bantal Hotel 7 Bintang”, Das Abdul Global telah menjadi cukup terkenal di kalangan rakyat Malaysia termasuk artis tempatan.


DAG Home Jenama Sub Das Abdul Global Terbaru

Das Abdul Global telah berkembang dengan lebih hebat selepas memperkenalkan sebuah jenama sub yang baru iaitu DAG Home. Walaupun Das Abdul Global mengeluarkan koleksi barangan hotel, DAG Home pula lebih kepada kelengkapan bilik tidur. Set comforter, bantal peluk, tuala dan bantal merupakan antara produk yang dikeluarkan dibawah jenama DAG Home. Ingin menjadikan bilik tidur anda seperti bilik hotel 7 bintang? DAG Home adalah jawapannya. Jenama ini telah mula mendapat perhatian dan ramai pengguna Das Abdul Global telah membeli produk di bawah jenama DAG Home ini.




Jenama Das Abdul Global Semakin Dikenali

Peningkatan jenama Das Abdul Global telah meningkat naik dengan begitu drastik dalam jangka masa 3 tahun, peningkatan ini disebabkan oleh keprihatinan dengan setiap rayuan dan komen pelanggan mereka sendiri terhadap servis dan jenama Das Abdul Global. Das Abdul Global percaya setiap permintaan dan komen dari pelanggan mereka sendiri dapat membaik pulih tahap servis mereka kepada pelanggan sekali gus dapat meningkatkan taraf kepercayaan pengguna mereka terhadapa Jenama Das Abdul Global itu sendiri.

Untuk makluman, Das Abdul Global telah membuka semula pertandingan “reward tahunan” bagi setiap ejen Das Abdul Global yang sah berdaftar. Seperti “reward” tahun sebelumnya, tahun ini Das Abdul Global telah menaikkan taraf “reward” tahun ini dengan lebih lagi dimana Das Abdul Global telah menawarkan 6 buah kereta mewah seperti sebuah Vellfire, Honda CRV dan banyak lagi.

Disamping itu juga terdapat juga beberapa “reward” sampingan yang ditawarkan kepada ejen-ejen mereka seperti Ipad, mesin pengering dan banyak lagi. Siapa sangka dengan menjual bantal anda berpeluang untuk memenangi produk-produk yang ditawarkan. Jangan buang masa lama-lama. Mungkin anda lah pemilik baru salah sebuah 6 kereta mewah yang ditawarkan ini. Jom sertai Das Abdul Global dan menangi sebuah kereta!

Info media sosial : www.dasabdulglobal.com
Instagram : @dasabdul
Facebook: www.facebook.com/dasabdulglobal/
hai assalammualaikum


Playzone Area Untuk Anak-Anak Di Dalam Rumah - Bila kau dah anak-anak, memang dalam rumah ni perlu ada playzone area diaorang untuk bermain atau diaorang akan sepahkan satu rumah ni..Macam nad, mula-mula ada anak sorang memang takda lagi playzone area untuk budak-budak, lepas dah masuk dalam group dekorasi, tengok diaorang sediakan ruang untuk bermain anak, nad pun rasa, nak buat macam tu juga. Senang..lagi best kalau ada satu bilik khas untuk diaornag punya barang dan main, tapi rumah nad ni memang takda blilik dah, semua bilik berada di atas. Bawah, ruang tamu, stor bawah tangga, dry kitchen dan wet kicthen serta tandas..tu je..

Jadi, nak buat ruang bermain untuk anak, memang nad buat banyak tempat. Kejap dekat situ, kejap dekat sini.. Dari Fariza kecik, tempat bermain dekat depan meja makan. Sebab masa tu dia seorang je, bolehla dia main situ sekejap. Kalau sebelum ni mainan bertaburan dalam box, nad beli storage untuk mainan anak-anak, biar dia senang ambil dan susun ikut mana. Ada nad buat entry dekat SINI.


