Articles by "legoland"
Showing posts with label legoland. Show all posts
hai assalammualaikum


Promotion Hotel Legoland - Satu lagi bestnya bila sampai Legoland ialah ko dapat check in dekat Hotel dia..hehe. Hotel bukan macam hotel lain, putih je semua, hotel dekat legoland ni bercorak dan mengikut tema. setiap hotel lain-lain tema. Tapi haritu nad dapat hotel yang sama sebelum adanya Fariza..hehe..Korang boleh baca entry nad review Hotel Legoland ni. Tapi entry ni nak bercerita juga..hehee..sebab ada promotion sempena Pesta Halloween.


Sempena Pesta Halloween LEGOLAND® Hotel juga akan memaparkan Promosi khas Hari Halloween Day & Night  
Booking period:
antara 25 OGOS - 30 Oktober 2016 
Stay Period:
antara 18 September - 31 OKTOBER 2016

Apa yang korang akan dapat
• Sarapan harian
• Makan Malam untuk 2 orang dewasa dan sehingga berumur 3 kanak-kanak di bawah 6 tahun (dewasa ke-3 atau kanak-kanak di atas 7tahun dikenakan bayaran pada RM95 / dewasa & RM50 / kanak-kanak)
• Halloween Brick-Or-Treat Commemorative Brick (satu bata setiap kanak-kanak di dalam bilik, sementara stok masih ada)
• Aktiviti Day & Night Hotel Halloween

Tambahan pula, anda akan dapat menikmati pelbagai aktiviti yang menarik yang akan dianjurkan oleh hotel. Aktiviti Day & Night Hotel Halloween termasuk LEGO® Mewarna, Witch Building Speed ​​Challenge Cat, Hantu Bowling, Three Witches Magic persembahan muzik, Little Chef Pastry Membuat dan banyak lagi.

Terma & Syarat:
- Tawaran ini hanya boleh didapati di laman web rasmi kami dengan jenis bilik yang dipilih.
- Tawaran tidak boleh digunakan bersama-sama dengan promosi yang lain (s).
- Pemberian Room & pakej promosi tertakluk kepada availabilities.

Bilik dekat legoland ni ade beberapa tema tau iaitu
1) Pirate
- Pirate Themed
- Premium Pirate Theme
- Pirate Themed Deluxe

2) Adventure 
- Adventure Themed
- Premium Adventure Themed

3) Kingdom 
- Kingdom Themed
- Premium Kingdom Themed
- Kingdom Theme Suite

Untuk yang booking Hotel Legoland, perlulah pergi ke reception di Lobby untuk ambil kad bilik. Dia akan bagi dua access card. Access card tu penting, sebab nak naik  lif ke bilik korang kena access card tu dekat lif, baru boleh tekan tingkat berapa bilik korang. Kalau tak, mereput la korang dalam lif..hehee. Inilah salah satu safety yang dibuat pihak Hotel Legoland.






Haritu nad dapat bilik Primium Adventure Themed Room. Kalau dapat lain bilik seronoknya la. Semua lengkap dalam Hotel ni. Katil Orang Dewasa, Katil kanak-kanak, Bilik mandi, Kelengkapan dapur, peti seju bawah meja katil orang dewasa. Datang sini takyah bawak towel dan peralatan mandi, sebab semua dah disediakan. Tapi kalau nak bawak juga, tak salah pun.

Info Adventure Theme Room Legoland Hotel Malaysia
- Bilik ini boleh menampung sehingga 5 orang (maksimum 3 Dewasa sebilik)
- Katil bersaiz King
- Definisi tinggi televisyen panel rata
- Ruang tidur kanak-kanak sendiri dengan katil dua tingkat, tarik keluar katil beroda dan unit hiburan (boleh memuatkan sehingga 3)
- Bata LEGO untuk membina dengan sepanjang penginapan anda
- Penyaman udara
- Peti sejuk mini
- Pembuat kopi
- Vanity / stesen kerja
- Pengering rambut
- Kelengkapan tandas percuma

Permainan untuk anak-anak 

Bestnya kali ni sebab ada Fariza. Jadi kalau masuk dalam Hotel Legoland ni, kalau ada anak-anak memang best, sebab macam-macam aktiviti korang boleh lakukan dekat dalam Hotel Legoland ni. Dalam hotel ni pun akan ada persembahan di bahagian Lobby Hotel 



Hah!!..ni tempat untuk anak-anak bermain. Tengoklah dia tu,seronok ada kawan. Tempat ni depan Restaurant dekat Lobby Ground Floor.



Tengok bilik pun anak-anak dah suka, lagi suka bila ada permainan Lego. Hah!! nampak Fariza tu, ditaburkan lego terus senyum. Mainla kau, walaupun tak pandai lagi..hahaa..


