hai assalammualaikum

Suami Nampak Baby Bergerak Pertama Kali - Alhamdulillah, sekarang kandungan nad dah masuk 7 bulan. Macam-macam nad lalui sepanjang hamil ni, dari sickness, lepas tu perubahan makanan, lepas tu nampak pergerakan baby. Pengalaman pergerakan baby adalah satu saat yang paling menggembirakan, dan bila scan baby dalam keadaan sihat siap nampak dia hisap jari lagi..alolololo..semakin hari baby bergerak semakin aktif..dari mula-mula die hanya menendang "dupp sahaja"..lepas tu berguling-guling, sekarang lagi kerap die menendang..sampai senak perut..hahaa..takpe, dia ikut mommynya..aktif sangat..ahhaha..mommy kuat anak pun kene kuat..yeye...


Selalunya memang nad la yang kerap dapat rasa pergerakan baby ni..sebab baby dalam perut nad..hahaa..tapi baby nad ni lain sikit, bila time nak amik video, die tak banyak gerak, bila nak tengok dia gerak, dia shy-shy jugak nak gerak..tapi..bila tutup je, yeahh tu diaa, mula berguling, menendang..kadang sampai perut senget sana sini..kadang terkejut tetiba tengok bahagian pusat tenggelam..hahahha..apa ntah dibuatnya kat dalam..tunjuk dekat suami, "ntah anak abang buat ape ntah ni, tengok perut sayang..tenggelam pusat hah"..tapi nanti kembali normal..


Bila die aktif bergerak, kita ni mula la excited nak tunjuk dekat suami...yela asyik nad je yang tengok perut ni berombak-ombak..Bila nak tunjuk, baby takmau gerakla depan daddy..dah kenapa..kadang daddy dok usap-usap perut suruh baby bergerak, tapi tak bergerak..hahaa..alahai kesian daddy tak dapat tengok lagi..tapi bila tutup baju die gerak pulak..eheh..sabar ye daddy..nanti dapatla tengok..

Lepas tu semalam, masa tengok cerita,memang lampu semua tutup, pastu nad dedahkan bahagian perut sebab cuaca panas..masa tu daddy sibuk tengok cerita,main game dekat handphone..masa tu memang baby tengah gerak, tapi malas na bagitau mr mafia takut baby diam ..hahaa..last-last mr mafia tertengok perut nad dan dia nampak baby bergerak ke kiri, ke kanan..berguling..hah amik kau..hahaha..tetiba mr mafia cakap " eheh dia gerakla..dia tak sabar nak jumap daddy tu"...nad senyum jela..hahaha..

Akhirnya dapat jugak daddy tengok ye..hahahaa..nad masih lagi buat tanda pergerakan baby dalam buku pink..gerak jela anak..tendanglah..sekurangnya mommy tak risau..semoga kamu membesar dengan baik..kamu sihat..keluar nanti jangan susahkan mommy ye..huhuhuhu..





Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Hahahha so excited kan. Biasa bila abah dia nak tgk je.. die malu2. Haha anyway baby boy ke? Aktif semacam je. Heheh

    ReplyDelete
  2. Kena catat pergerakan tu. sangat penting untuk tahu perkembangan bayi..
    Selalu macam tu lah..bila ayahnya nak tengok je bayi terus senyap..malu agaknya..takpun saja nak buat surprise kat ayahnya

    ReplyDelete
  3. kami lelaki paling excited bila baby duk tendang...

    ReplyDelete
  4. rindu nak mengandung lg..hehe..anak baru setahun tp nak rasa lagi..huhu :D

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum nad...seronoknya...mama rasa mcm nak mengandung lagi jer...:)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah. semoga dipermudahkan segalanya sis :)

    ReplyDelete