Lepas tu, tukar pulak tempat, sebab dah tambah beli meja tulis semua. Sudahnya tempat mainan dia ditukar ke meja dia untuk belajar. Adik dia pun join sekali..

Untuk mainan nad ubah ke sebelah sofa. Rumah ni besar dan panjang. Jadi, boleh susun macam ni jela.

Kalau sebelum tu, guna khemah je, mainan dalam box lain pulak..hahaa..Tapi sekarang, nad pakai ikea punya. Alamk lupa pulak nama dia apa. Benda ni beli berbeza, laci lain, satu lagi lain. Dia bukan satu set. Bila beli ni, dapatla simpan mainan dia yang banyak tu. Tapi susun elok-elok juga dalam tu.


Mula-mula susun menegak, kononnya nak pisahkan sofa dengan ruang mainan mereka. Tapi bila orang datang macam sempit pulak, sudahnya letak rapat dengan dinding macam gambar atas sekali.

Ni dah berapa kali tukar dah..hehee..Tengok nanti tahun depan macam mana pulak..hahaa..sebab memang nak bagi pisah antara ruang mainan anak-anak dengan ruang tamu tu.
hai assalammualaikum

Cara Mudah Jadikan Barang Lama Atau Buruk Nampak Cantik - Kalau kita ni berduit, barang tu nampak buruk atau dah lama, atau dah tak lawa, mesti kita buang dan beli baru kan. Tapi masalahnya nad ni tak berapa banyak duit, jadinya tak dapatla nak beli lain. Barang tu masih boleh dipakai, cuma rupanya yang dah tak cantik atau nampak biasa je. Sejak nad masuk kelab dekorasi ni, adala diaorang ajar cara nak cantikkan barang lama yang tak nampak lawa tu, menjadi lawa atau nampak cantik. Hanya dengan menggunakan wallpaper sahaja you alls.

Cara Mudah Jadikan Barang Lama Atau Buruk Nampak Cantik

Biasala, orang perempuan, tak boleh nampak barang tu tak cantik atau buruk. Mestila ada niat nak beli baru, tapi sedar tak mampu..hahaa. Sudahnya gunakan kaedah yang murah untuk cantikkan barang tu. Diaorang ajar denagn hanya menggunakan wallpaper yang hanya berharga bawah RM15 tu. Dekat Kaison ada, online ada, mana-mana la ada orang jual wallpaper ni. Kene tengok juga la wallpaper apa yang sesuai untuk barang yang nak dicantikkan tu.

Banyka jenis wallpaper dah sekarang. Ada yang nampak bentuk batu bata, tiles licin yang hampair sama macam asli dan bercorak. Memang sebelum ni, fikir, wallpaper hanay untuk dinding sahaja, tapi tak sangka, boleh digunakan untuk barang lain juga.


Ni antara barang yang nad tampal dengan wallpaper sebab rupanya yang tak cantik..hehee. Almari baju ni suami punya. Zaman muda dia. Memang corak biasa je. KIta ni perempuan kan, tengok bilik dah susun molek, tiba almari ni buat hal la pulak..haha..Sudahnya carila wallpaper bercorak hitam dekat Kaison. Lepas tu buat sorang-sorang tampal wallpaper ni dekat almari..hahaa..Excited nak bagi cantik..


Dan hasilnya..taraaa...Almari dah berubah wajah..kihkih..Cantik pulak kejadiannya..hahaha..Puas hati..Baru nampak bilik gegirl cantik kan..


Barang lain, tempat letak gincu ni. Asalnya kotak beg dompet kickers. Kotak corak biasa je, merah putih. Jadi nak nampak wow, kita balut dengan wallpaper..hahaha. Sebab dalam bilik, jadi guna sama denagn wallpaper almari la..



