BILA SAYA TAU SAYA PREGNANT

in , , , by Nadia Johari, 12:34:00
hai assalammualaikum

Bila Saya Tau Saya Pregnant - Kalau korang perasan bulan tiga entry nad sikit je..pergh dalam sebulan ade sembilan entry je kauu..gilerr laa..hahhhaa..mana taknya bila kesihatan tu menganggu..ape yang menggangu nad..tengok tajuk pun dah tau kan..selama ni nad baca je orang pregnant tak lalu makan, lemah sana sini dan kali ni nad pulak rasai..fuhh..memang menguji ketahanan mental dan fizikal..daripada yang rajin telah menjadi malas..hahhaha. 

Bab ni memang part paling gembira sangat..siapa yang tak happy kan. Sebenarnya kami berdua tak merancang pun, kalau ada alhamdulillah..takda kami cuba sedaya upaya..main memang kene main..hahahaa...takkan lepas peluang kalau nafsu dah naik (oopss maaf kalau teett sikit)..sebab walaupun taknak pikir bab ni sangat tapi dalam hati nak sangat, lagi-lagi mr mafia..melihat kepada umurnya yang semakin meningkat tu ( berusia)..semestinya nak jadi daddy untuk pertama kalinya..dan aku nak merasa baby dalam perut..Allah dah makbulkan doa kami..

Sebelum setahun hasil perkahwinan, iaitu genap 8 bulan kawin, nad dah disahkan mengandung..alhamdulillah. Sebenarnya tak suspect pun mulanya, sebab nad ni jenis period tak teratur..kadang sebulan tak period, pastu datang..tarikh period pun lari. Lepas tu bulan 1 datang period then bulan 2 pulak tak datang period. Nad ingat disebabkan period tak teratur, jadi nad tunggu jela sampai habis bulan 2. Akhir bulan dua, malam je nad start muntah, penin, loya, penat. Nad tak pikir ape pun..ingat tak sihat..Lepas tu balik kampung..kat kampung pun sama..malam je start loya, penin..mintak mak urut, ingat badan lenguh sebab penat tapi lepas mak urut muntah..haishh pelik..lagi satu my breast membesar, sakit..uitt..ingat sebab nak period..tapi takde pulak..mak pulak pikir yang nad pregnant, mak suruh beli UPT test. 


Dengar je tu, nad taknak pikir lagi sebab penah keciwa dengan UPT test..haha.sebab penah dapat negatif sebelum ni..yela sebab tak pernah datang sebulan..rupanya period tak teratur..tapi kali ni nad doa banyak-banyak kalau betul syukur sangatt. Siang dua hari esoknya nad pergi beli UPT Test dekat farmasi Meru. Pergi naik motor dengan anak buah..hahaha..beli dua UPT Test..takut first buat tak jadi..so ada lagi satu kan..hehhee..lepas tu balik tu terus buat (nampak tak menyabar tak)..test je..Allhuakbar..dua line..rasa nak nangis je..syukur sangat..alhamdulillah..jantung dah berdegup laju masa tu. betul ke..macam tak caya je..pastu tunjukkan dekat akak nad, dia kata "yela tu"..Allah Maha Besar..dia sentiasa dengar doa umatnya..

Sayangnya waktu tu nad kat kampung, mr mafia dekat KL..kalau dia ada dekat mesti macam drama kan..peluk, cium..eh..eh..hahaa...tanpa lengah nad post gambar UPT Test dua line tu dekat dia..mula-mula dia hantar "betul ke".."alhamdulillah"..pastu tunjuk icon nangis..dok taula die nangis ke idok..hahaa..lepas tu mr mafia tak caya lagi..habis nad disoalnya.."macam mana sayang tau".."macam mana tau tu positif".."macam mana itu, macam mana ini"..adeh penatla bang..p la youtube tengok..hahha. 


Lepas tu, cek dekat klinik tapi tak scan..just nak confirm betul ke..sebab mr mafia takkan caya selagi doktor tak sahkan..haishh terpaksa la isteri pergi klinik. Nasib baik akak-akak nad masa tu ada. Pergi klinik pun positif..masa tu dia cakap usia kandungan 1 bulan 4minggu. Terus bagitau mr mafia confirm betul baru dia caya..alahai suami den..dan bestnya ni adalah hadiah harijadi mr mafia..suka la dia..

Lepas tu balik kuala lumpur, rasa tak puas hati ajak suami pergi scan. Nampak kantung je..takpela..sekarang baby dah masuk 3 bulan..alhamdulillah..

"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia"
"Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu"

Tolong doakan kesihatan kami berdua..semoga nad boleh lalui semua ni..
SHARE 17 comments

Add your comment

  1. tahniah nad..!! amboiii.. hihi.. soon to be mommy!!! take care okey.. pengalaman ada baby bump memg indah.. dah jd ibu lg laa indah.. =)

    ReplyDelete
  2. tahniah nad.. take care tau..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nad, alhamdullilah rezeki nad dengan suami. yeayyy sama bayalah dengan anak kedua sheila. miahahhaha. jaga diri bebaik ok nad.

    ReplyDelete
  4. Nadia, touching akak baca, akak selami hati nad...setelah 8 bulan kahwin Allah bg rezeki...syukur alhamdulilah...jaga baik2 ye, sis julia genap 5 bulan kahwin baru ada rezeki Qi :)

    ReplyDelete
  5. TAHNIAH. jaga kandungan baik baik.... ;))

    ReplyDelete
  6. Tahniah... Seronoknya... rasa mcm nk pregnant lg je..uhuhuhu

    ReplyDelete
  7. tahniah...dekat2 je kita , skrg saya dah 5 bulan...semoga semua selamat..

    ReplyDelete
  8. Tahniah Nad.. Doakan Kak Eyza plak tau pasni.. :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah nad. Alhamdulillah. Jadi diri dan kandungan baik2..

    ReplyDelete
  10. Tahniah..jaga diri baik2..baru lagi tu..jangan lasak2 sangt..:)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah :) tahniahhh :)
    take care kayy moga dikurniakan anak soleh/solehah yang sihat dan comel :)

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum nad...tahniah2 yer...mesti seronokkan bakal jadi mama dan papa x lama lg...:)

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah.. jg diri baik2 ya nad.. sbb ada lg.nyaw lain dijaga...

    ReplyDelete
  14. Tahniah Nad.. tahniah juga buat abg Mafia ye. Semoga dipermudahkan segalanya dan sihat... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  15. Assalam nadia,
    tahniah naa
    alhamdulillah
    moga segalanya dipermudahkan AMIN

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS