hai assalammualaikum

Jajan Rokok - nad nak cerita pasal jajan atau makanan ringan. Bukan pasal rokok yang membahayakan kesihatan..tapi jajan rokok ni masuk mulut, kunyah dan sedap..hehe..kenapa dipanggil jajan rokok..tak taula..dah dulu time masa budak-budak panggil jajan rokok..mayb bentuknya panjang macam rokok..lepas tunkalau nak makan kekonon hisap rokok..berlagak..hahaha..tu takpe..tapi jangan rokok yang berasap tu..memang cek tak suka..


Ni la rupa jajan rokok tu.. Ada macam-macam perisa..coklat, strawberry dan lain-lain..yangbmacam nad beli ni berbintik-bintik. Kalau dekat rumah mak, kene beli sebotol, sebab anak buah ramai..berebut memasing nak makan jajan rokok ni..sedapp..

Ni nad beli dekat pasar malam..beli dalam RM 3 je..sambil layan tv sambil makan jajan rokok ni..aummm...

P/s: jangan hisap rokok yang berasap tu..boleh mendatangkan bahaya kepada diri dan orang lain..katakan "TIDAK" pada merokok..(macam iklan gitu).. 
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. kudap kudapan sambil tengok tv ehh kak nad. heheh ^^

    ReplyDelete
  2. mmg sedappp...kalau dh start kunyah,payah btl nak benti.hihi.salam kenal dr akk...akk follow sini ye.. :)

    ReplyDelete
  3. Oh..adik2 akak dulu pun panggil jajan rokok..padahal kuih belanda

    ReplyDelete
  4. suke jgk mkn rokok ni..
    haha..
    sedap.. mkn smbil tgk tv sedar2 dh habis..

    ReplyDelete
  5. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    ReplyDelete