Lagi satu, tempat letak kasut ni. Memang tangan tak berseni ye, comot sana sini..Tapi lantakla, dalam bilik je. Siapa yang tengok..kita je..yang penting seragam dan cantik. Dari asalnya hanya warna putih transparent, so kita tampal wallpaper..Cantik dah..hehee..


Lagi satu tikar. Yang ni ramai orang buat. Sebab tikar lama warna coklat dan buruk dengan segala kekotoran, tampal wallpaper jadila cantik. Senang bila pasang wallpeper, sebb dia kalis air, senang nak sapu sampah yang ada dekat situ. Senang dibersihkan ok..Bagus sangat..

Hah, macam ni la cara nak cantikkan barang yang masih boleh pakai tapi nampak tak lawa dan buruk, ditukar menjadi cantik..Dah tak perlu buang atau beli lain..Jimat!!..

hai assalammualaikum

Ingin Miliki Rumah Idaman, Kontraktor Rumah NAS Nuri Construction Boleh Laksanakan - Setiap orang mendambakan rumah idaman sendiri di atas tanah sendiri. Seronok kan kalau tinggal dekat rumah yang kita idamkan, rekabentuk yang kita mahu dan segalanya dibuat mengikut citarasa kita. Tipu la ,takda siapa yang suka. Nad suka tengok rumah-rumah besar yang cantik, dengan rekabentuk yang unik, teringin sangat nak rumah macam tu.


Sebuah rumah yang selesa, selamat dan memenuhi segala keperluan aktiviti merupakan impian setiap individu terutama dalam kalangan mereka yang berkeluarga. Keselesaan dan keselamatan yang dimaksudkan itu dapat dilihat dari aspek reka bentuk kediaman, kemudahan sosial, infrastRuktur dan lain-lain. Beruntung siapa yang ada tanah tu, boleh buat rumah yang diidamkan.

Setakat ni, nad dengan suami takdela tanah sendiri nak buat rumah, tapi kitaorang terfikir, rumah sekarang yang nad duduk dengan suami, nak ubahsuai sedikit. kalau nak renovate rumah ni memang tak boleh sembarangan, perlu dilakukan secara berhati-hati kerana kos yang ditanggung bukanlah kecil. Lebih-lebih lagi, pengubahsuaian disebabkan rumah lama yang telah rosak. Selain kewangan, paling penting kena cari kontraktor yang layak dan berkemahiran.

Bina Atau Ubahsuai Rumah Yang Diidamkan, NAS Nuri Construction Boleh Laksanakan

Haritu saja-sajalah cari kontraktor yang boleh ubahsuai rumah ni. Bila nad online, nad terjumpa satu syarikat kontraktor rumah yang nad rasa bagus untuk ambil dia untuk ubahsuai rumah ni iaitu NAS Nuri Construction. NAS Nuri Construction merupakan sebuah syarikat pembinaan rumah kediaman berdasarkan spesifikasi atau kehendak pelanggan yang diasaskan oleh Hj Noor Azman Sakiman. Syarikat yang berdaftar dengan CIDB gred G5 (bagi kerja binaan bawah RM 5 juta) dengan modal dibenarkan RM 500 000.00.


Syarikat ini banyak terlibat dalam projek kerajaan persekutuan dan negeri serta swasta seperti baik pulih sekolah, membina bangunan tambahan sekolah, kerja pembersihan, membina jeti, membina kediaman perumahan, baik pulih bangunan kerajaan dan lain-lain kerja berkaitan. Bila banyak dah mereka buat, nampak sangat ia boleh dipercayai kan.


Nad tengok dekat facebook, banyak feedback positif yang diberi, dan mereka semua puashati dengan hasil kerja kontraktor rumah NAS Nuri ni.

Pada tahun 2009, NAS Nuri Construction Sdn Bhd dengan menumpukan pada binaan rumah banglo milik persendirian di sekitar Selangor dan Negeri Sembilan.