Lagi satu permainan ialah harta karun. nampak monyet tu, dalam tu ada harta karun permainana Lego. Korang kena jawab soalan kuiz yang disediakan di meja katil orang dewasa. Baik korang selesaikan kuiz ni sebab korang boleh bawak balik Lego dari Legoland ni oii..Dari jawapan yang korang buat tu la dapat buka harta karun ni. Kuiz tu berbentuk nombor, dan cluenya semua ada dalam bilik je. Mommy berusaha buat untuk Fariza..ehehe..


Seronok dia dapat habiskan kuiz ni..haahha..Inilah hadiah dia.


Dan ni ucapan Fariza kepada warga Johor..hehee..

Dekat Hotel Legoland ni ada macam-macam, dari Lobby, restaurant dan swimming pool. Semua tu nad ada cerita dekat  Review Hotel Legoland: Hotel Yang Sangat Best Di Nusajaya Johor . Korang bacala ye.

Parking Free 
Untuk mereka yang booking Hotel Legoland, boleh parking dekat bawah hotel sebab complimentary parking. Walaupun dekat situ dia tulis RM50 per entry tapi sebenanrnya dia free. Bila korang nak check out, korang bagila card access bilik sekali dengan tiket parking untuk cop tiket parking tu free. Tu je. Tak pun kalau was-was,masa korang nak check in, cakapla pasal tiket parking tu. Check in pukul 4 petang, check out pukul 11 pagi. Tu masa nad la.

Puas Hati Duduk Hotel Legoland
Overall, nad berpuas hati sangat-sangat dapat datang ke Legoland dan dapat stay dekat Hotel Legoland. Walaupun 2 hari 1 malam, memadai la dapat merasai keseronokan di sini. Staff-staff dekat sini semua mesra alam, dari reception, restaurant dan room servis. Macam kejadian malam tu, aircond macam lambat je sejuk, jadi kitaorang call dan maintanance datang cepat je. Rupanya kami yang tersalah pasang..ahaha..takpe nak tengok staff di sini bekerja macam mana. Apa lagi korang, cepat-cepatla booking Hotel ni, tengah ada promotion gitu..

Untuk makluman lanjut boleh layari www.legoland.my atau hotline 07-5978888.

hai assalammualaikum

Pesta Halloween Di Legoland Malaysia - Ni kali kedua nad pergi ke Legoland Malaysia. Bila kita dengar Legoland, teruja sangat nak datang sebab taman tema ni dikelilingi dengan permainan Lego, dan pelbagai replika yang dibentuk menggunakan Lego. Lagi-lagi kalau korang ada anak, lagi suka diaorang. Sehari mesti tak cukup, kena dua hari baru puas..hehee. Rasa dua hari pun tak puas..hahaha. Datang sini memang takkan jemu, sebab banyak aktiviti yang dijalankan dekat sini. Bukan setakat Lego,ada aktiviti dan permainan lain yang dijalankan dekat sini dan salah satu aktiviti yang dijalankan sekarang ialah Pesta Halloween.



Mulanya ingat nak cari baju halloween untuk Fariza,tapi masa tak cukup..hahaa..Mr mafia asyik kerja je. Jadi pendamkan jela. Pesta Halloween dah berlangsung sejak 16 September dan akan berakhir pada 30 Oktober. Dan haritu nad turut serta dalam pelancaran Pesta Halloween di Legoland ni. Selalu kita tengok Halloween dekat televisyen, orang pakai macam-macam custome, pastu halloween ni keadaan macam berhantu je kan..hehee..kat Legoland pun banyak hantu..hehe..Bestnya korang boleh masuk dalam Legoland Theme Park sampai pukul 9 malam. Tapi untuk tema Halloween ni dia start dari pukul 4 petang sehingga 9 malam.

Decoration Tema Halloween





Masuk dalam Theme Park macam-macam decoration tema Halloween dalam tu. Pergh!!memang best la..Baru rasa Halloween. Hantu pun banyak dekat Legoland..hheee..kalau waktu malam lagi best, sebab malam-malam hantu ni menakutkan..hahaha..

Majlis Pelancaran Parti Halloween


Lepas tu terus kitaorang ke LEGO Kingdom, untuk majlis pelancaran Party Halloween ni. Macam-macam aktiviti ada dekat situ. Ucapan dimulakan dengan kata-kata aluan orang kuat besar Legoland. Encik Young Pil Kim, Pengurus Besar (Interim) LEGOLAND Malaysia Resort ( tengah )



Pengenalan LEGOLAND Malaysia Resort Halloween Brick Or Treat Party Nights Celebration oleh Encik Casper Bonavent, Pengarah Operasi dan terakhir sekali ucapan oleh Puan Sandy Soh, Presiden PUDU Rotary Club.



