hai assalammualaikum

Primium Dessert / Pencuci Mulut Di KFC - tak tau la pulak selama ni dekat KFC ade dessert bagai..haha..selalu pergi sana makan snack plate, dinner plate, beli ayam dalam bakul satu set, burger, potato wedges..amboii nak keluarkan semua menu dalam kfc..hahaha..tapi sekarang kfc dah ade dessert dia..nad tau masa nad jalan-jalan dekat klcc..masa tu baru dapat makan kfc setelah sekian lama tak makan..hahaha..Masa tengah order nampak pencuci mulut primium KFC ni..macam sedap je..jadi orderla..nak rasa kan..


Pencuci Mulut Primium di KFC ni ada tiga jenis, iaitu Tartufo, Tiramisu & Profiteroles..setiap satu harga RM5.80..tapi haritu nad beli macam RM5..hahaha..maybe dah naik harga kot...kihkihkih...Percubaan pertama nad beli Tiramisu...sebab tiramisu ni memnag sedap..nad sangat suka..jadi nak rasa la sama tak Tiramisu KFC ni dengan dekat kedai Kek tu kann..


Ni la die rupa tiramisu ni..sekali makan..pergh sedap weeii...lembut..die punya rasa masuk ke tekak..hahahha..ni la tiramisu yang paling sedap..kihkih..tapi ni dekat KFC KLCC..tak tau la tempat lain..sama kot..takkan tak sama kann..hehehe..Jadi tak sia-sia beli dessert ni..


Kali kedua nad rasa pencuci mulut ni harini..tadi keluar pergi tesco, alang-alang makan KFC terus. Pastu ingatkan nak makan tiramisu lagi tapi dah habis..jadi jejaka mafia pilihkan dessert namanya Profiteroles..hahaha..nama pun dah macam dekat luar negara Italiano kau..Profiteroles ni bentuk bebola yang disalut coklat..ade tiga biji je..coklat die banyak..hahaa..Rasanya tak menyesal jugak..haha..sebab bebola die lembut cuma coklat die banyak..hehee..tapi not bad..habis gak den makan..hehee..best sangat dengan bebola die, bila masuk mulut,kunyah lembut je..saje kunyah pelan-pelan..menghayati kan..hahaha


Lepas ni nak rasa Tortufo pulakla..ade kawan kata sedap..hehehe..Oh dekat Raya China ni..KFC ade buat promotion untuk KFC Golden Egg Crunch..KFC Golden Burger, dan macam-macam lagi..nad pun baru tau ade Golden Egg Crunch ni..ingatkan telur rupanya ayam..ni semua inani yang cakap..bhahahhaa...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Tetiba tekak rasa nak makan Kepsi esok ni.. hahahah

    ReplyDelete
  2. Beza sakan gambar kat atas dengan actualnya ya.

    ReplyDelete
  3. dah makan yg tiramisu, seriously sedap! :D

    ReplyDelete
  4. heheh. nani nak reepat lagi makan kfc ni. nak rasa dessert tu. yummeh :)

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap..lama x makan KFC ni.

    ReplyDelete
  6. Fuhh... sedap tengok ni. Saya pun baru tau ni. Thanks sharing Nad.. kena singgah ni nnti.. :)

    ReplyDelete
  7. Saya dah rasa Golden Egg Feast. Rasa sama je, maybe ayam dia lain sikit kot.

    Dan ya, harga dah naik.

    ReplyDelete
  8. Saya mendapat kad ATM yang sudah diprogramkan dan dikosongkan untuk mengeluarkan maksimum $ 400,000 BULAN, $ 20,000 setiap hari selama maksimum 4 BULAN. Saya sangat gembira dengan ini kerana saya mendapat saya minggu lepas dan saya telah menggunakannya untuk mendapatkan $ 140,000 sudah. CLIFFORD JACKSON Hacker memberikan kad hanya untuk membantu golongan miskin dan memerlukan walaupun ia menyalahi undang-undang tetapi ia adalah sesuatu yang baik dan dia tidak seperti penipuan lain berpura-pura mempunyai kad ATM kosong. Dan tiada siapa yang ditangkap ketika menggunakan kad itu. Dapatkan milik anda dari CLIFFORD JACKSON Hackers hari ini! Hanya hantar e-mel ke cliffordhackerspays@gmail.com.

    ReplyDelete