hai assalammualaikum

Roti Gardenia Memang Sedap Dimakan Begitu Saja - Kalau sebelum ni, nad memang kurang makan roti..takdela sampai berbuku-buku kau sehari macam sekarang. Kalau dulu makan sebulan boleh dikira berapa, tapi sejak pregnant ni, roti gardenia la yang jadi pujaan hatiku..Roti gardenia la buat nad kenyang, tapi takdela kenyang sangat,,cukup sarapan roti berkeping-keping..alhamdulillah kenyang..Roti jugakla yang dicari masa awal-awal sickness dulu, sebab tak boleh masuk nasi dan lauk pauk, nak bagi perut kenyang, taknak bagi kosong makan la roti gardenia ni dengan kaya..kenyangg kau..


Sekarang kandungan dah masuk 7 bulan pun still makan roti ni walaupun dah takde sickness. Mr mafia selalu beli dua bungkus terus untuk stok seminggu..hahhahaha..dah habis..beli lagi dua bungkus..sebab nad ni jenis cepat lapar sekarang, jadi kalau ada roti , bila lapar,makanla roti..hilang rasa lapar. Kadang-kadang setiappagi buat sarapan dengan roti. Buat berbeza-beza, kadang roti sandwich, roti telur, roti keju. Memang kenyang.

Bahan Bahan Roti Gardenia

Tepung Gandum Berprotein Tinggi (unbleached),Air Bertapis,Gula Pasir,Ragi,Lemak Sayuran (Berasaskan kelapa sawit tanpa penghidrogen),Kondisioner Doh (Berasaskan kelapa sawit dan soya),Garam,Garam Kalsium,Susu dan Derivatif Susu,Bijiran Terperam (Gandum),Khasiat Khasiat Ragi,Pekatan Jus Kismis,Cuka,Zink,Vitamin C,Zat Besi,Vitamin E,Vitamin A,Iodin.

Kebaikan Roti Gardenia 

Lebih Lembut,Lebih Gebu,Diperkaya dengan Vitamin dan Zat Galian penting.


Siapa yang sedang hamil, amat penting bagi anda makan secara sihat. Ini demi memastikan bahawa anda dan bayi dalam kandungan mendapat kesemua nutrien yang diperlukan. Inilah masanya untuk anda mula mengamalkan diet yang sihat dan seimbang. Makanan berkanji Ini termasuk nasi, roti, pasta dan kentang. Cubalah pilihan daripada bijian penuh.

Kelebihan roti kepada ibu hamil
1. Baik untuk kepeluan konsumsi setiap harinya
2. Baik untuk kesehatan pencernaan
3. Mampu untuk menjaga kekenyangan
4. Dapat memberikan energi yang tinggi bagi tubuh
5. Baik untuk yang sedang melakukan program diet
6. Baik untuk perkembangan otak




Lagi satu roti gardenia yang nad suka ialah roti gardenia delicia ni tapi wajib perisa coklat..tak boleh perisa lain..hahahha..kalau takde dekat kedai takkan beli..akan usaha cari isi coklat jugak..hehehe..yang ni memang kene beli berbungkus-bungkus..kadang dalam perjalanan pergi mana-mana roti ni jadi pilihan untuk dimakan..hehehe..sedapnyyaaa..ok baii..

SHARE 6 comments

Add your comment

  1. Kalau pergi kelas, selalu bawak roti ni dalam beg. In case, kelaparan tetiba time kelas.. hahaha sedap!

    ReplyDelete
  2. Salam, Tq for sharing delicious recipes. Really awesome taste!!!
    I wanted to share my personal recipe : Roti Pizza Sosej Mini.
    Can try this.....Yummy yummy until lick ur fingers.
    Source and citation: http://resepirotipizzasosejmini.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, terima kasih untuk resepi yang enak. Memang sedap.
    Saya teringin nak share Resepi Nasi Ayam Madu Sedap dan Mudah.
    Boleh try ni.....taste enak!
    Source and citation :
    http://resepinasiayammadusedap.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Halo semuanya, saya Rika Nadia, saat ini tinggal orang Indonesia dan saya warga negara, saya tinggal di JL. Baru II Gg. Jaman Keb. Lama Utara RT.004 RW.002 No. 26. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberikan saran nyata kepada semua warga negara Indonesia yang mencari pinjaman online untuk berhati-hati karena internet penuh dengan penipuan, kadang-kadang saya benar-benar membutuhkan pinjaman , karena keuangan saya buruk. statusnya tidak begitu baik dan saya sangat ingin mendapatkan pinjaman, jadi saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman palsu, dari Nigeria dan Singapura dan Ghana. Saya hampir mati, sampai seorang teman saya bernama EWITA YUDA (ewitayuda1@gmail.com) memberi tahu saya tentang pemberi pinjaman yang sangat andal bernama Ny. ESTHER PATRICK Manajer cabang dari Access loan Firm, Dia adalah pemberi pinjaman global; yang saya hubungi dan dia meminjamkan saya pinjaman Rp600.000.000 dalam waktu kurang dari 12 jam dengan tingkat bunga 2% dan itu mengubah kehidupan seluruh keluarga saya.

    Saya menerima pinjaman saya di rekening bank saya setelah Nyonya. LADY ESTHER telah mentransfer pinjaman kepada saya, ketika saya memeriksa saldo rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah Rp600.000.000 yang saya terapkan telah dikreditkan ke rekening bank saya. dan saya punya buktinya dengan saya, karena saya masih terkejut, emailnya adalah (ESTHERPATRICK83@GMAIL.COM)

    Jadi untuk pekerjaan yang baik, LADY ESTHER telah melakukannya dalam hidup saya dan keluarga saya, saya memutuskan untuk memberi tahu dan membagikan kesaksian saya tentang LADY ESTHER, sehingga orang-orang dari negara saya dan kota saya dapat memperoleh pinjaman dengan mudah tanpa stres. Jadi, jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) silakan hubungi LADY ESTHER Dia tidak tahu bahwa saya melakukan ini tetapi saya sangat senang sekarang dan saya memutuskan untuk memberi tahu orang lain tentang dia, Dia menawarkan semua jenis pinjaman baik untuk perorangan maupun perusahaan dan juga saya ingin Tuhan memberkati dia lebih banyak,

    Anda juga dapat menghubungi saya di email saya: (rikanadia6@gmail.com). Sekarang, saya adalah pemilik bangga seorang wanita bisnis yang baik dan besar di kota saya, Semoga Tuhan Yang Mahakuasa terus memberkati LADY ESTHER atas pekerjaannya yang baik dalam hidup dan keluarga saya.
    Tolong lakukan dengan baik untuk meminta saya untuk rincian lebih lanjut tentang Ibu dan saya akan menginstruksikan, dan ada bukti pinjaman, hubungi LADY ESTHER melalui email: (estherpatrick83@gmail.com) Terima kasih semua

    ReplyDelete
  5. Its my favorite recipe, tq for the great share.
    Check out my recipe and try if you like
    http://resepirotijalamatgebu.blogspot.com/

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS