hai assalammualaikum

Selamat Pengantin Baru Adik Bongsu - Baru sekarang nak update pasal adik kawin, takpela dia masih lagi pengantin baru..hahaha. Adik kawin 9 hb Mei 2015 tapi nad dah ade dekat kampung bulan 4 lagi..haha..sebabnya akhir bulan 4 tu nad dah start demam, dengan alahan lagi..masa tu mr mafia pun tak boleh buat apa, yela dia kene kerja nak cari duit, takkan nak teman kita 24 jam, jadi disyorkan untuk pulang ke kampung..jadi nad pikir baik nad stay sampai adik kawin..syoknyaa duduk kampung.

Dekat kampung memang best, udara yang segar, makanan semua disediakan..hahaa..masakan mak memang menambah selera nad..hehe..yela masa tu kemalasan masih ada..biasalah 1st trimister..paham-paham jele..mak pun manjakan anaknya..ni sayang makk ketat-ketat ni. mak masak ape pun masuk. Selama 3 minggu dekat kampung, pulih sedidikit demi sedikit sampailah adik kawin dah ok. Yela kat kampung ada anak buah boleh borak-borak..tu ok tu..



Dah nad dekat kampung, apa lagi tak boleh lari nak isi goodies untuk tetamu. Ingatkan boleh lari tapi tak boleh daa..haha..kene la tolong gigihkan diri isi goodies ni..sampaila anak buah kene tolong..kihkihkih..


Sampaila masanya..Nila adik bongsu..paling last sekali..semua dah kawin dah..tinggal cucu pulak nak kawin..hahaa..adik aku ni lain sikit dari kami semua. Kalau dulu kecik-kecik dia macam cina. Dah besar dia la paling cun..yeke..eh aku lagi cun..hahahhaa..pastu dia lapaling tinggi dan paling besar..hahahaha..


Dengan sekali lafaz, selamat dah adikku jadi isteri orang. Jadi isteri yang baik naa...pasni masak, kemas rumah naaa..hehehee..



Hari persandingan, tema kami kain songket sarawak. Kakak nad yang beli online..tak tau la dia beli berapa..kami bayor jele..kalau mahal, kami protes..hahaa..tapi nasib lawa.


Muka kami sama tak..ni la mak, kakak, kakak dan nad..hehee..mata bulat-bulat kann..


Ni la ayah nad..sekarang suka nor amik gambar..dok tau la kenapa..ke sebab dapat menantu photographer..hari-hari gambar dia disnap je..tu sebab suka bergambar sekarang..hahaa.



Puas bergambar tunggu pengantin, akhirnya pengantin pun berarak. Tema kuning-kuning gold gitu. Raja sehari kan..


Tempat nad kalau takde pertunjukan silat memang tak best..jadi sebelum duduk bersanding dekat pelamin pengantin akan dipersembahkan dengan silat..tak taula nama silat ni apa..hentam je sebut silat helang..hahaha..

Inilah keluarga nad..selesai dah semua..mak cakap " diah (nama panggilan dekat rumah)..dah habis dah ..semua dah kawin..mak nak pergi bercuti la..dekat Paris"..ambii makk..paris terus..hahaha..we are happy family...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours