hai assalammualaikum

Legoland Malaysia : 5 kawasan Theme Park Legoland Yang Lain Part 2 - hahahaa..maafla..entry legoland belum habis lagi..sebab nak cerita semua apa yang ada dekat legoland ni..kang korang pergi bolehla jadikan blog nad sebagai sumber..hahaa..poyo tak..ok, entry sebelum ni nad ade cakap yang Theme Park ade 6 kawasan tema dan salah satunya nad dah cerita dekat  SINI iaiatu Minil land. Sekarang nad nak cerita 5 kawasan lagi..

Sebenarnya masuk je dalam Theme Park korang akan nampak Lego Technic dulu baru Lego Mini LAnd..tapi nad cerita dulu Miniland..hehee..sebab Mini Land paling banyak gambar..hehee..

2) LEGO TECHNIC


i) Project X Technic Test Site
- Pergh permainan ni memang menyeramkan.. Nad tak dapat naik, bukan sebab takut tapi adala perkara yang perlu dielakkan..hahhaa..Sejenis permainan roller coaster, tapi hanya dibenarkan 1- 4 orang je boleh naik dalam satu kereta. Sebab kereta tu ngam-ngam masuk untuk 4 orang...hehee..Die punya tinggi..jangan tanyala..kita yang tengok pun berderau..hahhaa..tapi memang syok..


kann..kann..syok kann..hehee

ii) Aquazone Wave Race
Korang perlu naik je , lepas tu die berpusing..makin laju kot kalau tak silap..Ade tembak-tembak..boleh tembak orang yang tengah main tu..hahaha..




iii) Lego Mindstorm and Academy

Dalam ni sebenarnya boleh masuk tapi nad tak masuk..sesuai untuk perkembangan budak-budak untuk membina lego..Mak bapak budak pun boleh join..hehhehe



3) Imagination


-  Dekat Imagination ni ade 6 tempat tapi nad pergi beberapa je..yela nak survey tempat lain jugak..kang tak sempat kan..so mana yang nad pergi nad snap je..

i) The Kids Power Tower
- Tengok permainan dia macam duduk lepas tu korang kene tarik ke atas sendiri..hahaha..tengok kekuatan korang..



ii) Lego Studio
 
Dalam ni ade pengembaraan Lego dalam bentuk 4D..waktu dan bayaran boleh dilihat seperti di atas..Tempat ini boleh dimuatkan seramai 500 orang dalam satu masa.

iii) The Observation Tower

Tower ni kita naik  untuk melihat keseluruhan LEGOLAND® Malaysia Resort dan kawasan sekitarnya. Dia akan berpusing 360 darjah dan naik ke atas sampai la die turun balik..fuh bestt oo..

Ni view daripada atas




4) LEGO KINGDOMS

i) Castle stage 
 


 
ii) Dragon Apprentice
- Permainan roller coaster..tapi yang ni tak mencabar sangat..hehee.ade lagi satu yang mencabar..korang lalu dalam castle atas ni..




5) LAND OF ADVENTURE


i) Dino Island
 - mainan yang dekat belakang gambar tu best sangat..tapi kerana masa tak mencukupi tak dapat main..huaaa..cadang nak tukar baju basah untuk pergi Waterpark tapi dekat Waterpark pun banyak mainan..tak dan nak naik tu..Ala mainan yang naik roller coster then masa turun habis basah kene air..hehee..tak pernah naik pun..




ii) Lost Kingdom
Masuk dalam amik pistol yang diletaak dekat situ..Mula-mula pelik ape yang ditembaknya..rupanyan tembak warna merah..entahla..nad punya pistol rosak..hahaa..dapat kosong markah...hahaha

  

6) LEGO CITY
- dekat lego city ade shipyard, driving scholl, and boating school..Naik keretapi tu perlu untuk lihat keliling taman lego ni..hehee..pon..pon..pon..
 



Jangan risau kat sini banyak kemudahan yang disediakan

Antaranya:

● Stroller Rental 
● ATM Machine
● Surau
● Tandas
● Cafe
● Restoran
● Locker Rental
● Smoking Area
● Photo Booth
● Game Booth
● Booth Makanan/Minuman
● Kedai Cenderamata
● Photographer Legoland

Tak habis explore sebenarnya..nak buat macam mana 2 hari 1 malam. Sehari je dapat ronda..tu pun termasuk nak pergi Waterpark..ayoyoyo..Cerita selanjutnya tentang Star Wars pulak...
 

Entry sebelumnya boleh baca dekat sini:

1) LEGOLAN MALAYSIA : BERCUTI DI LEGOLAND MALAYSIA BERSAMA KBBA 

2)  LEGOLAND MALAYSIA : THEME PARK LEGOLAND ( MINI LAND ) PART 1













Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Mg seronok sgt ni. Klu nk pg sni mg kne stay 2 hr skurangnya klu x mst x puas main ni

    ReplyDelete
  2. Sy nampak ada 2 wajah yang sama...kembar ke tu? hehe...

    ReplyDelete
  3. kalaulah johor n perak tu dkt nak juga yui terjah..hihihi

    ReplyDelete
  4. alahai macam best la plak tapi xberkesempatan lagi nak ke sana uhuk2

    ReplyDelete
  5. Huhu sronoknya dpt pergi cna. Lya x pernh lgi smpai cna

    ReplyDelete
  6. Masa suntuk sgt kan. Nnt kita repeat lagi.hihihi

    ReplyDelete
  7. cantiknya kawasan..blum pnh lgi pergi.. ada rkzi insyaallah akan jejak..seronok tgk nad n kawan2... jeles ni..heheheh ^__^ enjoy

    ReplyDelete
  8. adik nadia, good review dik, akak pernah lalu legoland tp tgk dari jauh je...just pi kt puteri harbour je sebab bawa Qi main kt dalam indoor games...nanti qi besar sikit akak mai sini tau rujuk blog nadia...yeyyyyy sonok ye korangggg

    ReplyDelete
  9. cantiknya ..seronok dapat pergi sana... happy time

    ReplyDelete
  10. teringin nya nak pi..hujung tahun ni harap2 kami sampai ke sana.>:)

    ReplyDelete
  11. teringin nya nak pi..hujung tahun ni harap2 kami sampai ke sana.>:)

    ReplyDelete
  12. Wahh best.. meriah.. klu saya mesti melekat dah kat kawasan air tu.. :D

    ReplyDelete
  13. Enjoynue korang... Papaglamz naik kereta api tu je senang. Terus pusing. Siap balik. Anak merengak kepanasan.. Huhu

    ReplyDelete
  14. syoknya...permainan nk boleh main pon best2

    ReplyDelete
  15. Seronoknya dapat naik roller coaster tu nad..baru adventure sikit :p

    ReplyDelete
  16. seronoknya lahaii. memang syok kalau dapat terjah semua sekali kann

    ReplyDelete
  17. seronoknya lahaii. memang syok kalau dapat terjah semua sekali kann

    ReplyDelete