hai assalammualaikum

Duduk Kampung best..tapi... - Kalau sebut kampung je..memang nad gembira betul..sebab duduk kampung ni best..depan rumah ada pokok-pokok..berbanding dengan bandar..kalau suruh duduk lama pun nad tak kisah..hahah..sebab petang-petang boleh keluar amik angin..

Macam-macam boleh buat dekat kampung..lagi pun dekat kampung ramai orang..ade adik beradik..ade anak buah..takdela sunyi sangat..tapi tu la..disebabkan nad ni blogger..dan kadang-kadang ada job, internet la paling penting..susah takda internet ni..tu la masalah dekat kampung ni..

Nad punya mobile data pun dah macam tak berkesan je. Sejak dua bulan lepas, umobile pulak dah macam buat hal, setiap kali topup, tak sampai berapa hari dah habis..tengok-tengok nanti dia cakap " your internet will corrupt when balance rm2".. padahal sebelum ni sebulan nad pakai ok je..sekarang..ermm

Dah kalau asyik makan duit je..kite kene topup je..pokaila mak oii..tu plan dengan adik beradik nak pasang wifi dekat kampung ni..kongsi adik beradik..kalau dulu tak heran sebab pakai broadband. Sejak kawin..broadband dah dimatikan sebab rumah mr mafia ada internet..huhuhu


Sekarang plan pasang wifi..sama ada unifi atau streamyx..kene pasang cepat..kalau tak nanti nad berpantang dekat kampung langsung takleh online kang..huhuhu..



Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. SELAMAT MALAM..RAJIN UPDATE BLOG YE :D

    ReplyDelete
  2. Mobile data sekarang cepat sngt telan dt.. saya pun guna streamxy.. alhamdulillah..tp kdng tu line ciput jg.. tp tk la macam mbile data ni...

    ReplyDelete
  3. Mobile data sekarang cepat sngt telan dt.. saya pun guna streamxy.. alhamdulillah..tp kdng tu line ciput jg.. tp tk la macam mbile data ni...

    ReplyDelete
  4. duk kg best . hmmm kalau pasang tm ade masalah kak , memang banyak kali la call dia baru baiki

    ReplyDelete
  5. Kalau internet mobile takda kuota memang syiok...dah tak perlu risau pape dah..

    ReplyDelete
  6. hehe...rumah kt kampung ada internet..since adik2 gila laa beronline.. kalau tak depa dok merayap je..nak pi cc la hapa la.. So, mak decide pasang tenet kat rumah.. makanya duduk rumahh dok dalam bilik je lah pulak.. ahaha.tensen mak kite..

    ReplyDelete
  7. Xde unifi susah la nak hupdate Blog kan kak. Hihi
    jemput baca review pasal avani AVANI SEPANG GOLDCOAST

    ReplyDelete