hai assalammualaikum

Mengidam Kuih Lopez - Sekatang pantang tengok orang pos makanan dekat facebook ka, instagram ka, blog ka..sebab kalau nampak sedap..air liur dah tertelan..lepas tu mesti suh mr mafia pergi beli jugak. Kalau tak mesti nad menangis kalau tak dapat..hahaha..macam satu makanan ni..kuih lopes..nama glamernya jennifer lopez..haha..gambar ni di post blogger yanty. Kuih ni jugak merupakan salah satu kegemaran nad sebelum pregnant lagi..dah pregnant lagi membuak-buak nak..

Apa lagi, terus bagitau mr mafia suruh beli jugak. Setakat ni nad ngidam benda yang simple dan mudah dicari..nasib baik la nad ngidam benda-benda gini, kalau ngidam nak kereta ka, nak rumah ka, kan payah..haaha..malam tu ada pasar, mr mafia pergi ke pasar nak cari kuih lopes yang ku idamkan..dekat rumah ni tak sabar nak makan ni..


Sampai je rumah, masa tu nak solat isyak, dia dah balik. Sebelum naik bilik nak solat nad tinjau-tinjau makanan dia beli, ade tak kuih lopes tu. Tak nampak kuih tu..ermm takpe tunggu dia cakap..tup-tup dia panggil, tunjukkan satu-satu makanan dia beli..dia cakap " sayang abang beli putu piring..ok tak".. Nad diam.. " ok2 sabar sayang, abang beli kuew teow".. Nad diam lagi..sabar ni.." Oo abang beli kuih dalamnya gula sama macam kuih lopes tu kan".. Nad senyapp..masa tu pikir takdela tu kuih tu..dah ade air mata ni.. " abang beli lauk pauk ni..ok tak".. Nad terus cakap". Takde la tu..terus nangis".. Pastu mr mafia cakap" sabar..sabar..ha!!!.. Lupa pulak ni ade kuih hijau, dengan gula..macam sayang nakk kann".. Ciss..dia mainkan kita..dahla mennagis ingat takde...terus naik atas solat...


Lepas solat turun, terus makan..dia beli 5 ketul..lima-lima habis..ahaha..kenyang malam tu..pastu kuih gula dalamnya tu pun nad bedal..kihkihkih...ok..tak meleleh dah mulut ni bila dapat makan..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. mgidam kuih lopeh xpe..sng cari..sng dapat..sng nk buat juge..tp kalo ngidam jenifer lopez..nayeee kawan wehhh heheee..

    ReplyDelete
  2. sedapnye. fyna pulak tak boleh makan. kompem pening.

    ReplyDelete
  3. tetiba akak pun jadi mengidam jugak..heheh

    ReplyDelete
  4. kalau first trimester boleh makan x kuih lopes ni? kandungan first, baru 10 wks. tp ngidam sgt kuih ni..xtau boleh makan dak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, tak sure pulak la lyana..rasa kuih ni takde ape kot..

      Delete