Syarikat ini telah membina 90 buah banglo yang berjaya disiapkan sepanjang mereka beroperasi. Dalam setahun mereka hanya membuat 15 banglo sahaja bagi menjaga servis dan kualiti pembinaan seperti mana yang dikehendaki pelanggan. Apa yang nad tertarik, kontraktor ni mempunyai warranti, iaitu selama 3 tahun warranti bagi struktur rumah yang dibina. Ingat barang je ada warranti, rumah pun ada ok. Warranti ni terbahagi kepada dua, waranti kemasan  selama 12 bulan dan warranti struktur binaan rumah selama 36bulan. Jadi apa-apa kerosakan sepanjang warranti boleh dibaiki.

Nad pun mengimpikan rumah idaman dengan rekabentuk sendiri.  Rumah yang nad duduk sekarang ni, sebenarnya rumah arwah mak mertua. Rumah ni pun memang dah dimiliki oleh arwah bukan menyewa. Yang duduk rumah ni, suami, jadi lepas nad kawin dengan suami, nad dengan suami la yang tinggal dan jaga rumah ni. Rumah ni memang dah terlalu lama, dan banyak yang perlu diperbaiki. Suami ada terfikir juga nak baiki, nak ubahsuai rumah ni demi keselesaan keluarganya juga. Tapi, kena buat perlahan-perlahan, ni pun tengah kumpul duit. 



Apa yang nad tau, selain membuat rumah,  NAS Nuri Construction ni ada membuat perkhidmatan ubahsuai rumah. Sejak penghujung 2009 hingga kini, NAS Nuri Construction Sdn Bhd telah terlibat dalam lebih 100 projek kerja membina kediaman dan juga renovasi. Nad tengok hasil kerja mereka di facebook, memang sangat teratur, kemas, teliti dan cantik.

Kita kalau boleh, nak cari kontraktor rumah yang buat kerja dengan teratur dan kemas. Buat rumah dari barang dan bahan yang berkualiti, dan memberi servis terbaik dari dalam sehingga luar rumah.

Melihat kepada skop kerja yang dilakukan oleh kontraktor rumah NAS Nuri Construction ni, segala kerja binaan ditapak akan diselia oleh seorang penyelia tapak dan dipantau oleh 2 pegawai, iaitu pegawai teknikal (struktur binaan rumah) dan juga pegawai kemasan (bagi kerja kemasan, reka bentuk dalaman dan juga material kemasan tapak)


Manakala pekerja binaan mereka dipecah mengikut kemahiran masing-masing dari permulaan kerja hingga selesai (tiada pekerja yang sama akan kekal di tapak hingga akhir), setiap perjalanan kerja akan diselia oleh seorang penyelia tapak dan dipantau oleh pegawai bertanggungjawab, dan segala urusan pembelian barang ditapak diuruskan staff kewangan di pejabat.

Nampak teratur kan..



Bukan sahaja dalam rumah yang dititiberatkan, sistem perparitan, longkang dan kakilima keliling rumah serta tangki air polythene turut diambil kira supaya tiada masalah kemudian hari. Kontraktor NAS Nuri Construction turut membuat rawatan anai-anai bagi memastikan rumah kukuh dan tahan lama. Bagus giler kan..jadi kita yang nak buat rumah ni takda risau kemudian hari kan.

Satu Contoh Rumah Yang Dibina oleh NAS Nuri Contruction


1 unit banglo dibina di Sepang (Standard spec).. Kos keseluruhan anggaran RM420k (harga termasuk retaining wall, gabion dan 6% GST).. Saiz binaan rumah: anggaran 2800kps (binaan guna gov loan),




Spesifikasi:
• Kemasan lantai bertile (pilihan mengikut klien).. 6ka tiles dinding bilik air dan dapur,kawasan tertentu 10ka.
• Bata bagi dinding digunakan jenis bata merah dengan wire mesh.
• Struktur reinforced concrete(ikut structure drawing), Ketinggian dalam rumah 10Ka,
• Kuda-kuda (truss) jenis zincalumn
• Bumbung jenis metaldecking dengan capping
• Siling jenis plaster ceiling dengan cornish (pemasangan oleh specialist ceiling plaster)
• Tingkap jenis aluminium casement NB
• Pintu bilik jenis solid decorative (alatan kunci brand St Guchi/Greset) (pintu dipasang oleh specialist).
• Cat luar jenis tahan cuaca dan dalam rumah jenis Nippon Matex dengan sealer istimewa(jenama Nippon dan setara), sealer jenama Jotun.
• Longkang dan kakilima keliling rumah
• tangki air jenis polythene dengan tangki septik comply IWK. 
• Rawatan anai-anai 
• Waranti kemasan 12bulan dan struktur binaan rumah 36bulan


Mengikut apa yang nad tengok dan baca feedback, nad pasti nad akan menggunakan khidmat NAS Nuri Construction untuk mengubahsuai rumah nad. Nak berurusan denagn mereka pun mudah, hanya deal dengan seorang kontraktor sahaja. Jadi tak semak kepala nak cari banyak orang. Dengan cara ni, bolehlah kita buat kiraan bajet mengikut kemampuan kita.

Jadi sesiapa yang nak buat rumah, yang ada tanah sendiri, nak ubahsuai rumah, korang boleh dapatkan perkhidmatan NAS Nuri Contruction ni untuk mencapai impian korang memiliki rumah idaman yang superb. Tapi mereka hanya buat di bahagian Selangor dan Negeri Sembilan.

Nak tengok hasil kerja mereka, nak tau lebih lanjut pasal mereka atau nak tau apa-apa berkaitan pembuatan rumah dna ubahsuai rumah, korang boleh layari
NAS NURI CONSTRUCTION SDN BHD
No. 26-2F (2nd floor), Jalan Setia Perdana AY U13/AY, 40170 Shah Alam, Malaysia
Website: www.nasnuri.com
Facebook: NAS Nuri Construction Sdn Bhd
Blog rasmi: www.dawaibesi.com
Contact : 
019-348 7372 -Encik Fairul
03 33923478 - pejabat
Email : sales.nasnuri@gmail.com
hai assalammualaikum

Cara Kemas Baju Dalam Almari - Almari ni memang dah ada masa nad kawin dengan mr mafia. Bilik ni pun memang khas untuk pengantin. Tak sure ni bilik arwah mak mertua atau siapa?, sebab masa masuk dalam rumah ni bilik ni memnag dah dihias dan siap dengan set perabot bilik tidur ni. Jadi, memnag kitaorang tak beli almari, katil semua tu. Dah ada ni pakai jela. Nad cuma cantikkan, letak jela barang makeup semua..hahaa.


Almari ni, memang ni sahajala, jadinya baju nad dengan suami memang satu almari ni je. Nampak tak, cukup ke satu almari ni? baju tak banyak ke?..haahaa. Pandai-pandai kemas bagi semua cukup. Sebenarnya almari ni untuk baju kurung nad, baju jubah, baju kemeja suami dan baju tshirt dia je. Baju tshirt nad ada dekat laci almari cermin tu..Nakk buat macam mana, kita pakai mana yang ada. Jimat!!!...hehee..


Paham-paham jela orang laki, kita dah kemas, susun cantik lipat elok baju dia, tapi bila dia ambil, zapp, habis semua jadi tunggang langgang. Stress bila buka almari ni..hahaha. Memang dah lama nak cari box untuk letak tshirt mr mafia ni bagi nampak susun dan tak bersepah. Fikir, kotak macam mana sesuai? Kalau kotak sahaja, mesti sama je, dia nak cari baju dia, tunggang langgang baju dalam kotak. Sampaila nad tengok barang dekat Shopee ( pembeli online tegar di Shopee..hehee). Nad taip organize clothes. Paham-paham jela, dekat Shopee, macam-macam jenis barang ada.

