hai assalammualaikum

Minum Ephyra Semasa Mengandung - Masa mengandung ni nad alah takdelah alah sangat tapi ada gak alahnya..macam bila makan sesuatu pasti muntah balik..badan lemah..malas melanda..macam-macm lagi la..ada nad cerita dekat SINI. Jadi nad kene cari suplement untuk kembalikan tenaga ni. Sebelum mengandung nad ada amalkan epnyhra, tapi lepas disahkan hamil nad terpaksa berenti sekejap dalam 3 bulan sebab disyorkan bagi ibu mengandung minum ephyra lepas 5 bulan ke atas.


Untuk menjaga bayi dalam kandungan, yela anak sulung, nad ikut arahan. Lepas je empat bulan lebih hampir 5 bulan, baru nad minum balik Ephyra ni. Alhamdulillah lepas je minum nad kembali seperti dulu. Kembali bertenaga, mampu buat kerja itu ini..hahaha..nad ni memnag tak boleh duduk diam..ada sahaja kerja nak buat. Walaupun orang suruh duduk rehat,jaga diri, tapi biasalah kita perempuan ada je nak buatnya. Mengemas memang takkan berhenti..sejak mengandung lagi bertambah rajin..hahaa..tapi tetap jaga kandungan..baby kuat macam mummynya...


Korang tau kan, kalau masa mengandung ni semuanya malas. Nak mandi pun malas, apa lagi cuci muka. Time mula-mula mengandung nad naik jerawat, mak cakap "pembawakan budak"..katanya..tapi masa mengandung nad memang malas nak cuci muka..mandi pun kadang sekali sehari..ahhaa..macam mana muka tak jadi teruk. aklau boleh nak tidur je. Ramai cakap muka pucat..kusam..haishh..


Tapi lepas minum ephyra, muka kembali cergas, ceria semula..jerawat pun makin kecut..tu sebab nad suka dengan Ephyra. Ephyra bukan untuk cantik dan tenaga, kalau minum semasa mengandung sangat bagus untuk baby.


Kenapa #EPHYRA bagus untuk ibu mengandung? 
- Membekalkan protein untuk membina sel, tisum enzim dan otot ibu dan baby dalam kandungan. 

- Membantu penyerapan zat dan nutrien dari makanan 
- Mengurangkan risiko janin menjadi cacat 
- Membantu penghasilan susu badan
- Membekalkan zat besi untuk penghasilan darah yang cukup. 

- Elakkan pitam dan anemia (kekurangan sel darah merah) 
- Wajah tidak kelihatan pucat 
- Membantu mengawal tekanan 

- Mengelakkan pigmentasi pada kulit 
- Membantu kelembapan kulit. 
- Membantu pembebasan tenaga dari makanan 
- Penting untuk pembentukan darah dan hormon 

- Mengelakkan kekejangan otot dan sakit badan 
- Mengelakkan sembelit. Senang membuang dan lawas 
- Membantu mengawal stress pada ibu 
- Membantu mengawal berat badan semasa mengandung dengan memecahkan lemak 

ibu mengandung di galakkan amik hanya pada kandungan 4 bulan ke atas..sebab nya..tempoh trimester pertama selalunya ibu mengandung mengalami tempoh morning sickness kan, jadi bila fasa morning sickness dah hampir pulih, barulah digalakkan minum Ephyra. Yela awal trimister kau mabuk teruk pastu muntah kan membazir..
Jadi.. jom lah kite try ephyra ni..lagi2 di galakkan tuk ibu mengandung jugak..nad sendiri consume memang dapat banyak khasiat nya...insyaa Allah..

 Nak order bolehla whatsuup nad..bila elok nad kongsi apa yang bagus..nak raya ni mesti nak cantik..ok..whatsuup 01137943782..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

0 comments so far,add yours