DIA SUAMIKU..DIA YANG ISTIMEWA

in , by Nadia Johari, 17:03:00
hai assalammualaikum

Dia Bukan Ayahku Tapi Suamiku - Duduk je dekat kedai makan ada seorang budak perempuan ni ( tak berapa nak budakla..hehee) bertanya " akak umur berapa" sambil pandang aku dari atas sampai ke bawah ( separuh badan sebab dah duduk..tak nampak perut)..lepas tu pandang suami aku..nad pun jawabla "27 tahun"..masa tu kawan suami baru lepas ambil isterinya keluar wad, then jumpa dekat tesco. Sekali dekat situ kawan kepada kawan member tu ada sekali...mungkin tak perasan perutku sedang memboyot sebab masa nad datang ke meja makan tu, dia tak perasan..tengok-tengok dah ada dekat sebelah dan duduk..(agaknyala kot, andaian nad je..kihkihkih).

Mr mafia

Selesai je makan, nad pun tunggula dengan budak perempuan ni...dan apa yang nad agak tadi memang betul..hahahaa..nak tau ape dia cakap " la ingatkan tadi ayah akak"..nad yang tak semena-mena ketawa gelak sakan sampai sakit perut ni ha..bergoyang perut..hhahaha..(maybe baru nampak perutku yang sedang memboyot itu)...hahahhaahhha..lawak sangat...salah satu sebab nad agak dia akan pikir suami nad ayah kerana masa tu mr mafia tak cukur janggut dia..so janggut dia berwarna putih then nampak selekeh..hahaha..macam mana tak rupa orang tua..haha..macam mana orang tak pikir that's my dad..hahaa..( tengok gambar dekat atas tu)

Kalau mula-mula kawin memang nad pantang kalau dia tak kemas atau tak cukur janggut dia tu..sebab nampak selekeh..nad ni jenis yang suka kemas..takdela kemas sampai kene perfect..tapi kemas yang nampak gaya, mafia..gitu kau..hahaa..tapi dah lama-lama ni, kadang-kadang nad pun suka bila dia tak cukur janggut dia tu, biar nampak putih, lepas tu jalan-jalan shoping mall, orang pun tengok je..mesti diaorang cakap " untungnya orang tua ni dapat awek muda cun (ooopsss perasan jap"..takpun dia cakap " ni anak dengan ayah ke atau awek ni"..hahaha..mayb..sebab dari pandangan diaorang mesti macam tu kan..

INILAH JODOH

Pertama kali berjumpa

Hah meh nak bagitau..atas ni la gambar pertama kali nad jumpa dengan mr mafia. Masa ni memang nampak tua..hahaa..sebab dia baru frust terputus dengan awek dia..lepas tu hidup tak terurus. Masa pertama kali jumpa, memang dalam hati.."ok tuanya"..hahaha..jahat tak..nad dah tau umurnya dalam 40 an masa kenal..tapi masa tu berkawan..kau ingat aku nak dengan orang berusia ke..dah cuba kawan dengan orang muda..tapi takde siapa nak ngorat kita.kite tak lawa pun masa tu..hahahha..sebab tu takde siapa yang ngorat...penah kapel dengan orang muda tapi tu la banyak masalah..last-last nah, tak suka orang berusia, dah terjodoh dengan orang berusia..dah kawin pun..INILAH JODOH namanya..terpikat dengan sikapnya tu..auchhh...mr mafia berusaha mendapatkan cintanya..dan nad menerimanya..kohkohkoh..rupa tolak tepi yang penting hati..harta boleh dicari..

selepas berkahwin

Hah yang ni muka lepas kawin..nampak lain tak mr mafia..haahha..sebabnya dia dah amik aura muda tu dekat nad..hahahhaa..lagi satu die ni jenis jaga badan..taknak bagi perut buncit..sebab tu maintain je..hahha..ni lah kuasa isteri..dia bagi kita keperluan..kita jaga dia dengan baik..hasilnyaaa..alhamdulillah..kihkihkih..kita jaga makan, minum,pakaian dia..kalau dia nampak selekeh nad akan cakap..bagi kemas..so still look younger ok..walaupun dah umur 40 an..takde rambut tu tolak tepi..sebab sekarang orang muda pun ada yang takde rambut..hahhaa..bahagia dia dapat isteri macam nad.."eh yeke..perasan lebih"..kahkahkah..kau dah terima dia..mestilah kau akan terima dia seadanya kan..sebab tu la jodoh tu kuat..

