hai assalammualaikum

Resipi Telur dadar Daging - Bila dapat idea yang ntah apa-apa untuk masak, mesti nad akan cuba..hahaha..biasalah nak cuba sesuatu yang baru..nak rasa kelainan lidah ni ha..asyik benda sama je kan..apa kata kita buat kelainan sikit kan..hehehhe..tapi semua resipi yang nad buat semua simple..bukan berat-berat sebab nad bukan tukang masak..kihkih..kali ni nad buat telur dadar daging..eh macam mana tu...ala senang je


Sebelum ni selalu telur dadar bubuh telur, bawang dan cili je kan..hah tetiba datang nak buh daging pulak..hahahha...masa ni tengok youtube masakan omelette korea..sjala nak try..kihkihkih...bahan-bahanya pun mudah dan simple..cuma telur (ikut berapa biji korang nak, macam nad dua biji je cukup untuk dua orang makan), bawang, cili dan daging. Pastikan daging direbus dahulu ye..yela kalau terus masuk je takut tak masak kan..for safety kita rebus dulu..dan garam jangan lupa ya..

Hah campurla semua bahan-bahan tu..


Ambik kuali, bubuh minyak sedikit..lepas tu tuangla bahan tadi semua tu..buat macam telur dadar...jeng-jegn..siap sudah...heheehe...

Senang je kan..selamat mencuba dan menjamu selera..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. nasib baca berulang kali. daging bagi rebus dulu :)
    nak cuba la nanti. tq share!

    ReplyDelete
  2. Wahh ala2 roti john nye style...hehe sy pakai daging ramlee yg hancur tu...goreng jap ngn planta pastu masuk dlm telur...dapp~

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum nad...sedap2 ni...mkn telur dadar berdaging ni pun dah kenyang...;)

    ReplyDelete
  4. haiiii nadia...wahhh..pas nie leh try resepi nie..nampak mcm sodappp...huhuhu😀😀😀

    ReplyDelete
  5. Lepas rebus, daging tu tumbuk2.. then lerai2 kan then gaul masuk dalam telur.. telur sebati terus dengan daging..

    ReplyDelete
  6. Nampak sungguh menyelerakan.. nyum2..
    Tq for the resepi dear

    ReplyDelete
  7. adik saya klu tengok ni, mesti nak try

    ReplyDelete
  8. Simple simple ni yg sedap nak makan ni Nad..Suka gak buat camni tapi lum cuba yang daging lagi..Biasa akak letak ayam hehehe

    ReplyDelete
  9. Boleh try dgn daging ramli ni

    ReplyDelete
  10. Eee kak Nadia simple je masak tapi nampak eh sedap gila!

    ReplyDelete