Dua orang adik beradik. Anak blogger kak Nannie Isa
Masa majlis pelancaran tu, ada pertandingan kostume untuk kanak-kanak. Macam-macam pakaian kostume korang boleh nampak. Dan paling meyeramkan ialah hantu pocong. Terlompat-lompat dia di siang hari..hahaha..mau tak seriau walaupun siang. Kostume yang lain ada snow white, labu, batwoman, spiderman dan macam-macam lagi la..Sporting sangat budak-budak ni. Enjoy habis tengoknya. Walaupun panas, budak-budak enjoy pakai baju halloween.



Dan lapan orang terpilih sebagai kostume terbaik. Jadi nak tau siapa pemenang, budak-budak terpilih ni kena menjerit,..siapa yang dapat menarik perhatian juri dialah pemenang.

pemenang pertama
pemenang kedua
Dan pemenangnya, semestinya Hantu pocong tu. Ni anak kawan blogger nad Nannie Isa. Bagus sangat anak dia, apa maknya suruh buat dia buat je. Memang wajib jadi pemenang. Memang layak pun. Nombor dua yang pakai rabbit dekat kepala tu.




Yang lain dapat saguhati


Semua gembira dan seronok.








Makanan dekat situ pun tema Halloween. Ada macam ulat la,mata, labu muka berhantu. Nad paling suka tengok makanan jejari tu..hahaa..Gerun pulak nak makan. Macam makan jari sendiri..hahaa..

Aktiviti Yang Dijalankan Sepanjang Halloween








Beberapa aktiviti telah dijalankan untuk Part Halloween Night, antaranya Halloween Show ‘Monster Catcher Mayhem’, ‘Lord Vampyre’s Ballroom Maze dan jugak ‘Spooky Miniland Tour’. Semuanya aktiviti ni bertempat di Castle Lego Kingdom.


 Ini pulak membina replika pumpkin daripada lego.


Ada juga aktiviti menconteng muka. Fariza tak terkecuali..hahaha..comel je litlle spider ni kan tidur.


Kalau selalu kita tengok dekat tv, budak-budak akan pergi satu rumah ke satu rumah untuk minta satu barang, hah!! dekat sini pun ada tau. Aktiviti ‘Brick or Treat Trail’. Untuk permainan ni, masa entrance masuk tu, korang cakap nak mintak kertas chop untuk Halloween ni. nanti dia akan bagi seperti dalam gambar yang nad letak ni.



Lepas tu korang pergi la kesetiap checkpoint yang diberi. Ni la pondok setiap checkpoint tu. Disetiap pondok checkpoint ada zombi dan hantu menuggu korang..hehehe.. Korang kena explore 10 chekpoint dan collect kesemua stamp dari setiap chekpoint untuk dapatkan limited edition brick lego halloween. Paling penting, korang kene pergi checkpoint satu dulu, baru boleh ke checkpoint lain sama ada nak ikut turutan atau tidak. Ingat!! pergi checkpoint pertama dulu.

Ada 10 pondok checkpoint dan setiap pondok ada aktiviti masing-masing. Dari situ korang akan dapat hadiah goodies dari penaja yang terlibat. Antara penaja hadiah adalah Milo, Julies’s, Staedler, Ribena, Haribo, Canon dan banyak lagi. Teruja nad dapat macam-macam hadiah..hehe
1st Hut: Collect Halloween Brick or Treat bag and complete LEGO® Star Wars™ Miniland activity.
2nd Hut: Find hidden LEGO® bats and count them
3rd Hut: Loudest and scariest laughter with the Witch
4th Hut: LEGO® Monster - memory games
5th Hut: Registration for Lord Vampyre’s Maze and gets your stamp
6th Hut: Help the LEGO® spiders find their home!
7th Hut: Floating LEGO® pumpkin
8th Hut: LEGO® ring toss
9th Hut: Mummy Bowling
10th Hut: Guess the weight of LEGO® Bats replicas







Haritu juga akan ada zombi dan hantu berkeliaran di LEGO Kingdom dan Miniland. Berjaga-jaga la korang. Kot-kot ada yang akan kena tangkap dengan hantu ni..ehhee..takdela gurau je. Hantu pun pandai bergurau ok. Ada juga persembahan tarian daripada zombi-zombi ni.


Nad tengok gambar sendiri pun rasa nak pergi lagi. Korang pergilah, bawak anak-anak, mesti diaorang suka. Lagi-lagi kalau korang pakaikan baju Halloween dekat anak-anak korang, sebab apa, sebab anak-anak yang pakai baju Halloween boleh masuk percuma bebeh..wowww..Ingat Part Halloween Night ni bermula 4 petang sehingga 9 malam. Satu entry masuk RM85.

Jom ramai-ramai pergi Legoland
SELECTED DATES    : September (16-17, 23-24, 30)   October (1, 7-8, 14-15, 21-22, 28-29) 
TIME     : 4pm – 9pm @ RM85 per entry
LOCATION : LEGOLAND® Malaysia Resort’s Theme Park
LOCATION HALLOWEEN : LEGO® Kingdoms

Untuk makluman lanjut boleh layari www.legoland.my atau hotline 07-5978888.