Storage Box large Capacity Fordable Oxford Cloth Storage Box Steel Frame-66L

Scroll punya scroll, nampak Storage Box large Capacity Fordable Oxford Cloth Storage Box Steel Frame-66L. Tengok ok, ada zip bahagian atas dan bahagian depan. Jadi senang nak kemas dan ambil. Zip bahagian depan, senang nak ambil baju, takde la tercari-cari bawah baju apa, dan apa. lepas nampak, baca spesifik dia. Yang nad tengok ni jenis 66L. Macam-macam lagi kelebihan dia.

Tak terus beli lagi, baca pulak feedback dia. Ramai komen dan paling penting tengok gambar orang bagi. Woww memang besar dan bagus. Apa lagi masuk cart. Nad beli 3 kotak terus..hahaa.


Hari Isnin kot beli, hari Rabu dapat, harini la..hehee. Dapat je terus buka..pergh, memang besar dan muat untuk semua baju tshirt mr mafia. Terus berkobar nak kemas baju dia.


Meh layan video ni, nad kemas baju mr mafia. Bukan baju je, nad kemas sekali kain langsir yang terpaksa disimpan dalam almari baju ni juga. Biasalah rumah mak mertua, banyakla barang dia.



Siap kemas..tadaaaa..nampak tak perbezaan dia. Namapk kemas sikit. Baju gantung tu memang semua baju nad pakai. Tak boleh dah nak susun lagi macam mana..hahhaa.Tu dah kira cantik..hehe. Hah, lega sikit mata ni bila buka almari, tak nampak bersepah. Cantik ok..kemass..fuh..berbaloi beli kotak tu.

Harga kotak ni RM14.50, shipping Rm4.55. Korang kalau nak boleh tekan link SINI.

Idrop Clothing File

Nad ada beli satu lagi benda untuk nampak baju kemas dan teratur. Benda ni kawan nad yang bagitau. Dia cakap benda ni dah viral..hahhaa. Nad pun tak tau. Diaorang kata benda ni ada dekat Mr DIY, tapi haritu kitaorang pergi, dah habis. Masa nad cari storage box ni, tak sangka keluar benda tu, apa lagi terus ambil beli..hahaa.


Benda tu ialah Idrop Clothing File Organizing System. Bentuk benda ni macam file, tapi ni untuk baju..hahahaa. Nad guna untuk baju tshirt dalam laci. Tu cara nad susun. Okla, dia tersusun rapi.





Hah ni rupa dia kalau korang nak nampak lebih jelas..hehee. Nak ambil pun senang. Kalau korang nak, boleh tekan link dekat SINI.

Jadi, korang rasa kemas kan..
hai assalammualaikum

Dekko

Kedai Dekko Di Melawati Mall

Kedai Dekko Melawati Mall, Barang Dekorasi Untuk Rumah - Semalam jalan-jalan dengan kawan UUM, kitaorang terjah tempat dekorasi-dekorasi ni. Salah satu tempat yang menarik ialah kedai Dekko ni. Ni pun kawan nad, Yaya( bergaun ) yang cakap, sebab dia pernah masuk sebelum ni. Apa yang bestnya, kedai Dekko ni ada barangan klasik tau..hehee. Kedai ni dekat tingkat Level 3, sama je dengan kawasan Kaison dan Mr Diy. Nad tengok pun berkenan sungguh. Meh nad tunjuk apa yang ada dekat kedai ni ye.

Banyak ayat-ayat ni dekat sini..Siapa suka letak ayat dekat dinding pergi la sini

Ni pasir dalam kaca

Pinggan mangkuk

Napak lawa kan

Ni moden sikit

Meja cermin

Ni yang klasik tu..ehhee..

