hai assalammualaikum


Salam Aidiladha Kepada Semua -Malam tadi keluar siap ada bakar bunga api lagi..Pagi ni dah bangun-bangun dah raya dah. Bukan raya Aidilfitri ye tapi Hari Raya AidilAdha. Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t. Selesai solat, mesti bersiap sedia nak sembelih lembu ka, unta ka..

Mesti ramai dah balik kampung. Ada gak tak balik kampung sebab cuti pendek. Nad macam baisalah balik kampung awal pagi. Dekat je kan..dekat ke??..hahahhaa..Lepas ni terus stay dekat kampung, sebab due date dah semakin dekat. Sampai la berpantang dekat sana. Tak sabar nak makan masakan mak..rinduu...

Ok korang selamat hari raya aidiladha..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours