hai assalammualaikum

Happy Bithday To Me : Renew Lesen Yang Dah Mati - Masuk bulan Julai je, pasti ada sesuatu yang ditunggu..hehehe..bulan Julai, tarikh 18 Julai maka lahirla seorang gadis yang ayu, cun melecun, kecik molek ingin melihat dunia..hahhaha..semakin hari semakin meningkat usia..tapi wajah masih maintain muda jiwa remaja..auchh gitu...tak sangka la sekarang dah jadi isteri orang..ayoyoyo..nak tengok muka kite masa kecik..ada buat entry dekat SINI..hehehee..


Bila dah ada suami ni, kalau time hari terpenting ni, mesti tunggu apa yang dia nak buat. Surprise ke idak..saja buat-buat senyap..tengok dia ingat ke tak buat hari lahir isterinya ni..18 Julai masa ni raya kedua, raya dekat kampung lagi. Selalunya akan wish malam pukul 12 malam..ni tunggu punya tunggu takdok ni..haishhh..dia ingat ke tidak ni..esok pagi..nad annouce dekat mak.."makk!! harini harijadi diah"..hahha..macamtu sekali..mak cakap "oo yeke..selamat hari lahir"..mak ucap.."makk, masak sedap-sedap ye arini"...bila mr mafia masuk rumah, (baru lepas mandi dekat luar..orang lelaki memang mandi dekat luar).ngadu lagi dekat mak.."mak ada orang tu tak ingat birthday kita"..mak gelak je..mr mafia buat-buat blur..mak terus cakap.."harini birthday dia"..mr mafia sengih.."abang taula sayang..abang ingat..nak wish malam tadi tapi sayang dah tidur'..eleleh alasan..huh..hahaha..pagi tu terus wish..dapatla kucupan dahi..aummmm..


Sekarang ni dalam hidup, apa nad nak..sikit-sikit dah dapat walaupun tak sepenuhnya..alhamdulillah..takpe nad akan berudahsa lagi..untuk capai apa yang nad nak walaupun kadang-kadang ada halangan. Itu kan semua dugaan hidup..

Ingat dapat surprise lain lagi..tapi belum dapat lagi..takpe akan ku tuntut..hahahahaha...


Perkara pertama yang nad buat untuk birthday girl, perkara paling penting ialah renew lesen..hahahaha..dah setahun rupanya lesen ku tu..kali ni sedar..hahaa..bukan macam sebelum ni..tak sedar lesen mati..nasib baik masa tu sempat buat..kali ni mudah je..nad buat dekat pejabat pos je. Baru nad tau, lesen yang baru lepas habis P, mesti dibuat dekat JPJ tak boleh dekat pejabat pos, tapi lesen yang dah full, yang dah takde P, baru boleh buat dekat pejabat pos. Jadi senangla takyah pergi JPJ tu. 

Tanya kaunter, perlu ke gambar pasport. dia cakap tak perlu sebab dia akan scan je. Ok selamat lagi, sebab nad takde gambar pasport masa tu..hahahha..tapi tak bestnya dia amik gambar dekat kad pengenalan kita. Alahai gambar dekat kad pengenalan tu dahla tak lawa.. hasiyehh..takpela..yang penting renew..Renew kene ikut tarikh lahir kita. Jadi nad buat dua tahun untuk renew lesen sebab nak buat setahun tak boleh cause terlambat buat..Takpela..dua tahun lagi bagus..lama sikitt..nampaknya nak kene tukar kad pengenalan baru pulak la..dah buruk sangat kad pengenalan nad..huhuhuhu..

walaupun jarang bawak kereta..renew lesen tetap penting..hahahhaha.. Menunggu mrmafia buat surprise..haaha..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. selamat hari raya dan bahagia bersama encik suami..heheh

    ReplyDelete
  2. happy besday apaaa la surprise tu eaaa aummmm hahahahhaa

    ReplyDelete
  3. Happy Belated Birthday kak Nad:D

    ReplyDelete
  4. happy birthday nad.. semoga panjang umur, murah rezeki, dapat anak yang ramai... ehehehe..

    ReplyDelete
  5. aku kalau org expect aku buat surprise..memg sampai bila2 aku x buat

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday nad! moga segala urusan dipermudahkan.

    ReplyDelete
  7. HB2U...

    http://jmbelog.blogspot.com/2015/07/blogger-79-ceritera-si-gadis-biru-nadia.html

    ReplyDelete
  8. happy beated befday!..

    kan...xsronok betul lesen pakai gmbr ic...IQ pun xske...XD

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya,selamat hari jadi..
    semoga panjang umur dan dipermudahkan segalanya..:)

    ReplyDelete
  10. Happ belated birthday Nad.tetap maintain muda remaja dan comel.

    ReplyDelete