Ada almari klasik sangat..berkenan tengok..hehee

Hah lawa

Tempat letak lilin

Hah ni unik, lampu macam untuk shooting.
Hah!!, korang boleh tengok dekat Melawati Mall. Tempat shopping mall lain nad tak pasti ade ke tak..huhu..


hai assalammualaikum

Susunatur : Susunan Lebih Kemas Dengan Tupperware - Kalau dulu, tak suka sangat pun dengan tupperware ni, tapi sejak nad tengok youtube, orang putih punya, tengok part diaorang kemas pantry diaorang, nampak tersusun dan teratur . Bekas-bekas diaorang guna seragam dan nampak kemas. Orang perempuan dengan tuppaware memang tak dapat dipisahkan. Memang banyak tupperware dekat luar tu, tapi nak makanan berkualiti, mestilah pakai tupperware yang bagus. Nad dah terjebak dengan Tupperware Brands ni. Dahla cantik, ada warna dan corak yang menarik. Ikut kitala nak susun dan nak pilih yang macam mana.



Nad baru je dapatkan Tupperware brands ni..hahaa.siap dapat kotak pink yang comel tu..Dalam kotak tu ada bekas-bekas tupperware yang sederhana dan kecik serta dua botol. Bila dah ada tupperware ni, memang nad akan guna, bukan sekadar hiasan..hahaaha..Mesti ada je nak diisi.


Nad pilih yang sederhana sebab nak isi barang-barang kecik dan dimasukkan dalam peti ais.. Peti ais nad pun bukan besar mana..Untuk bekas tupperware macam ni memang sedang elok la kan..Korang boleh tengok..hehee..tersusun je kan..belum memang semua nad guna tupperware je. Sampai ke ayam, ikan, sayur nad guna tupperware.


Untuk bekas sederhana ni, nad isi buah yang sikit-sikit nad beli. Atau kacang, kurma, jenis kudapan yang selalu beli sambil layan tv. senang pakai tupeprware brands ni, amik je, buka terus makan. Taknak makan, dah boleh tutup semula.


Yang tupperware kecik-kecik tu, nad guna untuk benda-benda sikit, macam belacan yang nad buat, limau nipis , jajan anak yang tinggal sikit tu. Paham-paham je la budak-budak, kalau tak habis letak merata..hishh tak suka tau.


Botol air ni memang perlu sangat. sebab bila keluar wajib bawa betul air. Anak cepat kehausan..hehe..Botol kecik, dua warna hijau dan merah. Boleh isi air panas dan air sejuk. Bagus kan..air panas tu boleh juga..huhu..

Bekas tupperware yang nad dapatkan ni ada life time warranty ( tertakluk kpd terma dan syarat). So kalau rasa tak puas hati dengan tupperware tu bolehla bagtau dekat orangnya. Setakat ni, nad punya ok je..hehee..dah siap tersusun elok dah..hehee..Masuk peti ais pun ok. Buah strawberry dengan blueberri tu masih elok je.


Tupperware brands ni tengah ada diskaun, sebab tu nad grab..hahaa. Dahla dapat beg pink comel tu..hehee. Nad tengah tengok katalog tupperware ni dekat https://bit.ly/2v5mm8T


Kalau jadi ahli, lagila dapat diskaun banyak. Nak jadi ahli cuma serendah RM78 dan akan dapat Kit Bag hitam tu.

Mestilah ramai yang minat tupperware brands ni kan. Korang boleh dapatkan dengan Sarah, contact number 0122148807. Dia boleh COD Area setia alam/ Meru/ puncak alam/ bukit Jelutong/ saujana utama. Boleh pos juga!

Boleh tengok juga di
Facebook: https://www.facebook.com/seri.sury.tupperware/
Instagram: https://www.instagram.com/seri.sury/




Part bahagian dapur memang kena kemas selalu la, dah hari-hari ngadap dapur. Kira terapi bagi nad bila nampak semua barang tersusun, seragam dan kemas. Nak capai pun senang. bahagian dapur semua warna hijau..hehehe..Nak kena guna tupperware brands ni..hehee..