hai assalammualaikum

Bapak Dan Anak Sakit Serentak - Alahai kesian putih dengan toto..sekarang dahla musim jerebu, diaorang duduk luar..lepas tu kadang-kadang hujan. Macam mana diaorang tak sakit. Sedangkan manusia pun boleh sakit inikan pulak binatang. Cuaca dah tak elok memang diaorang akan sakit la. Mula- mula putih selsema dan demam. Lepas tu anaknya berjangkit dekat bapaknya..toto yang aktif main, terus jadi lemah.


Mr mafia tak tahan tengok diaorg bersin,tido je, jadi bawak diaorang ke klinik yang kitaorang selalu bawak..dekat SINI. Kitaorang memang takde sangkar. Kalau bawak pergi klinik akak dibiarkan dalam kereta. Mula-mula tak tentu arah jugak sebab diaorang tak pernah nail kereta..tapi lama-lama ok. Duduk diam-diam dalam kereta..so behave..



Dekat klinik putih mengamuk sekejap sebab die memang takut dengan orang yang dia tak pernah jumpa. Masa ni dalam bilik nak cek dia. Mr mafia tenangkan dia..cakap dengan dia..alallaa..cian dia..haritu doktor bagi cucuk demam sebab memang demam dia tinggi. Pastu bagi ubat selsema, buang kahak.


Toto pulak doktor bagi cucuk je sebab kurap kat telinga die, die tak demam pun kata doktor..tapi die tak main..ingat demam..ermm..takpela..asalkan diaorang bail..



Tengokla diaorang ni..memang rapat. Bapak dengan anak. Selalu mak rapat dengan anak..ni bapak dengan anak. Bagi masuk dalam rumah sekejap bagi rehat..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. kesian pulak.. teruk ea jerebu sana.. akak pun jaga kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  2. alololo kesiannya tengok.. kucing kalo sakit ke demam ke mmg sayu tengok..

    ReplyDelete
  3. alaaa ciannn depa demam.. ermm teringat kucing2 kat rumah.. rindu pulak. huhu

    ReplyDelete
  4. moga cepat sihat bapak..siannnya dia:)

    ReplyDelete
  5. nik pun teruk betul sakit tekak dia sebab jerebu.. dah la kitorang ni komunikasi pakai phone je.. sobsss.. semoga si bulus cepat sihat. :)

    ReplyDelete