hai assalammualaikum

Kasut Wedges Menjadi pilihan - Perempuan dengan kasut memang tak dapat dipisahkan. Kalau dulu, nad suka pakai kasut tumit tinggi yang berapa inchi ntah..tapi masyaallah..sekejap je pakai sebab sakit kaki jalan jauh..hahaha..konon nak nampak anggun kan..lepas tu terus pakai kasut bila berjalan..nampa rock sikit..

Pastu masa study cari sandal..kasut yang flat rata je..tapi macam nad nampak pendek..haha..sangat tak bergaya..tapi tetap pakai sebab nak pergi ke kelas kene cepat..jalan kene laju..jadi time berjalan je pakai ayu-ayu gitu..Lagi satu nad tak boleh pakai kasut yang tutup belakang nanti cepat melecet..adehh..meyeksa betul..


Nak cari kasut yang sesuai memang payah. Last sekali nad ada terbeli kasut wedges ni..memang sesuai dengan nad. Tak sakit pun..selesa je. Apa yang bestnya wedges ni, sebab tapak dia besar..so, wedges ni boleh tampung berat nad..ala berat nad bukan berat sangat..tak sampai 40 pun..sobsobsob..Bila nad pakai kasut wedges ni rasa konfident nak berjalan..macam model gitu..ahhaha..takde nak rasa tergolek-golek pun..terjatuh ke..sebab tapak dia besar kan..

Kasut ni la salah satu kasut wedges nad ada..hehe..eh silap ade lagi satu tapi nad suka pakai yang ni..hahaha..pernah sampai terkopak tapaknya tapi hantar dekat kedai baiki kasut, die jahit tapaktu..alhamdulillah elok balik sampai sekarang..


Tumit wedges ni betul-betul ebrada di bawah kaki ( dari belakang kasut , di tengah dan di depan). Tak semua kasut wedges tu tinggi..ade yang rendah bergantung kepada tahap ketinggian yang biasa membezakannya adalah bentuk dan panjang tumit.

Kasut ni takdelah nampak tinggi walaupun bertumit tapi lebih senang untuk berjalan dengan lebih stailista. Nak jalan laju pun boleh..ahhaa.. Kasut ni sesuai dipakai untuk semua jenis pakaian seperti skirt, seluar mahupun dress..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. wedges mmg best pkai..
    kalo tumit tinggi mmg saket kaki..
    huhu

    ReplyDelete
  2. Wewittt wedges putih menyerlah nad pakai...akak ada byk wedges...tp sejak ada Qi huwaaaaaaaaa wedges tu dipandang sepi...semua akak pakai shoes biasa je...

    ReplyDelete
  3. Muda2 dulu selalu jugak la pakai wedges..dah beristeri dan beranak pinak ni akak pilih pakai kasut saje..ke arah wanita muslimah katanya...ekekekek...

    ReplyDelete
  4. Cantik kasut tu Nad.. asalkan selesa dah oklah sbb mmg dah cantik kasut tu.. :)

    ReplyDelete
  5. chezzy wedges sedap #tetiba :P

    ReplyDelete
  6. Sis dulu memang kalau pakai kasut tinggi mesti tak sah kalau tak tinggi 3 in tapi la ni kasut macam ni aje lah yang sesuai buat sis..

    ReplyDelete