Nantila-nanti la nad cerita pasal percintaan kami berdua..wahh gitu..ade halangan weii..baisalah kalau dapat berusia ni..mestilah halangan tu adaa...kihkihkih..
SHARE 23 comments

Add your comment

  1. yg penting husbad nad ni baik budi pekerti..sopan je masa jumpa food review hari tu..sopan..ada budi bahasa org cakap..hahahaha

    janji korang faham..syg antara satu sama lain..apa org cakap tak penting nad..sbb org tak ddk tempat kita..

    eh tak log in blog..kluar la nama lain hahahaha

    kak diya
    www.pinkymomma.com

    ReplyDelete
  2. Biar jer org kata mcm tu hakikatnya nad bahagia kan..

    ReplyDelete
  3. husband nad buka tp matured..balik pilih yang tua dari yang muda tak matured. Apa org nak kata..katlah janji kita bahagia till jannah..:)

    ReplyDelete
  4. cutenya coretan nad...akak doakan semoga berbahagia hingga kesyurga, amin:)

    ReplyDelete
  5. nad lepas kawin muka hubby nmpk muda..ambik aura dr nad kot..jodoh sapa kita nak tentukannya..(kak MV)..malas nak login blog hahaha

    ReplyDelete
  6. aaa.sweetnye.. semoga berbahagia nad.. org berusia ni romantik dan caring.. seronok laa kan.. =) dah jodoh.. ayah dengan mak kak yoorin pon beza umur agak jauh..15 tahun.. ayah kawin lambat jugak.. tp mak kawin tinggal lap kaki je laa.. kereta dah ada.rumah pon ada.. mcm kite, kawin sebaya, ni baru kedek2 nak kumpul harta sesama.. hahaha..xpe lah.. syukur je la kan..ada hikmahnya

    ReplyDelete
  7. berumur ke ..tua ke takpe...yg penting hati baik dan ikhlas menerima kita seadanya :)

    ReplyDelete
  8. kalau muja,, muja tk kira dah.. kalau orang tu bersungguh dan boleh bahagiakan muja, alhamdulillah dah bagi muja.. tahniah nad for owning somebody yang really makes you happy :)

    ReplyDelete
  9. bg anis, bila dh ade org yg syg kita seadanya, anis akan trime dia seadanya.. biarlah org nak kata apa.. jodoh kan.. xde siapa dapat halang.. :) comel mommy preggy ni :)

    ReplyDelete
  10. Eh? Lelaki ada janggut putih hensem apa...!!!!

    (tiba2 sensitip la pulak! hahaha)

    ReplyDelete
  11. so sweet lah hakak.. Semoga kisah hakak menjadi pedoman untuk saya yang muda belia nie..hikhik

    ReplyDelete
  12. Bagus apa dapat suami matang...semoga bahagia nad dan suami...

    ReplyDelete
  13. kak nad...sila share lagi cerita pasal ni(bersuamikan lelaki lebih matang). suka baca pengalaman gini. sebab sy pun prefer lelaki yang lebih matang..

    hehehe

    ReplyDelete
  14. Tersenyum jer akak baca entry ko ni dik...

    Tak kisah la apa2pun janji korang bahagia...

    ReplyDelete
  15. Miera faham perasaan Nadia... husband sekarang/kini Miera pun lebih tua dari Miera 15 tahun.... Miera dulu kahwin dengan husband yang sebaya Miera tapi itu yang jadi masaalah bila husband tak mature.... sighhhhh....
    Janji Nadia bahagia di sampingnya..... hehehe
    www.mieranadhirah.com

    ReplyDelete
  16. Kuasa Allah, jdoh dengan sesiapa pun tak penting....yang penting keserasian dan kebahagiaan bersama...kan?

    sweet sangat tengok nad dan suami =)

    ReplyDelete
  17. macam baca novel la dik..rahsia Allah..

    ReplyDelete
  18. macam baca novel la dik..rahsia Allah..

    ReplyDelete
  19. apa kisah pada usia kan? asal dia syg kt seadanya..

    moga kekal ke jannah nad, aamiin.

    ReplyDelete
  20. Kalau dah jodoh. Asalkan bahagia kan. Moga dirahmati hingga jannah.

    ReplyDelete
  21. Jodoh x kenal usia kak nad. Yg muda ensem tp banyak masalah lagi kusut kepala nak pk. Huhu

    ReplyDelete
  22. nad...tersenyum baca entry ni..
    takpe, lagi matang..

    yang penting rumah tangga bahagia

    ReplyDelete
  23. Rahsia Allah aturkan jodoh,yg penting bahagia

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS