hai assalammualaikum

Bila Mereka Dah Jadi Ibu - Tahun ni ramai pulak yang nak dapat baby. Sana sini pregnant, memang ramai tahun ni baby akan keluar..hehee..tak terkecuali dengan Si Mona dan Molly..Siapa mereka?? Mereka adalah kucing-kucing kesayanganku..Diaorang dah jadi mak dulu sebelum aku..haaha..express naa..Kisah kucing-kucing ku semua, ada nad cerita dalam blog..diaorang lah kawan, teman ketika nad sunyi..sunyi ke!!..ahhaha..


Mona, awek Si Putih..Putihla kerjakan dia sebab die dah meroyan sangat..hahhaa..alih-alih Mona yang masih muda dah pregnant..hahhaa..masa nad morning sickness dan stay dekat kampung Mona dah melahirkan anak. Nad dah jadi nenek dah..Masa ni dia beranak dekat bawah tangga, jadi tak dapat tangkap gambar masa kecik lagi anaknya. Yang gambar atas selepas beberapa minggu..badanya warna kelabu mata biru..Mona beranak sekor je..


Tapi dah besar ni jadi warna hitam pulak..berstokin pulak tu..muka bertopeng..haahha...ape ke pelik weii..namanya Toto..haha..ntah macam mana dapat nama tu pun nad tak tau..secara spontan..


Tengokla tu dok bergurau dengan ibunya..



Selalu kita tengok kucing jantan ni jarang nak lekat dengan anaknya, tapi Putih lain sikit..dia sayang anaknya..kadang-kadang dia jilat..kadang-kadang dia main dengan anaknya..memang kucing bulu kembang gitu ke..hohoho..bagus putih ni..sekrang diaorang semua duduk luar sebab taknak bagi bulu diaorang merata..yela kami pun nak ada baby..hehehe..diaorang pun boleh survive ktat luar..toto kecik-kecik dah survive..gooddd..



Kucing nad lagi sekor. Ni kucing kesayangan sebab nad jaga sejak kecik lagi sebelum nad kawin lagi. Siapa lagi Si Molly..kucing yang tinggal dekat kampung. Semalam mak nad call semata-mata nak bagitau kucing nad dah beranak..serius ly..selama ni nad tak perasan pun perut dia memboyot..mayb sebab bulu dia yang kembang tu..tengok-tengok dah beranak..hahhaa..dapat dua ekor..Warna serupa bapak dia, putih kelabu gitu..bulu tak tau lagi nak kembang ke idak tu..nanti kita tengok na..pikir sat nama anak kucing dekat kampung tu..haishh..hahhaha..

Nanti i visit you ok Molly..tunggu na puasa ni mummy datang...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. comeynya baby dia yang baru tu.....

    ReplyDelete
  2. teringat anak kucing saya yang semuanya dah mati . . . .

    ReplyDelete
  3. nak beli kucing yang bulu lebat sekor tapi orang umah pulak x bagi..huhu

    ReplyDelete
  4. dolly la pulak
    pencinta kucing jugak ni

    ReplyDelete