hai assalammualaikum

BB Cream Safi Balqis White Trilogy - Setiap kali nad keluar, nad suka pakai BB Cream daripada foundation. Sebab ape? Sebab bila pakai foundation,kulit nad akan jadi berminyak dan nampak makeup tak rata. Lagi-lagi kalau time berpanas atau berpeluh, akan nampak lagi tak elok. Jadi nad lebih prefer BB Cream sebab die lembut dan tak berat serta terus meresap ke dalam kulit. Selalunya bagi yang nak baru-baru belajar makeup atau tak suka pakai makeup, boleh pakai BB Cream.

Nad nak review satu BB Cream yang nad baru je pakai. Produk ni pun dah dikenali sejak dahulu lagi, dan sekarang dia buat penambahan iaitu BB Cream. Siapa tak kenal, produk keluaran Safi kan. hehee..Rangkain penjagaan wajah yang dilengkapi dengan pembersih, penyegar, krim pelembap dan kini BB Cream Safi White Trilogy.


Nad ni kalau memilih makeup kene hati-hati kalau tak membazir, dan tak sangka BB Cream Safi White Trilogy ni sesuai dengan kulit nad. Botol dengan saiz yang kecik, boleh dibawa ke mana sahaja. Apa yang nad suka, bila nad apply je dekat muka, dia nampak natural dan macam tak pakai make up ok. BB Cream Safi White Trilogy ni seperti meresap terus ke dalam kulit sebab kan muka akan jadi lembut dan tak berat. Lagi satu dia tak melekit.


Hasilnya: Kulit menjadi halus, mulus dan cerah sempurna.

BB Cream Safi White Trilogy ni tahan sampai ke malam. Pada nadla, dan muka still lagi maintain dan tetapkan warna kulit kita. Dan lagi best, bila berpeluh dia tak effect apa-apa. Still gorgeous gitu..hehee.. Dan ia amat sesuai untuk kaun hawa ni pergi solat dan cuci. 



Krim BB SPF30PA++ SAFI BALQIS White Trilogy bertindak menutup cela, melembap kulit serta menyamaratakan tona sebelum menggunakan solekan. Ia digunakan sebagai asas solekan dan pelindung UV sambil mencerah kulit dengan sempurna dan selamat.
SAFI BALQIS White Trilogy dengan formulasi Arbutin, Nano BioWhite dan Kiwi bertindak menerusi 3 lapisan kulit* untuk 10 aksi pada kulit wajah**:
  • Menutup cela
  • Menyamaratakan tona kulit
  • Melindungi dari sinaran UV
  • Mencerahkan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Litupan sempurna tanpa menutup pori-pori wajah
  • Mengekalkan lembapan
  • Melembutkan kulit
  • Menghaluskan kulit
  • Melicinkan kulit

Tapi bagi yang muka berjerawat, BB Cream ni tak full coverage, jadi akan nampak kesan lagi, jadi kalau nak tutup jerawat boleh tambah sedikit foundation atau guna concealer. Biasalah, BB Cream kan jenis yang tak pekat dan lembut gitu. Jadi kepada mereka yang rasa malas nak makeup dan nak nampak cantik dalam keadaan yang natural boleh gunakan BB Cream White Trilogy ni dengan harga RM19.90.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. setia dengan safi balqis dari dulu sampai sekarang. heeee ^^

    ReplyDelete
  2. nk try pkai jgk la..
    yg safi rania pon ade bb cream kan..

    ReplyDelete
  3. Kite tak boleh pakai krim nanti muka minyak je, tapi kite pakai dia punya skrub ke amenda ntah :)

    ReplyDelete
  4. Nad,
    Kak.nina jarang make up but anyway, thanks info
    Nanti boleh try...
    Mmg mulus kulit Nad pas sapu BB Cream.

    ReplyDelete
  5. Makin comel la lepas ni kan? :)

    ReplyDelete
  6. Kawan ena pakai yang ni, memang cantik kulit dorang, bersih je.. tp bila ena pakai, jadi buruk.. huaaaaa.. Mencik

    ReplyDelete
  7. kadang2 akak pun fikir faundation dah tak releven dah sekarang.sebab kita lebih suka makeup yang ringan dan semulajadi..kan???BB cream jugak yang best..tapi akak guna jenama lain..heheh

    ReplyDelete
  8. Akak selalu pakai bb cream...tp yg safi ni tak pernah lagi...next time boleh try..tq for sharing ya...;)

    ReplyDelete
  9. BB cream untuk kelihatn lebih cantik... hehehe... next time maybe try ini lah....

    ReplyDelete

  10. assalamualaikum nad...singgah sini yer...

    ReplyDelete
  11. MCM OK JER... NK CUB AJUGAKLA..B4 GUNA BB COSMODERM...

    ReplyDelete
  12. cam bagus je BB cream ni ek, boleh cuba lepas abis yg k lily guna skrg ni ek

    ReplyDelete
  13. tak tahu pulak balqis ada bb cream..menarik ni

    ReplyDelete